ایران پرسمان

آخرين مطالب

رئیس جمهور اصولگرا در ١٤٠٠ اشتباه است خبر خوب

رئیس جمهور اصولگرا در ١٤٠٠ اشتباه است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
عملکرد مجلس یازدهم در همین مدت کوتاه با حواشی زیادی همراه بود، از حمله به ظریف و رد اعتبارنامه تاجگردون نماینده اصلاح‌طلب بگیرید تا عقب‌نشینی درباره استیضاح رئیس‌جمهور. این روزها هم بحث بسته‌های معیشتی و طرحی در این‌باره مطرح است. به سراغ علی صوفی وزیر دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح‌طلب رفتیم تا دلیل برخی تناقض‌ها در عملکرد این مجلس را بدانیم و البته از چرایی صحبت‌های پرآب‌وتاب هفته گذشته قالیباف در تلویزیون بپرسیم.
آقای صوفی! از دیدگاه شما عمده تفاوت مجلس اصولگرای یازدهم با مجالس مشابه اصولگرای هفتم تا نهم چیست و عملکرد آن را طی این هفته‌ها چگونه ارزیابی می‌کنید؟
یکی از آنها عنوانی است که به این مجلس داده‌اند. عناوین جدیدی مثل انقلابی و جهادی بودن به این مجلس داده شده که نسبت به مجالس هفتم تا نهم متفاوت است. مجلس کنونی را مجلس جوان نیز برشمردند. اما وعده‌هایی که این نمایندگان به مردم دادند دو چیز بود؛ نخست اینکه وضعیت معیشتی مردم را درست می‌کنند، مردم را از این وضعیت خلاص خواهند کرد و وسایل آسایش آنها را فراهم می‌کنند و دوم اینکه آقای روحانی را کنار خواهند گذاشت. «روحانی باید برود» شعار تعدادی از این نمایندگان بود. اما دیدیم که از این مجلس خواسته شد که در فکر تغییر دولت نباشد و دولت تا پایان، کار خودش را انجام دهد. بنابراین بخشی از این وعده‌ها مثل استیضاح منتفی شد. مجلسی که می‌خواست پوپولیستی در جهت همان وعده «روحانی باید برود» حرکت کند در این بخش خنثی شد. بدیهی است که وقتی قرار است روحانی بماند طرح سوال از او نیز بی‌معنی است. نکته دیگر، سیاست‌های اقتصادی است. ساختار کلی کشور همواره از سیاست‌های اخیر دولت مثلا در بحث بورس حمایت کرده است. آنطور که در صداوسیما می‌بینیم کاملا پشت قضیه است و نشان می‌دهد که حاکمیت از سیاست‌های دولت حمایت می‌کند. بنابراین مجلس به‌رغم شعارهای خیلی تندی که داده بود نتوانست کاری را پیش ببرد. به عبارتی هم‌اکنون هم از بعد سیاسی و هم اقتصادی آچمز شده است.
طرحی را که رئیس مجلس در مورد معیشت مردم تحت عنوان بسته معیشتی مجلس مطرح کرد چطور می‌بینید؟
چیزی که آقای قالیباف به‌عنوان طرح حمایتی مطرح کرد برای من کمی عجیب است. رئیس مجلس هنوز یک ماه از عمر مجلس نگذشته طرحی را مطرح می‌کند که معلوم نیست قانون شود. طرح باید در مجلس مطرح و به تصویب برسد و بعدا آقای رئیس مجلس بیاید و آن را در تلویزیون مطرح کند. این هم جای اشکال دارد، حالا بگذریم از اینکه خود طرح چقدر مشکل دارد و رابطه آن با اسناد بالاسری مثل چشم‌انداز 20ساله و برنامه ششم چه هست و چه نیست. اما آنچه به‌صورت کلی می‌توان گفت این است که این مجلس دچار سردرگمی است، از یک طرف آن روحیه تند را از خود نشان می‌دهد که به ظریف حمله می‌کند و نمی‌گذارد وزیر خارجه حرف بزند و به او اهانت می‌کند و بعد طرح سوال و زمزمه استیضاح رئیس‌جمهور مطرح می‌شود، سپس به یکباره از همه اینها مجبور می‌شود که عقب‌نشینی کند و اجازه می‌دهد که دولت به کار خودش ادامه دهد .
دلیل این سردرگمی چیست؟ آیا مجلس نمی‌دانست اگر موضوع استیضاح را مطرح کند چه خواهد شد؟
من تصور می‌کنم کل مجموعه حاکمیت از جمله دولت درباره تصمیم‌گیری‌های امروز به توافق رسیدند. اما این مجلس است که عقب‌مانده و ناهماهنگ بود. مجلس شعارها و وعده‌هایی که داده بود با آن توافق جمعی کشور نمی‌خواند. یعنی الان مجلس باید خودش را با حاکمیت تطبیق دهد، درحال حاضر دولت و قوه قضائیه و سایر بخش‌ها یک صدا دارند اما مجلس صدای متفاوتی داشت که اکنون عقب نشسته است و باید همه چیز را کنار بگذارد.
از طرح معیشتی مجلس می‌گفتید؟
در مورد طرح مذکور هم اگر این طرح بخواهد در تضاد با طرح‌های دولت که در واقع طرح مورد تاییدکل حاکمیت است باشد نمی‌توان کاری کرد. مجلس چاره‌ای جز هماهنگی ندارد.
موضوعی که در مورد قالیباف مطرح کردید مبنی‌بر اینکه او چنین طرحی را در تلویزیون مطرح کرده است چقدر تداعی‌گر میل او به کارهای اجرائی است؟
از گفت‌وگوی عجولانه آن شب همین برمی‌آمد که ایشان تایم از صداوسیما می‌گیرد و برنامه‌های خودش را بیان می‌کند، برخی از تحرک‌های دیگر مانند ملاقات‌ها با اقشار مختلف که ایشان دارد تداعی‌کننده همین است که آقای قالیباف در شرایط کنونی از فرصت تبلیغاتی هم1400 استفاده می‌کند .
خیلی‌ها می‌گفتند که یکی از دلایل وضعیت کنونی حضور بخش‌های غیرهمسو با روحانی و سنگ‌اندازی‌های آنان در کشور است. در حال حاضر که مجلس هم اصولگرا شده شاید با روی کارآمدن یک دولت اصولگرا در سال 1400 و همسویی‌اش با سایر بخش‌ها شاهد اتفاقات بهتری در کشور باشیم؟
نه، نمی‌توان امیدوار بود. عرض کردم مجموعه حاکمیت و دولت روحانی دغدغه اصلی‌شان تامین منابع مالی و کسری بودجه است که در دولت آینده یکدست هم همین دغدغه وجود دارد. مطمئن باشید در حال حاضر دولت کنونی هم کاملا با مجموعه یکدست است و هویت جدای از خود ندارد و تابع سیاست‌های کلی کشور است. ساختار کلی کشور دلیلی نمی‌بیند که در چنین شرایطی برای رفتن چنین دولتی هزینه کند، اتفاقا هر چه کارها و تصمیمات در همین دولت گرفته شود برای کل مجموعه حاکمیت بهتر است، چون همه هزینه‌ها و نارضایتی‌ها امروز به گردن دولت روحانی است، درحالی‌که اگر مجموعه ساختار کشور اجرای این کار را برعهده می‌گرفتند، کل ساختار هم باید هزینه‌ها را می‌دهد. ممکن است در سال 1400 با اصولگرا شدن به‌ظاهر شرایط همسویی به‌ وجود بیاید اما چنین چیزی به نفع ساختار کلی کشور نیست، چون تمام هزینه‌ها به نام آنها نوشته می‌شود نه کسی مثل رئیس‌جمهوری اعتدالی یا اصلاح‌طلب. برای همین آنها می‌خواهند تا اگر بنای کار یا تصمیمی در کشور است در همین دولت صورت بگیرد. تمامی تصمیمات چون ممکن است تبعاتی داشته باشد، این تبعات بهتر است به پای همین دولت روحانی نوشته شود، پس بهتر است تصمیمات مهم استراتژیک در همین دوره گرفته شود تا به پای کل ساختار نوشته نشود.
برخی معتقدند وضعیت کرونا برای کنترل افکار عمومی در شرایط اقتصادی کنونی به کمک مجموعه تصمیم‌گیر کشور آمده است تا چه میزان این موضوع را می‌پذیرید و به نظرتان در پساکرونا بزرگ‌ترین چالش‌ها چه خواهد بود؟
قطعا کرونا اوضاع را از بعد افکار عمومی کنترل کرده است؛ به‌ویژه اینکه مدیریت بحران کرونا باعث شد تنش‌ها و تعارضات کمتر به چشم بیاید و نتیجه خوبی هم داد، مردم اگر از همه چیز ناراضی باشند اما از نحوه کنترل کرونا ناراضی نیستند یا به‌واسطه کرونا به سایر نارضایتی‌ها فکر نمی‌کنند اما خود کرونا در درون عوارضی داشته است که این عوارض به چالش‌ها و مشکلات اضافه خواهد کرد؛ به این معنا که باعث رکود شده است، باعث شده بخش بزرگی از کشور یا بیکار بشوند یا درآمد خودشان را از دست بدهند و بر مشکلات معیشتی افزوده شده است، از طرفی شاخص‌های کلی رشد اقتصادی را بهم زده است و تبعات منفی به همراه خواهد داشت. برای همین بعد از کرونا دولت تازه باید بگوید عوارض کرونا در اقتصاد چه بود و جامعه هم باید بتواند این موضوع را بپذیرد وگرنه وضع در پساکرونا بدتر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/164086/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از خانواده گرگ‌های خاکستری در سرزمین هیرکانی

اختاپوسی عجیب در اعماق اقیانوس

ویدیو بازسازی شده یونان در 375 سال پیش از میلاد مسیح

زنان می‌توانند نقش خلاقانه در کاهش پسماند داشته باشند

شعرخوانی شنیدنی دکتر کاکاوند

مهاجری خطاب به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟

فیلمی از حضور رهبر انقلاب در جمع مردم زلزله‌زده‌ کرمانشاه در سال 96

محله شهید رئیسی چابهار با حضور پزشکیان افتتاح می‌شود

ویرانی گسترده در صور بعد از جنایت رژیم صهیونیستی

اقدام نمادین یمنی‌ها علیه ناوهواپیمابر آمریکا

حزب‌الله تصاویر حمله موشکی به پایگاه ارتش اسرائیل در حیفا را منتشر کرد

پیام موشکی روسیه به غرب: عقب‌نشینی کنید

دارندگان سهام عدالت بخوانند/سود جدید تا پایان آذر واریز می‌شود؟

همزیستی عجیب درختان اقاقیا و مورچه ها

حضور پراید در آلمان!

ثبت واضح‌ترین تصاویر از سطح خورشید

شعر انتخابی طیبه عباسی در مرحله دوم رقابت شاعران

مالک شریعتی زیر بار حرف فضائلی نرفت

اقدام نروژی‌ها در به تصویر کشیدن جنایات رژیم صهیونیستی

پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم

خودکشی دست کم 6 نظامی صهیونیست طی ماه‌های اخیر

تصویری از لحظه هدف قرار دادن یک ساختمان در بیروت توسط رژیم صهیونیستی

ناچیز بودن عملکرد بانک‌ها در حوزه مسکن تایید شد

نفت در مدار افزایش قیمت

لحظه شگفت انگیز بلعیده شدن شکار توسط فلامینگو

شبیه سازی انفجار ابرنواختر SN 1054

از همه طرف داره رنج و اندوه میباره!

بمباران مجدد ضاحیه جنوبی بیروت

ایرلند: نتانیاهو به کشورمان بیاید دستگیرش می‌کنیم

موشکباران پایگاه تیپ گولانی ارتش اسرائیل در شمال عکا

تصاویری از حیفا در پی حملات موشکی حزب‌الله

به تعویق افتادن محاکمه ترامپ به مدت نامعلوم؛ احتمال مختومه شدن پرونده

راز شکست این تیم پرستاره چه بود؟

حباب سکه چقدر است؟

توزیع برنج تنظیم بازار با قیمت 45 هزار تومان

کشف معدن 1000 تنی طلا در چین

پوشش مردان ایرانی از قاجار تا به امروز

اسکیت روی یخ در زیر ماه و شفق شمالی

هوش مصنوعی چهره برجسته

واقعا زمین گرد است؟ / پس چرا تخت به نظر می‌رسد؟

شعری جذاب از سعدی

واکنش دولت به اظهارات خارج از عرف یک فرماندار درباره خبرنگاران

جلیلی: برای کمک به موفقیت یک دولت، نیاز به گرفتن مسئولیت نیست

روسیه: قطعنامه ضدایرانی شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

تظاهرات مردم اردن در حمایت از کرانه باختری

ملونی: خشم عمیق خود را از زخمی شدن سربازان ایتالیایی یونیفل اعلام می‌کنیم

پارلمان اوکراین تعطیل شد

سفر فرستاده ویژه ترامپ به لبنان؛ توپ در زمین اسرائیل

حمله در شمال افغانستان 10 کشته برجای گذاشت

تعرض «بن گویر» و هزاران شهرک‌نشین به حرم ابراهیمی در الخلیل