ایران پرسمان

آخرين مطالب

آماده‌باش به اروپا برای مقابله همزمان با روسیه و آمریکای ترامپ سیاست روز

آماده‌باش به اروپا برای مقابله همزمان با روسیه و آمریکای ترامپ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه انگلیسی تحلیل کرد اتحادیه اروپا در سال جاری میلادی با بحران امنیتی به دلیل آنچه که این روزنامه «تهدید روسیه» و «بی‌تفاوتی» ترامپ خواند درگیر می‌شود.
 «گیدئون راچمن» تحلیلگر روزنامه فایننشال‌تایمز درباره تبعات بد روی کار آمدن مجدد «دونالد ترامپ» به ریاست‌جمهوری آمریکا برای امنیت اروپا هشدار داد.
راچمن در این تحلیل می‌نویسد: «یک بحران امنیتی در حال پا گرفتن در اروپاست. 2 عنصر خطرناک در این بحران احتمالا در سال 2025 در ترکیب با یکدیگر مطرح هستند. تهدید فزاینده از جانب روسیه و افزایش بی‌تفاوتی از سوی آمریکای تحت رهبری دونالد ترامپ».
او نوشته که «لازم است کشورهای اروپایی فورا به این ترکیب ژئوپلتیکی هشدار دهنده از طریق تقویت ظرفیت دفاعی خودشان پاسخ دهند. برای اینکه چنین اتفاقی بیفتد لازم است آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، سرانجام به وعده اولاف شولتس، صدر اعظم خود برای افزایش چشمگیر هزینه های دفاعی جامه عمل بپوشاند. نیاز است که برای ایجاد زمینه سیاسی به منظور افزایش هزینه‌های دفاعی، در قبال آنچه که هم در روسیه و هم در آمریکا در حال اتفاق افتادن است شفاف باشیم.»
«مارک روته» دبیر کل جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که اخیرا به طور رسمی کارش را در این سمت آغاز کرد ماه گذشته میلادی هشدار داد: «اقتصاد روسیه در یک وضعیت جنگی قرار دارد...خطر در حال حرکت کردن با تمام سرعت به سمت ماست.»
او درخواست کرد که اعضای ناتو سریعا تولیدات نظامی را افزایش داده و «ذهنیت خود را به ذهنیت جنگی تغییر دهند.»
چین یا روسیه؟
فایننشال تایمز در ادامه این تحلیل با ذکر تهدید ادعایی از جانب روسیه علیه امنیت اروپا به رغم تهدیداتی که ائتلاف ناتو با در پیش گرفتن سیاست توسعه‌طلبی نظامی علیه امنیت روسیه ایجاد کرده نوشته است: «ژنرال کریستوفر کاوولی، فرمانده نظامی عالی نظامی در اروپا هشدار داد: روسیه هیچ نشانی از متوقف شدن بروز نمی‌دهد. روسیه همچنین نمی‌خواهد به اوکراین بسنده کند».
تحلیلگران امنیتی مدعی هستند «روسیه هم‌اکنون دست به یک جنگ ترکیبی علیه اروپا که شامل اجرای اقدامات خرابکارانه منظم با خطر ایجاد تلفات زیاد می‌شود زده است.»
راچمن استدلال کرده است: «آمریکا در زمان جنگ سرد به رهبری کردن پاسخ متحدین در زمانی که روسیه فشارهای نظامی را بر اروپا افزایش داد پرداخت. اما واکنش آمریکا این بار به نظر بسیار متفاوت خواهد بود. برخی گزینه‌های انتصابات کلیدی از سوی ترامپ شامل مشاورانی است که صراحتا از تمایلشان برای منتقل کردن دارایی‌های نظامی آمریکا از اروپا به آسیا حرف زده‌اند». 
«البریج کولبی» که از سوی ترامپ به عنوان گزینه انتصاب در سمت معاون سیاسی وزیر دفاع معرفی شده در نشریه فایننشال تایمز نوشت چین برای ایالات متحده در اولویت بیشتری نسبت به روسیه قرار دارد. او همچنین گفت که «آمریکا باید نیروهایی را که نیاز به حضور آن‌ها در آسیا وجود دارد را از اروپا حتی در صورت دست زدن روسیه به اولین حمله خارج کند.»
به نوشته این روزنامه انگلیسی، تحلیلگران نظامی اروپا نگران هستند عقب کشیدن تجهیزات نظامی آمریکا از اروپا باعث تشویق تهاجم روسیه می‌شود.
«کِر ژیل» کارشناس اندیشکده چتم هاوس استدلال می‌کند: «عقب کشیدن حمایت‌های نظامی آمریکا از ناتو مطمئنا باعث محتمل شدن حملات روسیه فراتر از اوکراین خواهد شد».
با این حال به نظر می‌رسد هم‌اکنون تهدید روسیه از نظر عمده کشورهای قاره اروپا بعید تلقی می‌شود. 
افزایش بودجه ناتو
راچمن با اشاره به اینکه ارتش روسیه اکنون بزرگتر از زمان ابتدای جنگ اوکراین در سال 2022 است، اظهارات اخیر روته را مطرح ساخت که گفت روسیه در حال تولید «تعداد انبوهی از تانک‌ها، خودروهای زرهی و مهمات است.»
فایننشال تایمز در ادامه این تحلیل نوشت: «کشورهای اروپایی فاقد نیروی انسانی و تجهیزات برای وارد شدن به آن نوع جنگ فرسایشی که روسیه دارد در اوکرین اجرا می‌کند هستند. ارتش انگلیس در ابتدای سال گذشته میلادی 73520 نفر نیرو داشت که کمترین میزان نیروی این ارتش از سال 1792 به این سو است. ارتش آلمان 64000 نیرو دارد. برنامه‌ریزان نظامی ناتو بر این باورند که ظرفیت نظامی این ائتلاف حدود یک سوم کمتر از آن چیزی که به منظور بازداشتن روسیه باید باشد، است. در این ظرفیت کمبودهای ویژه‌ای در زمینه پدافند هوایی، لجستیک، مهمات و تجهیزات ارتباطی ایمن وجود دارد».
اعضای این ائتلاف هم‌اکنون متعهد به صرف 2 درصد تولید ناخالص داخلی در حوزه بودجه نظامی هستند. آنها ممکن است در زمان اجلاس بعدی ناتو این رقم را به سه درصد افزایش دهند. اما این میزان زمانی کافی خواهد بود که کشورهای اروپایی بر سر تقویت روند تامین تجهیزات نظامی بر مبنای خط مشی‌های ملی توافق کنند.
راچمن در ادامه این مطلب خاطر نشان کرده است: «هدف سه درصدی برای بودجه نظامی اعضای ناتو این را فرض خواهد گرفت که آمریکا عمدتا تعهدش به ناتو را پابر جا نگه خواهد داشت. برنامه‌ریزان نظامی معتقدند اگر آمریکا چنین کاری نکند کشورهای اروپایی باید بودجه نظامی خود را تا میزان 4.5 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. با این وجود حتی تحقق هدف بودجه نظامی سه درصدی نیز دشوار به نظر می‌رسد. می تواند تجسم این سختی را در زمان نخست وزیری مارک روته در هلند در بازه 2010 تا 2024 مشاهده کرد. کشور خود او تنها در آخرین سال نخست وزیری وی در هلند توانست به هدف صرف دو درصد از تولید ناخالص داخلی برای بودجه نظامی برسد».
موقعیت بهتر آلمان
در ادامه این مطلب آمده است که هر چه کشوری به مرز روسیه نزدیک تر باشد تهدید روسیه را جدی تر می‌گیرد. به این ترتیب لهستان در مسیر افزایش نرخ بودجه نظامی خود به 4.7 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2025 است. اما ماجرا در اقتصادهای بزرگتر در غرب اروپا فرق می‌کند. آلمان و فرانسه به سختی در سال گذشته میلادی به نرخ 2 درصدی برای بودجه نظامی رسیدند. انگلیس نیز به نرخ 2.3 درصد رسید.
فرانسه دارای کسری بودجه به میزان 6 درصد تولید ناخالص داخلی خود و بدهی دولتی بالاتر از 100 درصد است. دولت انگلیس زیر بار بدهی شدیدی قرار داشته و به شدت برای افزایش درآمد تلاش می‌کند.
اما آلمان که نرخ بدهی آن نسبت به تولید ناخالص داخلی، بیش از 60 درصد است این فضای مالی را دارد که خیلی بیشتر برای حوزه نظامی هزینه کند. این کشور همچنان از یک پایگاه مهندسی و صنعتی قابل توجه برخوردار است.
در خاتمه این تحلیل نتیجه گیری شده است: «حتی با گذشت 80 سال از زمان پایان جنگ جهانی دوم، برخی از همسایگان آلمان به ویژه لهستان و فرانسه ممکن است احساس خوشایندی از بابت تسلیح مجدد ارتش آلمان پیدا نکنند اما آن‌ها باید در راستای منافع امنیتی خود بر این احساس غلبه کنند.»

علی مدنی

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1207054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجارت 2.7 میلیارد دلاری ایران با کشورهای اوراسیا

جابه‌جایی بیش از 103 میلیون مسافر با حمل و نقل عمومی جاده‌ای

وزیر نیرو: پیگیر حق‌آبه ایران ‌از افغانستان هستیم

راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان

استوری/ میلاد امام جواد علیه السلام مبارک

خالی ترین کشور دنیا!

تصاویر فوق‌العاده و حیرت‌انگیز از کوچ عشایر

بزرگترین مجموعه تفریحی یخ و برف جهان در شمال چین

ابرهای زیبا و شگفت‌انگیز مرواریدی

نصب کتیبه به مناسبت فرارسیدن ولادت ابن الرضا امام جواد علیه السلام

توسعه تصاویری که با تغییر دما به طور کامل تغییر شکل می‌دهند

جدیدترین تصاویر فضاپیمای «بپی‌کلمبو» از سیاره عطارد منتشر شد

اثبات علمی وجود آدم و حوا

«نقشهایی به یاد» اثری در ستایش خاطره نویسی

توضیح سخنگوی دولت درباره موضوع انتقال پایتخت

پاسخ فرمانده قرارگاه عمار به آنهایی که می‌گویند «این همه در سوریه شهید دادیم، آخرش چه شد؟»

سخنگوی سپاه: جنگ امروز یک جنگ ادراکی است که متاسفانه آن را جدی نگرفته بودیم

خوشحالی اهالی «کَلوخی» زابل از مرور خاطرات؛ «مسعود» به خانه بازگشت

پژمان‌فر: وقتی در مجامع بین‌المللی صحبت می‌کردیم برخی بلند می‌شدند، اما امروز برعکس شده است

لنست: شمار قربانیان جنگ غزه بسیار بیشتر از 46 هزار نفر است

زورآزمایی ترکیه در نزدیکی جزیره یونانی

دیدار وزیر خارجه ایتالیا با جولانی در دمشق

ورود 2 هزار میلیارد تومان سرمایه به بورس

4 خودرو از کاهش قیمت فرار کردند؛ شوک غیرمنتظره به فروشندگان اطلس و رانا

ادعای یک نماینده: 45 درصد خانوارهای ایرانی فاقد خودرو هستند

کدام عملکرد ما حتی اثر وجودی رسول الله راهم خنثی می‌کند؟

آتشی که طبیعت را به جهنم تبدیل کرد؛ فلزهای روان در حرارت نفس‌گیر!

شرط ازدواجش شهادت بود!

کندن پارکومتر و سرقت پول در روز روشن!

مکاشفه عجیب آیت الله حق شناس (ره) در خیابان‌های تهران

گوناگون/ فقر می‌تواند دین مومن را از بین ببرد؟

پیامبر اکرم (ص)؛ رحمتی برای دو عالم است

راهکار پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برای ناترازی انرژی

ترجمه بهمن فرزانه از «صدسال تنهایی» به چاپ سی و ششم رسید

ابوترابی‌فرد: به‌ دنبال تغییر نقشه خاورمیانه بودند، اما نقشه به‌ نفع محور مقاومت تغییر کرد

رئیس دفتر رئیس‌جمهور از اتصال شلمچه به چابهار‌ خبر داد

العامری: باید به نقش آمریکا در عراق پایان داده شود

هاکان فیدان: ترکیه قصد تصرف سوریه را ندارد

نگرانی بروکسل از لغو تحریم‌های روسیه توسط ترامپ

عصر ایران نوشت: ماجرای استقبال جعلی از رئیسی در سوریه

ورشکستگی در بزرگترین اقتصاد اروپا رکورد زد

امکان لغو حراج سکه طلا در روز 22 دی ماه

خروج سالانه 200 میلیون دلار ارز برای واردات پنبه به کشور

زیبایی های اعماق دریا

شهیدی که بعد از سال‌ها هنوز پوتین به پا دارد!

نمک آبرود زیبا و رنگارنگ

تفاوت ساختار مغز نوزادان دختر و پسر در بدو تولد ‏

عطریانفر: نباید هر گروه کوچکی حزب تشکیل دهد

بازدید رئیس‌جمهور از شهر جدید تیس در چابهار

30 هزار پهپاد جدید در راه اوکراین