ایران پرسمان

آخرين مطالب

دیدار به وقت ریاض سیاست روز

دیدار به وقت ریاض
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه اعلام کرد که انتظار دارد همتای روس خود، ولادیمیر پوتین، را در عربستان سعودی برای اولین دیدارشان از زمان روی کار آمدن جمهوری‌خواهان ببیند.
ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، و رئیس صندوق سرمایه‌گذاری ملی روسیه، کریل دیمیتریف، در مذاکرات برای آزادی معلم آمریکایی، مارک فوگل، از زندان روسیه نقش داشتند. یک منبع نزدیک به مذاکرات میان روسیه و ایالات متحده، مشروط بر اینکه نامش فاش نشود این موضوع را به رویترز اعلام کرد.
بر اساس گزارش رویترز، ولیعهد عربستان در ماه اوت 2024 به میانجی‌گری در بزرگ‌ترین تبادل زندانیان میان آمریکا و روسیه از زمان جنگ سرد کمک کرد.
این توافق که بیش از یک سال در خفا روی آن کار شده بود، شامل تبادل 24 زندانی بود ، 16 نفر از روسیه به غرب، از جمله ایوان گرشکوویچ روزنامه‌نگار آمریکایی، و هشت نفر از غرب به روسیه بازگردانده شدند.
فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در امور خاورمیانه، استیو ویتکاف، روز سه‌شنبه پس از توقفی اعلام‌نشده در روسیه، فوگل را از مسکو به ایالات متحده بازگرداند.
ویتکاف در گفت‌وگو با یک خبرنگار سی‌ان‌ان در ایکس گفت که محمد بن سلمان در این روند نقش کلیدی داشته و یک «آقای محترم از روسیه» به نام کریل «در این ماجرا تأثیر زیادی داشته است.»
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، که در سال 2023 به عربستان سعودی سفر کرده بود، در سپتامبر گذشته از نقش محمد بن سلمان در تبادل زندانیان قبلی قدردانی کرد.
پوتین و ولیعهد عربستان از سال 2015، زمانی که شاهزاده برای اولین بار به روسیه سفر کرد، رابطه شخصی نزدیکی برقرار کرده‌اند. رویترز اوایل این ماه گزارش داد که روسیه عربستان سعودی را به‌عنوان یک محل احتمالی برای نشست روسیه-آمریکا در نظر گرفته است.
کریل دیمیتریف، بانکدار سابق گلدمن ساکس که در ایالات متحده تحصیل کرده و اکنون مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه است، در تماس‌های اولیه میان مسکو و تیم ترامپ در سال 2016، زمانی که او برای اولین بار به ریاست جمهوری رسید، نقش داشت.
دیمیتریف همچنین در گام‌هایی که منجر به آزادی مایکل کالوی، بانکدار سرمایه‌گذاری آمریکایی از زندان روسیه در سال 2019 شد، مشارکت داشت. او کالوی را یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای خواند و شخصاً برای او ضمانت داد.
صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه و دیمیتریف از اظهار نظر درباره نقش او در آزادی مارک فوگل به رویترز خودداری کردند.
در همین حال کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روز چهارشنبه گفت‌وگو کرده و درباره پایان جنگ در اوکراین بحث کرده‌اند. به گفته کرملین، دو رهبر توافق کردند که در آینده دیدار کنند و پوتین از ترامپ دعوت کرد که به مسکو سفر کند.
کریل دیمیتریف پس از این تماس تلفنی به خبرنگاران گفت: «امروز، رهبران ایالات متحده و روسیه شاید دری را به روی آینده‌ای مبتنی بر همکاری، نه تقابل، باز کرده‌اند.»
هم‌چنین، به نوشته پالیتیکو، ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه اعلام کرد که انتظار دارد همتای روس خود، ولادیمیر پوتین، را در عربستان سعودی برای اولین دیدارشان از زمان روی کار آمدن جمهوری‌خواهان ببیند.
ترامپ این اظهارات را پس از یک تماس تلفنی 90 دقیقه‌ای با پوتین مطرح کرد، که در آن دو رهبر درباره پایان دادن به تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین گفت‌وگو کردند.
او در دفتر بیضی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ما در نهایت انتظار داریم که دیدار کنیم. در واقع، انتظار داریم که او به اینجا بیاید و من به آنجا بروم. همچنین احتمالاً اولین دیدارمان در عربستان سعودی خواهد بود. در عربستان دیدار می‌کنیم و خواهیم دید که آیا می‌توانیم به نتیجه‌ای برسیم یا نه.»
ترامپ اضافه کرد که هنوز تاریخی برای این دیدار تعیین نشده، اما این اتفاق در «آینده‌ای نه چندان دور» رخ خواهد داد. او همچنین اشاره کرد که این دیدار احتمالاً شامل حضور ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان خواهد بود و گفت: «ما ولیعهد را می‌شناسیم و فکر می‌کنم عربستان مکان بسیار خوبی برای دیدار خواهد بود.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که پوتین از ترامپ و مقامات دولت او دعوت کرده است که برای گفت‌وگو درباره اوکراین به مسکو سفر کنند.
پسکوف گفت: «رئیس‌جمهور روسیه از رئیس‌جمهور ایالات متحده دعوت کرد تا از مسکو دیدن کند و آمادگی خود را برای پذیرش مقامات آمریکایی در روسیه در حوزه‌های مورد علاقه مشترک، از جمله موضوع حل‌وفصل بحران اوکراین، اعلام کرد.»
این دعوت پس از آن مطرح شد که ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد مذاکرات صلح «بلافاصله» آغاز خواهد شد و احتمالاً اوکراین سرزمین‌های خود را پس نخواهد گرفت، که باعث واکنش‌های شدید در هر دو سوی آتلانتیک شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1220499/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش جالب سیدجلال به تلاوت حامد شاکرنژاد

گریه‌های بی امان و فضای احساسی با ورود مادر شهید

تلاوت دلنشین سوره منافقون توسط رهبر انقلاب

ماه رمضان می‌‌آید و می‌رود؛ غفلت تا کی؟

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک‌نژاد: او به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد

معاون حقوقی رئیس‌جمهور: اصلاحیه قانون حجاب در حال تدوین است

شبکه اسرائیلی: اخراج رهبران حماس، از دستور کار مذاکرات غزه حذف شد

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

جواب غیرمنتظره سیدحسن نصرالله به سوال چالشی سیدحسنین

نامه فوق‌العاده عاطفی شهید نصرالله به نوه خردسالش!

نامه حماسی نوه شهید شهید نصرالله به پدربزرگ

مداحی نوه شهید نصرالله به زبان عربی

خاطره خنده دار از دوران عاشق پیشگی سیدجلال معصومی

داستان جالب توسل به حضرت عباس (ع) برای ازدواج

برای اولین بار نماز خوندم!

روایت تحول با دیدن تصویر شهید حججی در اسارت

رازی که حجت‌الاسلام قاسمیان فاش کرد؛ خانواده من مذهبی نبود!

رونمایی شرکت Unitree از ربات کونگ فو کار G1

این داغ بین ، که بر دل خونین نهاده ایم

«گنجشکک و حوض آرزوها» چاپ هفتمی شد

رایزنی معاونان وزیر خارجه ایران و چین درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای و رفع تحریم

ورشو: آمریکا در لهستان تسلیحات اتمی مستقر کند

آمریکا برای تمدید آتش‌بس غزه پیشنهاد جدید ارائه داد

ترامپ: بیش‌از 3 برابر اروپا برای اوکراین هزینه کردیم

تظاهرات علیه نتانیاهو در تل‌آویو

پیشروی ارتش روسیه به روایت پوتین؛ «اوکراین در کورسک فلج شد»

رسانه آمریکایی: کانادا، بازیچه‌ای در دستان آمریکا برای مقابله با چین است

موج مهاجرت علویان سوریه به لبنان

ترامپ: حاضرم با پوتین صحبت کنم

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

200 هزار تومنی جدید با طرح چوگان استاد فرشچیان

رئیس بانک مرکزی : نرخ رشد اقتصادی ایران بالاتر از آمریکا و کشورهای اروپایی است!

سهامداران عدالت به گمانه‌زنی‌ها درباره مبلغ سود سهام توجه نکنند

علت نوسانات قیمت حبوبات در بازار

با قرآن مجاهدت کنید!

توجه خاص شهید نصرالله به قرآن

صدای خونت به گوش امت ها رسید...

ماجرای گرمایش 10 درجه‌ای که زمین را متحول کرد!

ربات‌ها 24 ساعته بدون نیروی انسانی مشغول کارند؛ عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین

معنی ضرب المثل "یک پرنده در دست، بهتر است از صد پرنده در حال پرواز"

پزشکیان: خوب حرف زدن فایده ندارد، باید عمل کرد

حاشیه‌های سفر رئیس جمهور به جنوب شرق تهران؛ وقتی خبرنگار صداوسیما پا در کفش مسئولان می‌کند

وزارت برق عراق: به دنبال جایگزینی برای گاز ایران هستیم

ایران خواستار آتش‌بس دائمی و حمایت اقتصادی از کارگران فلسطینی شد

ماجرای بحث رئیس‌جمهور با یک روحانی بر سر یک نقل قول در اسلام شهر

لاریجانی: ترامپ در عمل باید ثابت کند اهل صلح است!

حماس: خروج اشغالگران، آتش‌بس و بازسازی غزه اصول ثابت ما هستند