ایمانی: به بهانه ظریف میخواهند رؤسای دو قوه را مقابل هم قرار دهند
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - فردا / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: آن دسته از اصلاحطلبانی که به آقای قالیباف میتازند میخواهند نقش او را کمرنگ کنند تا نه فقط او بلکه مجلس را تضعیف کرده باشند.
پس از بالاگرفتن ماجرای حضور ظریف در دولت و منع قانونیای که بر سر راه او وجود دارد، اصلاحطلبان سعی کردند اولا به مجلس حملات تندی داشته باشند و ثانیا محمدباقر قالیباف به عنوان رئیسمجلس را تخریب کنند و او را در مقابل رئیسجمهور قرار دهند. حالا پرسش این است که دلیل چنین فضاسازیهایی علیه رئیس مجلس چیست؟
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «طرح مدام حواشی پیرامون آقای ظریف و حضورش در دولت به نظر من به صلاح کش نیست. از هر دو طرف چه اصولگرایان رادیکال و چه اصلاحطلبان طوری برخورد میکنند که به پروژه وفاق رئیسجمهور ضربه میزند. برخی از سمت اصولگرایان مدام میگویند که به سرعت آقای ظریف باید از دولت کنار برود و از آن سمت هم برخی اصلاحطلبان سعی میکنند، مسئولان را در برابر هم قرار دهند و مشخصا آقای قالیباف و آقای پزشکیان را در برابر هم بگذارند تا از این رهگذر به نوعی مجلس را مقابل دولت قرار دهند. واقعا جای تعجب است که چرا جناح طرفدار آقای پزشکیان در مسیری قدم میگذارند که در مسیر وفاق مورد نظر دولت مشکل ایجاد میکند».
او ادامه داد: «برخی اصلاحطلبان و طیف رادیکال اصولگرا میخواهند همچنان حاکمیت را دوگانه جلوه دهند و نمیخواهند شرایطی ایجاد شود که حاکمیت به صورت یکپارچه پیش برود».
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «تردیدی نیست که بخشهایی از اصلاحطلبان از زمان انتخاب وزرا و در ادامه انتخاب استانداران نقدهای تندی را علیه دولت به راه انداختند. همین طیف حالا از مسیر موضوع حضور آقای ظریف در دولت خواه یا ناخواه مشغول ضربهزدن به وفاق مورد نظر دولتاند».
ایمانی در پایان گفت: «نقش آقای قالیباف از جنبههای مختلف حایز اهمست است. آن دسته از اصلاحطلبانی که به آقای قالیباف میتازند میخواهند نقش او را کمرنگ کنند تا نه فقط او بلکه مجلس را تضعیف کرده باشند زیرا او رئیس مجلس است و حمله به او حمله به مجلس محسوب میشود. فرض کنید گروه یا جناحی به یکی از نمایندگان حمله کند، طبیعی است چنین شرایطی به منزله حمله به کلیت مجلس نیست اما حمله به رئیس مجلس تضعیف جایگاه مجلس محسوب میشود. نکته دیگر آن است که آقای قالیباف در بین رجال سیاسی فردی مهم و تأثیرگذار است. سومین مسئله هم نقش مهم او در جریان اصولگرایی است. واقعا در جریان اصولگرایی کمتر چهرهای تأثیر او را دارد. با این اوصاف طیفهایی از اصلاحطلبان با حمله به آقای قالیباف عملا به جریان اصولگرایی حمله میکنند. این حملات در حالی است که آقای قالیباف از ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم تا حد امکان همکاریهای لازم را با رئیسجمهور داشته و سعی کرده است که زمینه وفاق ملی فراهم شود اما متأسفانه هنوز حملات علیه او ادامه دارد».
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1193965/