ایران پرسمان

آخرين مطالب

رسوایی بزرگ «بی‌بی» در فیلادلفیا جهان ما

رسوایی بزرگ «بی‌بی» در فیلادلفیا
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر / تن دادن اسراییل به عقب نشینی از محورهای فیلادلفیا و نتساریم در غزه یکی از بزرگترین شکست های آن ها در توافق آتش بس با جنبش مقاومت اسلامی حماس به شمار می رود.
جنگ غزه که از هفتم اکتبر سال 2023 آغاز شد، اکنون بعد از حدود 15 ماه به آتش بس شده است. یکی از مهم‌ترین موضوعات توافق میان حماس و تل آویو، عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از گذرگاه‌های فیلادلفیا و نتساریم است که در مرز غزه و سرزمین‌های اشغالی واقع شده‌اند.
گذرگاه فیلادلفیا
کریدور فیلادلفیا نواری به طول حدود 9 مایل (14 کیلومتر) و عرض 100 متر در امتداد مرز غزه با مصر در گذرگاه رفح است. پس از خروج صهیونیست‌ها از غزه، این منطقه در سال 2005 به عنوان منطقه مرزی غیرنظامی تعیین شد که از دریای مدیترانه تا گذرگاه کرم شالوم (Kerem Shalom) ادامه دارد. طبق قرارداد سال 1979 تل‌آویو اجازه یافت نیروهای مسلح محدود شامل چهار گردان پیاده، تأسیسات نظامی و استحکامات میدانی را به همراه ناظران سازمان ملل در این کریدور مستقر کند. هدف اعلامی این نیروها، جلوگیری از ورود سلاح به غزه از طریق مصر بود. پس از عقب‌نشینی رژیم اشغالگر از غزه در سال 2005، این کریدور تحت کنترل مصر و تشکیلات خودگردان قرار گرفت.
مصری‌ها از این منطقه به عنوان دالان صلاح‌الدین یاد می‌کنند. در سال 2007 که حماس کنترل غزه را به دست گرفت، اداره مشترک این منطقه هم پایان یافت. سه ماه بعد از آغاز جنگ اخیر غزه و در ژانویه 2024، نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر ضمن اعلام اشغال مجدد این منطقه گفت که «کنترل فیلادلفیا باید در دست ما باشد. هر ترتیب دیگری نمی‌تواند غیرنظامی‌سازی مورد نظر ما را تضمین کند.» اسرائیل در می 2023 کنترل سمت فلسطینی گذرگاه رفح و کریدور فیلادلفیا را به دست گرفت. صهیونیست‌ها مدتی بعد بخش فلسطینی این کریدور را نیز تصرف کردند.
کریدور نتساریم
کریدور نتساریم به طول 6 کیلومتر است که از وسط غزه می‌گذرد. این کریدور در طول جنگ اخیر توسط ارتش صهیونیستی ایجاد شد و از مرز سرزمین‌های اشغالی با شهر غزه تا دریای مدیترانه امتداد دارد. نام این کریدور از نتساریم یکی از شهرک‌های غیرقانونی صهیونیستی گرفته شده است. برخی معتقدند این نام‌گذاری نشان می‌دهد که رهبران افراطی تل‌آویو در پی ایجاد مجدد شهرک‌های غیرقانونی در این منطقه هستند. صهیونیست‌ها در این کریدور چندین پایگاه نظامی ایجاد کرده‌اند که از آنها برای نظارت و کنترل فلسطینیان بین شمال و جنوب غزه استفاده می‌کنند.
ارتش صهیونیستی دو نقطه دسترسی به این کریدور را به عنوان مناطق ممنوعه تعیین و تهدید کرد افرادی را که به منطقه اطراف جاده صلاح‌الدین در مرکز غزه و شاهراه ساحلی الرشید وارد شوند، هدف قرار خواهد داد. این منطقه محل عبور آوارگان غیرنظامی فلسطینی است. داده‌هایی که اخیراً روزنامه هاآرتص منتشر کرد نشان داد که نظامیان صهیونیست بارها در این محور دست به کشتار خودسرانه فلسطینیان بدون هیچ گونه تأیید هویت و وابستگیِ آنها زده‌اند.
رویکرد رژیم صهیونیستی نسبت به کریدورها
بعد از اشغال این دو کریدور، نتانیاهو اعلام کرد که این رژیم کنترل نظامی هر دو کریدور و گذرگاه رفح را حفظ خواهد کرد و این خواسته‌ها را به مذاکرات آتش بس نیز اضافه می‌کند. وی در این باره گفت: «(رژیم) اسرائیل تحت هیچ شرایطی از کریدور فیلادلفیا و محور نتساریم خارج نخواهد شد.»
با این حال طبق توافق آتش‌بس اخیر، نیروهای رژیم صهیونیستی از روز 22 آتش‌بس عقب‌نشینی از غزه را آغاز خواهند کرد. بر این اساس صهیونیست‌ها از مرکز نوار غزه به ویژه از محور نتساریم به منطقه‌ای در نزدیک مرز عقب خواهند نشست و تأسیسات نظامی را به طور کامل برمی‌چینند. ارتش رژیم اشغالگر اعلام کرده است که بیشتر نیروهای خود را به صورت مرحله‌ای از آنجا خارج خواهد کرد و فقط تعداد کمی نیرو در این منطقه باقی خواهند ماند. در نهایت بعد از آزادی آخرین اسیر در روز 42 آتش‌بس، اشغالگران با تکمیل عقب‌نشینی، حداکثر ظرف مدت 50 روز از محور فیلادلفیا خارج می‌شوند. این عقب‌نشینی پیش از همه شامل لشکر 99 ارتش صهیونیستی است که در حال حاضر در این محور مستقر است.
صهیونیست‌ها در توافق آتش بس متحمل چه شکست‌هایی شدند؟
1- مهم‌ترین شکست تل آویو، ناکامی آن در سیاست اشغال غزه است. دکتر سامی العریان، مدیر مرکز اسلام و امور جهانی در دانشگاه زعیم استانبول در این باره معتقد است که صهیونیست‌ها در طول این مدت در تلاش بوده‌اند تا کنترل غزه را بدون اشغال تمام بخش‌های آن به دست بگیرند اما موفق نشدند. صهیونیست‌ها متعهد شدند از گذرگاه‌های فیلادلفیا و نتساریم عقب نشینی کنند که این بزرگترین رسوایی برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی است؛ زیرا گفته بود که از این دو محور خارج نخواهد شد.
2- شکست دیگر تل‌آویو، ناکامی در «راهبرد فشار نظامی مداوم تا پیروزی کامل» است. سرکردگان رژیم اشغالگر از ابتدای جنگ و به ویژه بعد از اکتبر 2024 صراحتاً اعلام کردند که تلاش آنها بر ایجاد «فشار نظامی مداوم تا پیروزی کامل» مبتنی است.
3- شکست دیگر رژیم صهیونیستی در جداسازی بخش‌های شمالی و جنوبی غزه از یکدیگر بود. در واقع تل‌آویو در ماه‌های پایانی جنگ تمام تلاش خود را بدین منظور به ویژه از طریق محاصره شمال غزه و گرسنگی دادن به باقیمانده مردم انجام داد تا از این طریق، حماس را وادار به تسلیم کند. ارتش صهیونیستی همچنین بارها اردوگاه آوارگان جبالیا را با بمباران هدف قرار داد و حملات خود را به بیت لاهیا و بیت حانون نیز افزایش داد. با تمامی اینها، صهیونیست‌ها در تحقق این هدف هم شکست خوردند.
نتیجه
یکی از بندهای مهم توافق آتش‌بس حماس و رژیم صهیونیستی مربوط به عقب‌نشینی اشغالگران از کریدور فیلادلفیا در مرز رفح و محور نتساریم است که غزه را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند. نتانیاهو که در مذاکرات آتش‌بس قبلی بر تثبیت موقعیت صهیونیست‌ها در این مناطق اصرار داشت و حتی با قطعنامه سازمان ملل در عقب‌نشینی از غزه نیز مخالف بود، در توافق جدید به این موضوع تن داده است. تحقق عقب‌نشینی از این دو محور، مهم‌ترین شکست‌ها را به این رژیم تحمیل می‌کند که از جمله آنها می‌توان به شکست در اشغال غزه، شکست در راهبرد پیروزی کامل بر حماس و نیز ناکامی در جدا سازی شمال و جنوب غزه از یکدیگر، اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1212173/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معامله 82 میلیون دلار در بازار ارز تجاری

نصب مجسمه عجیب در نقاط مختلف عربستان

فردوسی تنها شاعر نبود؛ مگر آن روز گفتن نام مبارک حضرت امیر شدنی بود؟!

واکنش زیبای فنولفتالئین و سدیم هیدروکسید

داستانک/ چشم انتظاران جنگ

گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب؛ کاشان؛ شهری برجسته با شخصیّت‌های برجسته

گفتگوی آخرین خبر با بهروز محبی؛ رهبر انقلاب، چندین مصوبه شورای سران قوا را به مجلس برگشت داد

گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب؛ نقش آیت‌اللّه کاشانی و پدر ایشان در مبارزات با استعمار

گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب؛ نمایش خلقیّات و رفتارهای شهدا، درسی قابل استفاده برای همه‌ی ملّتها

گفتگوی آخرین خبر با بهروز محبی؛ باید خانه و خودرو را برای معلمان تامین کنیم

ترامپ: عربستان و اوپک قیمت نفت را کاهش دهند

ترامپ: از 11 هزار تروریست در آمریکا، 48 درصدشان بیش از یک نفر را کشته‌اند

ترکیه و روسیه درباره وضعیت سوریه رایزنی کردند

ایالت نیویورک به دنبال تصویب قانونی برای منع پوشیدن ماسک

ترامپیان اگر به رئیسشان وفادار نباشند، حذف می‌شوند

ظریف در داووس، تصویر ایرانِ «ضعیف و خطرناک» را پاک خواهد کرد

گیجی ترامپ مقابل ایران

با 100دلار هدیه ترید کن!(رایگان)

حجم معوقات بانکی 800 همت شد

پزشکیان: تمام سنگ فرش خاک خوزستان طلا است

فیلم جالب یک بالون هواشناسی از یک هواپیما

توجه به نماز

بازی کَل و بزهای وحشی در حیات وحش البرز

پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران بسیار مهم است

کاشان؛ شهری برجسته با شخصیّت‌های برجسته

بحران سیاسی در کره جنوبی، بحران اقتصادی به بار آورد

جولانی خطاب به تل‌آویو : قصد جنگ نداریم اما اشغال را نمی‌پذیریم

سرویس مخفی ارمنستان: جنگ با آذربایجان در سال 2025 نامحتمل است

حزب‌الله: اسراییل باید توافق آتش‌بس را اجرا و از مرزها عقب‌نشینی کند

پاسخ شدید اللحن نماینده دانمارکی به ترامپ برای تصاحب گرینلند

نقره داغ پمپئو و برایان هوک؛ ترامپ از لیست حفاظت فیزیکی خارج‌شان کرد

ظریف زیر تیغ تندروها در داووس

یک فرصت، یک چهره

فرزندان شهدا پیام‌آوران راه مقدس شهیدان هستند

گوناگون/ معمار «هرم بزرگ مصر» کیست؟

تصاویر هولناک از دور جدید آتش‌سوزی در لس‌آنجلس!

آیفون در دست شما را ربات‌ها خواهند ساخت

داستان زیبای مولانا در مثنوی

پزشکیان: کسانی که هزاران نفر را در غزه بمباران کردند حق ندارند به ما از حقوق بشر بگویند

پاریس: مذاکره با ایران تنها رویکرد منطقی است

شوخی جالب رئیس جمهور برای استفاده از واژه «سخنگاه» به جای تریبون

گفتگوی آخرین خبر با بهروز محبی؛ آیا می‌شود بودجه برخی نهادها را حذف کرد؟

استولتنبرگ: ترامپ اولین کسی بود که به کی‌یف سلاح‌های کشنده داد

زلنسکی: ترامپ تضمین کند، با پوتین وارد مذاکراه صلح می‌شویم

سفر وزیر خارجه عربستان به بیروت پس از 15 سال

پروازها از ترکیه به سوریه ازسرگرفته شد

ترامپ: به خاطر دولت بایدن، 4 سال جهنم را تجربه کردم

آنکارا: حق استقرار نیرو در سوریه را محفوظ می‌داریم

جولانی: کُردها درخواست ما برای تحویل سلاح را نپذیرفتند

هشت اکتبر؛ نفر بعدی نتانیاهو است؟