ایران پرسمان

آخرين مطالب

رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی جدید جهاددانشگاهی اقتصاد روز

رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی جدید جهاددانشگاهی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، از رونمایی پنج محصول جدید در حوزه آفت‌کش‌های گیاهی خبر داد و اعلام کرد که این محصولات پس از اخذ مجوزهای لازم، آماده ورود به بازار برای استفاده کشاورزان و حفظ سلامت مصرف‌کنندگان هستند.
فرزانه نباتی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، در گفت‌وگو با ایسنا،با اشاره به حضور این پژوهشکده در نمایشگاه ایران اکسپو، اظهار کرد: این نمایشگاه بستری مناسب برای معرفی محصولات در حوزه‌های مختلف به‌ویژه گیاهان دارویی فراهم می‌کند. همچنین، فرصتی برای برقراری ارتباط با مشتریان و صادرکنندگان است. به همین دلیل، معتقدم این رویداد، زمینه خوبی برای ارائه دستاوردهای جهاددانشگاهی و جذب مخاطبان فراهم کرده است.
رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی با اخذ مجوزهای لازم
نباتی با تاکید بر اینکه امسال محصولات جدیدی در نمایشگاه معرفی شده‌اند، بیان کرد: ما در حوزه آفت‌کش‌های گیاهی پنج محصول داشتیم که سال گذشته در مرحله آغاز فعالیت بودند و امسال به مرحله اخذ مجوز رسیده‌اند. به همین دلیل، امسال تمرکز بیشتری بر معرفی این پنج محصول داریم. مجوزهای لازم دریافت شده و در مرحله نهایی دریافت مجوز فیزیکی هستیم تا بتوانیم فرآیند بازاریابی و عرضه به مشتری را آغاز کنیم.
آفت‌کش‌های گیاهی، راهکاری برای کاهش مصرف سموم شیمیایی
وی با اشاره به معضلات استفاده گسترده از سموم شیمیایی در کشاورزی گفت: امروزه کشاورزان به شدت با مشکل استفاده از سموم شیمیایی مواجه هستند، زیرا این مواد از طریق محصولات کشاورزی وارد زنجیره غذایی خانوارها شده و منجر به بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.
این مقام مسئول ادامه داد: سموم شیمیایی دارای دوره کارنس (زمان لازم بین سم‌پاشی و برداشت محصول) است؛ برای مثال، زمانی که خیار سم‌پاشی می‌شود، حداقل باید 10 روز بگذرد تا سم تجزیه شود؛ اما در عمل رعایت این مدت زمان در بخش کشاورزی بسیار دشوار است. این مسئله می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید کند.
آفت‌کش‌های گیاهی بدون دوره کارنس و سازگار با سلامت انسان
نباتی با اشاره به مزایای آفت‌کش‌های گیاهی افزود: آفت‌کش‌های گیاهی فاقد دوره کارنس هستند. به محض استفاده، می‌توان محصول را برداشت و مصرف کرد؛ چراکه این ترکیبات زیست‌تخریب‌پذیر بوده، با بدن انسان سازگار هستند و تنها برای آفت هدف، خاصیت سمی دارند. این ویژگی آن‌ها را برای کشاورزانی که هدف صادرات دارند، به گزینه‌ای الزامی تبدیل می‌کند؛ زیرا از بازگشت محصول به دلیل باقی‌مانده سموم یا فلزات سنگین جلوگیری می‌شود.
وی با اشاره به طراحی پنج محصول مرتبط با پنج آفت رایج گلخانه‌ای گفت: ما این پنج محصول را متناسب با نیازهای کشاورزان طراحی کرده‌ایم و آزمایش‌های متعددی نیز توسط نهادهای نظارتی روی آن‌ها انجام شده که نتایج مطلوبی به همراه داشته و تاییدیه‌ها نیز دریافت شده است.
لزوم فرهنگ‌سازی برای استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی در کشور
نباتی با بیان اینکه رویکرد جهاددانشگاهی ورود به حوزه‌های کمتر مورد توجه بوده، اظهار کرد: هدف ما کمک به خودکفایی کشور در برخی محصولات است. با این حال، هنوز فرهنگ استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی در کشور جا نیفتاده است.
وی افزود: کشاورزان انتظار دارند پس از مشاهده آفت، با استفاده از یک سم شیمیایی، بلافاصله تاثیر آن را ببینند؛ اما عملکرد آفت‌کش‌های گیاهی تدریجی و نیازمند یک دوره 48 ساعته است. همین موضوع باعث شده که کشاورزان تمایل کمتری به استفاده از این محصولات داشته باشند.
صادرات‌محورها، پیشگام استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی
این عضو هیات علمی تاکید کرد: برخلاف کشاورزان داخلی، تولیدکنندگانی که محصول خود را برای صادرات آماده می‌کنند، به خوبی به اهمیت استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی واقف‌اند و از این محصولات استفاده می‌کنند.
مزیت تأمین مواد اولیه از داخل کشور
فرزانه نباتی با اشاره به یکی از مزایای مهم تولید آفت‌کش‌های گیاهی در داخل کشور، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته این پروژه در جهاددانشگاهی، تأمین مواد اولیه آن از داخل کشور است. این مواد گیاهی بومی ایران هستند و این یک مزیت بسیار بزرگ به شمار می‌رود. در داخل کشور، این نیاز به شدت احساس می‌شود و اگر فرهنگ‌سازی مناسب انجام شود، کشاورزان ما به سمت استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی خواهند رفت. در سال‌های آینده، این تغییر می‌تواند تأثیرات مثبتی در سلامت مردم و امنیت غذایی کشور داشته باشد و این امر بسیار ارزشمند است.
پتانسیل صادرات محصولات گیاهی به کشورهای خلیج فارس
نباتی در ادامه افزود: در حوزه صادرات، به ویژه در کشورهای حاشیه خلیج فارس، این محصولات پتانسیل خوبی برای عرضه دارند. استفاده از آفت‌کش‌های شیمیایی که باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین در آن‌ها وجود دارد، مشکلاتی برای صادرات ایجاد کرده است. به‌عنوان مثال، سه یا چهار سال پیش، محصولاتی مانند فلفل دلمه‌ای و سیب‌زمینی که به روسیه صادر شده بودند، به دلیل باقیمانده سموم برگشت خوردند. این مشکلات ناشی از استفاده غیر اصولی از سموم شیمیایی است که آفت‌کش‌های گیاهی می‌توانند آن‌ها حل کنند.
برنامه‌ریزی برای صادرات به بازارهای خارجی
این عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی درباره همکاری با شرکت‌های خارجی گفت: شرکت‌کنندگان خارجی نیز در این نمایشگاه حضور دارند و امیدواریم که به مرور زمان بتوانیم قراردادهایی با طرف‌های خارجی منعقد کنیم. هرچند، به‌عنوان مجری این طرح، من ترجیح می‌دهم که اول در کشور خودمان فرهنگ استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی جا بیفتد و امنیت غذایی مردم خودمان تأمین شود، اما پتانسیل صادرات هم وجود دارد.
وی ادامه داد: کشورهای اروپایی به دلیل تفاوت‌های استاندارد و الزامات مجوز، نیاز به رعایت مقررات خاص خود دارند. اما کشورهای حوزه خلیج فارس، به ویژه کشورهایی مانند عراق، ممکن است با ما ارتباط راحت‌تری داشته باشند و گرفتن مجوز در این کشورها ساده‌تر باشد.
حمایت‌های داخلی و ضرورت فرهنگ‌سازی برای استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی
نباتی با اشاره به اهمیت حمایت‌های داخلی از این حوزه گفت: در داخل کشور، حمایت‌هایی از این نوع تولیدات انجام می‌شود که می‌تواند به پیشبرد این اهداف کمک کند؛ در صورتی که مشتریان وجود داشته باشند، چرخه تولید به‌طور طبیعی راه می‌افتد. در این صورت، کشاورزان به سمت استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی خواهند رفت و این حرکت می‌تواند به حل مشکلات کمک کند.
وی در پایان تاکید کرد: مهم‌ترین نکته، فرهنگ‌سازی است. کشاورزان باید ترغیب شوند که به جای استفاده از سموم شیمیایی، از آفت‌کش‌های گیاهی استفاده کنند. امیدوارم این فرهنگ در کشور ما جا بیفتد تا هم ما و هم مردم کشورمان به امنیت غذایی مطلوب دست یابیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245802/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عقبگرد یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران در سال 1403

استوری/ موج موج ای بندر زیبای هرمزگان بگو...

پرواز قایق به واسطه سرعت بسیار زیاد!

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

واکنش احمدی‌نژاد به انفجار بندر شهید رجایی

کتابخانه زیبای پدر محمدعلی ابطحی

مثال فوتبالی ابراهیم اصغرزاده درباره مذاکرات اخیر

تاکید دوباره ترامپ بر پیوستن کانادا به آمریکا در پیام انتخاباتی

سخن بزرگان/ عالم بی­ عمل

قطر: حمایت از مردم افغانستان اولویت دوحه است

کنفرانس قامیشلو و موضع ترکیه در قبال آن

طرح ملی لهستان برای تبدیل شدن به قدرت نظامی اروپا

خرید تضمینی پیاز آغاز شد

عجیب ترین مرز تاریخ در ایران!

دانشکده معماری آمریکا به روایت تصویر

کشف نشانه‌های جالب از سوزاندن اجساد در عصر نوسنگی

گوناگون/ خالکوبی روی بدن موجود نیم میلی‌متری!

چندتا لوکیشن خاص در مازندران

معبد سنتی ژاپنی

530میلیون سال فرگشت مرغ و خروس خانگی

یکی از مشهورترین fjords در نروژ

حکمت/ از لغزش دیگران خوشحال نشو

مواد غذایی متهم پیامدهای آب‌وهوایی شد

چین یک سیستم برای مدیریت ترافیک فضایی طراحی می‌کند

شاعرانه/ اوقات، تلخ و وضع، خراب و هوا، پس است

کتاب افشاگرانه از رسوایی مصاحبه با دایانا

امضای 7 تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان ایران و جمهوری آذربایجان؛ پزشکیان: وقتی در اینجا هستم حس می‌کنم در تبریزم

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: شرق فرهنگی، ظرفیت درانداختن طرحی نو در عرصه حقوق بشر را دارد

ترامپ می‌خواهد دوباره با کیم ملاقات کند

قیمت ریال عربستان و شرایط دریافت ارز مسافرتی حجاج

قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو

زندگی پاپ فرانسیس به کمک هوش مصنوعی در 88 ثانیه

نظر جالب توریست ایتالیایی درمورد مشهد و بستنی مشهدی

مقام شفاعت حضرت فاطمه معصومه(س)

باز دلم راهی قم می‌شود...

قتل یک نمازگزار در مسجد

پهپادها تصویر پاپ فرانسیس را در آسمان اسپانیا ترسیم کردند

اقدام خطرناک سرنشین یک خودروی در حال حرکت!

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!

یک نشانگر زیستی جدید برای پارکینسون کشف شد

روش بسیار خاص غذاهای ناسالم برای اختلال در مغز ما

چرا فارسی یک «اَبَرزبان» است؟

حواشی سفر رئیس جمهور به آذربایجان به روایت خبرنگار صداوسیما

برنامه‌های کاری رئیس جمهور در سفر به آذربایجان از زبان خبرنگار صداوسیما

تفاهم‌نامه‌های همکاری بین ایران و جمهوری آذربایجان امضا شد

لاریجانی: اعتماد به آمریکا جایی در سیاست ما ندارد

نبش قبر «حافظ اسد» در سوریه

حمایت لاوروف از کرسی دائم برزیل در شورای امنیت

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه