ایران پرسمان

آخرين مطالب

واکنش عارف به افزایش نرخ ارز؛ راهبرد ارزی دولت اعلام شد جهان ما

واکنش عارف به افزایش نرخ ارز؛ راهبرد ارزی دولت اعلام شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / معاون اول رئیس‌جمهور در نشستی با اساتید علوم اجتماعی و جامعه‌شناسان کشور برای بررسی راهکارهای بهبود و ارتقای سرمایه اجتماعی با اشاره به دغدغه‌های حاضران در جلسه در خصوص برخی افزایش قیمت‌ها از جمله نرخ ارز در ماه‌های گذشته تاکید کرد: راهبرد دولت تک نرخی کردن ارز در کشور و رسیدن نرخ ارز نیمایی به ارز تجاری و صادراتی با شیب ملایم است که در نهایت به یک نرخ ثابت خواهیم رسید تا محدودیتی در ارائه و عرضه ارز نداشته باشیم و از فساد و برخی سود جویی‌های به وجود آمده حاصل از شکاف ارز نیمایی و صادراتی در سال‌های گذشته جلوگیری شود.
محمدرضا عارف صبح امروز (شنبه) در نشستی با جامعه‌شناسان، اساتید و اعضای هیئت علمی برجسته و متخصصان علوم اجتماعی تصریح کرد: راه‌حل‌ها و راهکارهای حل مسائل کشور از سوی نخبگان اجتماعی و اقتصادی نباید صرفاً آکادمیک و دانشگاهی بلکه با رویکرد اقدامات و نگاه میدانی انجام شود.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط کشور در اوایل دهه 80 و شکاف نسلی در کشور و همچنین ضعف عملکرد برخی از نخبگان سیاسی در حوادث دهه 80 و 90 شمسی تاکید کرد: برخی از نخبگان باید در آن زمان به میدان می‌آمدند و مسئولیت می‌پذیرفتند و ضعف عملکرد در ناکامی‌های سیاسی به خوبی تحلیل نشد و تنها برخی از توجیهات برای رفتارهای سیاسی ارائه شد.

نخبگان سیاسی سهم خود را در برخی از ناکامی‌ها پذیرا باشند
وی با بیان اینکه برخی از نخبگان در ذات خود ترک نکردن کشور و عشق به وطن برای انجام وظیفه و کمک به بهبود وضعیت کشور و به ویژه حل مسائل با وجود سختی‌ها و ناملایمتی‌ها دارند، تاکید کرد: باید عملکرد و موضع‌گیری‌های دهه‌های گذشته به خوبی تحلیل شود و نخبگان سیاسی سهم خود را در برخی از ناکامی‌ها پذیرا باشند و به جای فرصت‌سوزی‌های سرمایه اجتماعی در سال‌های قبل، از دست رفتن برخی فرصت‌های ریشه‌یابی شود.
عارف با اشاره به اینکه اجرای برخی از تصمیمات و مصوبات به دلیل عملکرد نامناسب تبدیل به یک بحران در برخی از برهه‌های زمانی در کشور شده است، ادامه داد: چنین شیوه‌های نادرست اجرا در خاطره جمعی و تاریخی جامعه باقی می‌ماند و به شکاف عمیق نسلی بین دولت و نسل‌های آتی منجر می‌شود.
معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت و اهمیت جلوگیری از برخی از برخوردهای قهری و برچسب‌زدن به دلسوزان و نخبگان کشور تاکید کرد.
وی وعده‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان و طرح شعار وفاق ملی را فرصتی مناسب‌تر از گذشته در اختیار حاکمیت و بدنه نخبگانی جامعه توصیف و تصریح کرد: فیلترینگ شبکه‌های مجازی که شاید اهمیت چندانی نداشت اما تبدیل به یک خط قرمز در کشور شد که البته دولت و رئیس دولت با بهره‌گیری از شرایط وفاق ملی در کشور به دنبال حذف فیلترینگ بود و اقدام اخیر با همین رویکرد و با همکاری سه قوه انجام شد.
به جای راهکارها و درمان مقطعی به دنبال درمان ریشه‌ای اقتصاد کشور هستیم
عارف «ماندگاری اقدامات و دستاوردها» را راهبرد دولت چهاردهم عنوان و تاکید کرد: به جای راهکارهای مقطعی و «مُسکن پروری» به دنبال درمان ریشه‌ای هستیم و با توجه به «سرمایه اجتماعی رئیس‌جمهور» و طرح گفتمان وفاق ملی یک فرصت تاریخی در اختیار کابینه و دولت چهاردهم قرار گرفته است که باید از این فرصت طلایی برای اصلاح برخی روندهای غلط گذشته و نیل به توسعه پایدار اقتصادی بهره گرفت.
وی با اشاره به اقتدار دولت در عملیاتی کردن تصمیمات و برنامه‌ها افزود: کاملاً به این مهم معتقد هستیم و به همین دلیل به میدان حوزه اجرایی وارد شدیم تا کشور در ریل مناسب قرار گیرد و باور داریم کشور ظرفیت حل مسائل را به راحتی دارد که در این راستا به اجماع نخبگانی و همکاری همه بخش‌ها نیاز است و جامعه‌شناسان باید برای کاهش شکاف نسلی و برگرداندن امید به جامعه و فراهم کردن شرایط بازگشت دانشجویان و نخبگان به داخل کشور به دولت راهکارهای عملیاتی دهند.
باید اقدامات و دستاوردهای دولت به خوبی برای مردم تبیین شود
عارف با تاکید بر ضرورت حفظ سرمایه اجتماعی 50 درصدی شرکت‌کنندگان در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین افزایش مشارکت انتخاباتی در انتخابات آتی شوراهای شهر و روستا تاکید کرد: باید اقدامات و دستاوردهای دولت به خوبی برای مردم تبیین شود.
معاون اول رئیس‌جمهور از نخبگان اجتماعی خواست تا علاوه بر حفظ و مشخص کردن ساز و کار مناسب ارتباط دولت با بدنه نخبگانی کشور، راه‌حل‌های مقابله با مشکلات، ارتقاء و بهبود سرمایه اجتماعی نظام را با درنظر گرفتن اولویت‌ها ارائه دهند تا مطالبات به حق و ادا نشده مردم ادا شود.
وی با اشاره به ضرورت جذب و نیاز 150 میلیارد دلاری سرمایه، سرمایه‌گذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور برای تحقق رشد هشت درصدی، اشتغال پایدار، کاهش خط فقر و تک نرخی کردن تورم گفت: یکی از راهبردهای اقتصادی دولت برای توسعه اقتصادی بازگشت و جذب سرمایه‌گذاران ایرانی، خارج از کشور است و مطمئن هستیم با حس وطن‌پرستی ایرانیان و با تعامل مناسب و درست و همچنین تضمین و تصویب قوانین در این حوزه می‌توان به راحتی شاهد ورود سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور باشیم.
عارف با اشاره به دغدغه‌های حاضران در جلسه در خصوص برخی افزایش قیمت‌ها از جمله نرخ ارز در ماه‌های گذشته تاکید کرد: راهبرد دولت تک نرخی کردن ارز در کشور و رسیدن نرخ ارز نیمایی به ارز تجاری و صادراتی با شیب ملایم است که در نهایت به یک نرخ ثابت خواهیم رسید تا محدودیتی در ارائه و عرضه ارز نداشته باشیم و از فساد و برخی سود جویی‌های به وجود آمده حاصل از شکاف ارز نیمایی و صادراتی در سال‌های گذشته جلوگیری شود.
همچنین در این جلسه گزارشی از بررسی وضعیت اعتماد عمومی و مادی در کشور از جمله روند تغییرات اعتماد عمومی در ایران، میزان اعتماد به سیاستمداران، روند تغییرات میزان اعتماد به دولت و وضعیت سیاسی کشور در پنج سال گذشته و آینده ارائه شد.
در ادامه اساتید برجسته و نخبگان علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی به بررسی راهکارهای ارتقای سرمایه اجتماعی کشور شامل مدیریت فضای رسانه‌ای، بازگشت اساتید به دانشگاه، بهره‌گیری از سرمایه‌های ملی و سیاسی اعتمادساز، لزوم تبیین گفتمان وفاق ملی بین آحاد جامعه، حمایت از سازمان‌های مردم نهاد، ایجاد یک مرجعیت رسانه‌ای برای مقابله با جنگ روانی رسانه‌های معاند،‌ بهبود کیفیت آموزشی و اجرای عدالت آموزشی مدنظر رئیس‌جمهور ارائه کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1202291/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قرعه‌کشی ایران‌خودرو ١١ دی ماه برگزار می‌شود؛ برداشت وجوه بلوکه شده از فردا

پیش بینی قیمت دلار 9 دی 1403

اظهارات عجیب مدیرعامل دخانیات: مالیات سیگار کم نشود شرمنده خانواده دخانیات می‌شویم

چرا دینامیت را در یخچال گذاشت؟

گوناگون/ نوادگان عطار نیشابوری کجا زندگی می‌کنند؟

یکی از صحنه‌های ناگوار تاریخی احد است

"کوکابورا" پرنده ای بسیار خجالتی

لحظه پرتاب شدن جوان از روی دریچه فاضلاب بخاطر انفجار گاز

انجام جراحی‌های ظریف با ساخت محصولی ایرانی

نشانگر پیری در انسان‌ها کشف شد

«منصور یاقوتی» درگذشت

اعلام جرم علیه یک روزنامه و یک فعال فضای مجازی

مهمترین مؤلفه وفاق ملی از زبان وزیر کشور

سازمان جهانی بهداشت: بیمارستان «کمال عدوان» غزه کاملا خالی شد

لبنان 70 نظامی سوری را به دمشق تحویل داد

یحیی سریع: پهپاد آمریکایی «ام کیو 9» را سرنگون کردیم

یونیسف: سال 2024 بدترین سال برای کودکان جهان بوده است

درخواست برای افشای عقبه فیلترشکن‌فروش‌ها

نمی‌شود افراد وابسته به ساختار بتوانند اعتراض کنند ولی دیگران چنین حقی نداشته باشند

کاکائو از بیت‌کوین جلو زد

فاکتورسازی صوری زیر ذره‌بین مالیات

معبد زیبا و باشکوه اسنا در مصر

نماهنگ میریم نجف کاری از گروه سرود سریع‌الرضا آسارا

ویدئویی ساخته شده از ایران 2500 سال قبل توسط هوش‌مصنوعی

ذهن انسان داخل ربات

بگذار تا بر شمارم!

آقای پزشکیان؛ نامه پایداری‌ها را باز نکرده، پس بفرستید

پیش‌بینی صادق زیباکلام از وضعیت ایران در سال 2025

تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست در اسراییل

بازدید وزیر دفاع عراق از مرزهای این کشور با سوریه

دولت انتقالی سوریه: خواهان روابط راهبردی با مصر هستیم

گزارش NPR از عرصه پرطلاطم سیاسی آمریکا در سال 2024

ارتش اسراییل؛ حماس همچنان موشک‌هایی دارد که به تل‌آویو و قدس می‌رسد

عصر ایران: آقای جلیلی! «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید

سفر به پکن و ادامه گفتمان صلح

بیش از 14 هزار سکه طلا ضرب 1403 به فروش رسید

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران: فروش هرشانه تخم مرغ بالاتر از 140 هزارتومان گرانفروشی است

چهره زمستانی تنگه‌واشی فیروزکوه

کسی که قطار را به هند آورد از کرده خود به شدت پشیمان است!

راننده می‌خواست سریع دور بزند، با موتور رفت ته دره!

طواف زیر بارش شدید باران در مکه

رونمایی از شاهکار صفوی در موزه فرش ایران

دکلمه‌ی زیبا باران نیکراه!

ناگفته‌هایی که «راهپیمایی موتوری» گفت!

چرا دشمن به مداحی لری در محضر رهبر انقلاب واکنش نشان داد؟

واکنش سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس به خبری درباره استیضاح همتی

حسین شریعتمداری: فتنه 88 با مدیریت آمریکا، اسرائیل و اروپا شکل گرفت

فیدان به بلینکن: نمی‌توان به پ‌ک‌ک اجازه داد تا در سوریه مستقر شود

افشای جزئیات تازه‌ای از انفجار پیجرها در لبنان

مسکو: سیاست ناتو در قبال روسیه به تشدید تنش‌ها در اروپا منجر می‌شود