ایران پرسمان

آخرين مطالب

قانون حجاب مجلس، چالش‌سازی بین دولت پزشکیان و مردم؟ سیاست روز

قانون حجاب مجلس، چالش‌سازی بین دولت پزشکیان و مردم؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| انتشار جزئیات قانون عفاف و حجاب موجی از واکنش‌ها را با خود به همراه داشته است و هر کسی از ظن خود به این مساله واکنش نشان داده و اظهارنظر کرده است.
موضوعی مهم و مبتلا به جامعه که باعث شده نه تنها فعالان سیاسی، جامعه‌شناسان، حقوقدانان و فعالان مدنی و مسائل زنان بلکه مردم عادی نیز به این قانون واکنش‌های منفی نشان دهند. قانونی که به اذعان عده‌ای حتی خوانندن آن نیز حس خوبی به دست نمی‌دهد چه رسد به اینکه بخواهند به مرحله عمل و اجرا نیز برسد. واقعیت این است که مجلس نیز که در مقام قانون‌گذار عمل می‌کند باید به نحوی قانون را نوشته و قانونگذاری کند که این قانون قابلیت اجرا داشته باشد و از آن مهم‌تر اینکه جامعه‌پذیر باشد. به عبارت دیگر این قانون به حدی برای جامعه قابل پذیرش باشد که خود مردم آن را با فراغ بال پذیرفته و اجرا کنند نه اینکه برای عدم اجرای آن مجازات‌هایی از قبیل جریمه‌های نقدی یا حبس در نظر گرفته شود. چرا که قانونی که جامعه‌پذیر نباشد و از سوی جامعه نیز رعایت نشود صرفا در روی کاغذ خواهند ماند و قابلیت اجرا نخواهد یافت. لذا به نظر می‌رسد که در خصوص قانون حجاب که امری فرهنگی و اجتماعی است باید مسیر گفت‌وگو و اقناع پیش گرفته شود. باید با مردم گفت‌وگو کرد و حجاب را در قالب یک فرهنگ جامعه‌پذیر ارائه کرد.
موضع دولت
مسعود پزشکیان، دولت چهاردهم خود را با وعده‌هایی از جنس دغدغه‌های مردم روی کار آورد و در اظهارات خود نیز همواره به این موضوع اشاره داشته است. وعده‌هایی چون حل مشکلات معیشتی، رفع فیلترینگ، تعامل با دنیا، ایجاد عدالت آموزشی و... که هر کدام در جای خود قابل بحث و بررسی است. اما یکی از مهم‌ترین وعده‌های رئیس‌جمهور بحث نحوه مواجهه با زنان و دختران بود و در زمان پیش از این دولت نیز بارها به این مساله اشاره داشت که نوع بر خوردها با بانوان در شأن و منزلت آنها نیست. سخنگوی دولت همواره بر این نکته تاکید داشته که موضوعاتی مانند عفاف و حجاب جزو موضوعاتی است که از جنس فرهنگی و اجتماعی و هنجاری است و با وفاقی که بین دولت و مجلس وجود دارد هر تصمیمی که گرفته شود تصمیم به نفع کشور و مردم خواهد بود. مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور نیز اخیرا گفته بود: «قانون عفاف و حجاب در حالت تعلیق قرار گرفته است». طی روزهای گذشته نیز مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور در واکنشی تلویحی به قانون عفاف و حجاب در ایکس نوشت: «برای اصلاح قوانین «بد» هم مسیرهای منطقی پیش‌بینی شده است، حکمرانی شایسته از اجرای قوانینی که مخالف مصالح کلی کشور است و جامعه را دچار تنش و دوپارگی خواهد کرد پیشگیری خواهد کرد. باید قدری بیشتر صبور باشیم. گفته‌اند کامیابی عاقبت کسی است که صبر می‌ورزد.» همین نوع موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد که نوع نگاه دولت در مساله حجاب با مجلس کاملا متفاوت است. از طرفی از آنجایی‌که رئیس‌جمهور بارها مخالفت خود را با برخی سختگیری‌ها نشان داده بوده و این سخت‌گیری‌ها در جزئیات قانون حجاب بسیار پر رنگ‌تر آمده، به‌نظر می‌رسد که دولت موضعی متفاوت از سایر قوا اتخاذ کند. هر چند که روز گذشته شاهد نشست مجلس و قوه قضائیه بودیم و روسای این دو قوه نیز به این مساله پرداختند. قالیباف رئیس مجلس گفت:‌ «بدون شک حجاب یک موضوع شرعی و قانونی‌ است و باید قوا و بخش‌های مختلف و دستگاه‌های متفاوت به آن توجه کنند»، اما محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در موضعی نرم‌تر اظهارداشت: «قانونی که در این زمینه وضع شده باید ابلاغ و اجرا شود و اگر کاستی‌هایی دارد باید اصلاح شود». این نوع موضع‌گیری‌ها نیز نشان از اهمیت و خطیر بودن این موضوع دارد.
واکنش‌ها به قانون حجاب
انتشار جزئیات لایحه حجاب همچنان با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو است و علما و روحانیون نیز به این مساله واکنش نشان داده‌اند. چه اینکه یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این خصوص اظهار کرد: یک وقت اجرای قانون به این شکل است که افراد را بگیریم، زندانی و حبس کنیم و شلاق بزنیم. آیت‌ا... مسعودی خمینی گفت: «اگر با خانم‌ها با زبان لین سخن بگوییم، مقداری از آنان می‌پذیرند و دیگر شلاق و زندان معنا ندارد و درست نیست. قانون اگر به این شکلی باشد که گفتم، بله باید اجرا شود ولی اگر قانون تند باشد دولت نباید آن را اجرا کند.» همچنین رئیس فرهنگستان مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران نیز در خصوص این قانون به مراجع تقلید نامه نوشت. در بخشی از نامه سرگشاده آیت‌ا...مصطفی محقق داماد آمده است: «مستحضرید که اخیرا قانونی در مجلس شورای اسلامی با عنوان لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به تصویب رسیده که حسب اطلاع، قوه مجریه آمادگی اجرای آن را ندارد و آن را غیرقابل اجرا و بر خلاف مصالح عامه می‌داند. تجربه عملی در پی‌گیری آنچه این قانون در پی آن است هم نشان داده است که رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر از جمله عدم توهین به کسانی‌که امر و نهی می‌شوند و رعایت حرمت و کرامت آنها در عمل ممکن نبوده است و بسیار اتفاق افتاده است که نه تنها آبرو و حیثیت شخص مورد امر و نهی که خانواده آنها نیز مورد تعرض قرار گرفته است. نکته مهمی که کاملا مرتبط با رسالت مرجعیت است اینکه به نظر این جانب با توجه به آشنایی با مفهوم و معنای قانون و‌‌ تجربۀ نسبتا طولانی و انس با دانش حقوق، مواد زیادی از این قانون نه تنها غیرقابل اجرا‌ که از نظر ثمربخشی در امر مقدس عفاف و حجاب درست، نتیجه عکس خواهد داد و حتی موجب تنفر نسل جوان از آموزه‌های دینی و ترک ناخواسته وطن اسلامی توسط برخی از هموطنان عزیز می‌شود. به‌عنوان یک دانش آموخته حوزه علمیه قم از شما بزرگواران استدعا دارم‌ در راستای رسالت فرهنگی نهاد مرجعیت برای حل این معضل اجتماعی عنایت ویژه فرموده تا مساله از طرق پیش‌بینی شده در‌‌ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نحو شایسته حل و فصل گردد».

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1193421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سبقت بازار از قانون در استفاده از رمزارز

وزیر کار: پرداخت وام مشاغل خانگی باید شتاب گیرد

قبل از اتومبیل در ایران کالسکه و درشکه بود

نظر بیل نلسون مدیر فعلی ناسا در مورد موجودات فرازمینی

صحبت های دلنشین اردشیر رستمی

ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد

پزشکیان: شرمنده‌ایم

سوریه همچنان بر مدار خشونت و انتقام‌ از علوی‌ها

پسکوف: گمانه‌زنی درباره علت سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان اشتباه است

بمباران فرودگاه صنعا توسط جنگنده‌های ارتش صهیونیستی

روزنامه نگار سعودی مطرح کرد: دو مسیر ایران در سوریه جدید

ماجرا‌های آقای معاون

سقوط بشار اسد و 13 خاطره از سفر سوریه

وزیر نیرو: 80 واحد نیروگاهی در کشور خارج از مدار هستند

آمار وزارت کار از رشد فقر مطلق مستأجران

مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است

سرقت گروهی از یک جواهرفروشی در کانادا

کشف اختروشی که 140 هزار میلیارد برابر زمین آب دارد!

معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی

باهنر: بشار اسد خسته شده بود؛ او از ایران طلب کمک نکرد

خاطره قالیباف از کمک‌رسانی حاج قاسم سلیمانی به مردم زلزله‌زده بم

پزشکیان: باید بپذیریم مشکل داریم و بعد برایش راه حل پیدا کنیم

خط و نشان ترامپ برای بریکس!

مسکو: نیروهای روسی کنترل سکونتگاه گیگانت در دونتسک را به دست گرفتند

گزارش سازمان ملل از نسل کشی در غزه: کشتار بیش از 45 هزار نفر از جمله 13 هزار کودک

جنایت دیگری از رژیم صهیونیستی در غزه؛ شهادت 5 خبرنگار فلسطینی

مقام ارشد نظامی سابق اوکراین: توانایی ادامه جنگ را نداریم

الحوثی: اسرائیل در غزه نسل‌کشی می‌کند

رئیس سابق موساد: فشارها بر حماس نتیجه‌ای نداشته است

بحران سیاسی کره‌جنوبی؛ طرح استیضاح رئیس‌جمهور موقت هم پس از یون ارائه شد

نیاز نظام جولانی به دشمن بیرونی

نظر عضو شورای عالی فضای مجازی از تصمیمات جلسه آخر شورا؛ زهری نوش جانمان شد و دشمن شاد شدیم

داستانک/ کور، کر و لال!

وقتی یک تازه به دوران رسیده پاش به اروپا و آمریکا می رسه!

غارت فروشگاه‌های آمریکا در آستانه سال نوی میلادی

تبریک کریسمس فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی

فاطمی امین: از ماجرای خودروهای شاسی بلند خبر نداشتم

لاوروف: آماده مذاکره با ترامپ درباره جنگ اوکراین هستیم

الجولانی با هیأت عراقی دیدار کرد

قمار ژئوپلیتیکی خونین کیم؛ پشت پرده تلفات سنگین نظامیان کرۀ شمالی در اوکراین

لاوروف: نباید اجازه دهیم سوریه تجزیه و سناریوی لیبی تکرار شود

رئیس جدید دستگاه اطلاعات سوریه تعیین شد

نخستین پیام رسمی بیروت به دولت جدید در دمشق

زمزمه خروج آمریکا از «سازمان جهانی بهداشت»؛ تعهدگریزی‌ ترامپ ادامه دارد؟

آلمان گرجستان را نقره داغ کرد

یورونیوز: اصابت موشک روسی دلیل سرنگونی هواپیمای مسافربری آذربایجان بود

گران‌ترین درخت کریسمس در آلمان ساخته شد

کسری گاز در مناطق سردسیر ایران

حکمت/ بهترین مردم چه کسى است؟

سطح سیاره‌ی بهرام و بادهای این سیاره