ایران پرسمان

آخرين مطالب

اصرار ترامپ بر مذاکره مستقیم سیاست روز

اصرار ترامپ بر مذاکره مستقیم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
لارنس نورمن بر این باور است که به گفته‌ مقامات آمریکایی، ایالات‌متحده برای مذاکرات مستقیم هسته‌ای با ایران فشار می‌آورد.
 لارنس نورمن برای وال استریت ژورنال نوشت: به گفته‌ مقامات آمریکایی، ایالات‌متحده برای مذاکرات مستقیم هسته‌ای با ایران فشار می‌آورد. دولت ترامپ هدف بلندپروازانه‌ای را دنبال می‌کند: برچیدن برنامه هسته‌ای تهران.
در صورت موافقت ایران با این گفت‌وگوها، این مذاکرات نخستین گفت‌وگوهای مستقیم و پایدار میان دو کشور از زمان خروج ترامپ از توافق هسته‌ای پیشین در سال 2018 خواهد بود. دولت ترامپ در پی آن است که در زمانی کوتاه‌تر، به دستاوردهایی فراتر از توافق برجام برسد.
اما دستیابی به این هدف، بسیار دشوار به نظر می‌رسد. تهران دهه‌هاست که از کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود خودداری کرده و بر این نکته پافشاری دارد که حق غنی‌سازی اورانیوم را برای اهداف صلح‌آمیز دارد. پس از سال‌ها مذاکره، پذیرش این موضوع که ایران بتواند سطح قابل توجهی از غنی‌سازی داشته باشد، کلید دستیابی به توافق هسته‌ای سال 2015 بود.
با این حال، به گفته‌ یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا، این‌بار چنین توافقی کافی نخواهد بود؛ زیرا ایالات متحده در پی حذف کامل این برنامه است.
اصرار واشنگتن بر مذاکره مستقیم
ترامپ شامگاه پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت: گفت‌وگوهای مستقیم بهتر خواهد بود. او افزود: «فکر می‌کنم این روش سریع‌تر پیش می‌رود و شما طرف مقابل را بسیار بهتر درک می‌کنید تا این‌که بخواهید از واسطه‌ها استفاده کنید. من کاملاً مطمئنم که آن‌ها هم علاقه‌مند به گفت‌وگوهای مستقیم هستند.»
تهران هفته گذشته در نامه‌ای به ترامپ اعلام کرد که به گفت‌وگوهای غیرمستقیم، با میانجی‌گری یک کشور دیگر تمایل دارد. همچنین یکی از مشاوران ارشد رهبر ایران اشاره کرد که ممکن است تهران در آینده با گفت‌وگوهای مستقیم با واشنگتن موافقت کند.
مقام ارشد دولت آمریکا نیز گفت: دولت ترامپ خواهان مذاکرات مستقیم بین مقامات عالی‌رتبه‌ دو طرف است و نمی‌خواهد به وضعیت پیشین بازگردد؛ وضعیتی که در آن مذاکره‌کنندگان در طبقات مختلف یک هتل بودند و برای ماه‌ها یا سال‌ها از طریق واسطه‌ها بین یکدیگر پیام رد و بدل می‌کردند. در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، مقامات آمریکایی با همتایان ایرانی خود مذاکرات غیرمستقیمی داشتند، زیرا تهران از شرکت در دیدارهای رودررو خودداری کرده بود.
استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دولت ترامپ در امور خاورمیانه احتمالاً بخشی از این مذاکره خواهد بود، هرچند هنوز تیم مذاکره‌کننده یا محل مذاکرات به‌طور رسمی اعلام نشده است.
ترامپ در حالی که می‌گوید خواهان راه‌حلی دیپلماتیک است، اما در روزهای اخیر تهدید کرده که اگر ایران برای محدودسازی برنامه هسته‌ای‌اش وارد مذاکره نشود، دست به بمباران خواهد زد. ترامپ ماه گذشته در نامه‌ای به رهبر ایران اعلام کرد که برای دستیابی به توافق، یک ضرب‌الاجل دوماهه تعیین شده است.
همچنین در حالی که آمریکا تلاش‌های دیپلماتیک خود را تشدید کرده، فشار نظامی نیز افزایش یافته است. پنتاگون حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه را گسترش داده و دو ناو هواپیمابر را به همراه جنگنده‌های F-35، بمب‌افکن‌های B-2 و سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به منطقه اعزام کرده است.
ایالات متحده در همین حال اعلام کرده است که این تحرکات به‌منظور آماده‌سازی برای اقدام نظامی قریب‌الوقوع علیه ایران نیست، بلکه هدف آن حمایت از کارزار آمریکا علیه یکی از متحدان ایران در منطقه -یعنی حوثی‌ها در یمن- است. کاخ‌سفید هشدار داده که در صورت شلیک حوثی‌ها به سوی نیروهای آمریکایی، ایران را مسئول خواهد دانست.
مایکل سینگ، مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه، نیز هشدار داد که ضرب‌الاجل دوماهه‌ای که ترامپ در نامه‌اش به ایران تعیین کرده، نه‌تنها بر تهران، بلکه بر واشنگتن نیز فشار وارد می‌کند. او گفت: «دولت ترامپ ممکن است به‌زودی با نیاز برای تصمیم‌گیری درباره اقدام نظامی‌ای مواجه شود که قطعاً امیدوار است آن را به تعویق بیندازد.»
هنوز مشخص نیست که مبدا زمانی این ضرب‌الاجل دوماهه، از چه تاریخی محاسبه می‌شود.
رهبران اسرائیل مدت‌هاست که می‌گویند برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران، دست به اقدام نظامی خواهند زد. نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در ماه فوریه گفته بود که با رهبری ترامپ، «هیچ تردیدی ندارم که ما می‌توانیم و خواهیم توانست کار را با ایران یکسره کنیم.»
در حالی که مقامات اسرائیلی همواره ترجیح داده‌اند حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران با هماهنگی و مشارکت نیروهای آمریکایی انجام شود، اعتماد به‌نفس در اسرائیل در حال افزایش است؛ زیرا معتقدند پس از تحولات اخیر در منطقه، ممکن است بتوانند به‌تنهایی تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهند.
یکی از مقامات پیشین وزارت دفاع آمریکا نیز گفته است که یک کارزار هوایی هماهنگ‌شده بین آمریکا و اسرائیل می‌تواند آسیب جدی به تأسیسات هسته‌ای ایران وارد کند، اما احتمالاً اگر ایران بخواهد برنامه‌اش را بازسازی کند، این حمله باید در فاصله 9 ماه یا یک سال دوباره تکرار شود. مقامات ایرانی هشدار داده‌اند که در صورت حمله، ممکن است بازرسان بین‌المللی را اخراج کنند و برنامه خود را به‌صورت پنهانی ادامه دهند.
یکی از نگرانی‌های اصلی ایالات متحده همواره این بوده که یک حمله هوایی ممکن است تجارت نفت در خلیج‌فارس را به خطر اندازد. این امر از سوی دیگر اهمیت سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا و عملیات‌های حفاظت از مسیرهای دریایی را دوچندان می‌کند.
شرایط سختگیرانه برای توافق
مقامات ارشد آمریکایی نیز به‌طور علنی شرایط سخت‌گیرانه‌ای برای توافق مطرح کرده‌اند. مشاور امنیت ملی آمریکا، مایک والتز، می‌گوید که ایران باید تمام جنبه‌های برنامه هسته‌ای خود را کنار بگذارد؛ از جمله غنی‌سازی اورانیوم و توسعه موشک‌های بالستیک راهبردی.
ایران در دو دهه گذشته فعالیت‌های هسته‌ای خود را به‌عنوان یکی از دستاوردهای اصلی‌اش معرفی کرده و با وجود فشارهای دیپلماتیک گسترده و تحریم‌های بین‌المللی، از برچیدن آن خودداری کرده است. همچنین ایران تأکید می‌کند که هرگز درباره برنامه موشکی خود مذاکره نخواهد کرد، زیرا آن را برای دفاع و بازدارندگی در برابر اسرائیل و دیگر دشمنان حیاتی می‌داند.
ایران در استفاده از مذاکرات برای کاهش فشارها و حفظ برنامه هسته‌ای خود، تجربه‌ی زیادی دارد. ریچارد نفیو، یکی از مقامات ارشد در مذاکرات با ایران در دولت‌های بایدن و باراک اوباما، نیز معتقد است: «ایرانی‌ها تلاش خواهند کرد تا خود را در موقعیتی قرار ندهند که مجبور به تصمیم‌گیری قطعی بین بله یا خیر شوند. آن‌ها همیشه به‌دنبال پیدا کردن راه‌ سومی هستند که برایشان زمان و فضا فراهم کند.»
اگر ایران بر خطوط قرمز سنتی‌اش پایبند بماند، این می‌تواند خیلی سریع آمریکا را وادار به تصمیم‌گیری دشواری کند: این‌که چگونه واکنش نشان دهد و آیا ادامه مذاکرات منطقی است یا نه.
مقامات ایرانی می‌گویند که در صورت حمله، آماده‌اند اسرائیل و نیروهای آمریکایی در منطقه را با ذخایر بزرگ و همچنان فعال موشک‌های بالستیک هدف قرار دهند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1236956/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام نخست وزیر دانمارک از «گرینلند» برای ترامپ (زیرنویس فارسی)

آفرین بر رئیس جمهور که صداقت را فدای «رفاقت» نکرد

سفر ترامپ به خاورمیانه؛ طبل دیپلماسی یا آوای تهدید؟

طبیعت بکر تنگه توبیرون دزفول

طبیعت زیبای شفلر در سوئیس

تکذیب ادعای ترامپ درباره هدف قراردادن مقامات یمنی

محورهای مذاکرات نتانیاهو با ترامپ در کاخ‌سفید

اصلاح یا انقلاب؛ مباحثه احمد زید آبادی و مهدی نصیری

تحلیل نیلی از یک چالش‌ اقتصادی تاریخی و تاثیر انتخاب نادرست نظام مالی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: اعضای اتاق بازرگانی اصلا تنظیم بازار را نمی‌شناسند

واکنش اقتصادی بازارهای آمریکا به تعرفه های جدید ترامپ

جنگ آب جدی است؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 17 فروردین 1404

نجات اسب‌های محاصره‌شده در طغیان خرم‌رود

گلوله آتشین در آسمان شب شانگهای چین

بلندترین بادگیر جهان

احکام/ فلسفه حرمت طلا برای مرد چیست؟

گوناگون/ مساجد تاریخی خراسان جنوبی

ویدئوی عجیبی از مقابله پلیس چین با یک قمه کش!

حال و هوای حرم مطهر علوی

بهار برفی در روستای اسپراخون آذربایجان شرقی!

شرکت OpenAI و آنتروپیک با هوش مصنوعی به کمک دانشجویان می‌آیند

فیزیک کوانتوم به کمک هندسه کلاسیک آمد/ معمایی که دکارت حل نکرد را یک دانشجوی دکترا حل کرد!

دوست واقعی از دید ابراهیم حقیقی

سخنان شنیدنی دکتر قمشه ای

شاعرانه/ باز پیرانه‌سرم عشقِ جوان بازآمد

ابراز امیدواری نماینده رهبری در سپاه نسبت به سال جدید

نامه فعالان جامعه مدنی ایران به دبیرکل سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ

تاکید عارف بر همکاری دولت و مجلس برای عملیاتی کردن شعار سال

پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت خواهر شهیدان قمی

سفیر سابق ایران در چین: در ماجرای جزایر سه‌گانه، تذکر لازم به چینی‌ها داده شده است

زلزله سیاسی در فرانسه؛ محکومیت مارین لوپن سیاست‌مدار افراطی

بازداشت وحشیانه معترض فلسطینی در برلین

نتانیاهو برای فرار از دادگاه برنامه سفرش را تغییر داد

یونیسف: یک میلیون کودک در غزه، یک ماه است از کمک‌رسانی محرومند

فرمانده ارتش لبنان: اسرائیل دشمن اول کشور ما است

اجتماع بزرگ مخالفان نتانیاهو مقابل میدان «هابیما» در تل‌آویو

حملات آمریکا به شمال یمن

فساد اخلاقی در قلب پارلمان انگلیس؛ دوست استارمر به‌اتهام آزار جنسی بازداشت شد

کشف باغ محل دفن حضرت عیسی (ع)

سفر گروسی به تهران و معادلات ایران و آژانس در 1404

توپ در زمین ترامپ!

اکرم امام‌‏اوغلو قربانی می‏‌شود

تنش مشکوک آبی

پیش بینی بورس یکشنبه 17 فروردین 1404

پیش بینی قیمت دلار 17 فروردین 1404

اثر هزینه درمان بر آمار فوتی‌های کشور

فداکاری مادرانه؛ کندن موها برای گرم‌کردن فرزند

عیار کار خیر به میزان بی منتی آن است

یک دقیقه کار با گیاهان