حمله «جوان» به حامیان مذاکره: ماموریت نمایندگان ترامپی!
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
برخی اعضای دولت و اصلاحطلبان دیروز پیامهای غلط، ضداستقلال ملی و تسلیمجویانهای به ترامپ درست یک روز قبل از ورود به کاخ سفید فرستادند. اگر اسامی این آقایان را برداریم و اسم چهار عضو افراطی ضد ایرانی کابینه ترامپ را بگذاریم چه چیز فرق میکند، جز آنکه جملات باورپذیرتر میشود! حقیقت این است که بعد از تذکر بسیار درباره ناامیدنکردن مردم و ندادن پیامهای افراطی و دشمنپسند، گویا تازه آقایان فهمیدهاند که باید چه کنند!
علی علوی| محمد هاشمی، برادر مرحوم هاشمی رفسنجانی با خبردادن از پیش بینیها گفته که «ممکن است تا شب عید نرخ ارز به 110هزارتومان برسد و حتی پس از آن نیز افزایش یابد.» او گفته «این شرایط نشاندهنده ناپایداری در اقتصاد و نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشورهای مختلف است.» درست مثل کاری که وزیر اقتصاد کرد و با پذیرش دلار 73 هزارتومانی دلار را به بالای 80 هزارتومان برد. علی عبدالعلیزاده، نماینده رئیسجمهور در اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور هم گفته «دولت برای مذاکره مستقیم با امریکا آماده است.» او پیششرط بچگانهای گذاشته و گفته به این شرط که ترامپ دغل نکند! جواد ظریف یک عضو دیگر دولت هم گفته «پزشکیان وارث اوضاع بدی شده است و ما نباید از مذاکره با ترامپ بترسیم یا بگریزیم زیرا مذاکره با صدام هم خوشایند نبود، ولی منافع کشور ایجاب کرد.» علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور نیز گفته «مخازن نفت خالی است و شاید در آینده نهچنداندور مجبور به واردات نفت شویم.» فقط این چهار نفر هم نیستند که چنین گفتهاند، در دولت و اطراف آن دیگرانی هم هستند. همگی هم همین دیروز و یک روز مانده به ورود ترامپ به کاخ سفید!
اگر اسامی این آقایان را برداریم و اسم چهار عضو افراطی ضد ایرانی کابینه ترامپ را بگذاریم، چه چیز فرق میکند، جز آنکه جملات باورپذیرتر میشود! حقیقت این است که بعد از تذکر بسیار درباره ناامیدنکردن مردم و ندادن پیامهای افراطی و دشمنپسند، گویا تازه آقایان فهمیدهاند که باید چه کنند!
بر هاشمیها که صادرکننده پسته و اهل بساز و بفروش و ساختوساز و ساختوپاخت هستند و مثل هر صادرکنندهای با افزایش نرخ دلار سود کلان میبرند، حرجی نیست. مسئولان دولتی، اما با کدام سیاستورزی و منطقی گمان میکنند چنین پیامهایی میتواند به هموارکردن مسیر دولت آنها در سازندگی و رفاه مردم همراه با حفظ استقلال و امنیت ملی کشور کمک کند؟ بدتر از این راهها را دولت روحانی رفت. کممانده بود در راهروهای سازمان ملل با ترامپ ملاقات کنند و بعد کسی از قول ظریف گفت که اگر آن دیدار انجام شده بود، توافق حاصل میشد. گمان خام و کودکانه آنان این بود که ترامپ یک تاجر خودشیفته است و میخواهد برجام را از اوباما بگیرد و به اسم خود بزند و ما باید از این نقطهضعف ترامپ بهره ببریم. دقیقاً ترامپ و امریکا را با خودشان قیاس کرده بودند! اگر کمی احتمال میدادند که ساختار دولت و حکومت در امریکا کمی متفاوت است و «توافق با اوباما» و «پارهکردن توافق به دست ترامپ» در امتداد هم و دو روی یک سکه بوده است، به اینجا نمیرسیدند که حالا کشور و خودشان را بسیار ضعیفتر و تسلیمتر از آن نشان دهند که در دوره هشتساله روحانی چنین کردند.
مسئله ما با پیامهایی که دولتیها برای غرب میفرستند آن نیست که فقط آن را ضد عزت و اقتدار ملی و نوعی ذلت و تسلیمجویی و پذیرش شروط بیانتهای امریکا و باجدادن بیپایان بدانیم. مسئله اصلی این است که معتقدیم این راه سرانجام ندارد و امریکا در سر ندارد که تحریمها را برای ما بردارد حتی اگر شما بهترین مذاکرهکنندگان با عزت و شرافت تاریخ باشید. فرض که مردم و رهبری بپذیرند که شما به قولی «همهچیز را بدهید برود» تا توافق کنید و تحریمها «بالمره» لغو شود. تحریمها لغو نخواهد شد. نه شما با دولت مذاکرهکننده اسبق تفاوتی دارید و نه امریکا تفاوتی کرده است. فقط گمان مردم را به خود بد میکنید که نکند اینها مشتی تاجر وابسته هستند که با این پیامها سود شخصی و منافع اطرافیان خود را درنظر میگیرند و آن را به منافع ملی ترجیح میدهند.
شرط ما با شما در این ادعا آن است که ببینید نخستین پیام و واکنش عملی ترامپ در همین فردا که به کاخسفید وارد میشود، چیست. معتقدیم چیزی جز تحریم بیشتر و تحقیر بالاتر و نوعی بیمحلی به شما نخواهد بود. احتمالاً در آن صد دستور روز اول بخشی را تقدیم به شما میکند. هرچند چنین رفتاری نیز ممکن است نظر شما را تغییر ندهد بلکه تقویت کند که باید هرطور شده ترامپ و امریکا را راضی کرد.
کاش مانند آن نکته که پزشکیان در مناظرهها به رقیبش گفت اگر نتوانستی رشد اقتصادی را به هشت درصد برسانی باید بپذیری که اعدام شوی، ایشان با دستیار دریامحورش که گفته میتوان تا دو ماه بعد از آغاز مذاکره به توافق رسید و با معاون راهبردی و دیگران همین شرط را میکرد که اگر نتوانستید حتی با دادن تمامی باجهای ممکن تا دو ماه دیگر توافق کنید باید اعدام شوید! با این شرط یقیناً معاونان پزشکیان طناب دار را بر گردن خود میبینند، چون بسیار محتمل است که یقین ایشان به ناممکنبودن توافقی با ترامپ که اساس استقلال کشور را حفظ کند، از منتقدان توافق بیشتر باشد، اما بازی باید ادامه یابد! این شما و این ترامپ که خوب میشناسید.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1210640/