ایران پرسمان

آخرين مطالب

کارگران روزمزد بی‌بی تحلیل روز

کارگران روزمزد بی‌بی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی مزروعی| «پدرانه از من خواست تا مو‌هایم را بپوشانم» این تیتر یک روزنامه محافظه‌کار ایران نیست. این تیتر در مورد ویدئویی از ابومحمدالجولانی، سرکرده تحریرالشام است که در آن خطاب به یکی از بانوان بدون حجاب که برای گرفتن عکس یادگاری به سمتش می‌رفت از او خواست ابتدا سرش را بپوشاند. البته اگر این تیتر را روابط عمومی تحریرالشام منتشر می‌کرد طبیعی بود. بالاخره یک گروه اسلامگرا که صاحب حکومت شده از ابزار رسانه‌ای خود برای مدلی که می‌خواهد پیاده‌سازی کند، بهره می‌برد؛ اما نکته نغز اینجاست که این تیتر را روابط عمومی تحریرالشام هم منتشر نکرده است. این تیتر را رسانه اپوزیسیون فارسی زبان منوتو منتشر کرده است که از سال 1401 هرگونه تذکری برای حجاب در ایران را به‌عنوان برخورد سخت فاکتور کرده و با داستان‌سرایی به دنبال تبدیل این برخورد‌ها به ابزاری سیاسی علیه ایران بوده است. حالا همین رویکرد در مورد الجولانی نیز پیاده می‌شود. فردی که تا دیروز با لباس نظامی و ریش بلند عکسش در فهرست تروریست‌های آمریکا بود؛ اما اکنون صرفاً به این دلیل که در راستای سیاست‌های آمریکا توانسته بشار اسد، متحد منطقه‌ای ایران را کنار بزند باید مورد تجلیل قرار گرفته و از او تصویری معتدل و متفکر و مهربان برساخته شود ولو اینکه این تصویر با سابقه خودش و سابقه رسانه‌های رپورتاژ‌کننده آن تفاوت داشته باشد. 
«مشکل فساد است نه حجاب» تیتر ایران باشد اما جولانی نه!
منوتو که چشم برهمه مشکلات امنیتی پسا جولانی در سوریه بسته، در مورد تبلیغات حجاب در ایران هر چند وقت یکبار با یک ویدئو که ادعا می‌شود یک شهروند برایش فرستاده به هرگونه تبلیغات در مورد حجاب واکنش نشان می‌دهد. یک بار تیتر می‌زند «مشکل مملکت ما فساد است نه حجاب» و یک بار هم معترض می‌شود که حکومت با نصب تبلیغات می‌خواهد حجاب را ترویج کند. منوتو البته در تیتری که برای الجولانی منتشر کرده و از او تصویر پدری مهربان ساخته، توضیح نداده است که آیا در سوریه هم مشکل فقط حجاب است یا مواردی همچون اشغال سرزمین و نابودی تأسیسات نظامی که جولانی در مقابل آن‌ها منفعل ایستاده نیز می‌توانند در تیتر گنجانده شوند. این رسانه البته به اتخاذ رویکرد‌های متناقض عادت کرده است. پیش از این در جریان اتفاقات 1401 منوتو ویدئویی از شعار‌های اعتراضی برخی کودکان منتشر می‌کرد و مدعی می‌شد حاکمیت باعث شده تا دامنه اعتراضات مردمی شدید شده و شاهد «بلوغ سیاسی زودرس» در ایران باشیم. منوتو درحالی چنین ادعایی می‌کند که برخی کودکان به ظاهر معترض از بیان صحیح جملات اعتراضی نیز ناتوان مانده و مشخص است که توسط فردی به آن‌ها دیکته شده است. جالب اینجاست که این رسانه در ادامه همین بسته خبری به اعتراضات فرانسه که تصاویر برخورد‌های خشن پلیس این کشور با معترضان بازتاب کرده بود نیز پرداخته و این‌گونه آن را توجیه می‌کند: «پلیس با جوانان و نوجوانانی برخورد کرده که دست به ایجاد آشوب‌ زده‌اند.» مطابق این استاندارد دوگانه اگر یک نوجوان ایرانی به حکومت ایران اعتراض کند به بلوغ رسیده و اگر یک نوجوان فرانسوی این کار را کند، معترض و آشوب‌گر است. 

اینترنشنال می‌گوید تحریرالشام تغییر کرده است و به مردم موز می‌دهد
دامنه رویکرد‌های متناقض در سناریوی سفیدشویی جولانی صرفاً به منوتو محدود نیست. نوری‌زاده، مجری شبکه اینترنشنال که رسماً به پروژه بگیر نتانیاهو تبدیل شده مرز‌های سفیدشویی از جولانی و ارائه برندی جدید از تروریست‌های داعشی تحریرالشام را این‌گونه جابه‌جا کرد: «نخست‌وزیر جولانی من را یاد مهندس بازرگان می‌اندازد با این تفاوت که ریشش بلند است که آن را هم کوتاه می‌کند.» فرداد فرحزاد دیگر مجری رادیکال این شبکه نیز در گفت‌وگو با یک کارشناس مدعی می‌شود تحریرالشام قرار نیست رویکرد اسلام‌گرایانه افراطی در پیش بگیرد که البته کارشناس برنامه تلاشش را این‌گونه ناکام می‌گذارد: «اینها همان داعشی‌ها هستند که اتفاقاً اکنون هم با لباس‌های داعش در حال تسویه حساب هستند؛ تحریرالشام حتی به بیانیه‌های خودش هم پایبند نیست! چرخه انتقام در سوریه ادامه دارد و آمریکا و ترکیه فقط می‌خواستند اسد برکنار شود و برای بعد از آن برنامه‌ای ندارند!»
مهدوی‌آزاد دیگر مجری اینترنشنال و هاشمیان یکی از کارشناسان اینترنشنال در گفت‌وگویی طنز‌گونه این‌گونه برای سفیدشویی جولانی دست و پا می‌زنند: «این‌ها دیگر از داعشی بودن فاصله گرفتند چرا متهم‌شان می‌کنید؟! محمد جولانی، رهبر تحریرالشام ریش‌هایش را کوتاه کرده، لباس‌هایش را اتوکشیده؛ اینها که روزی سر می‌بریدند اما اکنون به مردم موز می‌دهند؛ امروز روز مرحمت و مهربانی است!»
سی‌ان‌انی‌تر از این نمی‌شود!
تلویزیون سی‌ان‌ان که در زمان سفر سیدابراهیم رئیسی به نیویورک گفت‌وگویی با رئیس‌جمهور وقت ایران را هماهنگ کرده بود، حاضر نشد پروتکل ریاست‌جمهوری ایران را رعایت کرده و مجری محجبه به گفت‌وگو بفرستد. سی‌ان‌ان برای دامن زدن به تنش‌های داخلی ایران در مورد حجاب حاضر شد حتی قید این مصاحبه را نیز بزند. در سال 1403 اما وضعیت انگار فرق کرده و سیاست‌های غرب، استاندارد‌های رسانه‌ای را جا‌به‌جا کرد و این رسانه برای انتشار نخستین گفت‌وگوی تلویزیونی الجولانی بعد از تصرف سوریه پیشقدم شد و مجری خانم نیز حجاب مورد تأیید جولانی را به سر انداخت. این رسانه در ادامه فعالیت‌هایش برای تغییر عنوان تروریست به گروه آزادی‌طلب روی تصاویر زندان صیدنایا نیز حساب ویژه‌ای باز کرده بود و در استفاده از این تصاویر نیز آن‌قدر افراط به خرج داد که نهایتاً یکی از ماندگارترین سوتی‌ها را در پروژه سفیدشویی جولانی داد. کلاریسا وارد، خبرنگار شبکه آمریکایی CNN در سوریه به زندان بدنام صیدنایا رفت و در بازدید خود در این زندان وارد سلولی شد. در آن سلول شخصی حضور داشت که گفته شد یکی از زندانیان مربوط به دوران بشار اسد است که با دیدن خبرنگار و نیرو‌های جولانی خوشحال شد که آزادی‌اش را به‌دست آورده است و خودش را به آغوش خبرنگار آمریکایی انداخت و تشکر کرد‌. در گزارش سی‌ان‌ان صحنه‌های احساسی رقم خورد و نحوه آزادی این شخص بسیار خبرساز شد و بسیاری از مردم به آن واکنش نشان دادند و ابراز احساسات کردند. حال سی‌ان‌ان اعتراف کرده که فرد مذکور زندانی نبوده و در واقع یک مأمور در دوران بشار اسد بوده است. این رسوایی با انتقادهای گسترده‌ای همراه شده تا جایی که ایلان ماسک هم واکنشی نشان داده و در توییتی نوشت: «سی‌ان‌انی‌تر از این نمی‌شود!»
ما هم موافقیم مسئله اصلی حجاب نیست
رسانه‌های اپوزیسیون تلاش دارند تا هرگونه دعوت به حجاب را در ایران به‌عنوان ابزاری برای تنش استفاده کنند برای همین هم این‌گونه تیتر می‌کنند که مسئله ایران حجاب نیست. ما هم موافقیم مشکل ایران حجاب نیست، مشکلی که غرب و ارتش رسانه‌ای‌اش را علیه ایران بسیج کرده تقابل با سیاست‌های استعماری آن‌ها به ویژه در منطقه است به همین دلیل هم اگر در سوریه کسی حجاب سر دیگران کند و با آمریکا مشکلی نداشته باشد، می‌شود «پدری مهربان»؛ چرا‌که از اساس مسئله نه حجاب بوده و نه حقوق بشر که اگر می‌بود دامن تحریرالشام که در لیست گروه‌های تروریستی هم قرار دارد بیشتر به آن آلوده بود. مسئله اصلی این است که سیاست‌های غرب چگونه جلو می‌رود اگر الجولانی می‌تواند برای آمریکا کار کند و امنیت اسرائیل را تأمین کند پس می‌شود ریش و سبیلش را نظم داده و رسانه‌ها را قربان صدقه‌گویان در مقابلش به خط کرد. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1198547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پهپاد یمنی در راه سرزمین‌های اشغالی

آتش سوزی گسترده در استادیوم شهر حلب سوریه

مجمع کاردینال‌ها

رسانه عبری: آیا ترکیه و سوریه می‌توانند آزادی عملیات اسرائیل را محدود کنند؟

وفـادار یا طلبکار؛ تندروها از نظام چه می‌‏خواهند؟

حال و هوای امشب حرم مطهر حضرت زینب سلام‌الله‌علیها

تخت جمشید زیر بارش برف

«اسپیس‌ایکس» 2 ماهواره ارتباطی را به مدار زمین فرستاد

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

دیدار و گفتگوی عراقچی و وزیرخارجه ترکیه

وزرای خارجه ایران و مصر با یکدیگر دیدار کردند

کاهش تحریم‌ها علیه سوریه در دستور کار کمیسیون اروپایی

المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد

فرماندار کالیفرنیای آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرد

بنزین گمشده

بدیل‌های ممکن نئولیبرالیسم

بسیج نظامیان اردوغان برای یورش به سوریه

قتلگاه کورسک

از شام تا زنگزور؛ میدان زور‌آزمایی تهران، مسکو وآنکارا

وضعیت ناترازی‌ گاز تا پایان سال 1420

خاموشی یلدا؛ سنت‌های ایرانی قربانی بحران‌های اقتصادی

نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی اعلام شد

تورم در انگلیس بار دیگر رکورد زد

گوناگون/ اگر ائمه معصوم‌اند پس چرا استغفار می‌کنند؟

بچه‌ امیرالمومنین (ع) هم باشی فرق است مادرت که باشد

مقابله با یخ زدگی خیابان‌ها و ماشین‌ها در فنلاند

شیراز شهر خوش رنگ و لعاب ایران

گوناگون/ قبر آدم و حوا کجاست؟

نحوه‌ صحیح پوشیدن کفش کوهنوردی

طراحی و ساخت موتور حفاری درون چاهی توسط متخصصان جهاد دانشگاهی شریف

دلا نزد کسی بنشین که او از دل خبر دارد

رهبر انقلاب پیام تسلیت صادر کردند

خرازی: اولین‌بار اوباما گفت اسد باید برود

در حاشیه جلسه امروز هیات دولت چه خبر بود؟

سفیر ایران در روسیه: آمریکا مدعی دموکراسی اما مدافع دیکتاتوری در نظام بین‌الملل است

هجوم مردم سوریه به دستگاه‌های خودپرداز پس از 10 روز عدم فعالیت

ویدیویی از تخریب قبور شیعه در زینبیه دمشق

ناتو جای آمریکا را در ارائه کمک‌ نظامی به اوکراین می‌گیرد

اعتراض رئیس‌جمهور اسبق فرانسه به حکم دادگاه

انتقال تجهیزات دفاع هوایی روسیه از سوریه به پایگاه‌هایی در شرق لیبی

ترور ژنرال بلندپایه روسی در مسکو

سایه وحشت پهپادهای مرموز بر آمریکا

آماری عجیب از وضعیت بورس از زبان رضایی کارشناس بازار سرمایه

معاون ستاد ملی جمعیت: پوشک بچه‌ها هم در قانون آمده ولی برای اجرایش پول نیست!

کارشناس اقتصادی: رسیدن به فناوری در اقتصاد نامولد نفتی نیاز جدی پیدا نمی کند

تخصیص بیش از 6 هزار و 800 قطعه انواع سکه در حراج امروز

هدیه 10 سوت طلا بدون قرعه کشی فقط با ثبت نام

کادو برای روز مادر چی بخریم؟

کارشناس اقتصادی دلیل افزایش 8 برابری قیمت مسکن را شرح می‌دهد

چطور تخفیف بیمه ماشین را انتقال دهیم؟