روایت «بلومبرگ» از پیامد سقوط دولت بشار اسد برای خاورمیانه
جهان ما
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - ایرنا / تارنمای «بلومبرگ» امروز (شنبه) در تحلیلی مدعی شد: در حالی که ترکیه خود را به عنوان بازیگر اصلی در شکلدهی آینده سوریه مطرح میکند، سقوط حکومت «بشار اسد» به بیثباتی در خاورمیانه منجر خواهد شد.
«بلومبرگ» در گزارشی با اشاره به اینکه «دولت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، پس از پیشروی زمینی خیرهکننده گروههای مخالف سقوط کرد»، مدعی شد: سرنگونی این حاکم دیرینه شوکهای بزرگی را به خاورمیانه وارد کرده است.
بلومبرگ ادعا کرد که «سرنگونی دولت بشار اسد، منشاء جدیدی از بی ثباتی را در خاورمیانه به وجود آورده است».
این گزارش افزود: ترکیه انگیزهای قوی برای کمک به ایجاد سوریهای باثبات و صلحآمیز از ویرانههای حکومت بشار اسد دارد، بهویژه به این دلیل که میزبان دستکم سه میلیون پناهنده از همسایه جنوبی خود است. همچنین شرکتهای ترکیهای در صورت شروع بازسازی پساجنگ، میتوانند از این موضوع بهرهمند شوند.
بلومبرگ در ادامه با اشاره به آخرین تحولات در اقتصاد جهانی، بازارها و ژئوپولیتیک خاطرنشان کرد که بانک مرکزی اروپا، بانک ملی سوئیس و بانک کانادا نرخ بهره را کاهش دادهاند و انتظار میرود هفته آینده فدرال رزرو نیز این روند را دنبال کند.
مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر 1403 برابر با 27 نوامبر 2024 با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه 18 آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال 1971 در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، 54 سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال 2000 میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و در نهایت گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنابر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفتند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1197080/