ایران پرسمان

آخرين مطالب

توضیح وزیر کشاورزی درباره دلیل افزایش قیمت حبوبات و میوه اقتصاد روز

توضیح وزیر کشاورزی درباره دلیل افزایش قیمت حبوبات و میوه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /وزیر کشاورزی گفت: تغییرات نرخ ارز و همچنین افزایش جهانی، باعث افزایش قیمت برخی محصولات و اقلام شده است، از این رو جو ، ذرت و روغن افزایش قیمت داشته و همه اینها باعث بالا رفتن قیمت کالاهای وارداتی نظیر حبوبات و میوه‌جات هم شده است.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست درباره ارزیابی اقدامات و عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در راستای تنظیم بازار و تامین کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز 1404 گفت: موضوع امنیت غذایی برای ما از جمله مسایل اولویت دار محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی مهم‌ترین رسالت وزارت جهاد کشاورزی قلمداد می‌شود، ادامه داد: امنیت غذایی شامل یک زنجیره‌ی به هم پیوسته‌ای است که لازم است در این زنجیره حرکت به سوی حکمرانی خوب و مدیریت جهادی به عنوان یک سیاست کلان در جهت دهی تمام فرآیندهای زنجیره غذایی اتخاذ شود.
وزیر کشاورزی با بیان اینکه فراهم‌سازی غذا متاثر از 3 عامل تولید، تجارت و ذخیره‌سازی است، بیان کرد: تولید داخلی محصولات کشاورزی یکی از کلیدی‌ترین اجزای امنیت غذایی است، لذا اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی توجه و حمایت از تولید داخل است و اگر در جایی ناگزیر باشد از طریق واردات نیازمندی‌های داخلی را تامین خواهد کرد.
بازار
نوری افزود: برای اینکه غذای کافی و سالم در اختیار تمامی افراد کشور قرار گیرد ضرورتا علاوه بر تولید باید در خصوص شبکه‌های عرضه نیز تدابیر لازم اتخاذ شود، بر همین اساس ضمن استفاده از شبکه‌های موجود که توسط بازاریان، اسناف و سایر دست اندرکاران مدیریت می‌شود و شبکه‌های عرضه نو ظهور تحت عنوان فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف بنکداران نیز مد نظر می‌باشد که از این شبکه‌های برای توزیع مواد غذایی به ویژه کالای اساسی و بالاخص کالاهایی که یارانه مستقیم برای تامین و تولید آنها پرداخت می‌شود، استفاده گردد و این موارد اتفاق افتاده و علت استفاده از این شبکه‌ها قابل رصد بودن، این شبکه‌ها می‌باشد.
وی با اشاره به کالاهای کشاورزی تولید داخل، بیان کرد: این کالاها در اکثر مناطق و به خاطر کوچک بودن واحدی تولید کشاورزی و عدم شناخت تولید کنندگان از بازار، ایجاب می‌کند از تعاونی‌های کشاورزی که زیر نظر تعاونی روستایی هستند و متعلق به کشاورزان همان منطقه می‌باشند، استفاده شود و این یکی از نقایص نظام بازرگانی در بخش کشاورزی است که در زمان دفاع از برنامه‌های خود به این موارد و سایر مغایرت‌های آماری اشاره کردند. از این رو ما برنامه‌هایی را برای رفع این نقیصه آغاز کردیم و با ابلاغ به معاونت‌های ذی ربط دستور داده شده تا کارگروهی در وزارتخانه، ساماندهی امور تعاونی‌ها و اصلاح ساختار تعاون روستایی و تشکل‌های وابسته به آن را در دستور کار قرار دهد که انشاالله در ماه‌های آتی برنامه‌های اصلاح ساختار تعاون روستایی و تشکل‌های وابسته به آن تدوین و اجرایی خواهد شد.
وزیر کشاورزی تاکید کرد: در شرایط فعلی برای تنظیم بازار نیز اتحادیه‌های مربوطه مخصوصا اتحادیه‌های دامداری کشور نسبت به راه اندازی عرضه مستقیم گوشت قرمز اقدام کردند که برای اولین بار در سطح کشوری مهم و در ایام ماه مبارک رمضان اتفاق افتاده است.
نوری با اشاره به سایر اقداماتی که برای اصلاح نظام بازرگانی صورت گرفته، بیان کرد: یکی از این موارد تدوین برنامه تجاری برای بخش کشاورزی است، لذا این موضوع امسال به موقع اعلام شد تا همه تجار و بازرگانان برنامه‌های صادراتی خودشان را برای سال 1404 با آن نیز تطبیق دهند. در این برنامه نیاز داخلی و تولید نیز مورد ملاحظه قرار گرفته است.
وی با اشاره به تنظیم محصولات کشاورزی از طریق واردات بیان کرد: به واقع دستگاه‌های مختلفی از جمله سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت صمت، سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و مابقی دستگاه‌ها در این موضوع نقش آفرینی می‌کنند. به حمدالله هماهنگی و همکاری خوبی فی مابین این دستگاه‌ها وجود دارد و شخص رئیس جمهور نیز در این حوزه و در خصوص سفره مردم مسایل را با حساسیت دنبال می‌کنند.
وی در ادامه در رابطه با تغییرات نرخ ارز بیان کرد: تغییرات نرخ ارز و همچنین افزایش جهانی، باعث افزایش قیمت برخی محصولات و اقلام شده است، از این رو محصول جو در 3 ماه گذشته 8.5 درصد، ذرت 7 درصد و روغن 9 درصد افزایش قیمت داشته است و همه اینها باعث بالا رفتن قیمت کالاهای وارداتی نظیر حبوبات و میوه‌جات شده است.
وزیر کشاورزی افزود: ایجاد فراوانی در بازار یکی از سیاست‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار بود، لذا این موضوع در ایام پایانی سال و براساس هماهنگی‌های صورت گرفته انجام پذیرفته است. برای تنظیم بازار در ایام پایانی سال سعی شده تا از ظرفیت خود اصناف و تامین کنندگان استفاده شود. همچنین برای اولین بار انجمن واردکننده برج به شبکه‌های عرضه تعریف شده، تمکین کرده‌اند و علاوه بر تامین بنکداران، 70 هزار تن برنج در شبکه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای به قیمت ابلاغی توسط سازمان حمایت عرضه شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1229541/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ: امیدوارم پوتین با آتش‌بس موافقت کند

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

سرمایه‌گذاری بدون ریسک با 31٫7٪ سود روز شمار

بخش دوم بودجه به مجلس برگشت خورد

ازدواج باید روزی فرد باشه

خانواده با ازدواجم مخالف بودند!

اولویت زندگیم مادرم بوده

شعرخوانی احساسی سیدجلال معصومی در مقام مادر

هدیه متبرک از حرم حضرت عباس(ع)

مادر 4 شهید دفاع مقدس

لحظات احساسی محفل با دعاهای مادر شهید

کجایید ای شهیدان خدایی

تلاوت زیبای سوره «تین» توسط رهبر انقلاب

وای اگر دهان جسم را از حلال ببندیم و دهان روح به حرام‌ باز باشد

ماه‌گرفتگی پیش‌ رو بر کاوشگران قمر زمین چه تاثیری می‌گذارد؟

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

بهادری جهرمی: جای تحریف به همه تعاریف رهبری درباره شهید رئیسی استناد کنید

حواشی گزارش مهمل و پوچ و ترند شدن هشتگ دلم برای رئیسی سوخت!

موافقت اوکراین با آتش‌بس 30 روزه؛ آمریکا: توپ در زمین روسیه است

اختلال در جی‌پی‌اس در اراضی اشغالی از ترس حملات یمن

تداوم جنایات شورشیان «الجولانی»؛ شمار کشته‌ها از 1200 نفر گذشت

وزیر جنگ اسرائیل، جولانی را تهدید کرد

زلنسکی: آماده صلح بوده و منتظر واکنش روسیه هستیم

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید

نظر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد حقوق کارگران

هشدار سخنگوی صنعت آب در مورد جیره‌بندی

افزایش عرضه گوشت تنظیم بازار برای ثبات بازار

داستان پر ابهام بازگشت ارزهای صادراتی به کشور

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

4گوشه دنیا/ جنایت تازه در پرونده قاتل سریالی کانادا

از تشویق به چراغانی مساجد تا مجازات حرمت شکنان ماه رمضان توسط امیرالمؤمنین‌(ع)

فرمان رهبرم رو اطاعت کردم

تلاوت زیبای حامد شاکرنژاد

حرفهای صاف و ساده بانوی تبریزی درباره بخشش و انفاق

همکاری ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی Helix

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر نامدار ایرانی، نظامی گنجوی

وزارت خارجه گروگانگیری در پاکستان را محکوم کرد

فردا دانشجویان با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد

واکنش‌ها به رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه

هشدار سازمان ملل: رژیم صهیونیستی همچنان مانع رساندن کمک های حیاتی به غزه می شود

حماس: سیاست‌های جنایتکارانه در کلیه اراضی فلسطینی ادامه دارد

نخست وزیر جدید کانادا: تعرفه‌ها علیه آمریکا را حفظ می‌کنیم

منبع یمنی: منتظر صدور دستور برای آغاز عملیات علیه اسرائیل هستیم

مسکو: تمام افراد دخیل در حمله پهپادی گسترده در خاک روسیه مجازات می‌شوند