ایران پرسمان

آخرين مطالب

کشف کهکشان کوچکی که برای 2.5 میلیارد سال متوقف شده بود! اقتصاد روز

کشف کهکشان کوچکی که برای 2.5 میلیارد سال متوقف شده بود!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / سیزده میلیارد سال قبل، یک کهکشان کوچک کار عجیبی انجام داد و فرآیند ستاره‌سازی را متوقف کرد. سپس، پس از یک وقفه طولانی کیهانی که میلیاردها سال به طول انجامید، دوباره کارش را شروع کرد. این الگو که در کهکشانی به نام Leo P کشف شده است، درک جدیدی را در مورد اینکه چگونه اولین و کوچک‌ترین کهکشان‌ها توانسته‌اند در دوران جوانی پرتلاطم جهان زنده بمانند، به اخترشناسان دانشگاه راتگرز ارائه می‌کند.
به نقل از اس‌اف، لئو پی که در صورت فلکی شیر در فاصله 1.62 میلیون سال نوری از ما قرار دارد، یک کهکشان سبک کیهانی است. در حالی که کهکشان راه شیری ما تقریبا 100 تا 400 میلیارد ستاره دارد، لئو پی فقط حدود 290 هزار ستاره دارد. این کهکشان فقط حدود سه درصد از عناصر سنگین موجود در خورشید ما را شامل می‌شود که آن را به طرز قابل توجهی شبیه به اولین کهکشان‌هایی می‌کند که در جهان اولیه شکل گرفته‌اند. این مطالعه که در مجله Astrophysical منتشر شده است، یکی از دقیق‌ترین تجزیه و تحلیل‌هایی را که تا کنون از چنین کهکشانی بکر انجام شده است، نشان می‌دهد.
آن‌چه که Leo P را خاص می‌کند، جداسازی آن است. این کهکشان به اندازه کافی از گروه محلی که خوشه‌ای از کهکشان‌ها که راه شیری ما را شامل می‌شود، هستند، فاصله گرفته تا بدون تاثیر میدان‌های گرانشی منظومه‌های ستاره‌ای بزرگ‌تر، توسعه یابد. کریستن مک کوین (Kristen McQuinn)، نویسنده اصلی این مطالعه، از مؤسسه علمی تلسکوپ فضایی و دانشگاه راتگرز، در بیانیه‌ای می‌نویسد: Leo P یک آزمایشگاه منحصر به فرد برای کاوش در تکامل اولیه کهکشان‌های کم جرم ارائه می‌دهد.
گروه تحقیقاتی با استفاده از قابلیت‌های رصد قدرتمند جیمز وب، ستاره‌هایی را در Leo P که تقریبا 13 میلیارد سال سن دارند، مورد مطالعه قرار دادند. این ستارگان باستانی به‌عنوان «سوابق فسیلی» از شکل‌گیری ستارگان از روزهای اولیه کیهان عمل می‌کنند و به ستاره‌شناسان اجازه می‌دهند تا تاریخ کهکشان را بدون رصد مستقیم گذشته کنار هم بچینند.
مشاهدات سه فصل متمایز را در تاریخ لئو پی نشان داد. کهکشان در سال‌های اولیه کیهان شروع به تشکیل ستاره‌ها کرده است، اما پس از آن چیزی غیرمنتظره را تجربه کرد. یک مکث طولانی در شکل‌گیری ستاره‌ها که حدود 2.5 میلیارد سال طول کشید. این مکث مصادف با عصر یونیزه شدن بود، دوره‌ای بین 150 میلیون تا یک میلیارد سال پس از مه‌بانگ، زمانی که اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها شروع به پرکردن جهان با نور پرانرژی کردند. پس از این مکث طولانی، لئو پی ساختن ستاره‌ها را از سر گرفت و امروز نیز به این کار ادامه می‌دهد.
گروه تحقیقاتی تاریخچه Leo P را با سه کهکشان کوچک جدا شده مشابه دیگر، مقایسه کردند. با کمال تعجب، هر چهار مورد، الگوی مشابهی از شکل‌گیری ستاره‌های اولیه را نشان دادند، به دنبال آن یک مکث طولانی داشتند و سپس فعالیت ستاره‌ای را دوباره آغاز کردند. در حالی که اندازه‌ این نمونه، کوچک است، نشان می‌دهد که ممکن است یک مسیر مشترک برای کهکشان‌های کوچک جدا شده وجود داشته باشد و این یک اتفاق تصادفی کیهانی نباشد.
نکته جالب در مورد Leo P این است که در طول دوره یونیزه شدن مجدد کیهان، ستاره‌های آن حتی کمتر از بسیاری از کوچک‌ترین کهکشان‌های شناخته شده بودند که در این دوره به طور کامل تشکیل ستاره‌ها را متوقف کردند. این نشان می‌دهد که سرنوشت یک کهکشان به تنهایی با اندازه تعیین نمی‌شود. محیط آن نقش مهمی در بقا و تکامل آن دارد.
این دانش به ستاره‌شناسان کمک می‌کند تا جدول زمانی رویدادهای کیهانی و فرآیندهایی را که منجر به ایجاد ستارگان شده است را درک کنند.
مفاهیم فراتر از درک تکامل کهکشان است. این کهکشان‌های کوچک در طول مکث طولانی‌شان در شکل‌گیری ستاره، نور فرابنفش بسیار کمی تولید کردند و این به توضیح اینکه چرا اخترشناسان در دوره‌های خاصی از تاریخ کیهانی، کهکشان‌های درخشان کمتری را نسبت به آنچه انتظار می‌رفت مشاهده می‌کنند، کمک می‌کند.
از آنجایی که تلسکوپ‌هایی مانند جیمز وب به نگاه عمیق‌تر به فضا و زمان ادامه می‌دهند، داستان لئو پی ممکن است فقط شروع کار باشد. کشف این الگو در چند کهکشان کوچک منزوی نشان می‌دهد که ستاره‌شناسان ممکن است نیاز به تجدیدنظر در مدل‌های خود در مورد نحوه تکامل کوچک‌ترین کهکشان‌ها در کیهان اولیه داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1211448/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کواکبیان: باید نظام انتخابات حزبی در کشور شکل بگیرد

روبیو: سیاست‌خارجی من در راستای منافع ملی آمریکا است

جدیدترین بخش ابرپروژه بلندپروازانه بن‌ سلمان

پاکسازی ترامپ آغاز شد؛ اخراج 12 مقام ارشد وزارت خارجه

السانسوریه

دوگانه پزشکیان و تندروها

جنگی که بردیم

زیدآبادی نوشت: قابل توجه آقای رییس‌جمهور!

سعید حجاریان: نسل Z به شگردهای مجاهدین خلق تن نمی دهد

بلومبرگ: چرا جهان دیگر از ترامپ نمی‌ترسد؟

پلیتیک ترامپ دوم

ماموریت در داووس

پیش بینی قیمت دلار 3 بهمن 1403

توقف جوانان در پیچ اشتغال، تقریبا دو سال

اقتصاددان و عضو هیات علمی اقتصادی دانشگاه علامه: دولت به چه حقی کسری بودجه دارد؟

هر ایرانی سالانه چند کیلو نان می‌خورد؟

نقاشی‌هایی جالب به روشی خلاقانه

پادشاه تمام قفل ها!

پرندگان مهاجر سیبری مهمان دریاچه هنر تهران

حکمت/ از سیرى ناپذیرى بپرهیزید

سقوط مرگبار دوچرخه سوار به خاطر بی احتیاطی راننده

ربات‌هایی که انسان‌ها به گرد پای آنها نمی‌رسند!

«ترامپ» در سودای رسیدن به مریخ!

داستانی زیبا از حسین پناهی

گفتگوی بی‌واسطه تولیدکنندگان با رهبر انقلاب در بازدید 2 ساعت و نیمه از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت

چراغ سبز به پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت فیاض زاهد

نخست‌وزیر قطر: آمریکا به میز مذاکره بازگردد/ به‌عنوان یک کشور همسایه ایران این را می گویم

وزیر خارجه آمریکا: اتمام جنگ روسیه و اوکراین سیاست رسمی ترامپ است

پوتین و السیسی درباره تحولات غرب آسیا رایزنی کردند

حماس خواهان بسیج عمومی برای مقابله با اسراییل در جنین شد

شهردار بیت‌لاهیا: اسرائیل 95درصد از منازل شهروندان را ویران کرده است

رئیس ستاد ارتش اسراییل: مسئولیت شکست 7 اکتبر با من است

نخست وزیر گرینلند: نمی خواهیم آمریکایی باشیم

چه کردی با استقلال آقای موسیمانه؟!

امان از سینگال های آقای وزیر...!

بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟

داستان ادامه‌دار بورس و نرخ سود

پیش بینی قیمت طلا و سکه 3 بهمن 1403

نشست شورای اداری بنیاد استان خوزستان، با حضور معاون نظارت راهبردی نماینده ولی فقیه در بنیاد برگزار شد

دعوای عجیب با پرتاب سنگ و آجر!

دره ای شگفت انگیز در ترکیه

بارش برف در روستای «کنگ» شهرستان طرقبه

«ورای حس» از زبان آیت الله جوادی آملی

تلاش موفقیت آمیز یک ماهی برای رسیدن به دریا!

در 6 بهمن ماه، همه سیارات منظومه شمسی در آسمان هم‌راستا و قابل مشاهده خواهند بود!

شاعرانه/ از اینکه فکر کنم عشق چیست بیزارم

توییت فضائلی درباره جزئیاتی از تاکیدات رهبر انقلاب در نمایشگاه فعالان بخش خصوصی

دیدار ظریف با رئیس‌جمهور عراق در داووس

واکنش سعید جلیلی به مذاکره مستقیم با آمریکا

پاسخ جلیلی درمورد علت عدم مناظره با زنگنه