ایران پرسمان

آخرين مطالب

استیضاح همتی؛ بازی پایداری در زمین تفرقه سیاست روز

استیضاح همتی؛ بازی پایداری در زمین تفرقه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اقتصاد ایران در شرایطی بحرانی قرار دارد که نیازمند تصمیم‌گیری‌های عاقلانه، وحدت ملی و اقداماتی موثر برای خروج از بن‌بست تورم و رکود است. در چنین شرایطی، مجلس اصولگرا، به ویژه طیف نزدیک به جبهه پایداری، به جای ارائه راهکارهای عملی، مسیر استیضاح و حذف سیاسی را در پیش گرفته است. برکناری عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، پس از تنها شش ماه از آغاز دولت مسعود پزشکیان، بیش از آنکه یک اقدام اصلاحی باشد، نشان‌دهنده یک صف‌آرایی سیاسی علیه دولت است. این درحالی است که مقام معظم رهبری بارها بر لزوم همکاری، وحدت و پرهیز از تفرقه در شرایط حساس کنونی تاکید کرده‌اند و همراهی همه ارکان قدرت برای عبور از بحران را ضروری دانسته‌اند. اما آنچه در ماجرای استیضاح همتی رخ داد، بیش از آنکه در راستای حل مشکلات کشور باشد، نوعی تقابل آشکار با این رهنمودها و دامن زدن به شکاف‌های داخلی است. نمایندگان جبهه پایداری در سال‌های گذشته از سیاست‌های اقتصادی‌ای حمایت کرده‌اند که کشور را به این وضعیت رسانده است. آنها در دولت محمود احمدی‌نژاد از اجرای سیاست‌های پول‌پاشی و توزیع بی‌ضابطه یارانه نقدی حمایت کردند که باعث افزایش شدید پایه پولی و جهش تورمی شد. در دولت ابراهیم رییسی نیز از تصمیمات پرهزینه‌ای مانند تداوم دلار 4200 تومانی در دوره‌ای که دیگر امکان کنترل آن وجود نداشت، سرکوب دستوری قیمت‌ها که منجر به گسترش فساد و بازارهای غیررسمی شد و سیاست‌های انبساطی بدون پشتوانه که موجب افزایش نقدینگی و رشد بی‌رویه تورم گردید، پشتیبانی کردند. حالا، همان‌ها به جای پذیرش مسوولیت، دولت جدید را مقصر جلوه می‌دهند. استیضاح همتی در حالی رخ داد که هنوز برنامه‌های اقتصادی دولت به مرحله اجرا نرسیده بود و مهم‌تر از آن، گزینه‌ای بهتر برای جایگزینی او معرفی نشده است. این روند نه تنها مشکلات اقتصادی را حل نمی‌کند، بلکه وضعیت را پیچیده‌تر و بی‌ثبات‌تر می‌کند.
رهبر معظم انقلاب همواره بر پرهیز از منازعات بی‌حاصل سیاسی و تمرکز بر حل مشکلات مردم تاکید داشته‌اند. در شرایطی که کشور با بحران‌های اقتصادی و چالش‌های بین‌المللی مواجه است، وحدت و هم‌افزایی میان قوای مختلف، اصلی‌ترین نیاز کشور است. اما اقداماتی نظیر استیضاح همتی، آن‌هم در چنین مقطعی، نشان می‌دهد که برخی نمایندگان مجلس نه‌تنها به این ضرورت بی‌توجهند، بلکه با رویکرد جناحی و سیاسی، به تشتت و درگیری‌های داخلی دامن می‌زنند. این رفتارها نه‌تنها در راستای منافع ملی نیست، بلکه به تضعیف بیشتر نظام تصمیم‌گیری اقتصادی و کاهش امید مردم منجر خواهد شد.
در برهه‌ای که کشور نیازمند وحدت و همکاری همه جناح‌ها برای عبور از بحران است، برخی جریانات تلاش می‌کنند با مهندسی تفرقه و درگیری‌های داخلی، دولت را ناکارآمد نشان بدهند. این رویکرد نه‌تنها به منافع ملی آسیب می‌زند، بلکه زمینه را برای نفوذ و مداخله بیشتر جریان‌های بدخواه در ساختار تصمیم‌گیری کشور فراهم می‌کند. نمی‌توان نادیده گرفت که حذف‌های زنجیره‌ای مدیران اقتصادی در یک جنگ فرسایشی سیاسی، عملا کشور را در مسیر فرسایش اقتصادی و مدیریتی قرار می‌دهد.
مردم ایران از نمایندگان مجلس انتظار دارند که به جای دامن زدن به بحران‌های سیاسی، بر حل مشکلات اقتصادی متمرکز شوند. وظیفه مجلس نظارت بر عملکرد دولت است، اما تبدیل شدن آن به صحنه درگیری‌های جناحی، نتیجه‌ای جز افزایش بی‌اعتمادی عمومی نخواهد داشت. سیاست‌بازی با معیشت مردم، نه‌تنها مشروعیت تصمیم‌گیران را زیر سوال می‌برد، بلکه امکان هرگونه اصلاح اقتصادی را نیز از بین می‌برد.
اقتصاد ایران امروز بیش از هر زمان دیگری به ثبات و تدبیر نیاز دارد. اگر جریانات سیاسی به جای تمرکز بر منافع جناحی، به فکر آینده کشور باشند، می‌توان از این بحران عبور کرد. اما اگر این مسیر ادامه یابد، نه‌تنها دولت، بلکه کل نظام تصمیم‌گیری کشور دچار بی‌ثباتی خواهد شد. ایران در مقطع حساسی قرار دارد؛ آیا سیاستمداران می‌توانند از تکرار اشتباهات گذشته عبرت بگیرند و به جای حذف و تخریب، به مسیر اصلاح و همگرایی بازگردند؟

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1226806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیرکل بنیاد مازندران بر ارائه خدمات شایسته به جامعه ایثارگری تأکید کرد

حماس: سلاح مقاومت، خط قرمز است

مواضع غیرمسئولانه وزیر خارجه ترکیه و برخی تحرکات افراطی قومی

قربانی تحریم

کاش پزشکیان می‌گفت چه ویرانه‌ای از دولت رئیسی تحویل گرفته!

خشم‌های چندلایه و جنگ اوکراین

ویتنام در فکر تسخیر بازار خودروی آمریکا

تنور داغ گرانفروشی نان در تهران

«پایتخت» واقعا جابجا می‌شود؟

کلیددار دائمی وزارت اقتصاد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 14 اسفند 1403

قیمت مسکن در چین برای هفتمین بار ارزان شد

قوهای سیاه و زیبا که عاشق یکدیگرند اما یک مشکل بزرگ دارند

چرم طبیعی حیوانات مختلف

راز تاریک درختان کاج که شاید نمی دانستید!

فیلمی از گوسفند عجیبی که دُمی شکل روباه دارد و با دُمش زمین را جارو می‌کند!

فیلمی باورنکردنی از شکار تمساح نیمه‌جان توسط کوسه در ساحل دریا!

اقامتگاه اکولوژ مزرعه قوها در برف

گردشگری/ چند توصیه به آنهایی که می‌خواهند آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی را ببینند

عصر یک روز زمستانی در جزیره هرمز

فیلمی دردناک از تلاش ناکام گورخر با شکم پاره برای فرار از دست گله کفتارها

تصاویری ترسناک از شکار حیوانات توسط شیر؛ قدرت بی‌رقیب سلطان جنگل!

Blue Ghost به ماه رسید و تصاویر را به زمین فرستاد!

تصویری شگفت انگیز از سطح ماه

به جز غم عشق چه هنر دارد عشق!

شبکه کتاب در قالب یک پلتفرم اعلام وجود کرد

سفیر ترکیه به وزارت خارجه احضار شد

محمدجواد لاریجانی: نظریاتی وجود دارد مبنی بر اینکه جمعیت قابل توجهی از خانم‌ها تمایلی به داشتن حجاب ندارند

روایت آخرین تصویری که وزیر راه از پدر شهیدش به خاطر دارد

هفت سین استعفای ظریف کامل شد

یک رسانه اصولگرا: ظریف رفت؛ حالا نوبت دیگر معاونان غیرقانونی پزشکیان است

شنیده شدن صدای انفجار در طرطوس سوریه

شبکه آمریکایی: زلنسکی عذرخواهی کند وگرنه توافق منابع پیشرفتی نمی‌کند

اردوغان: اجازه تجزیه سوریه را نمی‌دهیم

اسرائیل برق آب شیرین‌کن غزه را قطع کرد

انتقاد تند رئیس جمهور کلمبیا از «زلنسکی»

وزیر فرهنگ اسرائیل: اعطای جایزه اسکار به فیلم فلسطینی لحظه‌ای غم‌انگیز بود

حماس: ادامه مسدود ماندن گذرگاه‌های غزه، جنایت علیه غیرنظامیان است

ماهی‌گیری اردوغان از آب‌ گل‌آلود بحران امنیتی اروپا

الأزهر: گناه سکوت در قبال جنایات اسرائیل در غزه، سنگین تر از ارتکاب آن است

ادعای جدید نتانیاهو در مورد حمله تروریستی با پیجرها: باعث سقوط بشار اسد شد

برویم جلوی ترامپ تا تحقیر شویم!

عطریانفر: حفظ مدیران دولت گذشته توسط پزشکیان خسران بزرگی است

کارت قرمز نجات‌بخش

استیضاح یا «تاوان»؟

فرزین: تمام اولویت‌های ارزی دستگاه‌های مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین می‌کنیم

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار: بازار سرمایه ١4٠4 به ١4٠٣ شباهت دارد

ریزش 2 درصدی بورس در شوک استیضاح وزیر اقتصاد

پیش بینی پایان سال 2025 برای قیمت کاردانو

روایت اکوایران از تبعیض‌آمیزترین نهاد دولتی