ایران پرسمان

آخرين مطالب

قالیباف: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای 5 سال آینده است سیاست روز

قالیباف: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای 5 سال آینده است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /رئیس مجلس شورای اسلامی برنامه هفتم را مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای 5 سال پیش رو دانست و بر لزوم تنظیم آیین‌نامه‌ها، اساسنامه‌ها و دستورالعمل‌ها برنامه هفتم تاکید کرد.
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس و بعد از بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آیین‌نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، در جمع‌بندی گفت: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای پنج سال پیش رو است.
وی خطاب به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تنظیم آیین‌نامه‌ها، اساسنامه‌ها و دستورالعمل‌ها برنامه هفتم مقدمه واجبی برای اجرای قانون برنامه هفتم است که باید به درستی و با دقت و جدیت انجام شود. اکنون الان 23 درصد آیین‌نامه پیش رفته که باید چاره جویی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید آیین‌نامه‌ها به‌درستی پیش برود، گفت: اساس در هیات تطبیق مصوبات این است که آیین‌نامه‌ها طبق نظر دولت و تا حد امکان با اغماض دنبال کنیم تا دستگاه‌ها بدون آیین‌نامه برای اجرای قانون نباشد و این موضوع به عنوان بهانه‌ای برای ادامه ندادن کار نباشد.


وی با تاکید بر اینکه باید اولویت‌بندی در دولت باشد، افزود: مثلا آیین‌نامه‌ای که نقش در فوق‌العاده بخشی از کارکنان داشته، ظرف مدت 10 روز نوشته شده و مسیر را طی کرده و ابلاغ شده است که به این نقدی ندارم اما همین اراده‌ای باشد تا ناترازی انرژی هم با همین کیفیت و سرعت پیش رود. اجرای چنین آیین‌نامه‌های به نفع کارکنان است اما مثلا اساسنامه سازمان غذا و دارو بعد از چند دهه هم نوشته شود.
قالیباف تاکید کرد: قوانینی که خلاف قانون برنامه هستند، بدون شک در طول مدت اجرای برنامه نسخ ضمنی هستند؛ این موضوع را دستگاه‌های اجرایی، دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و دیگر دستگاه‌های نظارتی بدانند و در تدوین آیین‌نامه‌ها نیز باید به این مسئله توجه شود تا این موضوع بهانه‌ای نباشد. حتی اگر لازم باشد، مجلس این موضوع را ابلاغ خواهد کرد.
بازار
توضیح ویدیو
دولت، مجلس، نمایندگان و دستگاه‌های اجرایی باید به یک «باور و فهم مشترک» نسبت به اجرای برنامه برسند
رئیس مجلس بیان کرد: نکته دوم این است که در حین تدوین آیین‌نامه‌ها، دولت، مجلس، نمایندگان و دستگاه‌های اجرایی باید به یک «باور و فهم مشترک» نسبت به اجرای برنامه برسند. به نظر من لازمه آن، رسیدن به فهم مشترک بین دستگاه‌های اجرایی است.
وی افزود: من مشکلات کاری را درک می‌کنم. همین دیروز، دو کمیسیون قصد برگزاری نشست مشترک داشتند که با پیگیری من، بعد از سه هفته جلسه برگزار شد. به طریق اولی، صدها مورد از این موارد در دولت است که باید حل شود؛ باید این فهم و باور مشترک ایجاد شود.
رئیس مجلس گفت: برنامه هفتم ستون‌ها، سلسله‌مراتبی و وابستگی به هم دارد. مثلا ماده 7 تا 11 برنامه دارای موضوع ناترازی بانک‌ها است لذا نشست‌های تخصصی برگزار شود و مجلس و دولت در این حوزه متمرکز شوند تا با هم به اجرای واحد و پشتیبانی لازم برسیم. بارها گفته‌ایم که در برنامه هفتم دنبال مچ‌گیری نیستیم. هدف ما دستگیری و کمک به دولت برای انجام کار است.
وی ادامه داد: موضوعاتی مانند صندوق‌های بازنشستگی، موضوع بانک‌ها، ناترازی انرژی، مسکن، تحول در خوشه‌های صنعتی و معدن همگی نیاز به پیگیری و هماهنگی دارند. بحث معیشت مردم، کالا برگ و بسیاری از امور دیگر، از جمله موضوعاتی است که احتیاج به هماهنگی دارد.
قالیباف ادامه داد: مثلاً در حوزه آموزش‌ و پرورش، 13 یا 14 حکم مهم وجود دارد که می‌تواند ساختار آموزش‌ و پرورش را متحول کند. سند تحول آموزش‌وپرورش نیز در گروی آن است. اگر امروز در حوزه حجاب، در مسائل فرهنگی، یا در افت علمی با مشکل مواجه‌ایم، ریشه بسیاری از این مسائل در آموزش و پرورش است. وضعیت ما در آن حوزه خوب نیست. حتماً باید منسجم عمل کنیم تا این کارها را پیش ببریم.
رییس مجلس در ادامه گفت: برنامه قله‌هایی دارد که اگر اجرا شود، بسیاری از بخش‌های برنامه به تبع آن حل می‌شود که باید آیین نامه های اجرایی آن را با اولویت تدوین کرده و هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم.
وی افزود: در شورای عالی اقتصادی و جلسات سران قوا، هر موضوعی که خلاف برنامه مطرح شود، مخالفت می‌کنم‌. مثلا همین که یک مرتبه تصمیم گیری می‌شود که به دلیل کم شدن سیب‌زمینی جلوی صادرات گرفته شود اکنون هم فصل صیفی‌جات پیش رو است. همان‌طور که آقای عارف هم اشاره کردند، نباید جلوی واردات و صادرات و قیمت گذاری را بگیریم البته این به معنای لجام گسیختگی قیمت ها نیست.
قالیباف افزود. حرف من است که یکی از راه‌های تنظیم بازار قیمت‌گذاری است و تنها راه آن نیست. در چهل سال گذشته فقط یاد گرفتیم تنظیم بازار را فقط با قیمت گذاری کنترل کنیم پس تکلیف صادرات و ضمانت بازار چه می‌شود؟ تولیدکننده برای تولید خود برنامه‌ریزی می‌کند و بازار داخلی و خارجی را توأمان در نظر می‌گیرد. حالا ما یک‌شبه صادراتش را ممنوع می‌کنیم. این تجربه را در مورد سیب، پرتقال، سیب‌زمینی و احتمالا پیاز داشته‌ایم. این‌ها خلاف برنامه است.
وی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور مدافع برنامه است. آقای پورمحمدی شما در جلسه حضور داشتید. حالا سوال اینجاست، وقتی مجلس، دولت و شخص رئیس‌جمهور، همگی موافق اجرای برنامه هستند، چه کسی خلاف آن حرف می‌زند و اجرا می‌کند؟ پرتقال فروش را پیدا کنید؛ ما محکم ایستادیم که این اتفاقات نیفتد.
رییس مجلس گفت: مجلس و دولت باید در اجرای مواد 118، 119 و 120 قانون برنامه، مجلس و دولت منسجم و باشند. آقای پورمحمدی در سازمان برنامه و آقای تاج‌گردون در کمیسیون برنامه و بودجه، و هر یک از کمیسیون‌های تخصصی مرتبط در این باره مسئولیت‌هایی دارند. کمیسیون انرژی مجلس، فعالانه موضوع ناترازی را پیگیری می‌کند.ما در مجلس باید این موضوع را دقیق دنبال کنیم.
قالیباف بیان کرد: ناظران مقیم مالی و اجرایی که توسط وزارت اقتصاد و سازمان برنامه در دستگاه‌ها مستقر شده‌اند، وظیفه دارند گزارش‌های شش‌ماهه و یک‌ساله خود را تنظیم کنند و به دولت و مجلس ارائه دهند. این‌گونه نباشد که در پایان سال بگوییم «متأسفانه سال از دست رفت». طبق قانون برنامه، در شهریور ماه باید دولت گزارش پیشرفت یک‌ساله برنامه را به مجلس ارائه دهد تا هر اشکالی در اجرای برنامه همان موقع شناسایی شود تا درولت تنظیم بودجه سال آینده لحاظ کند. طبق برنامه، بودجه سال بعد باید منطبق بر عملکرد سال قبل باشد. پس از همین حالا باید ارتباطات‌ را برقرار کنیم.
برنامه هفتم مبنای وفاق مجلس و دولت است
وی افزود: قول می‌دهم که دوستان ما در مجلس همکاری داشته و کمک دولت باشند؛ اگر لازم باشد، حتی خود من هم شخصاً پیگیر خواهم بود. چون همان‌طور که قبلاً هم گفتم، برنامه هفتم تنها سند مصوب ماست و برنامه هفتم مبنای وفاق مجلس و دولت است. ان‌شاءالله با همین نگاه، این مسیر را با جدیت ادامه می‌دهیم. از همه همکارانم در کمیسیون‌های مختلف مجلس، بخش‌های نظارتی، کمیسیون اصل 90 و دیوان محاسبات نیز می‌خواهم که با رویکرد مثبت حرکت کنند تا کار پیش رود.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1243874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماهیچه گوسفندی میلیونی شد

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

حال و هوای دلنشین حرم مطهر علوی

از برف پاک کن به عنوان نگهدارنده کاپوت استفاده میکنه!

ربات‌های آینده انعطاف‌پذیرتر خواهند شد

به مناسبت بزرگداشت استاد سخن، سعدی

سند همکاری امنیتی ایران و تاجیکستان امضا شد

واکنش رئیس جبهه اصلاحات به تمسخر مقامات عربستانی در صداوسیما

فرمانده نیروی دریایی ارتش: حضور موفقی در عرصه اقیانوسی داریم

نگرانی فزاینده اسرائیل از استقرار بیشتر نیروهای مرزی مصر

واکنش حزب الله به ترور یکی از رهبران جماعت اسلامی لبنان

افت شدید محبوبیت دونالد ترامپ

وزارت تحت امر ایلان ماسک به داده‌های حساس مهاجران دسترسی یافت

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی به اروپا از ترس ترامپ

آغاز فصل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های پوزه‌عقابی در سواحل خلیج فارس

حکمت/ غیرتمندى و ترک زنا

مریخ‌نورد کنجکاوی سر نخ بزرگی در مریخ یافت

کتابی با قصه دلتنگی‌ها و صبوری‌ها از جنس «به رسم امانت»

اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی درباره رشد چشمگیر بنیه دفاعی، توانمندی قوای مسلح و صنعت هسته‌ای کشور

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: مذاکره‌کنندگان برای رفع همه تحریم‌ها بکوشند

اژه‌ای تاکید کرد: لزوم توسعه همکاری‌های مشترک بین دو کشور ایران و پاکستان

روایت خبرنگارتسنیم از حاشیه‌های مذاکره ایران و آمریکا در رُم

سلطان عمان و پوتین دیدار کردند

معاون ترامپ پیشنهاد برد-برد به هند داد

رکورد ارزش معاملات بورس دومین بار متوالی در 1404 شکست

خاطره‌ای از حاج حسین بصیر در یک عملیات

نمایی از دشت گل در زاگرس زیبا

انفجار گاز‌های یک چاه در نیویورک چند لحظه پس از عبور یک مادر و 2 کودکش

حمله کوسه به غواص اسرائیلی در جنوب حیفا

توصیفی درباره شخصیت و زندگی شهید بصیر

برگی از تاریخ/ شهیدی که به خاطر یک مادر قید تیم ملی را زد

فوران ناگهانی آتشفشان پوآس در کاستاریکا

کوه المپوس مریخ، سه برابر بلندتر از اورست!

هنر یعنی این!

بتهوون چگونه وقتی ناشنوا بوده آهنگسازی میکرده؟

چین آماده انجام ماموریت فضایی شنژو 20 می شود

در جستجوی پاپ فرانسیس در دنیای کتاب

سجادپور: ایران بازیچه است؛ بازیگری است که باید از انفعال خارج شود

راز سفر قریب‌الوقوع «زلنسکی» به آفریقای جنوبی

درخواست جهاد اسلامی فلسطین از سوریه برای آزادی 2 فرمانده بازداشت‌شده

افزایش ظرفیت فروش مشاغل خانگی در دستور کار دولت

روح‌الامینی: آقای عارف! گزارش‌های کمی آمار یک شمشیر دو لبه است، به هر جهت که دل‌تان خواست می‌تواند ببرد

عارف: آماده آغاز عصری تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم

برنامه افزایش تولید بنزین به 129 میلیون لیتر در روز

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «عباسیان»

پایان چشم انتظاری 42 ساله خانواده شهید بهشهری

بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در عرصه‌های معنوی و ترویج و اقامه نماز پیشگام باشد

دومین نشست شورای معاونین بنیاد شهرستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استان تهران برگزار شد

اقامه نماز اثرات متفاوتی بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت