ایران پرسمان

آخرين مطالب

کف هزینه ساخت مسکن در تهران مشخص شد سیاست روز

کف هزینه ساخت مسکن در تهران مشخص شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اقتصاد آنلاین / اگر چه این روزها بازار مسکن در یک رکود تورمی به سر می برد اما آنطور که کارشناسان، فعالان و انبوه سازان مسکن مدعی هستند این روزها هزینه های تولید مسکن به شکل قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. برخی شهرداری ها و برخی نیز سایر عوامل مثل دلار، تورم عمومی و مصالح ساختمانی را دلیل این رشد عنوان می کنند.
رکود بازار مسکن که گویا قصد ندارد تا دو سال آینده نیز از این وضعیت خارج شود باعث نشده که هزینه های ساخت و ساز کاهش یابد.
 بیش از یک سال و نیم است که بازار مسکن در شرایط رکود به سر می برد و در مهر ماه امسال، تعداد معاملات مسکن تهران، فقط 3 هزار و 700 فقره بوده که نشان از وضعیت رکودی می داد. اما یک سوال مطرح می شود که آیا این رکود معاملات توانسته است هزینه های ساخت مسکن و در نهایت قیمت تمام شده را نیز کنترل کند.
سوالی که این روزها اکثر سازندگان، انبوه سازان و فعالان بازار مسکن به آن اذعان دارند این است که هنوز هم هزینه های ساخت و ساز بالا است و حتی در طی این یک سال رکود، افزایش هم داشته است.
اگر چه طبق روال هر سال سازمان نظام مهندسی هزینه های ساخت مسکن را اعلام و برای امسال نیز در همان روزهای نخست سال پیش بنی هایی کرده بود اما به نظر می رسد تمام این پیش بینی ها محقق نشده و با قیمت های اعلامی سازمان نظام مهندسی فاصله داشت.
سازمان نظام مهندسی ساختمان در اوایل امسال اعلام کرده بود که هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1403 از 10 میلیون و 700 هزار تومان تا 19 میلیون و 900 هزار تومان نسبت به تعداد طبقات متغیر است! اما به نظر می رسد رشد هزینه های ساخت مسکن به قدری غیرقابل باور و غیرقابل پیش بینی بود که حتی سازمان نظام مهندسی کشور را نیز غافلگیر کرده و حتی پیش بینی برای سال آینده را نیز سخت کرده است.
اما کارشناسان و سازندگان مسکن به خصوص اعضای انجمن انبوه سازان و سندیکای شرکت های ساختمانی بر این باور هستند که در حال حاضر کف هزینه های ساخت مسکن در تهران به متری 18 میلیون تومان رسیده است.
بهمن دادمان، دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی در پاسخ به این پرسش که قیمت تمام شده ساخت هر متر مربع مسکن در تهران چقدر است می گوید: بدون احتساب نرخ زمین، امروز قیمت متوسط ساخت مسکن در هر متر مربع حدود ٢٢ تا ٢5 میلیون تومان است.
باید مراقب عدم بروز بحران‌های بزرگ در آینده نزدیک باشیم
او با بیان اینکه کم توجهی به سرمایه تملک دارایی تبعاتی داشته گفت: بحران‌های ناشی از سرمایه‌گذاری در توسعه و زیرساخت‌ها، امسال خود را در کمبود در مولفه‌های اصلی انرژی مانند برق، گاز، بنزین و آب خود را نشان داد و باید مراقب عدم بروز بحران‌های بزرگ در آینده نزدیک باشیم.
اما فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور مدعی است که شهرداری ها با افزایش نرخ صدور پروانه های ساختمانی، نقش مهمی در افزایش هزینه های ساخت و در نهایت قیمت مسکن ایفاء می کنند.
کف هزینه های ساخت مسکن در تهران متری 18 میلیون تومان است
او در پاسخ به این پرسش که آیا رشد نرخ ارز موجب رشد هزینه ای ساخت مسکن شده است؟ می گوید: در حال حاضر، کف هزینه های ساخت مسکن در تهران متری 18 میلیون تومان است. اما نکته مهم این است که برخلاف وعده های داده شده، اتفاق خاصی در بازار تولید و ساخت مسکن رخ نداده و مانند 10 سال گذشته، سالی 350 الی 400 هزار واحد مسکونی و شاید هم کمتر ساخته و عرضه شده است. بنابراین نمی توان ادعا کرد که به دلیل طرح های حمایتی دولت، بازار تولید مسکن تغییراتی داشته است.
پورحاجت مدعی است که تمام مدیران دولتی و خصوصی متفق القول می گویند که بازار مسکن، پیشران و موتور محرکه اقتصاد است اما وقتی که قرار است اقدام عملیاتی صورت بگیرد، دیدگاه ها به کلی تغییر می کند. همواره، 99 درصد تولید مسکن کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود اما نتیجه کم لطفی نسبت به بخش خصوصی کاهش تولید و در نهایت عرضه مسکن می شود.
اگر چه دوره رونق و رکود در بازار مسکن شکل سینوسی دارد و تا زمانی که قدرت خرید متقاضیان به هزینه های خرید مسکن نرسد، رکود پابرجا است. اما سوال این است که آیا هزینه های ساخت مسکن تنها به مصالح ساختمانی، عوارض شهرداری و یا زمین است؟
ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان تهران می گوید که قیمت ساخت هر متر مربع واحد مسکونی به عوامل مختلفی بستگی دارد. ممکن است سازندگان، از مصالح مختلفی برای ساخت استفاده کنند که طبیعتاً هزینه ها را تغییر خواهد داد. او معتقد است که قیمت تولید یک واحد مسکونی ساده با هزینه های ساخت یک واحد لوکس کاملا متفاوت خواهد بود. به طور میانگین، هزینه های ساخت در تهران به متری 20 میلیون تومان می رسد.
هزینه های ساخت در تهران به متری 20 میلیون تومان می رسد
این اظهارات فعالان و انبوه سازان مسکن نشان می دهد که مسکن چه بخواهیم و چه نخواهیم یک کالای سرمایه ای است و سهم بالای مسکن در سبد هزینه خانواده‌ها این بازار را در کانون تمام توجهات قرار داده است. پس چنانچه نرخ دلار، هزینه های عوارض شهرداری، هزینه های سازمان های نظام مهندسی، خدمات زیر بنایی و در نهایت تورم عمومی رشد داشته باشند نمی توان تنها با این عنوان که، مسکن در رکود است و قیمت مسکن افزایش چندانی ندارد، هزینه های ساخت مسکن نیز رشد نکند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1230421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صوت/ ترتیل «جزء سیزدهم» قرآن کریم با صدای استاد سعد الغامدی

صوت/ تحدیر «جزء سیزدهم» قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی

واکنش جالب سیدجلال به تلاوت حامد شاکرنژاد

گریه‌های بی امان و فضای احساسی با ورود مادر شهید

تلاوت دلنشین سوره منافقون توسط رهبر انقلاب

ماه رمضان می‌‌آید و می‌رود؛ غفلت تا کی؟

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک‌نژاد: او به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد

معاون حقوقی رئیس‌جمهور: اصلاحیه قانون حجاب در حال تدوین است

شبکه اسرائیلی: اخراج رهبران حماس، از دستور کار مذاکرات غزه حذف شد

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

جواب غیرمنتظره سیدحسن نصرالله به سوال چالشی سیدحسنین

نامه فوق‌العاده عاطفی شهید نصرالله به نوه خردسالش!

نامه حماسی نوه شهید شهید نصرالله به پدربزرگ

مداحی نوه شهید نصرالله به زبان عربی

خاطره خنده دار از دوران عاشق پیشگی سیدجلال معصومی

داستان جالب توسل به حضرت عباس (ع) برای ازدواج

برای اولین بار نماز خوندم!

روایت تحول با دیدن تصویر شهید حججی در اسارت

رازی که حجت‌الاسلام قاسمیان فاش کرد؛ خانواده من مذهبی نبود!

رونمایی شرکت Unitree از ربات کونگ فو کار G1

این داغ بین ، که بر دل خونین نهاده ایم

«گنجشکک و حوض آرزوها» چاپ هفتمی شد

رایزنی معاونان وزیر خارجه ایران و چین درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای و رفع تحریم

ورشو: آمریکا در لهستان تسلیحات اتمی مستقر کند

آمریکا برای تمدید آتش‌بس غزه پیشنهاد جدید ارائه داد

ترامپ: بیش‌از 3 برابر اروپا برای اوکراین هزینه کردیم

تظاهرات علیه نتانیاهو در تل‌آویو

پیشروی ارتش روسیه به روایت پوتین؛ «اوکراین در کورسک فلج شد»

رسانه آمریکایی: کانادا، بازیچه‌ای در دستان آمریکا برای مقابله با چین است

موج مهاجرت علویان سوریه به لبنان

ترامپ: حاضرم با پوتین صحبت کنم

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

200 هزار تومنی جدید با طرح چوگان استاد فرشچیان

رئیس بانک مرکزی : نرخ رشد اقتصادی ایران بالاتر از آمریکا و کشورهای اروپایی است!

سهامداران عدالت به گمانه‌زنی‌ها درباره مبلغ سود سهام توجه نکنند

علت نوسانات قیمت حبوبات در بازار

با قرآن مجاهدت کنید!

توجه خاص شهید نصرالله به قرآن

صدای خونت به گوش امت ها رسید...

ماجرای گرمایش 10 درجه‌ای که زمین را متحول کرد!

ربات‌ها 24 ساعته بدون نیروی انسانی مشغول کارند؛ عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین

معنی ضرب المثل "یک پرنده در دست، بهتر است از صد پرنده در حال پرواز"

پزشکیان: خوب حرف زدن فایده ندارد، باید عمل کرد

حاشیه‌های سفر رئیس جمهور به جنوب شرق تهران؛ وقتی خبرنگار صداوسیما پا در کفش مسئولان می‌کند

وزارت برق عراق: به دنبال جایگزینی برای گاز ایران هستیم

ایران خواستار آتش‌بس دائمی و حمایت اقتصادی از کارگران فلسطینی شد

ماجرای بحث رئیس‌جمهور با یک روحانی بر سر یک نقل قول در اسلام شهر