ایران پرسمان

آخرين مطالب

چین در جنگ تعرفه‌ها با آمریکا خنجر را از رو می‌بندد جهان ما

چین در جنگ تعرفه‌ها با آمریکا خنجر را از رو می‌بندد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / در حالی که چین قصد داشت با رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ مذاکره کند، پس از اعمال تعرفه‌ها رویکرد خود را تغییر داده و به گفته وال‌استریت ژورنال، پکن اکنون «برای جنگ تجاریِ دیگر مسلح می‌شود.»
ارتباطات میان واشنگتن و پکن به بن‌بست رسیده و به نظر یک چرخه طولانی «تلافی تعرفه‌ای» در راه باشد. به گفته روزنامه وال‌استریت ژورنال، پکن ماه‌های اول دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ را صرف تلاش برای فهمیدن رویکرد دولت جدید آمریکا نسبت به چین کرد، تلاشی که با شکست مواجه شد و مقامات چینی موفقیت به ایجاد خطوط ارتباطی با واشنگتن نشدند. با اقدام تعرفه‌ای اخیر ترامپ ابعاد حمله تجاری او آشکار شد و امید پکن به گفت‌وگو به ناامیدی و خشم تبدیل شده است. پیش از این پاسخ پکن محتاطانه بود، اما روز جمعه پکن تعرفه‌های جدید 34 درصدی ترامپ را تلافی کرد و برای اولین بار تمام محصولات آمریکایی را بدون استثنا هدف قرار داد. چین همچنین صادرات برخی از مواد معدنی کمیاب را محدود کرد، شرکت‌های آمریکایی را به فهرست سیاه تجاری اضافه نمود و تحقیقات ضدانحصارگرایی را در مورد فعالیت‌های شرکت شیمیایی و مواد آمریکایی دوپونت در چین آغاز کرد. پاسخ ترامپ به اقدام متقابل پکن نیز نشان داد که اوضاع بدتر خواهد شد. ترامپ با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «چین اشتباه بازی کرد، آن‌ها هول شدند. تنها چیزی که نمی‌توانند از پس آن برآیند.»
بازار



عدم ارتباطات دوجانبه به نظر ادامه خواهد داشت. آنچه در پیش است، احتمالاً یک چرخه اقدام متقابل (چشم در برابر چشم) خواهد بود که شروع مذاکرات را حتی در کوتاه‌مدت دشوار می‌کند. با وجود اظهارات ترامپ پیش از بازگشت به کاخ سفید، پکن در روزهای اول دولتِ او همچنان خوش‌بین بود. رئیس‌جمهور این کشور شی جین‌پینگ یک فرستاده ارشد را برای شرکت در مراسم تحلیف ترامپ اعزام کرد، اقدامی که به عنوان آغازی برای ارتباطات ثمربخش تلقی شد. ترامپ حتی در برخی سخنرانی‌هایش نشان داده بود که مایل به توافق با چین است و پکن امیدوار بود که به توافقی مناسب با او دست یابد. اما در ادامه هر جا که مقامات ارشد چینی تلاش کردند با دولت جدید ارتباط برقرار کنند با درهای بسته مواجه شدند.به گفته مقامات آگاه، وزیر امور خارجه وانگ یی در حالی که برای شرکت در نشست سازمان ملل در ایالات متحده بوده، در ماه فوریه به دنبال ملاقات با مشاور امنیت ملی کاخ سفید مایک والتز بود. وزیر خارجه که امیدوار بود همانند مشاور امنیت ملی سابق آمریکا جیک سالیوان خطوط ارتباطی با آمریکا را احیا کند، اما با تیم ترامپ به جایی نرسید.
جنگ تجاری تمام عیار در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، عزم شی جین پینگ را برای تقویت چین در برابر حمله جدید ترامپ تقویت کرد. با این حال در غیاب تماس با تیم ترامپ سرسخت‌ترین دشمن واشنگتن رویکردی مبتنی بر صبر و انتظار را در پیش گرفت. آن خودنمایی‌ها که پکن اغلب در تعاملات با مقامات دولت سابق آمریکا نشان می‌داد از بین رفته بود. زمانی که ترامپ در دو مرحله جداگانه تعرفه‌های 10 درصدی را بر کالاهای چینی اعمال کرد، اقدام متقابل چین همچنان محتاطانه بود. سپس شوک تعرفه‌های 34 درصدی ترامپ روز چهارشنبه فرا رسید. این امر میانگین عوارض واردات ایالات متحده بر محصولات چینی را با احتساب تعرفه‌های قبلی 20 درصدی و عوارضی که قبل از دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ وجود داشت، به 76 درصد می‌رساند.طبق گفته عضو ارشد مؤسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون، چاد باون، این عدد بیش از 20 برابر میزانی است که قبل از آغاز اولین جنگ تجاری ترامپ علیه چین در سال 2018 وجود داشت.

ایران پرسمان

یک اقتصاددان ارشد در پکن در این باره گفت: «این به منزله اعلام (جدایی استراتژیک) با چین است. آیا می‌توانیم در چنین فشارهای حداکثری مسیری برای مذاکرات پیدا کنیم؟ عدم ارتباط بین دو طرف ممکن است این کار را دشوار کند.» برخی از تحلیلگران سیاست خارجی و تجارت می‌گویند انتظار پکن برای پاسخ به تعرفه‌ها هوشمندانه بود، زیرا ترامپ عوارض واردات را بر متحدان سنتی و سایر شرکای تجاری بزرگ نیز به طور قابل توجهی افزایش داده است که می‌تواند به نفع چین باشد و متحدان آمریکا را به پکن نزدیک کند. عضو ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها کریگ سینگلتون گفت: «ترامپ و شی در یک پارادوکس فشار و غرور گرفتار شده‌اند. استراتژی ترامپ فشار حداکثری را با اقدامات دیپلماتیک ناگهانی ترکیب می‌کند. او اهرم فشار و تعامل را مکمل یکدیگر می‌داند. در مقابل شی روشمند و ریسک‌گریز است و به تأخیر و انضباط تکیه می‌کند.» اندیشکده «مجمع مالی چین 40» در پکن در گزارشی در روز پنجشنبه اعلام کرد که آخرین اقدامات تعرفه‌ای ترامپ از انتظارات بازارها و دولت‌ها فراتر رفت. این اندیشکده تخمین می‌زند که صادرات چین به ایالات متحده در نتیجه این اقدامات بیش از نصف کاهش خواهد یافت. به گفته منابع آگاه، زمانی که ترامپ در دو ماه اول خود تعرفه‌های چین را 20 درصد افزایش داد و نقش چین در بحران فنتانیل در ایالات متحده را دلیل آن عنوان کرد، مقامات ارشد چینی موضوع فنتانیل را به عنوان بهانه‌ای برای فشار بر پکن تلقی کردند. به همین دلیل سران چینی برای صحبت با ترامپ عجله نکردند و هیچ امتیازی در این زمینه به او ندادند.
این افراد همچنین افزودند اعتقاد پکن آن بود که افزایش تعرفه‌ها تهدیدی برای افزایش تورم در ایالات متحده و سقوط بازارهای ایالات متحده است، چشم‌اندازهایی که مقامات فکر می‌کردند ممکن است ترامپ را مجبور به عقب‌نشینی کند.زمانی که بازارهای ایالات متحده در این سال شروع به از دست دادن جایگاه خود کردند، برخی از مفسران چینی از افزایش بازارهای سهام خود برای احیای ضرب‌المثل شی جین پینگ مبنی بر «شرق در حال طلوع و غرب در حال افول است» استفاده کردند. به گزارش وال‌استریت ژورنال، تعرفه‌های گسترده ترامپ می‌تواند فرصتی برای چین باشد تا از خشم علیه واشنگتن، به ویژه در بین متحدان سنتی و شرکای تجاری ایالات متحده، استفاده کند و خود را به کشورهای غربیِ دیگر نزدیک‌تر نماید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237434/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاخیر 8 ساعته پرواز نجف - تهران

«مسکن کارگری» در دستور کار دولت؛ «حق مسکن» شاید وقتی دیگر

انتظار 20 ساله برای نیروگاهی زغال سوز

برگزاری مراسم تشییع پیکر جانباز شهید در مشهد مقدس

امکانات جالب یک اتوبوس بین شهری

داستان جالب قوری‌های انگلیسی

نگاهی به قوری‌های تاریخی که یک مجموعه‌دار آن را نگه‌داشته است

مداحی این دو کودک در فضای مجازی پربازدید شد

مناظر رویایی بهار لرستان

وقتی یک شیر حیوان خانگی می‌شود!

تصاویری از مجموعه‌های زیبای قوری کشورهای مختلف

برف بهاری در ترکیه حادثه ساز شد

کاهوهای گل مانند یک کشاورز دزفولی

دقت بیش از 96 درصدی یک حسگر زیستی در تشخیص سیگنال‌های عصبی مغز

فضانوردی که  روز تولدش را در یک تِرَن فضایی می‌گذراند

توضیحاتی جالب درمورد رابعه بلخی

افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران

زیباکلام: هسته‌ای به جز بدبختی هیچ فایده‌ای نداشته است/ اسکندری: ما صنعت هسته ای را مفت به دست نیاوردیم

آیا رهبر انقلاب با مذاکره با آمریکا موافقند؟

اندیشکده آمریکایی: ایران برنده دور اول مذاکرات با ایالات متحده بود

ادعای گاردین: ایران احتمالا در برابر طرح آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم به کشور ثالث مقاومت خواهد کرد

حضور سرزده پزشکیان در وزارت ارتباطات

ابراز نگرانی ایران از وضعیت ناگوار مردم در شهر محاصره‌شده «فاشر» سودان

دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه به‌مناسبت آغاز سال جدید با رهبر انقلاب

رسانه صهیونیستی: ایران، لیبی نیست

بازداشت یک استاد دانشگاه ایرانی در ترکیه؛ ولایتی واکنش نشان داد

مطهری: اجداد کوچک زاده روس بودند و نام خانوادگی اش "کوچکف" بود

حملات پهپاد اسرائیلی به جنوب لبنان

هدیه عربستان به دولت جدید سوریه

سرمقاله وطن امروز/ تاریخ، آبروی مکرون را برد!

سرمقاله صبح نو/ مذاکره هسته‌ای و اعراب خلیج فارس

ریزش 27 هزار واحدی شاخص بورس

دستورالعمل تأسیس و فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه تصویب شد

حال خوش آهوان در طبیعت دشت مغان

آیا می‌دانستید سرعت هواپیما در زمان تیک آف چقدر است؟

تولید کارگاهی چوب بستنی

لحظه‌ای که زلزله نوزاد را از خواب پراند

حلقه‌ای از محافظت؛ واکنش غریزی فیل‌ها به زلزله

رنگ سبز اقیانوس‌های زمین در گذشته و ارغوانی در آینده!

آدیوس یوسا، آدیوس رئیس بزرگ اینکا

زیباکلام: درگیری نظامی با آمریکا اتفاق نخواهد افتاد

اسکندری: نه از مذاکرات می‌شود ذوق زده شد و نه خوش بین بود

وزیر ارشاد: اینکه یک رسانه منتقد داخلی داشته باشیم بهتر از این است که بی‌بی‌سی علیه ما صحبت کند

واکنش جوکار به برگزاری تجمع اعتراضی مقابل وزرات خارجه قبل از مذاکرات ایران و آمریکا

توضیح بقایی درخصوص انتخاب مسقط برای دور دوم گفت‌وگوها: با نظر عمان بود

سفیر چین: با ورود شورای امنیت به مساله‌ هسته‌ای ایران مخالفیم

رایزنی روبیو و فیدان درباره ایران

سرمقاله جوان/ سنگینی تحلیل‌های سبک از مذاکرات!

نماینده مجلس: تغییر ساعت رسمی کشور یک مُسَکِّن موقت برای حل ناترازی انرژی است

افزایش قیمت‌ طلا و سکه روی دور تند افتاد

ویکی پدیاجستجو