ایران پرسمان

آخرين مطالب

خبرهای رئیس سازمان فضایی؛ از اولین پرتاب پایگاه چابهار در سال آینده تا رونمایی ماهواره‌ها سیاست روز

خبرهای رئیس سازمان فضایی؛ از اولین پرتاب پایگاه چابهار در سال آینده تا رونمایی ماهواره‌ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / رئیس سازمان فضایی ایران از رونمایی از ماهواره‌های «پایا»، «ظفر 2» و پارس 1 و 2 در دهه فجر خبر داد و گفت: ماهواره راداری «راد 1» و «راد 2» در حال ساخت هستند. دقت تصویربرداری ماهواره «راد 1» 50 متر است و ساخت آن تا اواخر 1404 به اتمام می‌رسد و سال آینده هم رونمایی می‌شود. دقت تصویربرداری ماهواره «راد 2»، 20 متر است و طراحی محموله های آن در حال انجام است.
حسن سالاریه در نشست خبری امروز با بیان اینکه تاکنون اتفاقات خوبی در صنعت فضایی رخ داده است، گفت: ماهواره‌های «ظفر 2» و «پایا» قرار بود در اول دی ماه جاری پرتاب شوند که پرتاب آنها با تاخیر مواجه شد، ولی بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است در اواخر بهار سال 1404 پرتاب شوند.
وی افزود: ماهواره «ظفر 2» قابلیت تصویربرداری 16 متر و ماهواره «پایا» قدرت تصویربرداری 10 متر رنگی و 5 متر سیاه و سفید را دارد.
سالاریه تاکید کرد: این دو ماهواره به صورت همزمان با پرتابگر خارجی به مدار خورشید آهنگ پرتاب خواهند شد.
اولین پرتاب از پایگاه چابهار در سال آینده
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به وضعیت پایگاه فضایی چابهار، خاطر نشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده فاز اول این پایگاه در تابستان سال 1404 به پایان می‌رسد، ولی بنا داریم تا انتهای سال جاری بهره‌برداری از این پایگاه را کلید بزنیم.
وی از اولین پرتاب از پایگاه فضایی چابهار تا پایان سال خبر داد و یادآور شد: از این طریق این پایگاه فضایی شرایط عملیاتی به خود می‌گیرد و بخش‌های مختلف این پایگاه مورد تست و آزمون قرار می‌گیرد.
سالاریه با تاکید بر اینکه بهره‌برداری از این پایگاه نقطه عطف بی‌نظیر برای کشور برای ورود به صنعت فضایی جهانی خواهد بود، اظهار کرد: با راه‌اندازی این پایگاه می‌توانیم خدمات پرتاب را از منطقه چابهار صادر کنیم، چرا که این پایگاه امکان تزریق و مدارگذاری ماهواره‌ها در شیب‌های مداری مختلف از 40 درجه تا 100 درجه را فراهم می‌کند.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه توسعه این پایگاه 80 درصد پیشرفت داشته است، اضافه کرد: سال‌ها صنعت فضایی ایران منتظر این زیر ساخت بوده که با بهره‌برداری از آن این هدف محقق خواهد شد.
پرتاب‌های آتی
وی با بیان اینکه از ابتدای سال 1403، 5 تا 7 پرتاب را برنامه‌ریزی کرده بودیم، از برنامه‌ریزی برای تثبیت ماهواره‌برهای سیمرغ، قاصد، قائم و ذوالجناح خبر داد و گفت: تا پایان سال حداقل 3 تا 4 پرتاب خواهیم داشت.
سالاریه، رونمایی از نمونه دوم و اصلاح شده ماهواره «پارس 1» و نمونه اول ماهواره «پارس 2» در دهه فجر خبر داد و افزود: ماهواره «پارس 2» در مرحله تجمیع قرار دارد و دارای قدرت تصویربرداری رنگی 8 متر و 4 متر سیاه و سفید است.
وی رونمایی از ماهواره «ناوک» در دهه فجر را از دیگر برنامه‌های سال جاری این سازمان ذکر کرد و گفت: «ناوک» یک ماهواره مخابراتی با هدف عملیات و تست ارتباطات مخابراتی در مدار بالا و بیضوی و کشیده طراحی و ساخته می‌شود.
وی تاکید کرد: ارتفاع مداری این ماهواره در آینده اعلام خواهد شد.
منظومه ماهواره اینترنت اشیاء
سالاریه به منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی اشاره کرد و یادآور شد: منظومه باریک باند شهید سلیمانی اینترنت اشیاء شامل 20 ماهواره می‌شود که قرار بود در سال جاری پرتاب شود، ولی سعی می شود که تا پایان سال حداقل یک پرتاب از این منظومه داشته باشیم.
وی تاکید کرد: پرتاب ماهواره منظومه شهید سلیمانی از نیمه دوم سال 1404 انجام خواهد شد. پرتاب این منظومه با پرتابگر داخلی و از پایگاه چابهار خواهد بود.
وی با بیان این مطلب که ماهواره‌های پژوهش 1، 2 و 4 مراحل طراحی خود را طی می کنند، خاطرنشان کرد: ماهواره پژوهش 3 با هدف رسیدن به مدار بالای 36 هزار کیلومتر در مرحله مناقصه قرار دارد و وقتی که سازنده آن مشخص شد، جزئیات و مختصات ماهواره مشخص و اعلام خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اینکه دو ماهواره راداری «راد 1» و «راد 2» در حال ساخت هستند، اظهار کرد: دقت تصویربرداری ماهواره «راد 1» 50 متر است و ساخت آن تا اواخر 1404 به اتمام می‌رسد و سال آینده هم رونمایی می‌شود. دقت تصویربرداری ماهواره «راد 2»، 20 متر است و طراحی محموله‌های آن در حال انجام است.
کپسول زیستی
وی در ادامه با اعلام اینکه فرایند طراحی کپسول‌های زیستی جدید ایرانی در حال انجام است، گفت: طراحی دو کپسول 500 و 1500 کیلوگرمی طبق برنامه 10 ساله فضایی کشور در حال انجام است و پیش‌بینی می‌کنیم که پرتاب های آزمایشی زیرمداری آن از سال 1404 آغاز شود.
سالاریه ادامه داد: ساخت دو ایستگاه فضایی سلماس و چناران برای کنترل و دریافت تصاویر طراحی شده است، هم اکنون در مرحله اتمام ساخت زیرساخت‌های فیزیکی قرار دارد و در سال 1404 بهره‌برداری از این دو ایستگاه انجام می‌شود.
آخرین دستاوردهای فضایی ایران
سالاریه با بیان اینکه این نشست با هدف ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه‌های فضایی کشور و برنامه‌های پیش‌رو به‌ویژه با توجه به نزدیکی دهه فجر و روز فناوری فضایی برگزار شد، گفت: از سال جاری تاکنون اتفاقات قابل‌توجهی در صنعت فضایی رخ داده است. از جمله می‌توان به پرتاب موفق ماهواره «چمران 1» با ماهواره‌بر قائم‌ 100 اشاره کرد، پرتاب قائم 100 سومین پرتاب موفق این ماهواره‌بر با سوخت جامد به شمار می‌رود.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: این ماهواره‌بر قابلیت حمل بارهایی تا 100 کیلوگرم به مدار لئو تا ارتفاع 450 کیلومتری را دارد و نشان‌دهنده تثبیت فناوری پرتابگرهای سوخت جامد در کشور است.
وی افزود: ماهواره «چمران1» با موفقیت تمامی مأموریت‌های خود از جمله مانورهای مداری، تراستر گاز سرد و تغییر فاز مداری را به انجام رساند. این دستاورد، گامی در جهت تثبیت فناوری‌های فضایی ایران محسوب می‌شود.
ساخت نمونه دوم ماهواره کوثر و هدهد
رئیس سازمان فضایی ایران همچنین به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» در آبان‌ماه اشاره کرد و گفت: برای اولین بار، دو ماهواره ایرانی توسط پرتابگر خارجی به مدار ارسال شدند. ماهواره «کوثر» یک ماهواره سنجشی است و ماهواره «هدهد» در حوزه اینترنت اشیاء (IoT) فعالیت دارد. عملکرد این دو ماهواره در مدار کاملاً تثبیت شده است.
وی از ساخت نمونه‌های دوم این ماهواره‌ها خبر داد و یادآور شد: این ماهواره از سوی بخش خصوصی در حال ساخت است. این نشان از ورود جدی بخش خصوصی به طراحی و ساخت ماهواره‌های کامل در کشور دارد.
سالاریه خاطرنشان کرد: این اقدام راهی برای ورود بخش خصوصی به حوزه‌های بین‌المللی صنعت فضایی است و کل زیر سیستم‌های ماهواره در کشور طراحی و ساخته شد.
بلوک انتقال مداری
وی در ادامه از موفقیت پرتاب بلوک انتقال مداری «سامان» و ماهواره‌ «فخر 1» در آذرماه سخن گفت و افزود: این پرتاب که چندین رکورد جدید برای صنعت فضایی ایران ثبت کرد، نشان‌دهنده توانمندی روزافزون کشور در طراحی و اجرای ماموریت‌های پیچیده فضایی است.
سالاریه تأکید کرد: در ماه‌های آینده و تا پایان سال، برنامه‌های مهمی را در حوزه فضایی در دستور کار داریم که امیدواریم با تلاش محققان و دانشمندان صنعت فضایی کشور به سرانجام برسند.
توسعه ماهواره‌برها
وی با اشاره به پرتاب موفق ماهواره‌بر «سیمرغ»، گفت: این پرتابگر توانست محموله‌ای با جرم 300 کیلوگرم را به‌طور موفقیت‌آمیز در مدار قرار دهد و تمامی ظرفیت آن مورد استفاده قرار گرفت. این دستاورد، گامی مهم و قابل‌توجه در توسعه دانش و فناوری فضایی ایران است. «سیمرغ» به‌عنوان پرتابگری با سوخت مایع، جایگاه ویژه‌ای در برنامه‌های فضایی کشور دارد، چراکه ظرفیت آن نسبت به پرتابگرهای سوخت جامد بیشتر است و بسیاری از ماهواره‌های در حال ساخت و طراحی در این کلاس جرمی قرار دارند.
سالاریه تأکید کرد: این کلاس جرمی، شامل ماهواره‌هایی با وزن بین 100 تا 300 کیلوگرم، در سطح جهانی نیز بسیار مورد توجه است. این ماهواره‌ها به‌ویژه در حوزه‌های سنجش از دور و ارتباطات مخابراتی، بیشترین سهم را در پرتاب‌های اخیر به خود اختصاص داده‌اند. پرتابگر «سیمرغ» برای کشور اهمیت راهبردی دارد و ما آینده درخشانی را برای آن پیش‌بینی می‌کنیم. امیدواریم پرتاب‌های آتی این پرتابگر نیز با موفقیت همراه باشد و به‌عنوان یک سیستم کاملاً قابل‌اعتماد در خدمت برنامه‌های فضایی ایران قرار گیرد.
وی در ادامه به پرتاب بلوک انتقال مداری «سامان» اشاره کرد و افزود: این بلوک که به‌عنوان نمونه پرتابی مورد آزمایش قرار گرفت، پس از تغییرات و بهبودهایی که روی آن اعمال شده بود، توانست عملکرد موفقی داشته باشد. اولین تست مداری این سیستم، که پیش‌تر به‌صورت زیرمداری در مهرماه 1401 آزمایش شده بود، این بار به‌طور کامل در مدار انجام شد. بلوک انتقال مداری «سامان» با قابلیت‌هایی همچون عملیات مداری و مدارگذاری ماهواره، به‌عنوان اولین اسپیس‌ویکر (فضاپیمای انتقال مداری) ایران شناخته می‌شود.
سالاریه در ادامه افزود: در این مأموریت، بلوک انتقال مداری حدود 30 ساعت در مدار باقی ماند و عملکرد آن در انتقال محموله به مدار هدف، موفقیت‌آمیز بود. این بلوک به‌گونه‌ای طراحی شده است که پس از قرار گرفتن در مدار، محموله متصل به خود را به نقطه‌ای دیگر در مدار تزریق کند. بیش از 80 درصد از اجزا و سامانه‌های این عملیات به‌طور موفقیت‌آمیز آزمایش شدند که نشان از پیشرفت چشمگیر فناوری فضایی کشور دارد.
وی تأکید کرد: اخبار و جزئیات بیشتری درباره این دستاوردها به‌صورت تدریجی در سایت سازمان فضایی منتشر خواهد شد تا همگان از روند پیشرفت صنعت فضایی کشور مطلع شوند.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1208256/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طراحی سامانه ایرانی معاملات بورس

چند و چون عیدی و پاداش آخر سال 6 گروه کارگری

حال و هوای حرم مطهر امیر المؤمنین علیه السلام

حال‌ و هوای بارانی حرم رضوی در شب ولادت حضرت علی(ع)

مراسم جشن میلاد امام علی(ع) در حرم مطهر امام حسین(ع)

به یاد فرزندان شهدا در روز پدر…

ماهواره ظفر 2 و پایا اوایل سال آینده با پرتابگر خارجی پرتاب می‌شوند

جنگ چهره زنانه هم دارد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلی شورای اسلامی: ابعاد جدیدی از ظرفیت‌های بازدارندگی و تهاجمی ایران طی روزهای آینده رونمایی می‌شود

رئیس سازمان انرژی اتمی: پیشرفت واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر به بیش از 16 درصد رسید

رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع: پهپادهای متنوعی داریم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی: ابعاد جدیدی از ظرفیت‌های بازدارندگی و تهاجمی ایران طی روزهای آینده رونمایی می‌شود

هشدار نماینده ترامپ به تل‌آویو درباره تبعات عدم توافق اسرائیل

درگیری ترامپ با مقامات کالیفرنیا در آتش‌سوزی لس‌آنجلس

رئیس اف‌بی‌آی: چین بزرگ‌ترین تهدید دولت دوم ترامپ است

فراکسیون حزب الله: حق ماست که خواستار تشکیل دولتی براساس میثاق ملی باشیم

خطر غرق‌شدگی

عضو کمیسیون صنایع: در کشور ما اگر کسی بعد از تصادف سالم بماند متعجب می‌شویم

نقاره نوازی شب میلاد امیر مومنان، حضرت علی (ع) در حرم مطهر رضوی

شوخی جالب آتش‌نشانان قمی با آتش‌سوزی لس‌آنجلس!

گوناگون/ قاب‌هایی از لحظات باشکوه پدر بودن!

کلیپ زیبایی از تولد جوجه های غاز

تا ابد بر سفره‌ی لطفت فقیرم یا علی

علم می‌تواند مردگان را زنده کند؟

پیام دولت ترامپ به نخست وزیر عراق درمورد ایران

طالبان: برای مقابله با اسرائیل نیازمند تکنولوژی روز هستیم

«نواف‌ سلام» آرای کافی برای نخست‌وزیری لبنان را کسب کرد

دورهمی لب‌گور

فروش 50هزار میلیارد تومان از اموال شهرداری

بسته صنعت در بن بست

توسعه هوش مصنوعی بومی؛ از حرف تا عمل

مولودی محمود کریمی به مناسبت ولادت امام علی (ع)

تصاویر پهپادی جدید از گستردگی ویرانی ناشی از آتش سوزی در کالیفرنیا

بهترین مناظر در پارک ملی گرند کانیون آمریکا

مولودی سیدرضا نریمانی به مناسبت ولادت امام علی (ع)

ساحل درک در چابهار زیبا

علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را

شعر خوانی زیبایی از مرحوم فریدون مشیری

عارف: خانم گرجی نماد مشارکت زنان در ساختار سیاسی نوین ایران بود

مجلس ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه را رفع کرد

امیر سیاری: ارتش باید برای مقابله با تهدید‌ها آماده باشد

مخبر: حرف‌های مایوس کننده در منطق حکمرانی قابل قبول نیست

نشست کارگروه توسعه زیربنایی جزایر بوموسی در کمیسیون امنیت ملی

رؤیای اروپایی برای ارمنستان یا کابوس اقتصادی و امنیتی؟

سودان: استعمارگران به درگیری‌ها در آفریقا دامن می‌زنند

وال‌استریت‌ژورنال: حماس «سنوار» دیگری دارد

خبرنگار صهیونیست: اسرائیل با پیش‌نویس توافق آتش‌بس موافقت کرده است

علت افزایش قیمت پلاستیک در بازار

تسنیم: «معیشت» گروگان برخی نمایندگان مجلس

لحظه جالب آبگیری دو فروند هواپیمای آتش‌نشانی از ساحل سانتامونیکا