ایران پرسمان

آخرين مطالب

چنگال اسرائیل در گلوی منابع آبی و جنگل‌های سوریه اقتصاد روز

چنگال اسرائیل در گلوی منابع آبی و جنگل‌های سوریه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / رژیم صهیونیستی در دور جدید اشغال اراضی سوری، با نابودی جنگل‌ها و ریشه‌کن کردن درختان کهنسال و چنگ انداختن بر روی سدهای القنیطره، خسارات غیرقابل جبرانی به زیستگاه‌های طبیعی و تنوع زیستی این منطقه وارد کرده است.
دور جدید اشغالگری رژیم صهیونیستی علیه سوریه، در هشتم ژانویه 2024، همزمان با سقوط نظام بشار اسد در سوریه، با ورود به اراضی استان القنیطره آغاز شد. پس از آن اشغالگران همزمان با حملات هوایی علیه پایگاه‌های نظامی ارتش سوریه و بمباران آنها، با ساخت‌ پایگاه‌های نظامی و پیشروی زمینی در این منطقه، اهداف شوم خود را دنبال کردند. روزنامه العربی الجدید، امروز با انتشار یادداشتی به بررسی عمق جنایات اسرائیل در خاک سوریه، غارت و نابودی جنگ‌ها و منابع آبی این منطقه و تلاش پنهان برای کوچاندن صاحبان اصلی این منطقه به شیوه‌های مختلف پرداخت.
بازار


تخریب میراث طبیعی؛ اسرائیل درختان کهنسال را ریشه‌کن می‌کند
از آن روز تاکنون، اسرائیلی‌ها اقدام به تخریب زمین‌های کشاورزی و قطع درختان در چندین منطقه جنگلی کردند که این مناطق از اهمیت زیادی برای محیط زیست جولان اشغالی سوریه برخوردار بوده و زیستگاه بسیاری از گونه‌های نادر درختان و حیوانات محسوب می‌شود. احمد ذیب مدیر جنگلداری قنیطره در گفت‌وگو با «العربی الجدید» تصریح کرد نیروهای اشغالگر اسرائیلی «جنگل کودنه» را که به طور کامل با درختان صنوبر مثمر کاشته شده بود، تخریب کرده‌اند. این جنگل مساحتی به اندازه 1800 دونم را پوشش می‌داد و سالانه دو میلیون تن بذر صنوبر تولید می‌کرد. افزون بر این، درختان جنگلی دیگری از نوع سندیان (بلوط) کهنسال و نادر در سوریه نیز در «جنگل الطرنجه» تخریب و ریشه‌کن شده‌اند. وی توضیح داد که مساحت دو منطقه حفاظت‌شده الطرنجه و «جباتا الخشب» به 4600 دونم می‌رسد، که تاکنون 200 دونم از آن به طور کامل تخریب شده است.


ایران پرسمان

ایران پرسمان

ایران پرسمان

وی همچنین اظهار کرد که نیروهای اشغالگر ورود کشاورزان به زمین‌های خود را ممنوع کرده‌اند و اقدام به ریشه‌کن کردن درختان جنگلی از گونه‌های اکالیپتوس و سرو با عمر 30 سال در دو طرف جاده از شهر السلام تا الحمیدیه و از آنجا تا شهر تخریب‌شده قنیطره کرده‌اند. این تخریب‌ها مساحتی به طول پنج کیلومتر در دو طرف جاده را در بر می‌گیرد. مدیر جنگلداری قنیطره افزود که بازسازی جنگل‌هایی با قدمت 150 سال، همچون منطقه حفاظت‌شده الطرنجه، بسیار دشوار است. با این حال، پس از بررسی کامل خسارات، یک طرح پنج‌ساله برای بازسازی مناطق جنگلی بر اساس توانایی‌ها و امکانات موجود تدوین شده است. اسرائیل بر روی سدهای القنیطره چنگ انداخته استبر اساس این گزارش، در حال حاضر چالش اصلی در قنیطره، موضوع آب است. این منطقه به عنوان یک ذخیره بزرگ آب شناخته می‌شود، که تلاش اسرائیل برای کنترل منابع آبی نگران‌کننده است. قنیطره دارای شش سد مهم شامل المنطره، الرویحنه، بریقه، کودنه، الهجه و سد غدیر البستان است که ظرفیت کلی آن‌ها به 80 میلیون متر مکعب می‌رسد. سد المنطره که ظرفیت آن 40 میلیون متر مکعب است، مهم‌ترین سد این منطقه محسوب می‌شود زیرا نیمی از آب‌های استان در آن جمع می‌شوند و نقش کلیدی در تأمین آب دیگر سدها دارد. طبق اظهارات مدیر جنگلداری، نیروهای اشغالگر اسرائیلی اخیراً یک پایگاه نظامی در اطراف سد المنطره احداث کرده‌اند و اجازه ورود هیچ شخصی را نمی‌دهند. این اقدام احتمال انتقال آب سد به اراضی اشغالی جولان را افزایش داده و نگرانی‌هایی درباره خشک شدن دیگر سدها ایجاد کرده است.

ایران پرسمان

علاوه بر این، تخریب احتمالی این سد توسط نیروهای اشغالگر در صورت خروج، می‌تواند به یک فاجعه واقعی برای منطقه منجر شود، خصوصاً در سالی که میزان بارندگی کم بوده و سدها به اندازه کافی پر نشده‌اند. اسرائیل به دنبال نابودی تنوع زیستی القنیطرهعلی ابراهیم مدیر محیط زیست استان القنیطره نیز در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: حمله به مناطق حفاظت‌شده القنیطره آسیب‌های زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی برجای گذاشته است. او توضیح داد که آسیب‌های زیست‌محیطی شامل از دست دادن تنوع زیستی، فرسایش و تخریب خاک، تغییرات در آب‌وهوای معتدل منطقه و نابودی زیستگاه اصلی حیوانات نادر مانند روباه‌ها، کفتارها و خرگوش‌های وحشی می‌شود که خطر انقراض آنها را افزایش داده است. ابراهیم همچنین هشدار داد که نابودی جنگل‌ها تأثیرات مستقیم بر جامعه محلی خواهد داشت، زیرا ساکنان منطقه برای تأمین معیشت خود به جمع‌آوری میوه‌ها، گیاهان دارویی، چرای دام‌ها در جنگل‌ها و درآمد حاصل از گردشگری زیست‌محیطی وابسته هستند. با تخریب جنگل‌ها، این جوامع منبع درآمد خود را از دست می‌دهند که منجر به افزایش فقر، مهاجرت به مناطق شهری و فشار بیشتر بر منابع محدود موجود خواهد شد.

ایران پرسمان

ایران پرسمان

ایران پرسمان

103.5 میلیون دلار خسارت غیرقابل جبران اسرائیل به طبیعت القنیطره مدیر محیط زیست استان قنیطره افزود که تخریب جنگل‌ها تأثیرات اقتصادی جدی داشته و از بین رفتن چوب و محصولات جنگلی یکی از واضح‌ترین عواقب این تخریب‌ها است. وی تخمین زد که خسارات اقتصادی ناشی از این تخریب‌ها حدود 36 میلیون دلار باشد، در حالی که ارزش آسیب‌های مستقیم ناشی از از دست دادن پوشش گیاهی تنها در جنگل کودنه 59.5 میلیون دلار برآورد شده است. او اشاره کرد که خاک منطقه القنیطره بسیار کم‌عمق بوده و ضخامت آن بین 40 تا 50 سانتیمتر است. به‌طور علمی، تشکیل هر 1 سانتیمتر خاک سطحی ممکن است هزار سال زمان ببرد، بنابراین خسارات وارده غیرقابل جبران‌اند. لذا در مجموع، آسیب‌های اقتصادی ناشی از تخریب منابع طبیعی این استان حدود 103.5 میلیون دلار تخمین زده می‌شود.
درخواست کمک از جامعه بین‌الملل ابراهیم از جامعه بین‌المللی درخواست کرد که برای جلوگیری از تخریب پوشش جنگلی القنیطره توسط ارتش اشغالگر اسرائیل اقدام کند. همچنین او خواستار حمایت از سازمان‌های فعال در حوزه محیط زیست برای بازسازی مناطق جنگلی و ارائه کمک به جوامع محلی که وابسته به محصولات جنگلی هستند، شد. القنیطره در جنوب غربی سوریه واقع شده و مساحتی برابر با 1861 کیلومتر مربع دارد که 1٪ از کل مساحت سوریه را تشکیل می‌دهد. این استان حدود 40 کیلومتر با شهر دمشق فاصله دارد و دوسوم آن تحت اشغال اسرائیل قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1242168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

عمر اتوبوس‌های برون‌شهری 5 سال بیشتر شد

درخواست رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو برای تعادل در بازار: سیاست‌های اقتصادی و ارزی اصلاح شود

پرداخت مطالبات درمانی بازنشستگان در سال 1403، تا پایان اردیبهشت‌

سامانه خودنویس ابزاری برای مقابله با سوداگری در حوزه مسکن

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ناروئی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «وطنی»

پیکر پاک مادر شهیدان وطنی در رستم کلای بهشهر تشییع شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رخشانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «پسندی»

وضعیت عجیب گردشگران چینی بعد از صعود به کوهی با 7200 پله!

کشف رازهای فراعنه در خیابان‌های مدفون شهر 3500 ساله مصر باستان

وقوع سیل در استان ونتو ایتالیا

لحظه‌ هولناک تصادف برای یک پدر و دختر

نوای دلنشین زیارت امین الله در حرم مطهر علوی

ظرافت و واقع گرایی فوق‌العاده در نقاشی‌های این هنرمند

لباس سپید بهار بر تن درختان الموت

ویدئویی از مرغان دریایی در طبیعت زیبای سوئیس

کاربرد سوراخ بند اضافی بر روی کفش‌های ورزشی

رفتار جالب فیل‌ها برای محافظت از بچه فیل‌ها حین وقوع زلزله

حمله مرگبار فیل خشمگین به زرافه

چشم انسان با تحریک شبکیه رنگ‌های جدیدی می‌بیند

بلندگویی که فقط صاحبش صدایش را می‌شنود

ایستگاه فضایی بین‌المللی همه چیز ماست!

ماموریت «PUNCH» ناسا عکس‌های نور اول خود را گرفت

سلول‌ها می‌شنوند

موفقیت محققان دانشگاه امیرکبیر در بازیابی 57 درصدی نقره، روی و سرب از باطله‌های کارخانجات زنجان

شنوایی با وضوح بالا با استفاده از جدیدترین ایمپلنت شنوایی

آواز، شخصیت پرندگان را لو می‌دهد!

مدل‌های هوش مصنوعی استدلالی جدید «اوپن‌ای‌آی» بیشتر توهم می‌زنند

روایتی از کلاس‌های درس «آیت‌الله»

ای دهنده ی عقل ها فریادرس

در جست‌وجوی زندگی

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسروشکیبایی

نگاهی به ازدواج جلال‌ و سیمین و حاشیه‌هایش

درد، بخشی از زندگیه...

بخشی از کتاب/ آخرین انار دنیا

شاعرانه/ هر کجا وقت خوشی رو دهد آنجاست بهشت

گزارش خبرنگار اعزامی صداوسیما از آخرین اخبار دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا

حضور سیاستمدار سابق ایتالیایی با شلوارک در برابر محل مذاکرات!

جزئیات دور دوم مذاکرات از زبان سخنگوی وزارت خارجه؛ دو هیئت در دو سالن جدا حضور دارند

محسن میردامادی: اجماعی که در داخل کشور در باره مذاکره ایران و آمریکا به وجود آمده،کم سابقه است