ایران پرسمان

آخرين مطالب

شکوری راد: اسرائیل قبل از مذاکرات عمان به آمریکا احضار شد و گوشش پیچانده شد اقتصاد روز

شکوری راد: اسرائیل قبل از مذاکرات عمان به آمریکا احضار شد و گوشش پیچانده شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / شکوری راد گفت: برجام مذاکراتی چندجانبه بود و طرف‌های مختلف داشت. هرکدام از آن‌ها هم منافع خاص خود را دنبال می‌کردند. آن مذاکرات خیلی هنرمندانه و با هنرمندی‌های «ظریف» به سرعت پیش‌رفت. در مدت دو سالی هم که این توافق اجرا شد تاثیر شگرفی بر فضای عمومی و اقتصادی کشور گذاشت.
علی شکوری‌راد، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب به بررسی دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان پرداخته است.
بازار
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با خبرآنلاین اظهار داشت: این مذاکرات بر مبنای تمایل دو طرف به رسیدن به یک تفاهم شکل گرفته است. طبیعتا انتظار می‌رود که در گام اول راه برای گفتگو باز باشد و هردو طرف سعی‌ کنند این راه را باز نگه‌ دارند. همین اتفاق هم افتاده است. اما علی‌رغم فضای سیاسی خیلی بدبینانه‌ای که وجود داشت و قبلا بر اساس گفته‌ها دستیابی به این گفتگوها بعید تلقی می‌شد، مذاکره انجام شد و ظاهرا اختلافی هم پیش نیامد. به نظر می‌رسد دو طرف در تلاشند که این راه و مسیر کنونی را مسدود نکنند.
اسرائیل قبل از مذاکرات عمان به آمریکا احضار شد و گوشش پیچانده شد وی در ادامه تاکید کرد: طرفین ارزیابی نسبتا دقیقی از همدیگر دارند و هریک از طرفین می‌تواند توانمندی‌ها، امکانات، خواسته‌ها و نیازهای خود را در نظر بگیرند و براساس آن گفتگو کند. بنابراین گفتگوها در زمین واقعیات صورت می‌گیرد و نه بلوف و رجزخوانی. تفاوت دیگر «بیرونی» است. در این دور از مذاکرات همه طرف‌هایی که می‌توانند در این مذاکرات تحت تاثیر قرار بگیرند، به غیر از اسرائیل خواهان موفقیت این مذاکرات و دستیابی به یک توافق هستند.
وی افزود: این اشتیاق فراگیر را پس از اولین دور مذاکرات که دولت‌های دیگر پیام‌هایی صادر کردند می‌شود دید. از اظهار نظرهایی هم که در این مدت‌ صورت‌گرفته این تفاوت را می‌شود فهمید. یعنی علاوه بر طرفین، همه ذی‌نفعان ثالث می‌خواهند این گفتگوها به نتیجه برسد. اسرائیل، تنها مخالف است؛ که به نظر می‌رسد برای آنکه کارخرابی نکند قبل از مذاکرات به امریکا احضار شده و ضمن ملاطفت ظاهری گوشش پیچانده شده است.
مذاکرات برجام هنرمندانه بود و با هنرمندی ظریف پیش رفت وی در ادامه بیان داشت: برجام مذاکراتی چندجانبه بود و طرف‌های مختلف داشت. هرکدام از آن‌ها هم منافع خاص خود را دنبال می‌کردند. آن مذاکرات خیلی هنرمندانه و با هنرمندی‌های «ظریف» به سرعت پیش‌رفت. در مدت دو سالی هم که این توافق اجرا شد تاثیر شگرفی بر فضای عمومی و اقتصادی کشور گذاشت. اما این دوره از مذاکرات دوجانبه است؛ هم اروپا و هم روسیه و چین غایب اند. به همین دلیل به نظر می‌رسد که امکان توافق مقداری بالا رفته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1242486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

زمان سفر به هر سیاره منظومه شمسی

نقاشی فضاپیمای ناسا از سیاره مشتری

میدان مغناطیسی زمین یکبار فروپاشیده و انسان‌ها جان سالم به در برده‌اند؛ اما چگونه؟

بخشی از کتاب/ جدا شدن از تلخی زندگی

آکسیوس ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم را اعلام کرد

بروجردی: در مذاکرات تضمین‌ها فقط از طرف آمریکا نیست

تسنیم: دور دوم مذاکرات ساعت 14 آغاز می‌شود

گزارش فارس از سفری غیرمنتظره؛ حدس بزنید برای چه کاری به کجا می‌روند؟

جزئیات دیدار محمود عباس با جولانی

سرنگونی پهپاد پیشرفته دیگر آمریکایی در آسمان یمن

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

دیپلماسی در سایه بی‌اعتمادی

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

حیات عالمانه به بیان آیت الله جوادی آملی

حرکات نمایشی و خطرناک یک کوئیک در خیابان‌های زاهدان!

نجات جان دخترچه فلسطینی از زیر آوار

اولین رآکتور هسته‌ای نمک مذاب توریم جهان در چین شروع به کار کرد

انسان‌ها 41 هزار سال پیش از ضد آفتاب استفاده می‌کردند!

درس‌های زندگی از منظر امام رضا(ع)

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: اگر کشور را معطل مذاکرات کنیم دست تیم مذاکره کننده بسته می‌شود

سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم که بود؟

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

شمخانی 9 اصل مورد نظر ایران در مذاکرات رم را اعلام کرد

آخرین وداع مادر بوسیدن پای فرزند شهیدش بود!

بلومبرگ: ترامپ قصد دارد حاکمیت روسیه بر جزایر کریمه را به رسمیت بشناسد

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

ویدئویی از دوربین یک آمبولانس در هلند

آماده سازی گران‌ترین غذای دنیا از دریای خزر

دردسرهای همیشگی افراد عینکی

نشانه‌های حیات در فراسوی منظومه / کشفی تازه از سیاره K2-18b

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

ماهواره ناهید 2 تا دو ماه آینده پرتاب می‌شود

ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

مقام حزب‌الله: هیچ بحثی درباره خلع سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم

سرمقاله هم میهن/ سیاستِ پویا

دیپلماسی چندجانبه، پیام معنادار ایران به واشنگتن

توقف شماره‌گذاری خودروهای تولیدی ایران خودرو به دلیل به‌روزآوری سامانه‌های دولت و فراجا

پرداخت 50 میلیون تومان پاداش برای این افراد

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

حیات عالمانه به بیان آیت الله جوای آملی

قابلیت برخاست و فرود عمودی جنگنده پیشرفته اف-35 بی

آیا هوش مصنوعی نژادپرست است؟

ترجمه «زیر گنبد» استیون کینگ منتشر شد

سلیمی نمین: پزشکیان مثل روحانی مذاکره را به برگی برای افزایش قدرت تبدیل نکرد

یمن: آماده‌ایم وارد بالاترین سطح از درگیری با آمریکا شویم