ایران پرسمان

آخرين مطالب

شکاف بین دستمزد کارگران و تورم طی 3 سال آینده پُر می‌شود؟ اقتصاد روز

شکاف بین دستمزد کارگران و تورم طی 3 سال آینده پُر می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /یکی از درد‌سرهای همیشگی کارگران شکاف بین حداقل دستمزد و تورم است که معیشت کارگران را هدف گرفته است, آیا وعده دولت برای پر کردن شکاف بین حداقل دستمزد و تورم طی سه سال آینده عملیاتی می شود؟
با ادامه روند افزایشی نرخ تورم و قیمت ارز در کشور، مشکلات کارگران در تأمین مالی نیازهای اساسی ادامه دار خواهد بود. افزایش قیمت‌ها در بخش‌های مختلف کالاها و خدمات، به ویژه کالاهای اساسی مانند مواد غذایی، مسکن و حمل‌ونقل، فشار زیادی به معیشت کارگران وارد کرده است.
در سال‌های اخیر، با توجه به وضعیت نامساعد اقتصادی و عدم کنترل دقیق تورم، قدرت خرید کارگران کاهش چشمگیری داشته و بسیاری از آنان برای تأمین حداقل‌های زندگی خود با مشکلات جدی روبه‌رو هستند. با این که در برخی مواقع دولت‌ها از طریق تخصیص یارانه‌ها سعی در کاهش فشارها دارند، اما این اقدامات به تنهایی نمی‌تواند نیازهای اساسی کارگران را پوشش دهد.
علی خدایی نایب رئیس‌کانونعالی شوراهای‌اسلامی کارکشور درباره مشکلات کارگران می گوید: از میان کسانی که بیمه پرداز هستند و عنوان کارگر را دارند, با دو گروه مواجه هستیم,‌ گروه اول کارگرانی هستند که در بخش صنایع, خدمات و تولید مشغول کار هستند و گروه دوم کارگرانی هستند که بیمه پردازی دارند، اما با بقیه کارگران از نظر سطح معیشتی همخوانی ندارند مانند پزشکان شاغل در مراکز درمانی و تأمین اجتماعی. این دسته از کارگران با سایر کارگران شاغل در بخش تولید وصنایع متفاوت هستند.
بازار
خدایی با اشاره به اینکه بارها درباره وضع معیشتی 70درصد مزدبگیران مشمول قانون کار هشدار دادیم افزود: برای سال 1403 که حداقل دستمزد 7میلیون و 300هزار تومان بود, حداکثر دریافتی این افراد تا سه برابر این رقم بود, که بسیار کمتر از عدد سبد معیشت است و بدون شک کارگران را دچار مشکل می کند. اما واقعیت این است که تورم برای کل جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی تاثیر گذار خواهد بود. به همین دلیل منظورمان این نیست که دستمزد شاغلان مشاغل بالاتر باید منجمد شود.
وی گفت: دستمزد پزشک تحت پوشش تامین اجتماعی هم باید مطابق نرخ تورم افزایش داشته باشد تا از سقوط قشر متوسط به زیر خط فقر جلوگیری شود و نمی توانیم به قیمت ترمیم مزد حداقل بگیرها، دریافتی شاغلان مشاغل بالاتر را منجمدکنیم.نگرش هایی از همین دست باعث شد که جذابیت کار برای کارگران ماهر در بخش صنعت که حداقل بگیر هم نبودند، کاهش یافته و به ترک محیط کار منجر شود.
خدایی معتقد است فردی که تحت پوشش تامین اجتماعی است، اما شغل یا مهارت یا تحصیلات بالاتری دارد، حتماً مستحق دریافت دستمزد بیشتر و مستحق برخورداری از رفاه بیشتر و زندگی بهتر است. بنابراین تاکید ما بر ترمیم وضع معیشت حداقل بگیرهاست. چنان که به عنوان مثال در همان سالی که حداقل مزد 57درصد افزایش یافت، سایر سطوح مزدی (غیر از حداقل بگیرها) 38درصد رشد داشت و البته در تمام سال های قبل هم این رویه رعایت شده است.
خدایی بیان می کند: من این رویه را به رسمیت نمی شناسم و معتقدم حتی یک شاغل حداکثر بگیر هم، مستحق افزایش درآمد است ولی با این حال در شرایط دشوار و به منظور مدیریت بحران، همواره رویه تفاوت درصد افزایش مزد حداقل بگیرها و حداکثر بگیرها اجرا می شود.
 این فعال کارگری که معتقد به مهاجرت کارگران متخصص و افزایش درآمد کارگران از طریق تاکسی های اینترنتی است با گلایه از اینکه فعلاً مسئولی را پیدا نمی کنید که دلش به حال صنعت بسوزد. کشور صرفاً متکی به نفت و درآمدهای حاصله و درآمدهای غیر مولد است و دولت هم به جای یاری رسانی به صنعت در حال یاری گرفتن از صنعت است می گوید: در حوزه کارگری کمبود نیروی متخصص وجود دارد. چرا که در این حوزه با مهاجرت کارگران متخصص و فارغ التحصیل شاغل در بدنه صنایع و تولید مواجه هستیم.
خدایی مشکل این روزهای جامعه کارگری را پایین بودن درآمد و دستمزدهای دستوری و بی تناسب با هزینه خانوار می داند و می گوید: دستمزدهای پایین باعث ترک کارگران شاغل در بخش صنعت شده است که به این واسطه ترجیح می دهند به مشاغل واسطه ای و خدماتی با درآمد بیشتر رجوع کنند. 
وی که معتقد است این روزها درآمد یک راننده تاکسی اینترنتی بیشتر از درآمد کارگران ماهر در کارخانه است بیان می کند :در دوره ای حدود سه تا 4سال قبل تعداد افرادی که می خواستند در بخش های مختلف صنعت, تولید و خدمات مشغول کار شوند بسیار زیاد بود, اما امروز برعکس شده است. کارفرمایان از ما سراغ کارگر برای واحد و مجموعه خود را می گیرند. علت این موضوع رشد صنعت و تولید در سه یا چهار سال اخیر نیست.مطابق آمارها اکثر واحدهای تولیدی با 40درصدظرفیت کار می کنند.
 خدایی درباره میزان دستمزد کارگران در آخرین نشست شورای عالی کار گفت: در کمیته دستمزد روی یک سبد معیشت 23میلیون و 490هزار تومانی توافق کرده بودیم که با تصویب افزایش 45درصدی دستمزد مجموع درآمدی که از آن سبد توانستیم امسال اختصاص بدهیم، عدد 15میلیون و 623هزار تومان است و کماکان کارگران با 3.3فرزند حدود 7میلیون تومان عقب ماندگی نسبت به هزینه‌های خانوار دارند.لذا نمی‌توانیم به عنوان نماینده کارگران تا زمانی که این خلأ پر نشود احساس رضایت کنیم.
وی با بیان مثبت ارزیابی کردن روند مذاکرات مزد گفت: امسال حرکت خوبی اتفاق افتاد که هم توانستیم نرخ تورم را پوشش دهیم و کمی به سمت پر کردن این فاصله پیش رفتیم و هم توافقی با گروه دولت داشتیم که مزیت علت شد و با اتفاق نظر گروه کارفرمایی و دولت مصوبه دستمزد به امضا رسید.
نماینده کارگران در شورای عالی کار از توافق با دولت در خصوص پر کردن شکاف بین حداقل دستمزد و تورم طی سه سال آینده خبر داد و گفت: ما امسال به سمت پر کردن فاصله بین تورم و سبد معیشت پیش رفتیم و سر این موضوع به توافق رسیدیم که طی سه سال متوالی دستمزد کارگران را بر اساس تورم به اضافه عددی تعیین کنیم تا این فاصله را کاهش دهیم.
به گزارش تسنیم,کارشناسان اقتصادی بر این باورند که در کنار کنترل تورم، دستمزدها می بایست مطابق توان خرید کارگران رشد می یافت, چالش‌های اقتصادی موجود، به ویژه در حوزه تورم و معیشت کارگران، نیازمند توجه و برنامه‌ریزی جدی از سوی دولت و مسئولان اقتصادی است تا از افزایش فشارهای معیشتی بر کارگران جلوگیری شود و زندگی آنها بهبود یابد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1236867/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای نتانیاهو: از مذاکرات آمریکا و ایران مطلع بودیم

تهدید دوباره ترامپ؛ اگر مجبور شویم علیه ایران اقدام نظامی خواهیم کرد و اسرائیل رهبری آن را برعهده خواهد داشت

رایزنی عراقچی و همتای مصری درمورد گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

تغییر رنگ گوهر کمیاب شگفت انگیز

مستند راز بقا؛ نبرد مرگبار الاغ و شیر!

مبارزه خونین کفتار و مار پایتون بر سر بچه آهو

وقتی شیر ماده از ترس کفتار‌های گرسنه به درخت پناه می‌برد!

اسلامی: تمام زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران درون‌زا و کاملاً بومی است

نظر شهروندان آلمانی از تعرفه‌های گمرکی ترامپ

چرا بلایند دیت‌ها دیده شدند؟

معامله گر کاخ سفید، چقدر قدرت و نفوذ دارد؟

«لیبی‌سازی»؛ تکرار کلیدواژه نخست وزیر اسرائیل توسط مخالفان مذاکره در ایران

ویتکاف در مذاکره، از روبیو بهتر است

چرا انتخاب استیو ویتکاف برای مذاکره مهم است؟

نیویورک تایمز: مذاکرات مسقط چقدر شانس موفقیت دارد؟

پیدا شدن یک مار از موتور خودرویی در برزیل

آنچه که باید درباره تاریخچه دره درکنیه بدانیم

شهید محسن فخری زاده مغز متفکر برنامه‌ هسته‌ای ایران بود

قندپارسی/ حکایت شیرین دکتر الهی قمشه ای

نوبخت: نباید خیلی به دنبال شیوه مذاکره باشیم

واکنش متفاوت کره‌جنوبی به جنگ تعرفه‌ای ترامپ

حماس: فلسطینیان کرانه باختری به پا خیزند

وضعیت تأسف‌بار کودکان غزه

مختصری درباره مخالفان مذاکرات

سردرگمی تازه ایرانیان در «چت جی‌پی‌تی»

گره دیپلماسی باز شد؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 21 فروردین 1404

حراج خودروهای وارداتی آغاز شد

بلعیدن 22 عقرب زنده توسط مرد عربستانی!

کلیپ تلنگریِ " عمرت دارد می‌گذرد"

کروکودیل بدون دم!

خلاقیت جوان ایرانی با لوله و طناب

گوناگون/ محاسبه نفس قبل از خواب؛ آموزه‌ای از آیت‌الله ملکی تبریزی

اولین کارآزمایی پیوند سلول‌های بنیادی اسپرم برای درمان ناباروری مردان آغاز شد

شاعرانه/ خواب در چشم و نفس بر دل محزون بار است

هاآرتص: نتانیاهو در ماجرای ایران نمی‌تواند با ترامپ بازی کند

حضور پزشکیان در جلسه رصد و پایش برنامه‌های توسعه در سازمان برنامه و بودجه

طباطبائی: مذاکرات در سایه همدلی، امنیت‌ساز و انسجام‌آفرین خواهد بود

روزنامه جمهوری اسلامی: مخالفان داخلی مذاکره از عواقب جنگ خبر دارند

حمله پهپادی اسرائیل به اطراف مدرسه‌ای در جنوب لبنان

‌سرایا ‌القدس یک تانک اسرائیلی را در شرق شهر غزه منهدم کرد

رسانه عراقی: ارتش ترکیه در العمادیه عراق ایست بازرسی ایجاد کرده است

ماکرون: احتمالاً کشور فلسطین را به رسمیت بشناسیم

تهدید به اخراج 970 خلبان ارتش اسرائیل به دلیل مخالفت با جنگ غزه

ربودن مردان اوکراینی در حین‌خرید

وزیر دفاع آمریکا: حضور نظامی چین در نیمکره غربی بیش از حد بزرگ است

سی ان ان: اقتصاد آمریکا احتمالا وارد رکود می‌شود

خشم شهروندان پاکستانی از جنایات اسرائیل و حمایتهای آمریکا از آن

ترکیه: در سوریه قصد درگیری با اسرائیل را نداریم

ابراهیم فیاض: شاهد افزایش ناهنجاری ها هستیم

ویکی پدیاجستجو