ایران پرسمان

آخرين مطالب

مسیریابی در خیال یا در واقعیت برای مغز فرقی ندارد! اقتصاد روز

مسیریابی در خیال یا در واقعیت برای مغز فرقی ندارد!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / مغز انسان توانایی شگفت‌انگیزی در مسیریابی دارد، چه هنگام حرکت در یک محیط واقعی و چه زمانی که تنها آن مسیر را در ذهن خود تصور می‌کنیم. اما آیا این دو تجربه، یعنی حرکت فیزیکی و حرکت خیالی، از مکانیزم‌های مشابهی در مغز بهره می‌برند؟ این پرسشی است که پژوهشگران برای یافتن پاسخ آن دست به مطالعه‌ای جدید زده‌اند.
توانایی به خاطر سپردن مسیرها و تجسم آن‌ها در مغز، نقش مهمی در زندگی روزمره ما دارد. این مهارت به ما کمک می‌کند مسیرهای جدید را یاد بگیریم، جهت‌یابی کنیم و حتی مسیرهای آینده را تصور کنیم. مطالعات پیشین در حیوانات نشان داده‌اند که امواج خاصی از مغز به نام نوسانات تتا (Theta Oscillations) که در هیپوکامپ یعنی بخشی از مغز در لوب گیجگاهی میانی تولید می‌شوند، در فرآیندهای مسیریابی، یادآوری و تجسم حرکت نقش دارند؛ اما تاکنون مشخص نبود که آیا مغز انسان نیز هنگام حرکت واقعی و تخیلی از سازوکار مشابهی استفاده می‌کند یا خیر.
بازار
در پژوهشی جدید، مارتین زیبر و نانتیا سوتانا از دانشگاه UCLA آمریکا به همراه همکارانشان این موضوع را بررسی کرده اند. این تحقیق بر روی پنج بیمار مبتلا به صرع انجام شد که برای اهداف درمانی، الکترودهایی در لوب گیجگاهی میانی آن‌ها کاشته شده بود.
محققان با استفاده از این الکترودها، فعالیت مغزی شرکت‌کنندگان را در دو حالت مقایسه کردند: یک بار هنگامی که واقعاً در یک مسیر مشخص حرکت می‌کردند و بار دیگر زمانی که همان مسیر را روی تردمیل و تنها در ذهن خود مجسم می‌کردند.
نتایج نشان دادند که در هر دو حالت، الگوی مشابهی از امواج مغزی در ناحیه هیپوکامپ ایجاد می‌شود، حتی زمانی که هیچ نشانه بیرونی مانند تابلوهای راهنما یا نقشه‌ها وجود نداشت. پژوهشگران همچنین از مدل‌سازی داده‌های عصبی برای پیش‌بینی موقعیت نسبی افراد در مسیر استفاده کردند.
این یافته‌ها که در نشریه معتبر بین المللی Nature Human Behaviour منتشر شده است، نشان می‌دهد که مغز انسان از یک چارچوب عصبی مشترک برای هدایت مسیرهای واقعی و خیالی استفاده می‌کند. این موضوع می‌تواند به درک بهتر نحوه پردازش حافظه در موقعیت‌های واقعی کمک کند. با این حال، پژوهشگران تأکید دارند که برای تأیید قطعی این نتایج، لازم است مطالعات گسترده‌تری روی جمعیت‌های متنوع‌تر انجام شود.
اهمیت این مطالعه فراتر از درک مسیریابی است و می‌تواند به شناخت بهتر مکانیسم‌های حافظه و حتی طراحی روش‌های نوین درمانی برای مشکلات شناختی کمک کند. درک چگونگی پردازش مسیرها در مغز ممکن است در آینده به توسعه فناوری‌های جدید برای کمک به بیماران مبتلا به اختلالات حافظه، مانند آلزایمر، کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1229479/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ: امیدوارم پوتین با آتش‌بس موافقت کند

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

سرمایه‌گذاری بدون ریسک با 31٫7٪ سود روز شمار

بخش دوم بودجه به مجلس برگشت خورد

ازدواج باید روزی فرد باشه

خانواده با ازدواجم مخالف بودند!

اولویت زندگیم مادرم بوده

شعرخوانی احساسی سیدجلال معصومی در مقام مادر

هدیه متبرک از حرم حضرت عباس(ع)

مادر 4 شهید دفاع مقدس

لحظات احساسی محفل با دعاهای مادر شهید

کجایید ای شهیدان خدایی

تلاوت زیبای سوره «تین» توسط رهبر انقلاب

وای اگر دهان جسم را از حلال ببندیم و دهان روح به حرام‌ باز باشد

ماه‌گرفتگی پیش‌ رو بر کاوشگران قمر زمین چه تاثیری می‌گذارد؟

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

بهادری جهرمی: جای تحریف به همه تعاریف رهبری درباره شهید رئیسی استناد کنید

حواشی گزارش مهمل و پوچ و ترند شدن هشتگ دلم برای رئیسی سوخت!

موافقت اوکراین با آتش‌بس 30 روزه؛ آمریکا: توپ در زمین روسیه است

اختلال در جی‌پی‌اس در اراضی اشغالی از ترس حملات یمن

تداوم جنایات شورشیان «الجولانی»؛ شمار کشته‌ها از 1200 نفر گذشت

وزیر جنگ اسرائیل، جولانی را تهدید کرد

زلنسکی: آماده صلح بوده و منتظر واکنش روسیه هستیم

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید

نظر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد حقوق کارگران

هشدار سخنگوی صنعت آب در مورد جیره‌بندی

افزایش عرضه گوشت تنظیم بازار برای ثبات بازار

داستان پر ابهام بازگشت ارزهای صادراتی به کشور

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

4گوشه دنیا/ جنایت تازه در پرونده قاتل سریالی کانادا

از تشویق به چراغانی مساجد تا مجازات حرمت شکنان ماه رمضان توسط امیرالمؤمنین‌(ع)

فرمان رهبرم رو اطاعت کردم

تلاوت زیبای حامد شاکرنژاد

حرفهای صاف و ساده بانوی تبریزی درباره بخشش و انفاق

همکاری ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی Helix

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر نامدار ایرانی، نظامی گنجوی

وزارت خارجه گروگانگیری در پاکستان را محکوم کرد

فردا دانشجویان با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد

واکنش‌ها به رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه

هشدار سازمان ملل: رژیم صهیونیستی همچنان مانع رساندن کمک های حیاتی به غزه می شود

حماس: سیاست‌های جنایتکارانه در کلیه اراضی فلسطینی ادامه دارد

نخست وزیر جدید کانادا: تعرفه‌ها علیه آمریکا را حفظ می‌کنیم

منبع یمنی: منتظر صدور دستور برای آغاز عملیات علیه اسرائیل هستیم

مسکو: تمام افراد دخیل در حمله پهپادی گسترده در خاک روسیه مجازات می‌شوند