ایران پرسمان

آخرين مطالب

10 اتفاق شگفت‌انگیز حوزه فناوری در سال 2024 اقتصاد روز

10 اتفاق شگفت‌انگیز حوزه فناوری در سال 2024
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /سال 2024 با اتفاقات بسیاری در حوزه فناوری همراه بود که این گزارش به 10 مورد از جالب‌ترین آنها پرداخته است.
فناوری هر سال بیشتر پیشرفت می‌کند و این روند ادامه خواهد داشت.
به نقل از لایو ساینس، با توسعه هوش مصنوعی و پیشرفت در حوزه رباتیک و رایانه‌های کوانتومی می‌توان گفت که فناوری در هیچ سالی به اندازه سال 2024 در شکل دادن زندگی ما مهم نبوده است.
این گزارش به 10 اتفاق شگفت‌انگیز در حوزه فناوری می‌پردازد که در سال 2024 ظاهر شدند و واکنش‌های بسیاری را به همراه داشتند.

ایران پرسمان


سرکشی هوش مصنوعی
با فراگیر شدن هوش مصنوعی، صدای پژوهشگران برای تنظیم نرم‌افزارها به منظور جلوگیری از آسیب رساندن به جامعه بلندتر شده‌ است. از میان همه پژوهش‌هایی که درباره پتانسیل قابل توجه یادگیری ماشینی برای دروغ گفتن و تقلب هشدار داده‌اند، شاید نگران‌کننده‌ترین آنها در ابتدای سال 2024 منتشر شد. در آن زمان، پژوهشگران در یک پروژه عمدا هوش مصنوعی را مسموم کردند تا از همه تلاش‌ها برای راست‌گوتر شدن طفره برود.
مهم نیست که آنها از چه روش آموزشی یا مدلی استفاده کردند. نکته مهم این است که یک مدل زبانی بزرگ مسموم شده بود و به بدرفتاری خود ادامه داد. حتی یک روش به هوش مصنوعی آموخت که محرک اعمال مخرب خود را تشخیص دهد و رفتار ناامن خود را بهتر از نظارت انسان پنهان کند.

ایران پرسمان


موفقیت GPT-4 در آزمون تورینگ
«آزمون تورینگ»(Turing test) که اولین بار در سال 1950 توسط «آلن تورینگ»(Alan Turing) دانشمند رایانه به عنوان «بازی تقلید» معرفی شد، یک آزمایش فکری است که برای تصمیم‌گیری درباره تشخیص رفتار هوشمند یک ماشین از رفتار انسان استفاده می‌شود. یک مقاله که در سال 2024 منتشر شد، نشان داد که GPT-4 به راحتی آزمون تورینگ را پاس کرده است. در این آزمون، GPT-4 شرکت‌کنندگان انسان را در 54 درصد مواقع فریب داد تا فکر کنند که یک شخص واقعی است.
در هر حال، این بدان معنا نیست که ماشین‌ها به هوش انسانی رسیده‌اند یا از آن فراتر رفته‌اند. آزمون تورینگ در واقع برای بررسی هوش نیست، بلکه نشان می‌دهد فرضیات انسان درباره آن چقدر بر رفتار ماشین تاثیر می‌گذارند. با وجود این، توانایی هوش مصنوعی در فریب دادن ما می‌تواند به چالشی برای تعاملات آینده با این فناوری و دلیلی برای شک داشتن درباره ماهیت واقعی تعاملات آنلاین در سال‌های آینده تبدیل شود.

ایران پرسمان


برنده شدن هوش مصنوعی در رقابت نوبل
تحقیقات پیرامون هوش مصنوعی در سال 2024 به بالاترین رتبه‌ در افتخارات علمی رسیدند و جایزه نوبل را در دو حوزه فیزیک و شیمی از آن خود کردند.
جایزه نوبل فیزیک که به «جفری هینتون»(Geoffrey Hinton) و «جان هاپفیلد»(John Hopfield) برای پژوهش پیشگامانه آنها در توسعه شبکه‌های عصبی مصنوعی و الگوریتم‌های یادگیری ماشینی اعطا شد، بسیاری از دانشمندان را شگفت‌زده کرد و حتی برخی از دانشمندان معتقد بودند هوش مصنوعی با حوزه‌هایی که در آنها برنده جایزه شده است، ارتباطی ندارد.
جایزه نوبل شیمی به «دیوید بیکر»(David Baker)، «دمیس حسابیس»(Demis Hassabis) و «جان جامپر»(John Jumper) برای پژوهش درباره استفاده از رایانه و هوش مصنوعی در متحول کردن درک چگونگی تا شدن پروتئین‌ها تعلق گرفت.

ایران پرسمان


داده‌های کاربران در دست هوش مصنوعی
بحث و جدل پیرامون استفاده از داده‌های کاربران توسط هوش مصنوعی در سال 2024 با یک تغییر غیرمنتظره روبه‌رو شد. در آن زمان، شرکت «نیانتیک»(Niantic) سازنده بازی محبوب واقعیت افزوده «پوکمون گو»(Niantic) فاش کرد که داده‌های کاربران را برای کمک به ربات‌های آینده به منظور جهت‌یابی دنیای فیزیکی جمع‌آوری کرده است.
به گفته این شرکت، داده‌های حاصل از اسکن‌های انجام‌ شده در زمانی که کاربران مشغول بازی پوکمون کو بودند، برای آموزش 50 میلیون شبکه عصبی محلی(مجموعه‌ای از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی که ساختاری شبیه به مغز انسان دارند) مورد استفاده قرار گرفته‌اند. کارشناسان هشدار دادند که همه کاربردها بی‌خطر نیستند.

ایران پرسمان


توصیه‌های عجیب هوش مصنوعی
یکی از مشکلات بزرگ هوش مصنوعی، تمایل آن به حل کردن مشکلات در زمانی است که اطلاعات آموزشی ندارد. بنابراین، هنگامی که ویژگی «AI overview» هوش مصنوعی «جمینای»(Gemini) گوگل ظاهر شد، رسانه‌های اجتماعی با شوخی و ناراحتی به سیل پیشنهادات ارائه‌شده توسط چت‌بات واکنش نشان دادند. این پیشنهادات، توصیه‌های عجیبی مانند خوردن سنگ، افزودن چسب به پیتزا و پریدن از «پل گلدن گیت»(Golden Gate Bridge) برای درمان افسردگی بودند.
گوگل گفت که برای حذف پیشنهادات اشتباه اقدام کرده و سعی دارد تا کیفیت پاسخ‌های AI overview را بهبود ببخشد اما دقت کلی چت‌بات برای پرسش‌های خاص و تأثیرات گسترده‌تر آن بر اکوسیستم خبری مورد استفاده برای آموزش، نامشخص است.

ایران پرسمان


کاهش خطای رایانه کوانتومی
اگرچه رایانه‌های کوانتومی هنوز در مراحل ابتدایی توسعه خود هستند اما در سال 2024 با پیشرفت‌های چشمگیری همراه بودند. برای مثال، رایانه «H2-1» شرکت «کوانتینووم»(Quantinuum) کاهش قابل توجهی را در میزان خطای خود نشان داد که می‌تواند زمینه‌ای برای پیشرفت رایانه‌های کوانتومی به منظور جایگزینی رایانه‌های کلاسیک باشد.
یک پژوهش جدید که در سال جاری انجام شد، نشان داد که میزان خطای H2-1 تا 35 درصد بهبود یافته است. این پژوهش نشان‌دهنده یک بهبود چشمگیر 100 برابری در میزان خطای سال 2019 است که توسط رایانه کوانتومی «سیکامور»(Sycamore) گوگل نشان داده شد.

ایران پرسمان


رکوردشکنی قطار سریع‌السیر چین
قطار «تی-فلایت»(T-Flight) چین، یک نمونه اولیه از قطار سریع‌السیر است که از چندین آهن‌ربا برای حرکت کردن روی ریل استفاده می‌کند. این قطار در سال 2024 به سرعت 623 کیلومتر در ساعت رسید و رکورد پیشین را 19 کیلومتر در ساعت ارتقا داد.
آنچه سروصدای زیادی ایجاد کرد، طرح آینده قطار بود. حداکثر سرعت قطار به صورت تئوری، 1000 کیلومتر در ساعت در نظر گرفته شده است که «شرکت علم و صنعت هوافضای چین» قصد دارد به زودی به آن برسد.

ایران پرسمان


پرواز پهپادها و ترس جمعی
مردم در سراسر نیوجرسی و سایر ایالت‌های آمریکا برای چندین هفته‌، خوشه‌هایی را از اجرام مشابه پهپاد دیدند که در آسمان شب پرواز می‌کردند. این مشاهدات، مقامات ایالتی را وادار ساخت تا اف‌بی‌آی را برای پاسخ‌گویی تحت فشار قرار دهند.
هنوز توضیح دقیقی برای افزایش مشاهدات ارائه نشده اما به نظر می‌رسد که افزایش پرواز پهپادها همراه با موجی از ترس جمعی در رسانه‌های اجتماعی، پشت این پدیده وجود داشته باشد. این اولین بار نیست که پهپادها به وحشت از هجوم بشقاب‌پرنده‌ها منجر می‌شوند و با افزایش دسترسی آنها در سراسر جهان بعید است که این آخرین بار باشد.

ایران پرسمان


سریع‌ترین ربات انسان‌نما
ربات‌های انسان‌نما در دهه گذشته پیشرفت کرده‌اند و سال 2024 نیز همین طور بود. شرکت چینی «ربات ارا»(Robot Era) از یک ربات دوپا موسوم به «استار1»(STAR1) رونمایی کرد که با حداکثر سرعت بیش از 3.6 متر در ثانیه در زمین‌های گوناگون رکورد شکست.
بخشی از این موفقیت مرهون کفش‌های ورزشی سفارشی‌سازی‌شده بود که به پای ربات متصل شده بودند و به آن سرعت بیشتری می‌دادند.

ایران پرسمان


ساخت پروتئین با هوش مصنوعی
دانشمندان در ماه ژوئیه اعلام کردند یک مدل زبانی بزرگ را برای ایجاد نوع جدیدی از پروتئین به کار برده‌اند که تنها 58 درصد از توالی آن مشابه پروتئین‌های طبیعی است. به گفته دانشمندان، این مدل موسوم به «ESM3» می‌تواند در کشف داروهای جدید و طراحی مواد شیمیایی تجزیه‌کننده پلاستیک سودمند باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1203558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از اوضاع و احوال بازار سکه و طلا

قیمت انواع میوه؛ یک کیلو موز چند؟

ناپدید شدن یک جاده در خراسان‌جنوبی در اثر بارش برف

دیر تر شروع کردن یا عقب موندن، به معنای موفق نشدن نیست!

عطرت جاری توی سامرا...

نماهنگ «تقاص» به مناسبت هفته مقاومت

فرسایش دیفرانسیل در سنگ‌های مریخ

بخشی از کتاب/ ما نیاز داریم نگرانِ کسی باشیم، و کسی هم ‌نگرانِ ما باشد

روزنامه اسرائیلی هاآرتص: چرا ممکن است ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران دچار اختلاف و تنش شوند؟

روایت اولین آشنایی شهید سلیمانی با امام خمینی(ره)

رایزنی‌های ایران و هند در خصوص روابط دوجانبه

حماس بیانیه داد

تحلیل اکوایران پشت پرده انصراف ایران از اکسپو ژاپن

پیش بینی قیمت طلا و سکه 15 دی 1403

در بازار خودرو زمستان است

صحبت های عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شریف از عدم رغبت زنان برای ورود به بازار کار

پیش بینی قیمت دلار 15 دی 1403

بازگشت ایران به بازار افغانستان

سال عجیب 2025 در دنیای ریاضیات!

مسئلت غفران به بیان آیت الله جوادی آملی

با نمی‌توانیم بیگانه بود، او بزرگ فکر می‌کرد!

نحوه باز شدن چرخ های هواپیما

تفسیر نیم‌دقیقه‌ای حجت الاسلام قرائتی در حضور رهبر انقلاب

رنگ یک ستاره به دمای آن بستگی دارد!

شعر انتخابی مرتضی طوسی در مرحله هشتم رقابت شاعران فصل سوم

عراقچی: آماده مذاکره بر مبنای فرمول اعتمادسازی در مقابل رفع تحریم‌ها هستیم

گفتگویی متفاوت در سالگرد شهید سلیمانی؛ از پدر دختر کاپشن صورتی تا فرزندان حاج قاسم

ماجرای تماس سردار سلیمانی با خانم بازیگر ایرانی در خارج؛ به او گفت هر جا هستی پرچم کشورت را بالا نگه دار

ایران، حمله تروریستی عناصر منتسب به داعش در آمریکا را محکوم کرد

اولتیماتوم مجلس به دولت؛ فاطمی: از استیضاح کوتاه نمی‌آییم اگر...

ورود کمیسیون امنیت ملی مجلس به اتفاقات فرودگاه لبنان

بازدید عراقچی از بازارچه انجمن بانوان دیپلماتیک وزارت خارجه

تصاویری از گسیل عناصر مسلح جولانی به مرز لبنان

آمریکا به دنبال ارائه کمک‌های امنیتی بیشتر به اوکراین

نقش گروه مرموز مرتبط با سیا در سرنگونی حکومت سوریه

نتانیاهو به هیئت مذاکره کننده اسرائیلی در دوحه اختیارات کافی داد

2024، سال طلایی برای میلیاردرهای جهان

ارزش یورو به پایین‌ترین سطح خود در دو سال اخیر سقوط کرد

ایجاد فضای امن و شفاف برای سرمایه‌گذاران در اولویت وزارت نفت

زیبایی غروب ماه نو‌ در آغوش سبلان

ویدئویی از سفید پوش شدن روستای بُندر کرمان

روایتی دردناک از مامور آمبولانس حمل متوفی

عرضه نانوکامپوزیتی برای حل مشکل خوردگی فولاد در صنعت

همه فاصله گرفتن ها بخاطر جدایی نیست

تصاویری از پزشکیان و سرداران سپاه

جزئیاتی از ماجرای فرودگاه لبنان؛ کیف دیپلمات ایرانی بازرسی شد؟

سفیر ایران در لبنان: پیک سیاسیِ ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد

تنش مرزی سوریه با لبنان؛ دیدار وزیران اروپایی با جولانی

ضربه بزرگ مقاومت؛ انهدام 4 تانک مرکاوا در شمال غزه

نشست شورای امنیت با محوریت غزه