ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیش‌بینی فیلترینگ در سال آینده سیاست روز

پیش‌بینی فیلترینگ در سال آینده
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / سال 1403 شاهد تغییرات عمده‌ای در سیاست‌های فیلترینگ ایران بود. دولت چهاردهم تلاش کرده برخی از محدودیت‌ها را کاهش دهد، اما همچنان چالش‌های زیادی برای بهبود دسترسی به اینترنت آزاد و رفع فیلترینگ باقی مانده است.
سال 1403 تغییرات عمده‌ای در سیاست‌های فیلترینگ ایران اتفاق افتاد. دولت چهاردهم تلاش کرد برخی از محدودیت‌ها را کاهش دهد، اما همچنان چالش‌های زیادی برای بهبود دسترسی به اینترنت آزاد و رفع فیلترینگ باقی مانده است.
در سال 1403، مسئله فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی همچنان یکی از دغدغه‌های اساسی جامعه ایران بود. با روی کار آمدن دولت چهاردهم و وعده‌های جدید برای اصلاح سیاست‌های اینترنتی، بسیاری از کاربران و فعالان اقتصادی امیدوار به کاهش محدودیت‌ها بودند. در این گزارش به بررسی وضعیت فیلترینگ در سال 1403 پرداخته می‌شود و به تحولات جدید در این زمینه از جمله رفع فیلترینگ برخی از پلتفرم‌ها اشاره خواهد شد.
تحولات در فیلترینگ؛ رفع محدودیت‌ها در دولت چهاردهم
بازار
در دوران وزارت ستار هاشمی، وزیر ارتباطات دولت چهاردهم، یکی از مهم‌ترین اقدامات، رفع فیلترینگ برخی از پلتفرم‌ها از جمله واتس‌اپ و گوگل‌پلی بود. این اقدام به‌طور موقت باعث امیدواری‌هایی در میان مردم و کسب‌وکارهای آنلاین شد که شاید دولت چهاردهم به کاهش محدودیت‌های اینترنتی توجه بیشتری داشته باشد. هرچند همچنان فیلترینگ برخی پلتفرم‌های محبوب مانند تلگرام و اینستاگرام ادامه دارد، این اقدام به‌طور موقت گامی مثبت در جهت کاهش محدودیت‌ها به شمار می‌آید.
ستار هاشمی در واکنش به اعتراضات گسترده مردم درباره وضعیت اینترنت، تأکید کرد:«سیاست‌گذاری محدودیت‌های اینترنت در وزارت ارتباطات انجام نمی‌شود، اما ما کاملاً در جریان مطالبات مردم هستیم. وضعیت فعلی، با توجه به استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها، غیرقابل قبول است و این روش حتماً باید بازطراحی شود.»
فیلترینگ؛ قانونی یا غیرقانونی؟
کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت‌وگویی با خبرآنلاین به بررسی فیلترینگ از منظر قانون در ایران پرداخت و تأکید کرد که هیچ‌گونه پایه قانونی برای فیلترینگ وجود ندارد و اقدامات انجام‌شده در این زمینه غیرقانونی هستند. نوروزی با اشاره به اصل آزادی کسب‌وکار در قوانین ایران، گفت که ممانعت از فعالیت کسب‌وکارهای آنلاین با فیلترینگ، تضییع حقوق شهروندان است.
فیلترینگ و نارضایتی عمومی؛ از کاربران تا سیاستمداران
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که در انتخابات 1403، تمام نامزدهای ریاست‌جمهوری، حتی سعید جلیلی که نماینده جریان دولت سیزدهم بود، بر ناکارآمدی فیلترینگ تأکید داشتند. وی گفت:«فیلترینگ سه سال تجربه شد اما راه‌حل نبود و کارزار انتخاباتی سال 1403 نشان داد که همه گروه‌ها به این ناکارآمدی اذعان دارند.»
در همین راستا، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم، در آخرین روز کاری خود در این وزارتخانه، مسئولیت فیلترینگ را رد کرد و اظهار داشت:«موضوع فیلترینگ خارج از وظایف وزارت ارتباطات است، اما سعی کردیم تا حد امکان پاسخ‌های قانع‌کننده در مورد آن بدهیم.»
فیلترینگ؛ یک «گل به خودی» از نگاه کارشناسان
حمیدرضا احمدی، عضو انجمن تجارت الکترونیک، در نقد سیاست‌های فیلترینگ، آن را «گل به خودی» توصیف کرد و گفت:«دلیل حساسیت مردم به مسئله فیلترینگ این است که رفع آن، تنها به یک دکمه نیاز دارد؛ اما توسعه زیرساخت‌های اینترنتی مانند فیبر نوری، میلیاردها تومان هزینه و زمان زیادی می‌طلبد. فیلترینگ، برخلاف توسعه زیرساخت‌ها، یک مشکل خودساخته است که می‌توان آن را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حل کرد.»
او همچنین تأکید کرد که پروژه فیبر نوری می‌تواند کیفیت اینترنت را افزایش دهد، اما تنها زمانی که محدودیت‌های فیلترینگ برداشته شوند، این بهبود برای کاربران محسوس خواهد بود.
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس: فیلترینگ کیفیت اینترنت را کاهش داده است
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرد که علیرغم فیلترینگ، بخش زیادی از مردم همچنان با استفاده از فیلترشکن‌ها به اینترنت جهانی دسترسی دارند. اما مشکلاتی مانند کاهش سرعت اینترنت، افزایش اختلالات و نبود امنیت الکترونیکی باعث شده که کاربران ایرانی تجربه‌ای ضعیف از فضای آنلاین داشته باشند.
این گزارش تأکید می‌کند که سیاست‌های فیلترینگ نه‌تنها مانع از دسترسی کاربران به اطلاعات نشده، بلکه باعث افزایش مشکلات فنی و اقتصادی در حوزه اینترنت شده است.
نتیجه‌گیری؛ آینده فیلترینگ در ایران چه خواهد شد؟
در سال 1403، بحث درباره فیلترینگ وارد مرحله جدیدی شده است. نارضایتی عمومی، مخالفت سیاستمداران و گزارش‌های رسمی همگی نشان می‌دهند که سیاست‌های محدودکننده اینترنت کارایی لازم را نداشته‌اند.
بااین‌حال، سؤال اساسی این است که دولت چهاردهم چه رویکردی را در قبال این موضوع اتخاذ خواهد کرد؟ آیا سیاست‌های محدودکننده ادامه خواهند یافت؟ یا اینکه رفع تدریجی فیلترینگ و بازنگری در سیاست‌های اینترنتی در دستور کار قرار خواهد گرفت؟
آنچه مشخص است، این است که فشار عمومی برای تغییر این سیاست‌ها به شدت افزایش یافته و دولت ناگزیر به تصمیم‌گیری در این زمینه خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1232999/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حضور چهره‌های سرشناس در سالگرد درگذشت زهرا شجاعی؛ فائزه هاشمی هم آمد

کانادا: آمریکا دیگر شریک مورد اعتماد نیست

عصر طلایی ترامپ یا عصر افول آمریکا؟!

نقی و خواستگار جدید کارشون به کتک کاری رسید!

نطفه حرام رژیم غاصب‌ صهیونیستی این‌گونه بسته شد

تلاوت دلنشین هفت مقام از 7 قاری مشهور

دستاورد دانشمندان؛ توسعه فناوری جدیدی برای رساندن صدا به فردی خاص در جمعیت

دو خط کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

شکایتی در آمریکا برای مصادره پول نفت ایران ثبت شد

ایران، اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد

جانشین فرمانده کل سپاه: ایران از تهدید دشمنان هراس ندارد

الحوثی: امام خمینی(ره) روز قدس را روز بیداری ملت‌ها قرار داد

تأثیری که فکرشو هم نمی‌کرد!

نماهنگی برای کودکان فلسطین

استوری/ بکشید ما را...

بی تفاوتی عجیب برخی چهره ها در برابر جنایات رژیم صهیونیستی

نگذاشتند آن طوری که حضرت امیر می‌خواست‌ حکومت تشکیل بدهد

بریزیم دور این حرف‌ها را...

عراقچی: پاسخ به نامه ترامپ را از طریق عمان ارسال کردیم

معاون اجرائی پزشکیان: فرزندم تابعیت هیچ کشوری را ندارد

زلنسکی: تداوم این جنگ فقط به خاطر روسیه است

37 فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیدند

خودداری کاخ سفید از ارائه توضیحات جدید درباره پیام‌رسان سیگنال

همه یک دشمن مشترک داریم

تلاوت قاری بین‌المللی در محفل

هدیه غیرمنتظره کشیش به محفلی ها

تلاوت نوستالژیک زنگ قرآن دبستان

مخالفت شدید خانواده با حفظ قرآن!

حقوق فرزندان بر گردن والدین

تلویزیون‌های نسل جدید حاوی نقاط کوانتومی در آستانه رونمایی

داستانک/ رفیق بی معرفت

دعوت رهبر انقلاب برای حضور در راهپیمایی روز قدس؛ ملت ایران هیچ‌گاه شعار حمایت از فلسطین را رها نکرده است

روسیه: بررسی معاهده جامع راهبردی با ایران اواسط فروردین آغاز می‌شود

رایزنی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درخصوص ایران و اوکراین

وزارت خارجه: مقاومت، تنها گزینه برای مقابله با رژیم صهیونیستی است

مهاجری: آقای معاون رئیس‌جمهور، بجای عذرخواهی، دوقورت و نیم‌تان هم باقی است؟

انتقاد صریح آخوندی از پزشکیان: تنها به زبان رسمی فارسی سخن برانید

وزیر نفت تکلیف فروش نفت ایران را یکسره کرد

استقرار دکل حفاری در میدان نفتی مشترک اروند

تداوم حمایت وزارت اقتصاد از بازار سرمایه در سال 1404

بازار روی موج انرژی

نقل قول یک کشیش از امام علی (ع) در برنامه محفل

تلاوت بی‌نظیر نوجوان افغانستانی

موضوع ترند قرآنی

حرفهای یک کشیش درباره استانداردهای دوگانه غربی ها در قبال فلسطین

افزایش مقاومت زیستی چوب صنوبر با نانوالیاف کریستال

تیپ شخصیتی خود را بشناسید

ظریف: من مسئول مذاکره نیستم اما اگر بودم، پشت تلویزیون‌ مذاکره نمی‌کردم

پیام رهبر انقلاب به مناسبت روز جهانی قدس

احتمال احداث پایگاه نظامی آموزشی در سوریه توسط ترکیه