ایران پرسمان

آخرين مطالب

تسهیلات 1000میلیاردی برای توسعه دانش‌بنیان‌های فضایی/ ایجاد کانون‌های توسعه فناوری‌های فضایی در 7 دانشگاه اقتصاد روز

تسهیلات 1000میلیاردی برای توسعه دانش‌بنیان‌های فضایی/ ایجاد کانون‌های توسعه فناوری‌های فضایی در 7 دانشگاه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / حسین افشین ضمن تشریح عملکرد دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» که اکنون در مدار قرار دارند، بر اهمیت پذیرش شکست‌ها به عنوان پله‌هایی برای رسیدن به موفقیت تاکید و خاطرنشان کرد: موفقیت‌های امروز ما نتیجه شکست‌های دیروز هستند؛ باید از فناوری‌های جدید بیاموزیم که گاهی اوقات از طریق تجربه شکست‌ها به موفقیت دست پیدا می‌کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور افزود: این رویکرد در پروژه‌های فضایی اخیر نیز بسیار مشهود بوده است. دو ماهواره کوثر و هدهد اکنون در مدار قرار دارند و ما از عملکرد آنها بسیار خرسندیم. اهمیت این پروژه‌ها در آن است که هر دو ماهواره هم‌اکنون به طور فعال داده‌ها را دریافت می‌کنند، به طوری که ما دو مرتبه در روز، از مدار داده دریافت می‌کنیم. صبح امروز و ساعت 9 شب، هر دو ایستگاه دریافتی داده‌ها را به طور موفقیت‌آمیز دریافت کرده‌اند.
نقطه عطفی در صنعت فضایی
افشین، پرتاب موفقیت‌آمیز اولین ماهواره دانش‌بنیان بخش خصوصی به فضا را نقطه عطفی در توسعه صنعت فضایی کشور دانست و بیان کرد: این پروژه از سال 1398 در معاونت علمی کلید خورد و در سال 1400 با وزارت ارتباطات قراردادی به امضا رسید که براساس آن، داده‌های حاصل از این ماهواره‌ها خریداری شود. حدود 50 درصد از هزینه‌های این خریدها توسط وزارت ارتباطات و باقی‌مانده آن توسط معاونت علمی تامین شد.
وی با اعلام اینکه این موفقیت نتیجه همکاری و هماهنگی‌های گسترده داخلی و بین‌المللی است، افزود: همکاران ما از معاونت علمی هم‌اکنون در روسیه به‌ سر می‌برند تا جزئیات پرتاب را پیگیری کنند.
افزایش شمار شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور به وضعیت فعلی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فضایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ما حدود 30 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه داریم که از این تعداد، 20 شرکت فعال هستند؛ یکی از دلایل عدم افزایش میزان شرکت‌های فعال در این حوزه به چالش‌های اقتصادی مرتبط با صنعت فضایی برمی‌گردد. ما امیدواریم که با این پرتاب‌ موفق و حمایت‌های مجدد، اقتصاد این حوزه رونق بگیرد و بتوانیم در کوتاه مدت تعداد شرکت‌های فعال را به 30، 40 و حتی 60 شرکت افزایش دهیم.
ورود بخش خصوصی، گامی به سوی تجاری‌سازی
وی در ادامه اظهارات خود، به سابقه ساخت ماهواره در دانشگاه‌ها اشاره و بیان کرد: در گذشته، ماهواره‌ها توسط دانشگاه‌ها ساخته می‌شدند، هرچند این امر به رسوخ علمی خوبی در دانشگاه‌ها کمک می‌کرد؛ اما نتایج آن به تجاری‌سازی منجر نمی‌شد.
افشین با تاکید بر اینکه، امروز، ورود بخش خصوصی به این حوزه را به عنوان اولین و مهم‌ترین گام تلقی می‌کنیم؛ ادامه داد: در گام بعد، تصمیم گرفتیم که فرآیند ساخت ماهواره‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
تسهیلات 1000 میلیارد تومانی برای پرواز دانش‌بنیان‌های حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، گفت: در دوره جدید معاونت، صحبت‌هایی با سازمان فضایی داشتیم و به منظور تقویت این بخش، تسهیلاتی معادل یک هزار میلیارد تومان برای حوزه فضایی در نظر گرفته‌ایم؛ این اقدام می‌تواند به تحریک بیشتر بخش خصوصی کمک کند و امیدوارم به زودی خبری خوش مبنی بر افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه از 30 به 60 و حتی 100 را به اطلاع شما برسانم، زیرا پتانسیل‌های بسیاری برای رشد و توسعه در صنعت فضایی وجود دارد.
اهمیت داده‌های فضایی و هزینه‌های گزاف خرید آنها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در ادامه بررسی تحولات جدید در صنعت فضایی کشور، نقش حیاتی داده‌های فضایی را در پیشرفت سایر علوم مورد تاکید قرار داد.
وی گفت: این یک مقدمه برای سایر علوم است؛ برای مثال، در حوزه‌های هوش مصنوعی، مدیریت انرژی، بحث‌های زیست‌محیطی و... داده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و این داده‌ها عمدتاً نیازمند ماهواره‌ها برای جمع‌آوری و ارسال هستند.
افشین افزود: باید به این نکته توجه کنیم که خرید داده‌های فضایی هزینه‌بر است. به طور تقریبی، عمر عملیاتی یک ماهواره در حدود سه سال است و هزینه خرید داده برای یک سال برابر با هزینه ساخت دو ماهواره است. به عبارتی؛ وقتی یک شرکت برای یک سال داده خریداری می‌کند، به نوعی می‌توان گفت که هزینه‌ای معادل ساخت دو ماهواره را پرداخت کرده است.
ایجاد کانون‌های رشد فناوری فضایی در هفت دانشگاه
وی بر اهمیت توجه به دانشگاه‌ها در توسعه فناوری فضایی و همکاری‌های مشترک تاکید کرد و گفت: ما نباید از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها غافل شویم. به همین منظور، برنامه ویژه‌ای برای هفت دانشگاه برتر کشور در نظر گرفته‌ایم که دارای پتانسیل و زیرساخت‌های فضایی هستند.
به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، افشین که شب گذشته در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت 21 شبکه خبر سخن می‌گفت،با اشاره به این‌که دانشگاه‌ها به عنوان کانون‌هایی برای رشد تکنولوژی‌های جدید در حوزه فضایی در نظر گرفته شده‌اند؛ خاطرنشان کرد: این همکاری تحت قالب توافق‌نامه‌های سه‌جانبه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دانشگاه و سازمان فضایی انجام خواهد شد.
توسعه فناوری فضایی، زنجیره‌ای متصل بین علم و صنعت
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور اضافه کرد: توسعه علم در دانشگاه‌ها و تجاری‌سازی آن در بخش خصوصی باید به عنوان یک زنجیره‌ پیوسته دیده شود. ما به دنبال شکل‌دهی این زنجیره هستیم تا بتوانیم با همت و تلاش جوانان سرزمینمان به تحقق این هدف نائل شویم.
افشین، همچنین درپایان ابراز امیدواری کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود و عزم محکم جوانان، بتوانیم به دستاوردهای ملموس و قابل توجهی در عرصه فناوری فضایی دست یابیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1183389/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسئولیت اجتماعی حلقه گمشده توسعه پایدار در جامعه ایران

مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی: انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث عملیاتی شد

تمدید مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت برای 2 سال دیگر

همتی خواستار نهایی سازی سامانه جامع امور گمرکی شد

پسر شطرنج باز 8 ساله با قدرتی ماورائی

واکنش خیره کننده‌ی حیوانات به نواخته شدن موسیقی بصورت زنده

یخ های ذوب شده یخچال های آلاسکا

طبیعت زیبای کاملوپس در کانادا

کشف اولین منظومه سه‌گانه سیاه‌چاله‌ای

شانه ات را دیر آوردی سرم را باد برد!

سپاه: رزمایش شهدای امنیت تا پاکسازی تروریست‌ها و اشرار ادامه دارد

سفیر سابق ایران در آلمان: می‌توان با ترامپ از طریق لابی‌های مختلف گفتگو کرد

پس لرزه اظهارات جنجالی حمید رسایی درباره علت حضورش در توئیتر

رایزنی عراقچی با وزیر خارجه ترکمنستان

زلزله پیروزی ترامپ در حزب حاکم انگلیس

هتک حرمت اسرای زن فلسطینی؛ حماس و جهاد محکوم کردند

دیپلمات ایرانی: در دنیای دیپلماتیک همیشه فرصت‌های زیادی وجود دارد

ادعای عجیب رجانیوز: شرکت در نشست محیط زیستی باکو اعتبار دادن به سران اسرائیل است

اولین نگرانِ پیروزی ترامپ

عضو مجمع مدرسین حوزه قم: در بحث رابطه با امریکا نباید پای دین را وسط کشید

چرا دهلی از بازگشت ترامپ راضی است؟

برگزاری همایش اقتصاد دریا محور، پیشران رشد اقتصادی پایدار با تاکید بر بخش خصوصی "

از خصولتی‌ها هم مالیات بگیرید!

مسولیت اجتماعی حلقه گمشده توسعه پایدار در جامعه ایران

دستور قطع مازوت‌سوزی نیروگاه شازند صادر شد

خلف وعده مونتاژکاران در تحویل خودرو

هرجا هر خیری بهت رسید از امام زمان(عج) است

امیرالمومنین(ع) را در آن زمان کسی نمی‌شناخت

مراحل آرزوهای ما از جوانی تا پیری

ازدواج امیرالمومنین(ع) با حضرت فاطمه زهرا (س) یک خصیصه بود

تصاویری زیبا از مجمع الجزایر آزور

گوناگون/ دو شرط حضرت زینب برای ازدواج چه بود؟

تبریک میلاد حضرت زینب کبری سلام‌الله‌علیها و روز پرستار

فراخوان مشارکت در دو برنامه ملی «تولید داروهای مشتق از پلاسما»و «تولید انسولین»

سعی نکنیم بی درمان رو درمان کنیم!

بیانیه پایانی اجلاس خبرگان؛ از دادن درسی عبرت‌آموز به رژیم صهیونیستی قویاً حمایت می‌کنیم

ادعای ایسنا: خلیفه گروهک تروریستی جیش‌الظلم به هلاکت رسید

«گروسی» احتمالا به ایران سفر خواهد کرد

روسیه: تلفات اوکراین در کورسک از 30 هزار تن گذشت

عملیات ضدصهیونیستی در شهر رام‌الله

بمباران مهم‌ترین بیمارستان غزه

بازگشت تاریخی یا پایان دموکراسی؟

دپوی 65 هزارتن شیرخشک صنعتی در کارخانجات

ایران‌ رتبه اول جهان در تولید زرشک ‌

یارانه ایرانیان مقیم خارج از کشور قطع می‌شود

انحلال سه صندوق بازنشستگی نشانه شجاعت دولت است

مقام توانیر: قیمت برق متناسب با الگوی مصرف پلکانی افزایش می‌یابد

راننده قطار با شرف

سفری در دنیای هنر و ابراز احساسات از هاوانا تا جهان

نگاهی به هنر پویای ایوان زلنین