نظر پروانه مافی درخصوص دیدارهای رئیس جمهور با احزاب
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - ایسنا / نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: درست است که رئیس جمهور از یک حزب خاص نیامده و به طور مشخص عضو حزبی نیست اما با دیدارها و نشست هایی که در این مدت با احزاب مختلف داشته است، نشان داد که ایشان به کار حزبی علاقه مند بوده و گوش شنوایی برای شنیدن نقطه نظرات احزاب مختلف دارد.
پروانه مافی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقش احزاب در کارآمدسازی نظام اجرایی و سیاسی کشور، بیان کرد: تعریفی که از حزب در همه جای دنیا و در کشور ما وجود دارد این است که حزب یک جایگاه سیاسی است که افراد برای گرفتن قدرت در آن حضور پیدا کرده و تمرین می کنند و آماده می شوند و در زمانی که لازم بود در قدرت قرار می گیرند. این یک تعریف ساده از کارکرد و فعالیت حزب است. در همه جای دنیا نیز این تعریف وجود دارد. کسانی که دوست دارند کار سیاسی انجام داده و قصد ورود به قدرت دارند، وارد احزاب می شوند.
احزاب با تربیت نیروهای با انگیزه و علاقه مند می توانند در عرصه قدرت نقش آفرین باشند
وی اظهار کرد: جنبه مفید این کار این است که احزاب افراد تازه وارد که در عین حال علاقه مند و با انگیزه و عموما نیز جوان هستند را تربیت می کنند. این افراد در بخش های مختلف احزاب قرار گرفته و فعالیت می کنند. این افراد آماده می شوند و با ریزه کاری ها و کلیات و جزئیات کار آشنا می شوند. این آشنایی به نوعی افراد را برای حضور در عرصه های سیاسی آماده می کند. بعد از اینکه سازمان حزب توانست نیروهای طرفدار را به خوبی جمع آوری و تربیت کند، انگیزه خوبی برای حضور در قدرت در بین هواداران ایجاد می شود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سپس حزب و به خصوص سران حزب می توانند با شناسایی خوبی که از افراد دارند، آنها را برای جایگاه های سیاسی معرفی کنند. در این چارچوب حزبی همه افرادی که در یک کشور زندگی می کنند، از پایین ترین سطح سیاسی که علاقه فعالیت و کار سیاسی است در این مجموعه های حزبی جمع می شوند، آماده می شوند، می آموزند و در نهایت مرحله به مرحله در مناسب قدرت قرار می گیرند.
سیاست های کلی کشور باید مدافع احزاب باشد
وی تاکید کرد: این امر سبب می شود یک نوع پیوستگی و هم افزایی بین عموم مردم و کانون های قدرت شکل بگیرد. عوامل متعددی مانع تشکیل احزاب قوی می شود. از نگاه بنده مهم ترین مانع این است که سیاست های کلی کشور مدافع احزاب نیست. در حقیقت احزاب از رکن اصلی قدرت باید نیرو بگیرند. زمانی که احزاب نتوانند این درک را از ارکان سیاسی کشور بگیرند، طبیعتا سست می شوند. ممکن است فعال باشند اما سست می شوند. هواداران آنان نیز به همان نسبت و به همان اندازه سست می شود. بدین ترتیب احزاب دیگر نمی توانند تاثیر گذار باشند. برای تقویت جایگاه احزاب باید نظام حزبی مورد قبول سیاستمداران و ارکان نظام باشد. اگر کشور به تثبیت نظام حزبی توجه داشته و علاقه مند باشد که این اتفاق رخ دهد، باید حمایت از افراد و اشخاص که در احزاب عضو می شوند در خصوص داشتن حاشیه های امنیتی نیز مورد توجه قرار گیرد.
مافی بیان کرد: از سوی دیگر حمایت های مالی نیز مهم است. قطعا این مجموعه های فعال هزینه هایی دارند. باید پشتیبانی های مالی وجود داشته باشد. نبود حمایت های مالی به قدرتمندی احزاب ضربه وارد می کند؛ البته برخی از احزاب در کنار فعالیت های خود، فعالیت های اقتصادی می کنند و این امر گاهی شائبه هایی ایجاد می کند که مانع فعالیت های اقتصادی احزاب می شود. باید نگاه و رویکرد نظام به این نوع فعالیت ها برای پشتیبانی از نظام حزبی تغییر کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دکتر پزشکیان به عنوان ریاست جمهوری شاید خودش یک فرد حزبی نباشد و از حزب مشخصی نیامده باشد. البته ایشان مورد تایید جبهه اصلاحات بود ولی در یک حزب خاص و مشخصی عضویت ندارد. اکنون در حال حاضر ایشان عضو هیچ حزبی نیستند. اما اینکه ایشان برای احزاب وقت گذاشته و آنان را می بینند و با آنها مذاکره می کنند و نقطه نظرات آنان را می شنوند، نشان می دهد که ایشان به کار حزبی علاقه مند هستند و این به نظر من نوید مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1187969/