ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله روزنامه جوان/ چرا روزنامه‌ها برای رئیس‌جمهور چاپ را به تأخیر نینداختند؟! سیاست روز

سرمقاله روزنامه جوان/ چرا روزنامه‌ها برای رئیس‌جمهور چاپ را به تأخیر نینداختند؟!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه جوان / سرمقاله روزنامه جوان با عنوان «چرا روزنامه‌ها برای رئیس‌جمهور چاپ را به تأخیر نینداختند؟!» به قلم غلامرضا صادقیان در ادامه آمده است:
چرا روزنامه‌ها برای پوشش گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور چاپ خود را به تأخیر نینداختند؟! این بی‌توجهی برای برخی رئیسان‌جمهور سابق و در برخی روزنامه‌ها سابقه دارد ولی این‌بار هیچ‌یک از روزنامه‌های جریان‌های مختلف، گفت‌وگوی رئیس‌جمهور را در همان شب پوشش نداد. برخی یا تمامی روزنامه‌های اصلی در مواقعی مثل وعده‌صادق یا در اخباری که مهم تشخیص می‌دهند، هزینه‌های تأخیر چاپ و هماهنگی با چاپخانه‌ها و نظام توزیع و کار تا نیمه‌شب را می‌پذیرند و روزنامه روز بعد را از اخبار شب پیش خالی نمی‌گذارند. حالا، اما رئیسان‌جمهور گویا برای روزنامه‌نگاران جذابیت خود را از دست داده‌اند! این چند دلیل دارد که به آنها اشاره می‌کنم.
چرا روزنامه‌ها برای پوشش گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور چاپ خود را به تأخیر نینداختند؟! این بی‌توجهی برای برخی رئیسان‌جمهور سابق و در برخی روزنامه‌ها سابقه دارد ولی این‌بار هیچ‌یک از روزنامه‌های جریان‌های مختلف، گفت‌وگوی رئیس‌جمهور را در همان شب پوشش نداد. برخی یا تمامی روزنامه‌های اصلی در مواقعی مثل وعده‌صادق یا در اخباری که مهم تشخیص می‌دهند، هزینه‌های تأخیر چاپ و هماهنگی با چاپخانه‌ها و نظام توزیع و کار تا نیمه‌شب را می‌پذیرند و روزنامه روز بعد را از اخبار شب پیش خالی نمی‌گذارند. حالا، اما رئیسان‌جمهور گویا برای روزنامه‌نگاران جذابیت خود را از دست داده‌اند! این چند دلیل دارد که به آنها اشاره می‌کنم. 
سخنان رئیسان‌جمهور ما اغلب کلیشه‌ای و کلی و قابل‌پیش‌بینی و بدون اشاره به جزئیات جذاب و فاقد عنصر مسئولیت‌پذیری است و می‌توان دید که به‌راحتی همه‌چیز را گردن گذشته می‌اندازند و از اینکه دیگران نمی‌گذارند کار بشود، گلایه می‌کنند و ملغمه‌ای از این موارد. در مورد آقای پزشکیان علاوه‌بر تمامی این ایرادات، توقف ایشان در شعار‌های انتخابات که «باید کارشناسان نظر بدهند» و «باید با وفاق و همدلی مشکلات را حل کنیم» مشهود بود. تا کی؟! تا چه زمانی کارشناسان را گرد هم می‌آورید؟! آیا همین که هیچ‌یک از روزنامه‌های همسو و غیرهمسو با دولت حاضر به پوشش به‌موقع مهم‌ترین نشست خبری رئیس‌جمهور نشدند، به معنای آن نیست که نتوانستید این همدلی را نه در حامیان و نه در منتقدان ایجاد کنید؟! ظاهراً دل به دل راه ندارد وگرنه برای روزنامه‌ها ماندن و شنیدن و گزارش و تحلیل سخنان رئیس‌جمهور باید جذابیت کافی داشته باشد. گویا اغلب روزنامه‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که چیز دندان‌گیری از سخنان پزشکیان نخواهند شنید. آقایان در این مدت چندماهه دنبال حل مشکل برخی دوستان دوتابعیتی و آوردن دوستان دیگر از مجلس به دولت و حتی آن‌طور که گفته شد بازگرداندن فلان مجری به تلویزیون و فلان بازیگر به سینما بوده‌اند، اما برای ناترازی‌های برق و آب و گاز و مسکن و حقوق و خورد و خوراک، تنها حرف دولت این است که «باید از کارشناسان بخواهیم نظر دهند»! خب روزنامه‌ها مگر عقل‌شان را اجاره داده‌اند که تا دیروقت بمانند و این حرف‌های تکراری را بشنوند؟!
مسئله دیگر که روزنامه‌ها کمتر می‌پذیرند زیربار پوشش گفتگو‌های تلویزیونی بروند، همین مسئله «عشق تلویزیون» بودن مسئولان دولتی است! در تلویزیون هر چیزی را نمی‌توان پرسید. مصاحبه‌شونده و مصاحبه‌کننده هر دو ملاحظه هم را دارند و گاهی گفتگو به چله‌نشینی و بزم دوستانه تبدیل می‌شود و آنگاه نیز که ظاهراً بحث خیلی داغ و پرسش‌ها چالشی شده است، نهایتاً آن است که «آقای رئیس‌جمهور صادقانه بگویید بنزین را گران می‌کنید یا نه؟» و بعد شنیده شود که «وقتی ارز برای واردات بنزین نمی‌دهند، مجبوریم.» یعنی یک پرسش ساده با تمنای «لطفاً صادق باشید» و پاسخی با لبخند که «خب پس چه کنیم»! تلویزیون ایران هیچ‌وقت مصاحبه‌گر حرفه‌ای و کاربلد در هیچ یک از دوران خود نداشته است، چون برای پرورش چنین افرادی موقعیت ایجاد نکرده است. همیشه این گمان غلط بوده است که اگر با رئیس‌جمهور، خودمانی و با لبخند تمام کنیم، این برای کشور بهتر است. یکصد سال تعلیمات جهانی علوم ارتباطات و سیاست خلاف این را می‌گوید زیرا باور نظریه‌پردازان ارتباطات آن است که هر گفت‌وگوی سازنده با مسئولان دولتی به امنیت ملی و وفاق ملی کمک بیشتری می‌کند تا یک گفت‌وگوی بی‌سروته. بسیار قابل‌تأمل است که هیچ‌یک از رئیسان‌جمهور سه دهه گذشته هرگز و هرگز نتوانستند به محض رسیدن به قدرت مشکلات را میراث گذشتگان ننامند، حتی آنانی که همان اول گفتند که چنین نمی‌کنند! این بسیار زشت و رفتاری فرتوت است. 
نهاد‌های داخل دولت و تلویزیون و دیگران باید بدانند گفت‌وگوی رسانه ملی با ارشدترین مدیر اجرایی کشور اگر واجد استاندارد‌های لازم باشد و ضمن رعایت حرمت رئیس‌جمهور، صریح و روشن پرسش‌های واقعی مردم و نخبگان پرسیده شود و پاسخ‌ها نیز مسئولیت‌پذیرانه و روشن و همراه با پیشنهادات یا تصمیمات قابل‌اجرا و عملی باشد، این اوج شکوفایی یک حکومت مردم‌نهاد و اوج وفاق و همدلی و همراهی مردم است، حتی اگر پاسخ‌ها مردم را نسبت به آینده امیدوار نکند!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1193575/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خصوصی سازی خودرو به نقطه صفر رسید؟

مادر شهیدان «رضی‌پور» از مازندران آسمانی شد

استفاده از ماشین های سلطنتی ایران توسط ملک عبدالله!

زندگی بزرگان/ مکافات قضا شدن نماز صبح آیت الله نخودکی اصفهانی

قدیری ابیانه: برخی تا ایران را تایلند نکنند دست بردار نیستند

ایران اتهام‌زنی‌ رسانه‌ها مبنی بر دخالت در سوریه را رد کرد

آیت الله جوادی آملی: اسلام دین برادری است و هیچ انسانی را تحقیر نمی‌کند

هاشمی‌طبا پشت‌پرده انتشار خبر استعفای پزشکیان را افشا کرد!

روایت تکان‌دهنده از وحشی‌گری صهیونیست‌ها: از شکستن دست و پای کودک 4 ساله‌ای که بازی می‌کرد تا قتل‌های روزمره!

هشدار روسیه درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در سوریه

فرودگاه‌های منطقه مسکو فعالیت خود را از سر گرفتند

سندروم گلام و سوریه‌سازی از ایران امروز

نشستن بر دسته مبل

از طعنه‌های تندروها تا شادی نخبه‌ها

سبقت بازار از قانون در استفاده از رمزارز

وزیر کار: پرداخت وام مشاغل خانگی باید شتاب گیرد

قبل از اتومبیل در ایران کالسکه و درشکه بود

نظر بیل نلسون مدیر فعلی ناسا در مورد موجودات فرازمینی

صحبت های دلنشین اردشیر رستمی

ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد

پزشکیان: شرمنده‌ایم

سوریه همچنان بر مدار خشونت و انتقام‌ از علوی‌ها

پسکوف: گمانه‌زنی درباره علت سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان اشتباه است

بمباران فرودگاه صنعا توسط جنگنده‌های ارتش صهیونیستی

روزنامه نگار سعودی مطرح کرد: دو مسیر ایران در سوریه جدید

ماجرا‌های آقای معاون

سقوط بشار اسد و 13 خاطره از سفر سوریه

وزیر نیرو: 80 واحد نیروگاهی در کشور خارج از مدار هستند

آمار وزارت کار از رشد فقر مطلق مستأجران

مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است

سرقت گروهی از یک جواهرفروشی در کانادا

کشف اختروشی که 140 هزار میلیارد برابر زمین آب دارد!

معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی

باهنر: بشار اسد خسته شده بود؛ او از ایران طلب کمک نکرد

خاطره قالیباف از کمک‌رسانی حاج قاسم سلیمانی به مردم زلزله‌زده بم

پزشکیان: باید بپذیریم مشکل داریم و بعد برایش راه حل پیدا کنیم

خط و نشان ترامپ برای بریکس!

مسکو: نیروهای روسی کنترل سکونتگاه گیگانت در دونتسک را به دست گرفتند

گزارش سازمان ملل از نسل کشی در غزه: کشتار بیش از 45 هزار نفر از جمله 13 هزار کودک

جنایت دیگری از رژیم صهیونیستی در غزه؛ شهادت 5 خبرنگار فلسطینی

مقام ارشد نظامی سابق اوکراین: توانایی ادامه جنگ را نداریم

الحوثی: اسرائیل در غزه نسل‌کشی می‌کند

رئیس سابق موساد: فشارها بر حماس نتیجه‌ای نداشته است

بحران سیاسی کره‌جنوبی؛ طرح استیضاح رئیس‌جمهور موقت هم پس از یون ارائه شد

نیاز نظام جولانی به دشمن بیرونی

نظر عضو شورای عالی فضای مجازی از تصمیمات جلسه آخر شورا؛ زهری نوش جانمان شد و دشمن شاد شدیم

داستانک/ کور، کر و لال!

وقتی یک تازه به دوران رسیده پاش به اروپا و آمریکا می رسه!

غارت فروشگاه‌های آمریکا در آستانه سال نوی میلادی

تبریک کریسمس فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی