ایران پرسمان

آخرين مطالب

اندیشکده آمریکایی: یمن، آمریکا را کیش و مات کرده است جهان ما

اندیشکده آمریکایی: یمن، آمریکا را کیش و مات کرده است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ نه‌تنها تجارت جهانی غربی‌ها، بلکه توانایی آمریکا برای استقرار سریع نیروهای نظامی در مناطق مختلف را نیز به‌شدت تهدید می‌کند؛ مسئله‌ای که واشنگتن را به جست‌وجوی راهکارهای نظامی، دیپلماتیک و لجستیکی برای مقابله با آن واداشته است.
اندیشکده آمریکایی در مطلبی با اشاره به تداوم عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ، گزارش داد که انصارالله با اقداماتش ارتش ایالات متحده را در منطقه «کیش و مات» کرده است.
اندیشکده «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» در این مطلب اذعان می‌کند که ارتش یمن مسیرهای کشتیرانی غربی در دریای سرخ را مسدود کرده و توانایی آمریکا برای استقرار سریع و تأمین تجهیزات نیروهایش در غرب آسیا و فراتر از آن را به چالش کشیده‌ است.
بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد که آمریکا برای مقابله با این تهدید، ترکیبی از راهکارهای لجستیکی، اقدامات نظامی و تلاش‌های دیپلماتیک را در پیش گرفته است. در 15 مارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا یک عملیات نظامی را در یمن آغاز کرد که همچنان ادامه دارد.
نقش حیاتی دریای سرخ برای تجارت جهانی بر کسی پوشیده نیست. سالانه یک تریلیون دلار کالا از این مسیر عبور می‌کند و 30 درصد از ترافیک کانتینری جهان از این مسیر می‌گذرد. اما این مسیر همچنین یکی از شاهراه‌های انتقال تجهیزات نظامی از طریق حمل‌ونقل تجاری نیز هست و به آمریکا اجازه می‌دهد نیروها و منابعش را به‌سرعت در مناطق مختلف جهان جابه‌جا کند. بنابراین، حملات انصارالله همزمان تجارت و توانایی نظامی آمریکا را تهدید می‌کند و به‌طور مستقیم منافع حیاتی واشنگتن را نشانه گرفته است.
بازار
وابستگی آمریکا به دریا
در مواجهه با حضور ارتش یمن در دریای سرخ، کشتی‌های نظامی همچنان از تنگه باب‌المندب عبور می‌کنند، اما بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی تجاری ناچار شده‌اند مسیر طولانی و پرهزینه دماغه امیدنیک را انتخاب کنند. این تهدید سرعت حیاتی مورد نیاز برای لجستیک نظامی را مختل کرده و این پرسش را مطرح می‌سازد که «آیا حوثی‌ها موفق شده‌اند واشنگتن و متحدانش را در دریای سرخ کیش و مات کنند؟»
آمریکا برای پشتیبانی از عملیات رزمی در زمان جنگ، تا 80 درصد از تجهیزات خود را از طریق حمل‌ونقل تجاری منتقل می‌کند. وزارت دفاع آمریکا، علاوه بر توانمندی‌های ناوگان نظامی، در زمان بحران می‌تواند از کشتی‌های خصوصی هم استفاده کند و از این طریق، انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشد، هزینه‌ها را کاهش دهد و تجهیزات را سریع‌تر به میدان نبرد برساند.
اما این وابستگی شدید آمریکا به کشتی‌رانی تجاری نیازمند مسیرهای امن و بدون اختلال است. با توجه به محدودیت منابع نیروی دریایی آمریکا و تعهدات گسترده‌اش در سطح جهان، امکان اسکورت همه کشتی‌های تجاری وجود ندارد؛ هرچند که حتی برخی کشتی‌هایی که اسکورت هم داشته‌اند، مورد حمله قرار گرفته‌اند. در گزارش این اندیشکده آمده است: «اگر تهدید دریایی حوثی‌ها تداوم یابد، ممکن است برای هرگونه عملیات اضطراری که نیازمند پشتیبانی لجستیکی حیاتی است، پیامدهای جدی در پی داشته باشد.»
جایگزین زمینی
برای آمریکا و متحدانش، مسیر جایگزین دماغه امیدنیک در مواقعی که نیاز به اعزام سریع تجهیزات نظامی است، عملی نیست. رقابت قدرت‌های بزرگ ایجاب می‌کند که ارتش آمریکا بتواند ادوات نظامی‌اش را به سرعت بین اروپا، آسیای مرکزی و اقیانوس آرام منتقل کند و در شرایط اضطراری، عبور از باب‌المندب ضروری خواهد بود.
حمل‌ونقل دریایی همچنان ارزان‌ترین گزینه برای لجستیک نظامی است. حمل‌ونقل هوایی گران‌تر و در اولویت مأموریت‌های فوری است. گزینه سوم که در حال بررسی است، حمل‌ونقل زمینی است.
یکی از راهکارهای آمریکا برای در امان ماندن از عملیات‌های ارتش یمن، اجتناب از نزدیکی به بنادر دریای سرخ است. واشنگتن می‌تواند به عنوان مثال کشتی‌هایش را به جده بفرستد و از آنجا از مسیر زمینی، تجهیزات را منتقل کند. کشتی‌ها در زمان تخلیه بار در بنادر، آسیب‌پذیرترند؛ اما زمانی‌که بار به کامیون، هواپیما یا وسایل نقلیه دیگر منتقل شود، احتمال هدف‌گیری کاهش می‌یابد.
این طرح تاکنون آزمایش شده اما هنوز به‌طور کامل عملیاتی نیست. مشکلات گمرکی، کمبود یکپارچگی سامانه‌های انتقال بار و محدودیت بار نظامی، از موانع اجرایی‌ شدن کامل آن است.
مسیر جایگزین دیگر، کریدور زمینی میان امارات و اراضی اشغالی است که از بندر حیفا در اراضی اشغالی آغاز می‌شود و از اردن، عربستان، بحرین و امارات می‌گذرد تا به خلیج‌فارس برسد. این مسیر می‌تواند تا 350 کامیون در روز را مدیریت کند و در آینده گزینه‌ای جدی برای لجستیک ارتش آمریکا باشد.
توصیه‌های راهبردی
اندیشکده آمریکایی در این گزارش چند توصیه و رویکرد را برای خروج ایالات متحده از این «کیش و مات» تشریح می‌کند:
یکی از گزینه‌ها، حفظ فشار نظامی است. در این سناریو، ایالت متحده می‌کوشد تا با تشدید حملات هوایی خود و با حمایت از نیروهای مخالف انصارالله در یمن، نیروهای انصارالله از تهدید کشتی‌ها بازداشته شود.
توصیه دیگر، تلاش ایالات متحده برای ایجاد بازدارندگی در برابر ایران است. اندیشکده آمریکایی مدعی است که آمریکا باید در مذاکرات هسته‌ای، عدم حمایت ایران از یمن را به‌عنوان پیش‌شرط کاهش تحریم‌ها مطرح کند. 
ایران البته بارها حمایت نظامی از یمن را تکذیب کرده است. 
این اندیشکده در ادامه توصیه می‌کند که واشنگتن باید با مصر، رژیم صهیونیستی، اردن و عربستان برای تأمین امنیت دریای سرخ ائتلاف تشکیل دهد. نیروی دریایی اتحادیه اروپا نیز می‌تواند در این زمینه نقش مکمل ایفا کند.
علاوه بر این‌ها، این اندیشکده توصیه می‌کند که دولت آمریکا باید انعطاف‌پذیری لجستیکی خود را افزایش داده و هرچه سریع‌تر مسیرهای زمینی سریع‌تر و کم‌هزینه‌تری را گسترش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران مسکوکات

برداشت غیرمجاز 7 میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور

لحظه ی سقوط هواپیمای پلیس در تایلند

جاده چالوس از فراز آسمان

جایی که طبیعت با تو حرف می‌زند

آتشفشان مشهور کاستاریکا بار دیگر فوران کرد

از دانه کاکائو تا شکلات اصل!

لاک‌پشت‌های بی‌جان ساحل جاسک‌

نمایی از یکی از خطرناک‌ترین و خاص‌ترین فرودگاه‌های دنیا

پرسه‌زنی اسب‌ها در ارتفاعات زیبای مازندران

حکمت/ زندگانی انسان حسود

شهر گل رز صورتی در عربستان

18 میلیون یورو برای شکار CO₂ و تولید نانولوله‌کربنی

شعرخوانی زیبای امیرحسین ماحوزی

شمخانی: مذاکرات مسقط، فرصتی برای موفقیت مشترک است

بسته شدن مرز« واگه» تجارت افغانستان و هند را متوقف کرد

ترامپ، کریمه را برای روسیه می‌داند؛ اوکراین و اروپا ابتدا آتش‌بس می‌خواهند

دستیاران پوتین هم در نشست با ویتکاف حضور دارند

کشتی کج میلیاردرها در کاخ سفید؛ ماسک و بسنت دست به یقه شدند

مهلت اخراج پناهجویان افغان در پاکستان تا 2 ماه دیگر تمدید شد

چند روزه می توان 1500 واحد را ساخت؟

توافقنامه هجدهمین کمیسیون همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه امضا شد

قلعه ی قرون وسطایی در انگلیس

غذا دادن هما به جوجه‌اش در ارتفاعات طالقان

تا به حال قورباغه میمونی دیده اید؟

معماری بی‌نظیر مسجد وکیل شیراز

گوناگون/ بزرگترین کشتی جهان به آب انداخته شد

زیارت کربلا در بیان امام صادق(ع)

بادمجان کبابی به سبک کفش بنددار؛ خلاقیت در آشپزی با چاشنی هنر

شهر گل رز در عربستان

تصاویری از آتش‌سوزی گسترده در هند

محققان: پیاده‌روی روزانه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را تا 26 درصد کاهش دهد

ایران‌شناس و ادیب برجسته، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن

پورمحمدی: تدبیر حکیمانه رهبری جنگ روانی ترامپ را خنثی کرد

مولوی عبدالحمید: اقدامات مدیران صدا و سیما در برخورد سریع با عوامل اهانت اخیر مایه تسکین است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عازم رم شد

ترامپ: فکر می‌کنم ما با ایران به توافق خواهیم رسید

درخواست دموکرات‌ها از پنتاگون برای توضیح حملات به غیرنظامیان یمن

تظاهرات در استکهلم، در حمایت از مردم فلسطین

اندیشکده استرالیایی: چرا ایران و آمریکا توافق می‌خواهند؟

ایران از لحاظ بحران فرونشست در رتبه سوم جهانی قرار دارد

قشنگترین و با احساس ترین نمایش هستی خداوندگار زیبایی ها

کشف بیش از 200 سنجاب ایرانی از قاچاقچیان در کردستان

صحنه‌ای نادر از درگیری مرگبار میان کروکودیل‌ها

چینی‌ها زرگریِ خودکار راه انداختند!

ویدئویی جالب از زیر تخت جمشید

اسرائیل تسلیت به واتیکان را ممنوع کرد

تاریخ دقیق حذف کارت سوخت اعلام شد

مشهدِ زیبا از نمای قله زو

تصاویری زیبا از دنیای حیوانات در نشنال جئوگرافیک