ایران پرسمان

آخرين مطالب

جزییات تازه از یارانه دلاری پزشکیان؛ سهم دولت و مردم مشخص شد اقتصاد روز

جزییات تازه از یارانه دلاری پزشکیان؛ سهم دولت و مردم مشخص شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / پس از اعلام رئیس‌جمهور مبنی بر پرداخت یارانه 150 میلیارد دلاری سوخت به مردم اگرچه این طرح تا اجرا فاصله زیادی دارد اما اسنادی به دست خبرنگار فارس رسیده جزئیاتی از نسخه اولیه طرح را فاش می‌کند.
تهران، ساعت 7 شب. زهرا، مادر سه‌فرزندی که پنجره‌اش رو به برج‌های نیمه‌تمام میدان ونک است، قبض گازش را باز می‌کند: «پارسال 300 هزار تومان بود، حالا می‌گویند اگر کمتر مصرف کنم، پول نقدی می‌گیرم. اما این عددها برایم مثل خطوط مترو است؛ گیجم می‌کند.» این گیجی، حالا به جزییات طرح تازه دولت گره خورده؛ طرحی که رئیس‌جمهور آن را «بازگرداندن حق مردم از یارانه 150 میلیارد دلاری انرژی» می‌خواند. نقطه آغاز، صدای اعلامیه در تالار دولتروز سه‌شنبه، سخنرانی رئیس‌جمهور موجی از سوالات را برانگیخت: «150 میلیارد دلار یارانه سوخت را به مردم می‌دهیم».حالا طرحی به دست خبرنگار فارس رسیده که نشان می‌دهد، پشت این جمله، نقشه پنج‌ساله‌ای نهفته که در سه فاز اجرا می‌شود؛ نقشه‌ای با دو بالِ مجزا برای «مصرف‌کننده خانگی» و «صنعت».بال اول، سهمیه‌ای که تبدیل به پول نقد می‌شودخانوارها تا سقف «مصرف استاندارد» با قیمت یارانه‌ای انرژی دریافت می‌کنند. هرچه کمتر مصرف کنند، تفاوت قیمت یارانه‌ای و واقعی را نقدی می‌گیرند. سهمیه اولیه در سال 1404: 64.5 میلیون تومان به ازای هر خانوار. این عدد تا پایان سال پنجم به 111.5 میلیون تومان افزایش می‌یابد. یک کارمند بازنشسته در اصفهان می‌گوید: «در جوانی یاد گرفتم چراغ‌های اضافی را خاموش کنم. حالا می‌گویند این عادت قدیمی سود مادی هم دارد»! بال دوم، صنعت در مسیر بازار آزادسهمیه صنایع 65 درصد میانگین مصرف سال قبل.مازاد مصرف باید با قیمت آزاد خریداری شود. قیمت سهمیه صنایع به‌تدریج تا سطح واقعی افزایش می‌یابد.
مدیر یک کارگاه فولاد در اهواز با چهره‌ای خسته توضیح می‌دهد: «محاسباتمان را از نو شروع کرده‌ایم. یا باید ماشین‌آلات را بهینه کنیم یا هزینه اضافی را بپردازیم».درآمد دولت از 12 میلیارد دلار در سال اول تا 49 میلیارد دلار در سال پنجمیک اقتصاددان حمید قنبری می‌گوید: «این افزایش درآمد، شمشیر دولبه است. هم می‌تواند به بودجه کمک کند، هم اگر بازتوزیع شفاف نباشد، شکاف طبقاتی را عمیق‌تر می‌کند».سوالی بر فراز آسمان تهرانطرحی که دولت کژی اقتصاد ایران را با آن پر می‌کند، برای زهرا و همسایه‌اش که هنوز قبض گازش را باز نکرده چه معنایی دارد؟آیا افزایش تدریجی سهمیه نقدی، طعم شیرین «صرفه‌جویی» را به خانوارها می‌چشاند یا فشار تورمی قیمت‌های آزاد، محاسبات را بر هم می‌زند؟ قنبری می‌گوی: «انرژی همیشه در ایران قصه‌ای پر از صفرهای سرگردان بوده. حالا باید دید این بار، صفرها پشت کدام عدد می‌ایستند».
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وعده ساخت 300 هزار مسکن برای کارگران در بازه زمانی 3 ساله

سیلی معلم به دانش‌آموز برای زدن برف شادی به مناسب تولدش!

انتهای آرامش در بهار دلبرای مشهد

قلعه زیبای کیلون در سوئیس

روایت مهدی مجاهد از مدیریت شهید رئیسی در وعده صادق یک

جزئیات پیشنهاد رژیم صهیونیستی درباره آتش‌بس در غزه

نماینده سابق کنگره آمریکا: قذافی قربانی بازی سیاسی کلینتون شد

مواضع مالیخولیایی ترامپ درباره مذاکره

سرمقاله آرمان ملی/ اقتصاد و ادامه مذاکرات

‏هشدار درباره شبکه آلوده رؤیافروشی و تضعیف تیم مذاکره‌کننده

نخستین عرضه اولیه امسال کشف قیمت شد

رنگین کمان زیبا در دیلمان گیلان

جاسازی مخفی و عجیب گوشی در مدرسه پسرانه

جاذبه گردشگری محبوب در دره رودخانه کلمبیا

حال و هوای سد سلیمان تنگه ساری

اره ماهی های Sawfish ساکن در آب های گرم اقیانوس ها

حرکت خطرناک موتورسوار کنار وانت

شناسایی رادار پنهان باکتری‌ها جهت شناسایی دشمنان

ساخت اولین ساختمان یکپارچه دیجیتال جهان در دانشگاه متروپولیتن تورنتو

ما کمتر رفتار داریم!

درباره یوسا؛ غول ادبیات و مبارز سرسخت استبداد

سجادی: شروع مذاکرات تاکنون بد نبوده است؛ مهم تامین منافع ملی و رفع تحریم‌هاست

محمد هاشمی: ترامپ به دنبال ساخت چهره‌ای صلح‌طلب از خود است

استقبال امیر نصیرزاده از وزیر دفاع تاجیکستان

همبستگی دانشگاهیان با مردم غزه

کیهان: آقای کری! ایران گوشه رینگ نیست، آمریکا در حال فروپاشی است

سرمقاله سازندگی/ توافقی برای ایران

زمان شارژ کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

کاشی کار خوب سراغ نداری؟

اولین بره‌های میش وحشی پارک ملی گلستان متولد شدند

تا حالا زرافه خوردن کفتار را دیده بودید!

مراحل تولد یک پروانه زیبا

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس: مذاکره، تصمیم درست نظام است

تشکیل جبهه واحد چین علیه جنگ تجاری آمریکا

سلاح‌های جدید مصر، تل‌آویو را به وحشت انداخت

سرمقاله هم میهن/ حرف آخر؛ منافع است

اقتصاد و مذاکره؛ بن‌بست نسازیم

آغاز پیش فروش بلیت قطار برای اردیبهشت ماه

یک سوال از اعضای شورای عالی اشتغال؛ اولین شغلی که خودتون در جوانی مشغول شدید چی بود؟

حراج شمش طلا به صدمین جلسه رسید

بازنشستگان سال 1403 مشمول 70 درصد مابه‌التفاوت متناسب‌سازی شدند

گدایی محبّت کردن

گرفتن نهار از بالای درخت توسط پلنگ

آبشار کبوتر لانه لرستان

ترس از زمین خوردن، خطر افتادن را تا 60 درصد افزایش می‌دهد

تو حسرت داروی تنها پسرش باشه!

ویتکاف: ایران نیازی به غنی‌سازی بالاتر از 3.67 درصد ندارد

گزارش غریب آبادی از سفر چند ساعته‌ به مسکو و دیدارش با لاوروف

سخنگوی دولت با شفیعی کدکنی دیدار کرد

مظلومیت غزه؛ فریادی که جهان نمی‌شنود