ایران پرسمان

آخرين مطالب

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است اقتصاد روز

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / رسانه آمریکایی نوشته تسلیحات ارائه‌شده آمریکا به نیروهای افغان که پس از به قدرت رسیدن طالبان به دست این گروه افتاد، به بازارهای فروش سلاح در کشور همسایه، پاکستان راه پیدا کرده و در حملات شبه‌نظامیان این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کشف یک تفنگ کارابین «ام‌4ای1» ساخت کارخانه‌ «کُلت» در ایالت کنتیکت آمریکا که در سال 2018 برای تحویل به نیروهای افغان به افغانستان ارسال شده بود، در حمله‌ای مرگ‌بار توسط گروهی از شبه‌نظامیان در پاکستان، نشان می‌دهد که پیامدهای جنگ ناموفق آمریکا سال‌ها پس از سقوط کابل به دست طالبان همچنان ادامه دارد.
روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی در این باره نوشت: یک تفنگ کارابین «ام‌4ای1» در 9 ژانویه 2018 از کارخانه کلت در ایالت کنتیکت خارج شد و مقصد آن افغانستان بود. ماه گذشته، این سلاح پس از یک حمله مرگ‌بار به قطاری مسافربری توسط شبه‌نظامیان در پاکستان کشف شد.
این تفنگ فرسوده با شماره سریال « W1004340» و نشان کارخانه کلت، بخشی از تجهزات نظامی آمریکایی به ارزش میلیاردها دلار بود که به نیروهای افغان تحویل داده شده بود. این تجهیزات پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، عمدتا رها شدند.
راه پیدا کردن سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به بازارهای فروش سلاح پاکستان
در ادامه این مطلب آمده است: بسیاری از این سلاح‌ها به مرز پاکستان رسیده و وارد بازارهای اسلحه شده یا به دست شورشیان افتاده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که پیامدهای جنگ ناموفق آمریکا، سال‌ها پس از سقوط کابل به دست طالبان، همچنان ادامه دارد.
پاکستان اکنون، پس از یک دهه پیشرفت در مقابله با شبه‌نظامیان، با چندین شورش، از جمله از سوی نیروهای اسلام‌گرای افراطی در شمال و جدایی‌طلبان بلوچ در جنوب غربی که بخشی از آن با سلاح‌های آمریکایی انجام می‌شود، مواجه است.
و شبه‌نظامیان، معامله‌گران اسلحه و مقام‌های رسمی می‌گویند تفنگ‌های تهاجمی، مسلسل‌ها و عینک‌های دید در شب آمریکایی که در اصل، برای کمک به ایجاد ثبات در افغانستان بود، اکنون از سوی طالبان پاکستان و دیگر گروه‌ها برای به بارآوردن خرابی و آشوب در این کشور مجهز به سلاح هسته‌ای استفاده می‌شود.

ایران پرسمان

بازار


سلاح‌های ضبط‌شده از شبه‌نظامیان کشته یا بازداشت شده توسط نیروهای پاکستان که در مه 2024 در پیشاور به نمایش درآمدند
«احمد حسین» یکی از نیروهای ویژه پاکستان که سال گذشته در یک حمله شبانه در شمال غربی پاکستان به شدت مجروح شد، می‌گوید «آن‌ها پیشرفته‌ترین سلاح‌های ساخت آمریکا را دارند. آن‌ها ما را می‌دیدند اما ما نمی‌توانستیم ببینیمشان.»
این روزنامه در ادامه نوشت: مقام‌های رسمی پاکستانی در ماه مه گذشته، به واشنگتن پست اجازه دادند ده‌ها سلاح را بررسی کنند که ادعا می‌شد از شبه‌نظامیان کشته یا دستگیر شده ضبط شده‌ بودند. ارتش آمریکا و پنتاگون پس از چند ماه تحقیق در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست تایید کردند که 63 سلاح نمایش داده شده به خبرنگاران از سوی دولت آمریکا در اختیار نیروهای افغانستان قرار داده شده بود.
بیشتر این سلاح‌ها تفنگ‌های «ام-16» و چندین مدل کارابین «ام-4» جدیدتر بودند. مقام‌های پاکستانی همچنین چند دستگاه دوربین دید در شب «پی‌وی‌اس14» را نمایش دادند که در نیروهای مسلح آمریکا استفاده می‌شود اما به طو مستقل تایید نشد که آیا متعلق به دولت آمریکا بوده است یا خیر.
پس از حمله 11 مارس به قطاری مسافربری توسط شبه‌نظامیان بلوچ که حداقل 26 کشته بر جای گذاشت، مقام‌های پاکستانی شماره سریال تفنگ آمریکایی را که گفته می‌شد مهاجمان استفاده کرده‌اند ارائه دادند. بر اساس اسناد به دست آمده توسط واشنگتن‌پست از طریق قانون آزادی اطلاعات، حداقل دو مورد از این سلاح‌ها از ذخایر تسلیحاتی آمریکا در اختیار نیروهای افغان بود.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای در ژانویه نوشت: وجود سلاح‌های پیشرفته آمریکایی مسئله عمیقا نگران‌کننده‌ای برای امنیت و حفاظت از پاکستان بوده است.
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده است در صورتی که طالبان تجهیزات نظامی تحویل‌داده‌شده به افغانستان را بازنگرداند، کمک‌های معوقه به افغانستان را به طور دائمی قطع خواهد کرد.


تفنگ تهاجمی کارابین «ام‌4ای1» ساخت آمریکا که در میان سلاح‌های توقیف‌شده پس از حمله شبه‌نظامیان شورشی به قطاری مسافربری در پاکستان بود
ترامپ در یک جلسه کابینه در ماه فوریه گفت: ما میلیاردها دلار تجهیزات پیشرفته را در افغانستان رها کردیم. باید بخش زیادی از آن را پس بگیریم.
اظهارات ترامپ امیدهایی را در اسلام‌آباد زنده کرد که آمریکا برای حساب‌رسی تجهیزات نظامی گم‌شده‌اش اقدامات قاطع‌تری انجام دهد. اما بسیاری معتقدند که برای جلوگیری از جریان قاچاق سلاح دیگر دیر شده است.
«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی دولت طالبان در واکنش به این اظهارات ترامپ گفت: این سلاح‌ها اکنون متعلق به افغانستان هستند. هیچ کسی نمی‌تواند آن‌ها را از ما بگیرد.
گنجینه‌ای برای طالبان
در بخش دیگری از این گزارش مطرح شد: بر اساس گزارش «بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان» (SIGAR) در سال 2023، زمانی که گروه طالبان در اوت 2021 کنترل افغانسان را به دست گرفت، بیش از 7 میلیارد دلار تجهیزات نظامی آمریکایی در این کشور باقی مانده بود.
این نهاد گفته ارتش آمریکا سابقه خوبی در رهگیری سلاح‌های تحویل‌داده شده به افغان‌ها نداشته است که البته با خروج «شتابزده و بدون هماهنگی» نظامیان آمریکایی از این کشور غرب آسیا در 2021 تشدید شد.

ایران پرسمان

شبه‌نظامیان پاکستان
در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، مقام‌های این کشور مسئولیت آن را نپذیرفتند. پنتاگون در بیانیه‌ای در این باره گفته بود که این سلاح‌ها و تجهیزات را پس از «ملاحظات دقیق درباره کاربر نهایی، از جمله خطر افتادن به دست دشمن» ارائه کرده و قصدی برای بازپسگیری آن‌ها نداشته است. این وزارتخانه پذیرفت که ممکن است این تجهیزات به دست طالبان افتاده و مورد استفاده قرار گرفته یا به جای دیگری منتقل شده باشد.
یک مقام ارشد پنتاگون که این وزارتخانه از افشای هویت او خودداری کرد، در این باره گفت: این تسلیحات پس از انتقال به دولت پاکستان، متعلق به آن دولت بوده و تحت مسئولیت آن قرار داشتند. او افزود که تسلیحت توقیف‌شده توسط پاکستان «جزئی بسیار ناچیز از کل تجهیزاتی است که ما طی بیش از یک دهه برای افغان‌ها خریداری کردیم.»
بر اساس تخمین بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان، بیش از 250 هزار تفنگ و حدود 18 هزار عینک دید در شب در افغانستان باقی ماند. این تعداد تجهیزات می‌توانست کل نیروهای تفنگداران دریایی آمریکایی را مسلح کند.
درخواست‌های واشنگتن‌پست برای تایید اطلاعات ضعف‌هایی را در پایگاه داده پنتاگون مشخص کرد که سلاح‌های سبک را ردیابی می‌کند. به عنوان مثال، سه نارنجک‌انداز به اشتباه به عنوان تفنگ در سامانه ثبت شده بودند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240301/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت طلا و سکه 27 فروردین 1404

واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهار تا هفت از فردا

لحظاتی از بارش تگرگ امروز در حرم امام رضا (ع)

سیستم چرخ هواپیمای بوئینگ 737 مکس

طوفان شدید شن در بصره عراق

زلزله 6 ریشتری در کالیفرنیا آمریکا

روش صحیح استفاده از پرچم صهیونیست‌ها

تصاویری از شهر لس‌آنجلس که شاید تا امروز ندیده‌اید!

علم نور است!

کدام افراد مشهور تا کنون با بلواوریجین به فضا رفته‌اند؟

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

عصبانیت نتانیاهو از گزارش منتشر شده در سایت رهبر انقلاب

شبی که گنبد آهنین جاماند

کار ظریف رسما با دولت تمام شد؛ پیام پزشکیان

کاخ سفید: ترامپ خواهان گفت‌وگو با ایران است

برنامه فکری القاعده به روایت مفتی پیشین این گروه

شوک جدید آمریکا به اوکراینی ها!

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

سودان؛ بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان

هگست: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف 20 دقیقه غرق کند

مذاکرات اخیر ایران و آمریکا؛ دیپلماسی با حفظ عزت و منافع ملی

ناگفته‌های مدارس خیرساز

رفع فیلترینگ مشمول مرور زمان نشود

پیام ویدئویی گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس طبق تعرفه سال گذشته

«یک تهران» زمین مسکونیِ رها شده

بازار سهام در انتظار تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی؛ تحلیلی بر بورس تهران در روزی که گذشت

هشدار جدی به مالکان خانه‌: مستاجر می‌تواند از شما شکایت کند

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

خط تولید غیر بهداشتی چوب و قاشق بستنی

کتابخانه‌‌ای با تِم صخره‌ نوردی!

چگونه بینی فوک‌ها از ورود آب به ریه ها جلوگیری می کند؟

سرقت لباس با روشی متفاوت در ترکیه

بازگشت زمستان به بهار ارسباران

شروع بارش برف در هریس استان آذربایجان شرقی

تاکسی رولزرویس در قطر!

وقتی بلد نیستی اما ادعا داری!

تصاویری از خورشید گرفتگی در مریخ ثبت شده توسط کاوشگر ا

نمونه آزمایشی "ماه‌نورد" ایرانی در 1404 ساخته می‌شود

پژوهشی از نام‌های مناطقی در شرق آسیا در دوران اسلامی منتشر شد

بخشی از کتاب/ ذهن بی انتها، جسم پردوام

شرط جدید ویتکاف برای توافق با ایران: برنامه غنی‌سازی هسته‌ای کنار گذاشته شود

روایت آکسیوس از جلسه ترامپ در کاخ سفید درباره مذاکرات جاری بر سر توافق هسته‌ای با ایران

تذکر رئیس‌جمهور درباره روشنایی بیش اندازه در جلسه با اعضای وزارت ارتباطات

محسن اسماعیلی، معاون راهبردی و امور مجلس رئیس‌جمهور شد

حزب‌الله یورش شهرک‌نشین‌های اسرائیلی به مسجد الاقصی را محکوم کرد

اردوغان درباره تداوم اقدامات اسرائیل در سوریه هشدار داد

لاپید: کابینه نتانیاهو خطری برای اسرائیلی‌هاست

رئیس ستاد ارتش اسرائیل به طومارنویسی‌های گسترده برای پایان جنگ غزه مجبور به واکنش شد

حملات آمریکا به استان البیضا یمن