ایران پرسمان

آخرين مطالب

5 فاجعه که باعث بحران موجودیتی در اسرائیل شد جهان ما

5 فاجعه که باعث بحران موجودیتی در اسرائیل شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر / گزارش سرویس‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی حکایت از گسترش فزاینده 5 فاجعه در سرزمین‌های اشغالی دارد که به بحران موجودیتی برای این رژیم تبدیل شده است.
به گزارش الجزیره، سرویس جاسوسی شاباک رژیم صهیونیستی در مارس گذشته گزارشی از مجموعه شکست‌های اطلاعاتی و سیاسی خطرناکی که منجر به وقوع حمله طوفان الاقصی در روز 7 اکتبر سال 2023 شد را منتشر کرده و نوشت که این حادثه ارکان رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورد.
این گزارش نشان دهنده بحران استراتژیک در سرزمین‌های اشغالی است که از ابعاد امنیتی فراتر رفته و به ابعاد موجودیتی و ناتوانی اسرائیل برای مقابله با چالش‌های آینده رسیده است.
شکست‌های مشترک اطلاعاتی و سیاسی
این گزارش 5 عامل اساسی برای بحران امنیتی منجر به حادثه 7 اکتبر را نام می‌برد که عبارتند از:
تجاوزهای مکرر اسرائیلی‌ها به مسجد الاقصی
بدرفتاری با اسرای فلسطینی
شکست مقامات سیاسی اسرائیل در ارزیابی تهدید
تکیه مبالغه آمیز بر دیوار امنیتی و توان نظامی اسرائیل
فقدان نظارت فعال بر سرویس‌های جاسوسی
این گزارش می‌افزاید که طرح حمله از سال‌های 2018 تا 2022 برای اسرائیل مشخص بود، اما اسرائیل آن را تهدیدی ملموس نمی‌دانست که نیازمند واکنش نشان دادن باشد، چرا که نفوذ اطلاعاتی در مقاومت فلسطین مشکل است. بنابراین گزارش سیاست کابینه نتانیاهو طی سال‌های متمادی به مقاومت اجازه داد توان نظامی و سازماندهی خود را دور از چشم جاسوس‌های اسرائیلی ادامه دهد.
به نوشته الجزیره، این شکست یک اتفاق نبود؛ بلکه نتیجه استراتژی عمدی بود که تلاش داشت از تقابل سرنوشت ساز با فلسطینی‌ها دوری کند.
مناقشات سیاسی داخلی
گزارش امنیتی رژیم صهیونیستی تنها منحصر به نتانیاهو نبود؛ بلکه مناقشات شدید در مؤسسات رژیم صهیونیستی را مورد اشاره قرار داده و اتهامات مستقیمی را علیه کابینه مطرح کرده است. این در حالی است که گزارش ارتش اسرائیل از شدت و حدت کمتری در اتهام زنی به مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی برخوردار بود.
به نوشته الجزیره، این تناقض نشان دهنده شکاف عمیق در مؤسسات حاکمیتی رژیم صهیونیستی است که از سال 2023 و در نتیجه اصلاحات قضائی ایجاد شده و باعث اعتراضات بی‌سابقه در میان صهیونیست‌ها شده است.
درگیری‌ها میان مسئولان رژیم صهیونیستی نشان دهنده بحران بی‌اعتمادی بین مؤسسات امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی است و به مخالفان کابینه ابزاری برای حمله به کابینه داده است که آن را مسئول شکست تاریخی رژیم صهیونیستی می‌دانند و ممکن است موجی از اعتراضات عمومی یا درخواست برای برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمین‌های اشغالی رقم بخورد.
پیچیدگی‌های مذاکرات آتش بس و فشار افکار عمومی
انتشار این گزارش در زمان مذاکرات برای تبادل اسرا و آتش بس در غزه به علاوه اعتراف به شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، این رژیم را در مذاکرات درموضع ضعف قرار داد. لذا بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در برابر کنست اعلام کرد که جنگ را متوقف نخواهد کرد.
ریشه‌ها و پیامدهای منطقه‌ای بحران برای رژیم صهیونیستی
این گزارش حملات 7 اکتبر را به تجاوزهای صورت گرفته علیه مسجد الاقصی و بدرفتاری با اسرای فلسطینی مرتبط می‌داند و تاکید می‌کند که سیاست‌های کابینه افراطی نتانیاهو در بازداشت بیش از 5000 نفر در کرانه باختری طی سال‌های 2022 و 2023 منجر به انفجار اوضاع شده است. اتفاقی که پیش از این نیز در جریان انتفاضه سنگ و انتفاضه الاقصی انجام شده بود.
این گزارش به صراحت اعلام می‌کند که جریان‌های تلمودی و افراطی حاضر در کابینه مسئول این سیاست‌ها هستند و این یک اشتباه تاکتیکی نیست، بلکه بخشی از روش استراتژیک است که منجر به تنش‌های غیر حساب شده می‌شود. رژیم صهیونیستی در حال حاضر با بحران فزاینده منطقه‌ای مواجه است که نمودهای آن را در اجلاس سران عربی و مخالفت کشورها با کوچ اجباری فلسطینی‌ها می‌بینیم و رژیم صهیونیستی چنین فضایی را تهدیدی برای اهداف خود در غزه و کرانه باختری ارزیابی می‌کند.
تل‌آویو در عین حال برای جلوگیری از تقابل مستقیم با کشورهای عربی به دنبال جلب حمایت آمریکا برآمده تا بتواند این فشارها را از بین ببرد. تکیه رژیم صهیونیستی به آمریکا نشان دهنده نقطه ضعف دیگر اسرائیل است و ثابت می‌کند این رژیم تابع تصمیم گیری‌های واشنگتن است.
بحران استراتژیک و مرزهای قدرت
گزارش مذکور از بحران عمیق استراتژیک در ساختارهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی خبر می‌دهد و معتقد است که اعتماد افراطی بر دیوار حائل و توان نظامی اسرائیل نتوانست مانع از اجرای عملیات پیچیده 7 اکتبر شود، عملیاتی که در آن از تونل‌های پیشرفته و توان نظامی مافوق تصور استفاده شد. این گزارش نشان می‌دهد که صهیونیست‌ها قادر به جمع آوری اطلاعات جاسوسی از داخل غزه نبودند.
بر این اساس، دیوار حائل که میلیاردها دلار برای احداث آن هزینه شده است، تنها یک مانع شکننده در برابر اراده مقاومت بود و نفوذ به آن به راحتی انجام شد.
پیامدهای آینده بحران رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی در آینده‌ای نزدیک واکنش خود به این گزارش را با افزایش تنش در غزه و سوریه نشان می‌دهد، همانطور که طی ماه‌های گذشته وارد جنوب سوریه شده و تلاش دارد خود را حاکم بر این مناطق نشان دهد.
البته این واکنش برای مهار پیامدهای داخلی شکست کافی نیست، فشارهای عمومی از سوی خانواده‌های اسرا همچنان ادامه دارد و آنها کابینه را به کارشکنی در روند آزادی فرزندان خود متهم می‌کنند. این فشارها روز به روز افزایش پیدا می‌کند و ممکن است به موج گسترده اعتراضات عمومی تبدیل شود.
چالش میان مؤسسات امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی نیز می‌تواند به بحران حاکمیت تبدیل شود و موقعیت ائتلاف حاکم را به ویژه در سایه افزایش درخواست‌ها برای تشکیل کمیته تحقیق رسمی نسبت به شکست‌های عملیات طوفان الاقصی متزلزل‌تر کند.
گزارش شاباک در بلند مدت می‌تواند باب مناقشه داخلی را باز کند که قواعد بازی را در سرزمین‌های اشغالی تغییر خواهد داد. اعتراف به شکست ساختارهای امنیتی سنتی در اسرائیل می‌تواند تردیدها را در میزان فایده استمرار سیاست زور در مقابله با ملت فلسطین افزایش دهد.
از سوی دیگر فشارهای عربی و بین‌المللی می‌تواند رژیم صهیونیستی را به ارائه امتیازهای نمادین در مذاکرات مجبور کند، اما به نظر می‌رسد تل آویو از هدف اعلامی خود مبنی بر تلاش برای رسیدن به «پیروزی کامل» دست بر نخواهد داشت.
مقاومت غیر قابل تسلیم است
گزارش شاباک نشان دهنده مشکلات سیاسی عمیق در داخل سرزمین‌های اشغالی است و نتانیاهو و کابینه افراطی وی را در برابر یک چالش موجودیتی قرار می‌دهد که سرنوشت آن را تغییر می‌دهد. چنین چیزی در بلند مدت بحران مشروعیت را برای رژیم صهیونیستی به دنبال دارد و ثبات سیاسی آن را تهدید می‌کند. لذا این رژیم باید استراتژی خود را در برابر ملت شکست ناپذیر فلسطین تغییر دهد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1238219/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کلید خوردن تفحص مجلس از بانک مرکزی

بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه درمان جامعه ایثارگری عملکرد مطلوبی داشته است

توله‌پلنگ‌های نادر در اطراف کازرون توسط چوپان مسئول نجات یافتند

قابی از تنگه هایقر در استان فارس

وزیر خارجه انگلیس به رایزنی‌ میان مکرون، روبیو و یتکاف درباره ایران می‌پیوندد

آغاز مذاکره گروسی و اسلامی در تهران

جمعی از فرماندهان و کارکنان ارتش با آرمانهای امام تجدید میثاق کردند

دریادار سیاری: ارتش قدرت خود را از مردم می‌گیرد و فدای ملت است

روایت نیویورک تایمز از دست رد ترامپ به سینه نتانیاهو؛ از حمله به ایران حمایت نخواهیم کرد

شکایت اولین ایالت آمریکا از «دونالد ترامپ»

استاد دانشگاه تهران: باید مراقب روش‌های مذاکراتی خاص امریکا باشیم

سرمقاله ایران/ نتیجه نوروز امسال

فقط یک نگاه به پنجه های این تنبل بندازید!

روشی نوین برای تولید برق از «آب باران»

سخن شیرین مولانا در مورد مرگ

نجفی استوارنامه خود را تسلیم مدیر دفتر سازمان ملل در وین کرد

بن‌ سلمان به ایران می‌آید

وزیر خارجه انگلیس به رایزنی‌ آمریکایی-فرانسوی درباره ایران و اوکراین می‌پیوندد

گروسی با چه دستورکاری به تهران آمد؟

سرمقاله اعتماد/ ایران و آمریکا: از مسقط تا رم

آتشفشان کولا در ترکیه

اظهارات معاون عراقچی در فروم سلیمانیه؛ از سوریه و جولانی تا حزب‌الله و خلع سلاح

سرمقاله آرمان ملی/ اهمیت سفر گروسی به ایران

سگ زرد برادر شغاله یعنی همین سخنان جان کری!

آماری از قیمت کالای اساسی؛ چای خارجی گران شد

ارزش خاک ایران را در این ویدئو ببینید

هوش مصنوعی، یاور جدید چشم‌پزشکان برای کنترل آب‌مروارید

شاعرانه/ تا نقش خیال دوست با ماست

هدایای ویژه وزیر پزشکیان به سیدحسن خمینی

هشدار کره شمالی به آمریکا

سرمقاله آرمان امروز/ راه‌های تضمین مذاکره

ضرورت پیگیری اولویت‌های اقتصادی بدون شرطی‌سازی جامعه به مذاکرات

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد مازندران

جوشکار رومانیایی ضایعات فلزی را به جلوه هنری شگفت‌انگیز تبدیل می‌کند

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس: طرف آمریکایی از تناقض‌گویی‌ پرهیز کند

گروسی با اسلامی دیدار کرد

سرمقاله هم میهن/ درباره یک انتصاب؛ راهبرد و کارگزار

از ایجاد معاونت بلاتکلیف تا ادغام آن در معاونتی بی‌ربط

ابلاغ دستورالعمل وام ودیعه مسکن؛ ثبت‌نام فقط در سامانه "تم"

مادر شهیدان والامقام «رخشانی» از مازندران آسمانی شد

انصارالله: آمریکایی‌ها بهای سنگینی خواهند داد

آیا ترامپ می‌تواند از سد مخالفان توافق با ایران عبور کند؟

️گرفتن مالیات از خانه‌های خالی ، خالی‌بندی بود؟

کد مخفی بین آفتابگردان و زنبور

عضلات، تمرین‌های ورزشی را به خاطر می‌سپارند!

هوای آمدنت دیشبم به سر می زد

کواکبیان: به هیچ کجا مربوط نیست درصد غنی سازیمان چقدر است

چین : آمریکا برای حل مسائل با پکن تهدید و باج‌خواهی را کنار بگذارد

سرمقاله سازندگی/ ناترازی سیاسی

چرا قیمت دلار بیش از 100 درصد بالا رفت اما قیمت موادمخدر نه!