سازمان ملل: 50 میلیون تُن آواربرداری در غزه دستکم 21 سال طول خواهد کشید
اقتصاد روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - ایسنا /رسانه انگلیسی به بررسی آمارهای رسمی و محلی درباره میزان خسارات وارد شده به غزه پرداخته و نوشته بازسازی آن روندی است که بیش از دو دهه و با هزینه چند میلیارد دلاری همراه خواهد بود.
به گزارش ایسنا، طبق ارزیابی سازمان ملل، برای بازسازی غزه پس از جنگ میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، هزینهای چند میلیارد دلاری لازم است.
توافق آتشبس و تبادل اسرا که چهارشنبه گذشته میان طرفین جنگ با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر اعلام شد، از صبح یکشنبه گذشته اجرایی شد.
خبرگزاری رویترز با انتشار این مطلب آماری از مقیاس ویرانیها، تلفات انسانی و دیگر خسارات ناشی از این جنگ 15 ماهه ارائه کرده و نوشت: طبق آمار اسرائیلی، با حمله حماس به اسرائیل طی عملیات «طوفان الاقصی» در 7 اکتبر 2023، هزار و 200 نفر از ساکنان اراضی اشغالی کشته شدند. همچنین وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که حملات اسرائیل به غزه در تلافی طوفان الاقصی نیز منجر به کشته شدن بیش از 46 هزار نفر شد.
آواربردای
ارزیابی سازمان ملل در ماه جاری از خسارتهای وارده نشان داد که آواربرداری 50 میلیون تن آوار بر جای مانده از بمبارانهای اسرائیل ممکن است 21 سال به طول بیانجامد و هزینهای بیش از 1.2 میلیارد دلار نیاز داشته باشد. همچنین وزارت بهداشت فلسطین تخمین زده 10 هزار جسد زیر آوار مانده باشند.
یکی از مقامات برنامه توسعه سازمان ملل نیز یکشنبه گذشته گفت که غزه در نتیجه تحولات جنگ، 69 سال پسرفت داشته است.
شمار خانههای تخریبشده
خبرگزاری رویترز در این باره نوشت: طبق گزارشی که از سوی سازمان ملل در سال گذشته منتشر شد، بازسازی خانههای ویرانشده غزه، حداقل تا سال 2040 زمان خواهد برد اما ممکن است چندین دهه بیشتر نیز به طول بیانجامد.
ویرانی گسترده محلههای مسکونی در جنگ غزه
طبق دادههای ماهوارهای سازمان ملل در ماه دسامبر، دو سوم سازههای پیش از جنگ غزه، حدود 170 هزار ساختمان یا آسیب دیده یا بهکلی فروریختهاند. این تعداد برابر با حدود 69 درصد از کل ساختمانهای نوار غزه است.
طبق دادههای مرکز ماهوارهای سازمان ملل، در این میان، شمار کلی خانههای مسکونی 245 هزار و 123 واحد بوده است. دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده در حال حاضر، 1.8 میلیون نفر نیاز به سرپناه اضطراری در غزه دارند.
آسیب به زیرساختها
در این گزارش آمده است: طبق گزارشی از سوی سازمان ملل و بانک جهانی، میزان کل خساراتی که به زیرساختهای غزه وارد شده، 18.5 میلیارد دلار تا پایان ژانویه 2024 تخمین زده شده که شامل ساختمانهای مسکونی، تجاری، صنعتی، ساختمانهای خدمات اساسی مانند آموزشی، بهداشت و سلامت و انرژی است. هنوز آمار تازهای از خسارات ارائه نشده است.
اطلاعات بهروز رسانیشده دفتر حقوق بشری سازمان ملل نیز در ماه جاری، نشان داد که کمتر از یک چهارم ذخایر آبی پیش از جنگ در دسترس است و 68 درصد شبکه جادهای آسیب دیده است.
تامین مواد غذایی غزه پس از جنگ
این رسانه مطرح کرد: تصاویر ماهوارهای تحلیلشده از سوی سازمان ملل نشان میدهد که بیش از نیمی از زمینهای کشاورزی غزه که برای تامین مواد غذایی مورد نیاز جمعیت جنگزده و گرسنه این منطقه حیاتی بوده، تخریب شدهاند.
بحران گرسنگی در میان جمعیت جنگزده غزه
این دادهها افزایش ویرانیها در باغستانها و مزارع صیفیجات در غزه را نشان میدهد که گرسنگی در نتیجه 15 ماه بمباران رژیم صهیونیستی در آن شایع است.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) سال گذشته، اعلام کرد که 15 هزار راس گاو یا بیش از 95 درصد از کل آنها و نزدیک به نیمی از کل تعداد گوسفندان این منطقه از زمان آغاز جنگ یا در بمبارانها تلف شده یا بر اثر پیامدهای آن مردهاند.
آسیب وارده به مدارس، دانشگاهها و اماکن مذهبی
رویترز در بخش پایانی این گزارش آورده است: آمارهای فلسطینی نشان میدهد که این جنگ منجر به ویرانی بیش از 200 ساختمان دولتی، 136 مدرسه، 823 مسجد و 3 کلیسا شده است. طبق گزارش دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل، بسیاری از بیمارستانها نیز در طی جنگ آسیب دیدند که باعث شد تا ژانویه، 17 بیمارستان از کل 36 بیمارستان موجود، نیمهفعال باشند.
آزمایشگاه شواهد بحران عفو بینالملل به گستره ویرانیها در مرزهای شرقی غزه تاکید کرده است. تا مه سال 2024، بیش از 60 درصد از ساختمانهای این منطقه، از جمله بیش از 3 هزار و 500 ساختمان یا ویران شده یا خسارت جدی به آنها وارد شده بود.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1211311/