ایران پرسمان

آخرين مطالب

بازتاب گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ترامپ در رسانه‌ها سیاست روز

بازتاب گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ترامپ در رسانه‌ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / بسیاری از رسانه‌های غربی در تحلیل خود از نخستین مذاکرات روسای جمهور روسیه و آمریکا، یادآور شدند که همه جهان منتظر چنین اقدامی از سوی ترامپ بودند و این تماس را باید نخستین گام بزرگ و عملی دولت آمریکا برای حل‌وفصل دیپلماتیک جنگ اوکراین دانست.
روزنامه « ایزوستیا »، چاپ مسکو صبح امروز، پنجشنبه، نوشت: رسانه‌های غربی مذاکرات تلفنی روز چهارشنبه بین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را مورد بررسی قرار داده و از این اقدام استقبال کردند. پس از وقفه‌ای 4.5 ساله، نخستین تماس رسمی میان رهبران آمریکا و روسیه پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید انجام شد.
روزنامه " پولیتیکو " این مذاکرات را لحظه‌ای توصیف کرد که همه جهان، از جمله بسیاری در اروپا و اوکراین ماه‌ها در انتظار آن بودند، اما درعین‌حال، این اقدام ترامپ را برای متحدان اوکراین اقدامی غیرمنتظره ارزیابی کرد، چراکه تاکنون رهبران غربی گفتگو با پوتین را نوعی تابو می‌دانستند.
خبرگزاری " رویترز " این تماس را نخستین گام بزرگ و عملی ترامپ در مسیر دیپلماسی برای حل‌وفصل درگیری اوکراین دانست، مسئله‌ای که او وعده پایان دادن به آن را ماهها پیش داده بود. شبکه "سی‌ان‌ان" نیز تأکید کرد که از سرگیری گفت‌وگوی مستقیم بین رهبران آمریکا و روسیه، جزئیات طرح رئیس‌جمهور ترامپ برای حل بحران اوکراین را «شفاف‌تر» کرده است.
علاوه بر این، خبرگزاری " بلومبرگ " این رویداد تاریخی را تحلیل کرده و یادآور شد که تاکنون رویکرد ترامپ در برخورد با روسیه در مقایسه با سیاست‌های جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، تفاوت چشمگیری داشته است. این رسانه اشاره کرد که بایدن از آغاز درگیری اوکراین تاکنون هیچ ارتباط مستقیمی با پوتین نداشته و تمرکز اصلی او بر ارائه کمک‌های نظامی و مالی به کی‌یف برای افزایش فشار بر روسیه بود که نتیجه مورد نظر واشنگتن را نیز در پی نداشته است.
خبرگزاری " آسوشیتدپرس " نیز گزارش داد، هنوز مشخص نیست که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، چگونه در مذاکرات میان روسیه و آمریکا درباره حل و فصل بحران اوکراین نقش خواهد داشت و آیا اصلاً نقشی برای آن در نظر گرفته شده یا اینکه توافق بین مسکو و واشنگتن انجام شده و صرفاً به کی‌یف ابلاغ خواهد شد.
شبکه تلویزیونی "فرانس 24" نیز در تحلیلی در این باره گفت: «این واقعیت که دونالد ترامپ برای آغاز مذاکرات صلح به ولادیمیر پوتین رجوع کرده و این کار را بدون حضور طرف اوکراینی انجام داده، نشان می‌دهد که چه جایگاهی برای اوکراین در مذاکرات احتمالی آینده در نظر گرفته شده و آنها به راستی نخواهند فهمید چه توافق پشت پرده‌ای بین مسکو و واشنگتن صورت خواهد گرفت.»
تاریخچه مذاکرات رهبران روسیه و آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری قبلی ترامپ
خبرگزاری " تاس " نیز گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود به‌طور میانگین پنج بار در سال با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تماس تلفنی داشته است. در مجموع، پوتین و ترامپ در آن دوره 20 گفت‌وگوی تلفنی و 6 دیدار حضوری داشتند.
یک تحلیلگر آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، در گفت‌وگو با "تاس"، یادآور شد که برای نخستین بار در بیش از یک دهه گذشته، روابط روسیه و آمریکا وارد دوره‌ای از تنش‌ زدایی شده و میان مسکو و واشنگتن درباره برخی مسائل کلیدی در بحران اوکراین همگرایی‌هایی مشاهده می‌شود. وی پیش‌بینی کرد: «روس‌ها قطعاً در مذاکرات مربوط به جزئیات حل‌وفصل مناقشه اوکراین، مواضعی قاطع و سخت خواهند داشت. با در نظر گرفتن مسائل پیچیده‌ای که روی میز مذاکرات قرار دارد، ممکن است زمان زیادی برای دستیابی به توافق مشخص نیاز باشد.»
این تحلیلگر آمریکایی همچنین افزود: «با این‌ حال، لحن خوش‌بینانه‌ای که کاخ سفید اتخاذ کرده، نشان‌دهنده آن است که حداقل در برخی جنبه‌های مهم بحران، ازجمله عضویت اوکراین در ناتو و حضور نیروهای نظامی ناتو در خاک اوکراین، نوعی همگرایی میان مواضع واشنگتن و مسکو شکل گرفته است.»

شب گذشته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که پوتین و ترامپ در تماس تلفنی خود موضوعات مختلفی، از جمله تبادل شهروندان روسی و آمریکایی، حل‌وفصل درگیری اوکراین و روند اوضاع در منطقه خاورمیانه را مورد بحث قرار داده‌اند. طبق این اطلاعات، دو رئیس‌جمهور توافق کردند که تنها از طریق مذاکرات صلح می‌توان به راه‌حلی بلندمدت برای مناقشه نظامی در اوکراین دست یافت.
ولادیمیر پوتین در این گفت‌وگو تأکید کرد که برای حل بحران، باید به رفع ریشه‌های آن پرداخته شود. ترامپ نیز شب گذشته از هم عقیده بودن خود با دیدگاه پوتین در این زمینه خبر داده و تأکید کرد که واشنگتن و مسکو می‌توانند از همکاری‌های مشترک سود زیادی ببرند. رئیس‌جمهور آمریکا نخستین گفت‌وگوی خود با پوتین را «سازنده» خواند و ابراز امیدواری کرد که مذاکرات برای حل بحران اوکراین ادامه یافته و موفقیت‌آمیز باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1220325/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش جالب سیدجلال به تلاوت حامد شاکرنژاد

گریه‌های بی امان و فضای احساسی با ورود مادر شهید

تلاوت دلنشین سوره منافقون توسط رهبر انقلاب

ماه رمضان می‌‌آید و می‌رود؛ غفلت تا کی؟

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک‌نژاد: او به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد

معاون حقوقی رئیس‌جمهور: اصلاحیه قانون حجاب در حال تدوین است

شبکه اسرائیلی: اخراج رهبران حماس، از دستور کار مذاکرات غزه حذف شد

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

جواب غیرمنتظره سیدحسن نصرالله به سوال چالشی سیدحسنین

نامه فوق‌العاده عاطفی شهید نصرالله به نوه خردسالش!

نامه حماسی نوه شهید شهید نصرالله به پدربزرگ

مداحی نوه شهید نصرالله به زبان عربی

خاطره خنده دار از دوران عاشق پیشگی سیدجلال معصومی

داستان جالب توسل به حضرت عباس (ع) برای ازدواج

برای اولین بار نماز خوندم!

روایت تحول با دیدن تصویر شهید حججی در اسارت

رازی که حجت‌الاسلام قاسمیان فاش کرد؛ خانواده من مذهبی نبود!

رونمایی شرکت Unitree از ربات کونگ فو کار G1

این داغ بین ، که بر دل خونین نهاده ایم

«گنجشکک و حوض آرزوها» چاپ هفتمی شد

رایزنی معاونان وزیر خارجه ایران و چین درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای و رفع تحریم

ورشو: آمریکا در لهستان تسلیحات اتمی مستقر کند

آمریکا برای تمدید آتش‌بس غزه پیشنهاد جدید ارائه داد

ترامپ: بیش‌از 3 برابر اروپا برای اوکراین هزینه کردیم

تظاهرات علیه نتانیاهو در تل‌آویو

پیشروی ارتش روسیه به روایت پوتین؛ «اوکراین در کورسک فلج شد»

رسانه آمریکایی: کانادا، بازیچه‌ای در دستان آمریکا برای مقابله با چین است

موج مهاجرت علویان سوریه به لبنان

ترامپ: حاضرم با پوتین صحبت کنم

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

200 هزار تومنی جدید با طرح چوگان استاد فرشچیان

رئیس بانک مرکزی : نرخ رشد اقتصادی ایران بالاتر از آمریکا و کشورهای اروپایی است!

سهامداران عدالت به گمانه‌زنی‌ها درباره مبلغ سود سهام توجه نکنند

علت نوسانات قیمت حبوبات در بازار

با قرآن مجاهدت کنید!

توجه خاص شهید نصرالله به قرآن

صدای خونت به گوش امت ها رسید...

ماجرای گرمایش 10 درجه‌ای که زمین را متحول کرد!

ربات‌ها 24 ساعته بدون نیروی انسانی مشغول کارند؛ عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین

معنی ضرب المثل "یک پرنده در دست، بهتر است از صد پرنده در حال پرواز"

پزشکیان: خوب حرف زدن فایده ندارد، باید عمل کرد

حاشیه‌های سفر رئیس جمهور به جنوب شرق تهران؛ وقتی خبرنگار صداوسیما پا در کفش مسئولان می‌کند

وزارت برق عراق: به دنبال جایگزینی برای گاز ایران هستیم

ایران خواستار آتش‌بس دائمی و حمایت اقتصادی از کارگران فلسطینی شد

ماجرای بحث رئیس‌جمهور با یک روحانی بر سر یک نقل قول در اسلام شهر

لاریجانی: ترامپ در عمل باید ثابت کند اهل صلح است!

حماس: خروج اشغالگران، آتش‌بس و بازسازی غزه اصول ثابت ما هستند