ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ حیوانات «معمار» چگونه چهرۀ زمین را تغییر می‌دهند! اقتصاد روز

گوناگون/ حیوانات «معمار» چگونه چهرۀ زمین را تغییر می‌دهند!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرادید / بعضی از این حیوانات معمار به راستی اگر با مقیاس جثۀ خودشان در نظر گرفته شوند، کوه‌ها را جابجا می‌کنند! برای نمونه مورچه‌ها و موریانه‌ها تپه‌های مرتفع می‌سازند و سگ‌های آبی به مسیرهای آبراه‌های ما نفوذ می‌کنند. 
تحقیق تازۀ دانشمندان دربارۀ حیوانات معمار، همزمان با انتشار یک مطالعه دیگر انجام شده که به طور خاص روی تأثیر حیوانات معمار در اعماق زیر آب تمرکز دارد. محققان با اسکن هسته‌هایی که از عمیق‌ترین نقاط اقیانوس دریافتند چگونه حیوانات لانه‌ساز مانند خیار دریایی و دیگر بی‌مهرگان، رسوبات را از راه شبکه‌ای از تونل‌ها جابجا می‌کنند. 



حتی حیوانات کوچک هم قادر به خلق شاهکارهای مهندسی شگفت‌انگیز هستند. از ماهی‌های بادکنکی با شگفت‌انگیزترین نمایش‌های اظهار عشق در زمین با کنده‌کاری یک آشیانه کاربردی در شن که 16 برابر اندازه خودشان است گرفته تا دام‌هایی که خاک را له و فشرده می‌کنند و موجب تخریب پوشش گیاهی و تولید گازهای گلخانه‌ای می‌شوند. 
تغییرات لرزه‌ای در سطح کره زمین که توسط این مهندسان طبیعی ایجاد می‌شود را «مشارکت‌های زمین‌گونه» می‌نامند و این تحقیق جدید نشان داده که تأثیر آن‌ها در تولید انرژی با تأثیر صدها هزار سیل قابل‌قیاس است. تنوع شگفت‌انگیزی میان گونه‌هایی از حیوانات معمار مشاهده شده که شامل حشرات، ماهی‌ها، خزندگان، پرندگان و پستانداران می‌شود. 
مشارکت‌های زمین‌گونه یا ژئومورفیک حیوانات سالانه معادل حدود 76.000 گیگاژول انرژی تولید می‌کند، اما تلاش‌های عظیم آن‌ها ممکن است در معرض خطر باشد. تقریبا یک‌سوم گونه‌های معمار حیوانی شناسایی‌شده، نادر، بومی یا در معرض خطر هستند، یعنی مشارکت‌های زمین‌گونه آن‌ها نیز ممکن است در معرض خطر قرار گیرد. 

ایران پرسمان

این تحقیق نشان می‌دهد نقش حیوانات در شکل‌دهی به چشم‌اندازهای زمین بسیار مهم‌تر از آن چیزی است که قبلاً شناخته شده بود. از ساخت تالاب‌ها توسط سگ‌های آبی گرفته تا ساخت تپه‌های خاکی توسط مورچه‌ها، این فرآیندهای طبیعی متنوع بسیار حیاتی هستند، اما ما به دلیل کاهش تنوع زیستی در معرض خطر از دست دادن آن‌ها هستیم. 
مهندسان اعماق دریا
تپه‌های بلند موریانه در برزیل از فضا قابل‌مشاهده هستند، اما در اعماق دریا، نشانه‌های مهندسی بسیار ظریف‌تری وجود دارد. دانشمندان در این اعماق هسته‌هایی را جمع‌آوری کردند و از اسکن میکروسی‌تی برای مشاهده آنچه در بستر دریا در حال وقوع است، استفاده کردند. آن‌ها ردپای باقی‌مانده از حیواناتی را کشف کردند که در بستر دریا گودال می‌سازند و تغذیه می‌کنند و کف اقیانوس را شکل می‌دهند. 

ایران پرسمان

خیارهای دریایی «مستعمره‌گرد» به خاطر توانایی خود در دفع سالانه موادی معادل پنج برج ایفل از یک مرجان (که در آن زیست می‌کنند) معروف هستند؛ نوعی مهندسی اکوسیستم که نامش «برهم‌زدگی زیستی» است. برای این حیوانات، این راهی برای دسترسی به منابع پنهان در رسوبات است، اما اثر جانبی مفید آن مخلوط کردن رسوبات و بازسازی کف دریا است. 
تأثیر برهم‌زدگی زیستی در عمق 7.5 کیلومتری زیر سطح اقیانوس مشابه است، جایی که محققان متوجه شدند دامنه متنوعی از زندگی دالان‌سازی وجود دارد که شامل خیارهای دریایی، کرم‌های چندتار، دوکفه‌ای‌ها، ایزوپودها و گاستروپودها می‌شود. 
این گروه از موجودات حین بلعیدن ذرات مواد آلی در رسوبات و جابجایی آن‌ها هنگام گودال‌زدن، شبکه‌های مارپیچی از تونل‌ها را ایجاد می‌کنند. این کار موجب آغاز یک فرآیند سه‌مرحله‌ای می‌شود که در آن تغذیه‌کنندگان فرصت‌طلب، گودال‌کن‌های عمیق‌تر و گونه‌هایی که در پرورش میکروبها نقش دارند وارد می‌شوند تا ببینند چه چیزی در دسترس است. 
مدرک فعالیت آن‌ها در تحلیل‌های هسته‌های رسوبات از دره ژاپن در اقیانوس آرام مشاهده شده، منطقه‌ای که در اعماق تاریک منطقه هادِل قرار دارد. این اکوسیستم بخشی نسبتاً ناشناخته از اقیانوس است، بنابراین درک نحوه تأثیر حیوانات گودال‌ساز در چرخه مواد مغذی بخش مهمی از این معمای در حال حل است. 
آنچه قبلاً بخش نسبتاً بی‌ثمری از محیط دریایی در نظر گرفته می‌شد، در واقع پر از حیات است و یک سیستم خودپایدار بوجود می‌آورد که مدام مواد آلی را بازیافت می‌کند و از گونه‌های میکروبی حمایت می‌کند که اساس شبکه غذایی را شکل می‌دهند. این یافته‌ها اثرات بزرگی برای حفاظت از این گونه‌های پنهان دارند، به ویژه زمانی که استخراج معادن در اعماق دریا به عنوان یک روش کمتر مخرب برای دسترسی به فلزات مورد استفاده در باتری معرفی شده، اما ممکن است تهدیدی برای گونه‌های متعدد باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1224140/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی قطار از فردا

آشپزی عجیب و غریب به سبک هندی ها!

کلید راه بهشت تواضع در محضر امیرالمؤمنین است...

دفاع جانانه یک زن در مقابل کیف‌قاپ!

روستائی با موقعیت مکانی هیجان انگیز در چین

واکنش دیدنی یک گل وقتی به آن دست میزنید!

سیستم عجیب حمل و نقل ماهی ها

قدرت دیدنی یک مرد رزمی‌کار در شکستن آجر

ترفند ماهرانه برای خارج کردن انشگتر از دست!

راه‌اندازی بزرگترین مرکز داده هوش مصنوعی جهان در کره جنوبی

چسباندن سطوح در شرایط مرطوب با فناوری بومی

چرا هواپیما چراغ دارد؟

بزرگ‌ترین ترس استاد فلسفه چیست؟

طنز تلخی که در داستان بینوایان ویکتور هوگو وجود دارد به روایت استاد فلسفه

شکست نفوذ دشمن فرضی به سواحل ایران

شهید صفی الدین: رهبر انقلاب تنها کسی بودند که میگفتند سازش اتفاق نمی‌افتد

روسیه برای توقف جنگ اوکراین شرط گذاشت

واکنش مسکو به انفجار در کنسولگری روسیه در مارسی

اتحادیه اروپا روند لغو تحریم های سوریه را آغاز کرد

متفکر آمریکایی: آیا اروپا باید ما را دشمن بداند؟

وزیر رفاه: دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی

«نئو گاما» رقیب قدرتمند ربات انسان‌نمای تسلا

محافظت زرافه مادر از بچه اش در برابر گروه کفتارها

به جای تحصیل در آلمان به میدان جنگ رفت!

نبرد دیدنی مار پیتون با شاه کبری!

صحنه‌ ای زیبا از حیات وحش زمستانی ایران

حقایق تکان‌دهنده در مورد سیاره WASP-121b

بیژن عبدالکریمی در برمودا؛ چاره‌ای جز گفتگو نداریم

دیدار عراقچی با وزیر خارجه بحرین

شهید صفی‌الدین: رهبر انقلاب گفتند انتفاضه‌ای جدید در فلسطین شکل خواهد گرفت

عراقچی با گوترش دیدار کرد

قالیباف: شکوه مراسم تشییع رهبران مقاومت شوی جنگنده‌های اسرائیلی را ناکام گذاشت

هشدار فرمانده ارشد سپاه به آمریکا و اسرائیل

تصاویری از محل خاکسپاری شهید سیدهاشم صفی‌الدین

ترامپ: امیدوارم در تاریخ من را به عنوان «میانجی صلح» به یاد بیاورند!

مرکز افکارسنجی مجلس: 80 درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند

ویژگی‌های نوآورانه ردمی نوت 14 پرو و تأثیر آن بر تجربه کاربری

ترفند جالب جالب برای برف روبی پشت بام شیروانی ها

وقتی داری کار میکنی یهو دوتا آهو میان تو خونت!

ایلان ماسک: هشتمین پرواز آزمایشی استارشیپ 10 اسفند انجام می‌شود

تصویر روز ناسا؛ الگوی شش‌ضلعی قطب شمال زحل در نور فروسرخ

روایتی از «کتابشویی»

احضار رئیس نمایندگی لهستان در تهران به وزارت امور خارجه

اکونومیست: اوکراین صدها سال درگیر بدهی‌ به آمریکا خواهد شد

اقدام جدید دولت برای کاهش قیمت گوشت

رشد 56 هزار واحدی شاخص کل بورس

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

اقدام شاجاعانه یک زن جوان در برابر دزد!

مواجهه یک ماهیگیر با مار غول‌پیکر بوآ