ایران پرسمان

آخرين مطالب

آپنه خواب خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش می‌دهد اما چاره دارد دانش و فناوری

آپنه خواب خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش می‌دهد اما چاره دارد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون هستند اما اگر درمان مورد نظر به اندازه کافی زود آغاز شود، ممکن است این خطر را کاهش دهد.
بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که استفاده از روش «فشار جریان هوای همواره مثبت»(CPAP) طی دو سال پس از تشخیص آپنه خواب می‌تواند به کاهش خطر پارکینسون کمک کند.
به نقل از مدیکال اکسپرس، آپنه انسدادی خواب زمانی رخ می‌دهد که عضلات گلو در طول خواب شل شوند و راه هوایی را مسدود کنند و باعث ‌شوند که شخص به طور مکرر از خواب بیدار شود تا نفس بکشد. این الگوی خواب مختل‌شده می‌تواند سطح اکسیژن را کاهش دهد و بر مغز تأثیر بگذارد. با روش CPAP، هوای تحت فشار از طریق یک ماسک برای باز نگه داشتن راه هوایی هنگام خواب به شخص منتقل می‌شود.
«گرگوری اسکات»(Gregory Scott) از پژوهشگران این پروژه گفت: آپنه انسدادی خواب یک مشکل شایع است و پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که وقتی درمان نشود، با افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی همراه خواهد شد. اگرچه پژوهش ما افزایش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را نشان داد اما خبر خوب این است که افراد به محض تشخیص اختلال خواب، با استفاده از روش CPAP می‌توانند کاری را درباره آن انجام دهند.
پژوهشگران در این پروژه، بیش از 20 سال سوابق پزشکی را بررسی کردند. آنها نزدیک به 1.6 میلیون کهنه‌سرباز را شناسایی کردند که به آپنه انسدادی خواب مبتلا بودند و حدود 10 میلیون کهنه‌سرباز را یافتند که به این مشکل مبتلا نبودند.
از میان افراد مبتلا به آپنه خواب، 5284 نفر یا 3.4 درصد طی پنج سال به بیماری پارکینسون مبتلا شدند. این رقم در افرادی که به آپنه خواب مبتلا نبودند، 37873 نفر یا 3.8 درصد بود.
اسکات خاطرنشان کرد که این نسبت‌های اولیه احتمالا به دلیل تفاوت در سن، سیگار کشیدن و بقای کلی بین گروه مبتلا به آپنه خواب و گروهی که به آپنه خواب مبتلا نبودند، مغرضانه هستند.
پژوهشگران میزان بیماری پارکینسون را پنج سال پس از تشخیص آپنه خواب بررسی کردند. آنها پس از بررسی سن، جنسیت و عواملی مانند سیگار کشیدن دریافتند که ابتلا به بیماری پارکینسون در میان افراد مبتلا به آپنه خواب، 1.8 مورد بیشتر از افراد بدون آپنه خواب است.
10 درصد شرکت‌کنندگان مبتلا به آپنه خواب، از دستگاه CPAP استفاده کرده بودند. این شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم شدند که عبارتند از افرادی که ظرف دو سال پس از تشخیص، دستگاه CPAP را دریافت کردند و افرادی که پس از دو سال از دستگاه CPAP برخوردار شدند.
اسکات گفت: این دلگرم‌کننده است که بدانید اگرچه آپنه انسدادی خواب ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد اما درمان فوری آن با CPAP می‌تواند به کاهش این خطر کمک کند. پژوهش‌های آینده برای پیگیری دقیق‌تر وضعیت افراد پس از تشخیص آپنه خواب و در دوره‌های طولانی‌تر مورد نیاز هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1226717/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویتنام در فکر تسخیر بازار خودروی آمریکا

تنور داغ گرانفروشی نان در تهران

«پایتخت» واقعا جابجا می‌شود؟

کلیددار دائمی وزارت اقتصاد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 14 اسفند 1403

قیمت مسکن در چین برای هفتمین بار ارزان شد

قوهای سیاه و زیبا که عاشق یکدیگرند اما یک مشکل بزرگ دارند

چرم طبیعی حیوانات مختلف

راز تاریک درختان کاج که شاید نمی دانستید!

فیلمی از گوسفند عجیبی که دُمی شکل روباه دارد و با دُمش زمین را جارو می‌کند!

فیلمی باورنکردنی از شکار تمساح نیمه‌جان توسط کوسه در ساحل دریا!

اقامتگاه اکولوژ مزرعه قوها در برف

گردشگری/ چند توصیه به آنهایی که می‌خواهند آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی را ببینند

عصر یک روز زمستانی در جزیره هرمز

فیلمی دردناک از تلاش ناکام گورخر با شکم پاره برای فرار از دست گله کفتارها

تصاویری ترسناک از شکار حیوانات توسط شیر؛ قدرت بی‌رقیب سلطان جنگل!

Blue Ghost به ماه رسید و تصاویر را به زمین فرستاد!

تصویری شگفت انگیز از سطح ماه

به جز غم عشق چه هنر دارد عشق!

شبکه کتاب در قالب یک پلتفرم اعلام وجود کرد

سفیر ترکیه به وزارت خارجه احضار شد

محمدجواد لاریجانی: نظریاتی وجود دارد مبنی بر اینکه جمعیت قابل توجهی از خانم‌ها تمایلی به داشتن حجاب ندارند

روایت آخرین تصویری که وزیر راه از پدر شهیدش به خاطر دارد

هفت سین استعفای ظریف کامل شد

یک رسانه اصولگرا: ظریف رفت؛ حالا نوبت دیگر معاونان غیرقانونی پزشکیان است

شنیده شدن صدای انفجار در طرطوس سوریه

شبکه آمریکایی: زلنسکی عذرخواهی کند وگرنه توافق منابع پیشرفتی نمی‌کند

اردوغان: اجازه تجزیه سوریه را نمی‌دهیم

اسرائیل برق آب شیرین‌کن غزه را قطع کرد

انتقاد تند رئیس جمهور کلمبیا از «زلنسکی»

وزیر فرهنگ اسرائیل: اعطای جایزه اسکار به فیلم فلسطینی لحظه‌ای غم‌انگیز بود

حماس: ادامه مسدود ماندن گذرگاه‌های غزه، جنایت علیه غیرنظامیان است

ماهی‌گیری اردوغان از آب‌ گل‌آلود بحران امنیتی اروپا

الأزهر: گناه سکوت در قبال جنایات اسرائیل در غزه، سنگین تر از ارتکاب آن است

ادعای جدید نتانیاهو در مورد حمله تروریستی با پیجرها: باعث سقوط بشار اسد شد

برویم جلوی ترامپ تا تحقیر شویم!

عطریانفر: حفظ مدیران دولت گذشته توسط پزشکیان خسران بزرگی است

کارت قرمز نجات‌بخش

استیضاح یا «تاوان»؟

فرزین: تمام اولویت‌های ارزی دستگاه‌های مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین می‌کنیم

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار: بازار سرمایه ١4٠4 به ١4٠٣ شباهت دارد

ریزش 2 درصدی بورس در شوک استیضاح وزیر اقتصاد

پیش بینی پایان سال 2025 برای قیمت کاردانو

روایت اکوایران از تبعیض‌آمیزترین نهاد دولتی

مرال‌های ایرانی؛ میراث گران‌بهای جنگل‌های شمال کشور

برای گرفتن روزۀ قضا چقدر فرصت داریم؟

سوسک های جواهرنشان!

پرواز پرندگان مهاجر در خلیج گرگان

آوازخوانی اسپانیایی داور افغانستانیِ برنامه محفل

اگر امانتداری، آتو نگیر!