ایران پرسمان

آخرين مطالب

آن تایلر و عرضه بیست و پنجمین رمانش به بازار نشر خردنامه

آن تایلر و عرضه بیست و پنجمین رمانش به بازار نشر
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر /رمان جدید آن تایلر با عنوان «سه روز در ژوئن» که بیست و پنجمین کتاب این‌نویسنده 83 ساله است، منتشر شد.
به نقل از نیویورک تایمز، آن تایلر در 83 سالگی رمان جدیدی دارد، اما ترجیح می‌دهد به جای آن درباره هر چیز دیگری صحبت کند. در حالی‌که بسیاری از معاصران او در حال کارهای دیگر هستند؛ او بیست و پنجمین کتاب خود را منتشر می‌کند.
این‌نویسنده درباره شروع رمان جدید خود می‌گوید: من شروع می‌کنم، بعد می‌بینم افتضاح است، بعد ناگهان یک روز شخصیتی چیزی می‌گوید که هرگز فکرش را نمی‌کردم بگویم و می‌خندم. این همان بخش نوشتن است که من عاشق آن هستم.
وقتی کتابی منتشر شد، تایلر دیگر آن را رها می‌کند. او از شخصیت‌های «شام در رستوران دلتنگ» (1982) و «بافته فرانسوی» (2022) با بی‌تفاوتی صحبت می‌کند، انگار پسر عموی دوری را به یاد می‌آورد که دیگر کارت تعطیلات با او رد و بدل نمی‌کند. خودش می‌گوید مثل گربه مادری است که وقتی بچه گربه بزرگ شده خود را در خیابان ببیند، او را نمی‌شناسد. و اضافه می‌کند «یک کتاب تمام شده و من دیگر آن را کنار می‌گذارم یعنی باید به خاطر بسپارم که دقیقاً درباره چیست؟»
این‌نویسنده تدریس نمی‌کند، در کنفرانس‌ها شرکت نمی‌کند، در رسانه‌های اجتماعی شرکت نمی‌کند یا به یک گروه نویسندگی یا یک باشگاه کتاب تعلق ندارد. او می‌گوید در زمینه صحبت درباره کتاب خوب نیست. خوب یک کتاب را می‌خواند و می‌گذارد کنار و بعدی را می‌خواند. همین! این‌داستان‌نویس سال‌ها پیش از نوشتن نقد دست کشید. او در این‌باره می‌گوید «این تنها تلاش من در زمینه ادبیات غیرداستانی بود. اگر دارم داستان می‌نویسم و به اندازه کافی در آن عمیق می‌شوم، ناگهان حس می‌شود دارم حقیقت را می‌گویم، اما اگر غیرداستانی می‌نویسم، چیزی را می‌نویسم که کاملاً به آن اعتقاد دارم و به نظر دروغ می‌رسد.»
او بیش از حد مشغول نوشتن کتاب است. بیست و پنجمین رمان او، «سه روز در ژوئن» چند روز دیگر یعنی 11 فوریه (23 بهمن) منتشر می‌شود و او در حال حاضر رمان دیگری را در دست نوشتن دارد. او یک کشو را باز کرد تا به من نشان دهد که کتاب جدیدش را دارد می‌نویسد، اما درباره آن توضیحی نمی‌دهد. تایلر به ندرت مصاحبه می‌کند و با ظرافت از سؤال‌های مربوط به کار طفره می‌رود، اما این هرگز به معنی این نیست که او رازدار یا خرافاتی است، او فقط حوصله این حرف‌ها را ندارد و معتقد است او یک روال نوشتاری ایجاد کرده و به آن پایبند بوده، به همین سادگی.
وقتی اولین کتاب تایلر، «اگر صبح بیاید» در سال 1964 منتشر شد، منتقد تایمز آن را به عنوان «رمانی فوق‌العاده خوب، آنقدر پخته، بسیار عاقلانه و بسیار سرگرم‌کننده توصیف کرد که اگر درست روی کاور کتاب چاپ نمی‌شد، تعداد کمی از خوانندگان باور می کردند که وی تنها 22 سال دارد. از آن زمان تایلر هر چند سال یک بار کتابی منتشر کرده است. او سال 1989 برنده جایزه پولیتزر برای «درس‌های تنفسی» شد و 3 بار فینالیست جایزه ملی کتاب بود. از رمان‌های او 13 میلیون نسخه در سراسر جهان فروخته شده و چندتایی از آنها به فیلم تبدیل شده‌اند که «دارایی‌های زمینی» (1977) و «جهانگرد اتفاقی »(1985) از جمله آنها هستند.
داستان‌های او معمولاً با حضور شخصیت‌های عجیب و غریب اما مناسبی شکل می‌گیرند که با درجات مختلفی از گرفتاری در برابر موانع قرار می‌گیرند. بیشتر این داستان‌ها در بالتیمور اتفاق می‌افتند و حول خانواده‌هایی در طیفی از نامتعارف تا ناکارآمد می‌چرخند.
کتاب‌های تایلر همیشه از اجزای اصلی کلوپ‌های کتاب، کیف‌های مردم و فهرست‌های پرفروش هستند، اما هیچیک از آنها را در خانه دوخوابه‌ای او پیدا نخواهید کرد؛ چون او از وقتی خانه‌اش را کوچک کرد، هیچیک را نگه نداشت. خودش در این باره می‌گوید: چرا خودم را به زحمت بیندازم. نسخه الکترونیکی آنها را دارم تا در صورت نیاز بتوانم چیزی را بررسی کنم.
برنامه او هر روز صبح یکسان است: ابتدا پیاده روی می‌کند. بعد جلوی میز سفیدی زیر دو تابلوی نقاشی اثر دختر بزرگش تژ مدرسی می‌نشیند، قهوه می‌نوشد و تا وقت ناهار روی کاغذی بدون خط می‌نویسد. وقتی یک قطعه مناسب – از چندین صفحه یا یک صحنه – را داشت، آن را در لپ تاپ خود تایپ می‌کند. او برای کارش هیچ تعداد جادویی کلمه یا هر هدف خاص روزانه ندارد.
تایلر می‌گوید: صفحه یک، فصل اول، اولین رویداد را می‌نویسم و ادامه می‌دهم. او وقت نوشتن عذاب نمی‌کشد یا تلاش نمی‌کند ایده‌های شکست خورده را به نوعی دوباره جان ببخشد. می‌گوید: باید بتوانی در برابر میل به نگه داشتن چیزهای به درد نخور و تبدیل آنها به چیزی دیگر، مقاومت کنی. بوسه مرگ! برای همین او از دستگاه خردکن ابراز خرسندی می‌کند: توده‌های کاغذ را داخل آن می‌گذاری و همه ناپدید می‌شوند!

ایران پرسمان


تایلر می‌گوید گاهی به مجموعه‌ای از چیزهایی که دیده یا تکه‌های جالب مکالمه که روی کارت‌های یادداشت نوشته و همه را در ظرفی با برچسب «جعبه آبی» قرار داده، رجوع می‌کند. برخی از این کارت‌ها را ممکن است 30 سال پیش یا بیشتر نوشته باشد. او می‌گوید «باید بتوانم آن را خالی کنم، درست است؟ اما مشکل این است که چیزهای جدید همیشه می‌آیند.»
در طول 6 دهه همکاری، تایلر تنها چند بار به دفتر ناشر خود، آلفرد آ.ناپف مراجعه و با 3 ویراستار کار کرده است؛ جودیت جونز و سانی مهتا که هر دو به تنهایی اسطوره هستند، و اکنون دایانا تجرینا میلر، که در مصاحبه‌ای گفت که ابتدا ترس تایلر را برانگیخت.
میلر گفت: به یاد دارم یک رمان جلد شومیز او را از قفسه کتاب مادرم برداشتم و خواندم… او کاری را تحویل می‌دهد که تمام شده در حالی که برخی از نویسندگان می‌خواهند با ویراستار خود در مراحل مختلف توفان فکری را پیش ببرند؛ اما تایلر تا جایی که بشود خودش رمان را پیش می‌برد.
تایلر هم درباره رمانی که اکنون روی آن کار می‌کند، گفت: قصد دارم همیشه روی آن کار کنم و هرگز رمان دیگری را تمام نکنم. پس همه چیز خیلی خوب است.
سال 1991 که تایلر نقدی بر «درس‌های شی»، اولین رمان آنا کویندلن، برای تایمز نوشت، کویندلن در ایمیلی نوشت: یک بررسی ترکیبی بود و من با آن درباره چگونگی ترکیب داستان و طرح داستان یاد گرفتم. مهمتر از آن، من یاد گرفتم که می‌توان یک نام ادبی بود و در عین حال با کسی که تازه وارد بازی شده بود، باز و سخاوتمند عمل کرد.
لیان موریارتی، نویسنده کتاب‌های «اینجا یک لحظه» و «دروغ‌های کوچک بزرگ» درباره کتاب‌های تایلر نوشت: «جهانگرد اتفاقی» اولین رمان تایلر بود که خواندم و برای من مکاشفه‌ای بود از اینکه می‌توانی کتابی بامزه و شگفت‌انگیز درباره مردم عادی که زندگی‌های معمولی خانگی دارند، بنویسی. تمام آن جزئیات کوچک و عالی بود که مرا مجذوب خود کرد. بعضی وقت‌ها وقتی می‌نشینم تا بنویسم، کتابی از آن تایلر برمی‌دارم، صفحه‌ای را می‌خوانم و سپس به خودم می‌گویم، «خب، لیان، همین کار را بکن».
تایلر در کتاب‌هایش صفحه قدردانی ندارد. تنها یکی از کتاب‌های او به نام «سیاره چهل‌تکه‌» (1998) حاوی تقدیمی است به همسرش: «به یاد همسرم تقی مدرسی». مدرسی، روانپزشک و رمان نویس، سال 1997 درگذشت، اما هنوز این نام خانوادگی اوست که با حروفی ریز روی زنگ در خانه تایلر دیده می‌شود. احتمالاً این دلیلی است برای اینکه چرا برخی از همسایگان او نمی‌دانند او یک نویسنده پرفروش است.
این‌نویسنده، نویسندگانی مانند کلر کیگان را که تنها چند رمان نوشته تحسین می‌کند و نگران است مبادا خودش بیش از حد نوشته باشد و بدش نمی‌آید که می‌توانست چند عنوان از کتاب‌های اول کارنامه کاری‌اش را حذف کند و در همین حال «پشت تو دریاست» نوشته سوزان معادی دوراج را توصیه کرد که از طریق دوست رمان نویسش مدیسون اسمارت بل با او آشنا شد.
تایلر در این‌باره هم گفته: «مدام می‌شنیدم که بچه‌ها در دوران کووید خیلی عقب مانده‌اند. خدا نکند مجبور شوم به کسی ریاضی یاد بدهم، اما در نشستن با بچه‌ای که در حال یادگیری خواندن است بسیار خوب هستم. این روند را دوست دارم.»
وی در بیشتر موارد، در حالی که همسایگانش مشغول باغبانی، زنبورداری و نقاشی روی سرامیک هستند، مشغول نوشتن است و برای انتشار «سه روز در ژوئن» آماده می‌شود. این کتاب که در 176 صفحه نوشته شده درباره یک زوج مطلقه و از نظر اجتماعی بی‌دست و پا است که ازدواج تنها فرزندشان را دنبال می‌کنند.
به نظر می‌رسد کتاب‌های اخیر تایلر در زمانی خارج از زمان اتفاق می‌افتند. آنها دقیقاً از مد افتاده نیستند، اما جوانان در آنها رسمی‌تر از آنچه که باید باشند، تصویر می‌شوند. با این حال، والدین و فرزندان الگوهای جاودانه را دنبال می‌کنند: تحسین، خشم، ارتباط، تکرار. تایلر فضای بین مردم را روشن می‌کند و نشان می‌دهد که نگاه کردن به بیرون چه حسی دارد. این قدرت فوق‌العاده اوست که با افزایش سن حتی قوی‌تر می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1223319/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همتی: دو چیز گریز ناپذیر است، یکی مرگ است و یکی مالیات!

پزشکیان: شفافیت مالیاتی راهی برای کنترل فساد است

احتکار برنج عامل اصلی نوسان بازار

تیک آف و پرواز سوخو 57 در بندرعباس

الحق ملیکه همه عالم رقیه است...

کوچک کردن تومورهای پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد

معرفی نامزدهای «ادبیات» جایزه کتاب سال

توصیه آذری جهرمی به پزشکیان و قالیباف: سیاسی بازی را کنار بگذارید

پیاده روی برای حضور در مراسم تشییع سید حسن نصرالله

یورش صهیونیست‌ها به شهر نابلس

فرستاده ترامپ: اختلاف با کره‌شمالی باید با گفتمان حل شود

هند در رقابت با چین در حال بازسازی روابط با طالبان است

ترامپ: هرچی اعدام بیشتر، مشکلات کمتر!

اره برقی در دستان «ماسک»

اینگونه سقوط می‌کند

حمله هکری بی‌سابقه به یک صرافی رمزارز

آغاز به کار نخستین خط اتوبوس برقی چینی در تهران

وزیر نیرو: 10هزار ماینر قاچاق در کشور کشف کردیم

بحران جدی تعطیلی جایگاه‌های CNG در آستانه نوروز

دیدار مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با ایثارگران جنوب غرب استان

ای سه ساله بزرگ خاندان رقیه جان...

تلاش دیدنی چند زنبور برای نجات رفیق‌شان از غرق شدن در آب

خوراکی‌های نوستالژی دهه شصت!

یک تابلوی رنگارنگ از سطح ماه

صفحات خورشیدی قدیمی به کفش تبدیل می‌شوند

داستانک/ تاکسی سواری

وزیر کشور وارد عراق شد

پنج وزیر به کمیسیون‌های تخصصی مجلس می‌روند

چرا پیکر سیدحسن نصرالله در ایران تشییع نشد؟

جزئیاتی در خصوص رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش

فرستاده ویژه ایران در مراسم تشییع شهید نصرالله اعلام شد

پیاده رویی برای حضور در مراسم تشیع سید حسن نصرالله

تلاش وزیر خارجه آمریکا برای درز گرفتن صحبت‌های ترامپ علیه کانادا

ترامپ: خرابی‌های اوکراین تقصیر پوتین نیست

استقرار صدها تن از نیروهای قسام در جنوب غزه

آیا برای حضور در مراسم تشییع شهید نصرالله آماده هستید؟

چشم در‌ چشم دشمن؛ رویارویی با سرباز اسرائیلی در مرز لبنان

هم دفاع از رهاسازی قیمت، هم اشک تمساح برای گرانی!

دپوی 30 هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان!

حفظ دین به بیان آیت الله جوادی آملی

سیاره کوتوله‌ای که 95 سال پیش کشف شد

ماموریت گردشگری فضایی «بلو اوریجین» روز 25 فوریه پرتاب می‌شود

«هواتو دارم» به چاپ سی‌وپنجم رسید

بخشی از کتاب/ چرا دنبال خودناتوان‌سازی هستیم؟

سوخو 57 به ایران رسید

رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش آغاز شد

دیدار زیاد نخاله با رئیس مجلس

جزئیات مراسم تشیع سید حسن نصرالله

حزب‌الله: مقدمات مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله تکمیل شده است

پاپ فرانسیس همچنان در خطر است