هشدار جدی اوباما به رایدهندگان یهودی و مسلمان در مورد بازگشت ترامپ
جهان ما
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - فارس / رئیسجمهور دموکرات پیشین آمریکا در اظهاراتی به رایدهندگان یهودی و مسلمان آمریکایی نسبت به خطرات بازگشت دوباره ترامپ به قدرت هشدار داد.
باراک اوباما، رئیسجمهور دموکرات سابق آمریکا در جریان یک سخنرانی تبلیغاتی در حمایت از کامالا هریس، ضمن انتقاد از سیاستهای دونالد ترامپ در مورد اقلیتهای مذهبی این کشور نسبت به خطرات بازگشت احتمالی وی برای این گروه هشدار داد.
به گزارش نیوزویک، اوباما در جریان سخنرانیاش در ایالت ویسکانسین خطاب به جمعیت حاضر عنوان کرد: شاید شما از مسلمانان آمریکایی و یا یهودیانی باشید که به خاطر جنگ در خاورمیانه و خونریزیهای حاصل از آن بسیار دلشکسته، عصبانی هستید و در عین حال از افزایش یهودستیزی نگرانید.
او در ادامه خطاب به جمعیت حاضر عنوان کرد: چرا اکنون قصد دارید از کسی حمایت کنید که پیشتر در دوران ریاستجمهوریاش موانع زیادی بر سر راه مسلمانان در این کشور گذاشته است و به کسانی نزدیک شده است که که هولوکاست را به کلی انکار میکنند.
اظهارات اوباما در شرایط حساسی مطرح میشود که هر دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا تحت تاثیر رقابت فشرده میان خود به دنبال جلب آرای رایدهندگان اقلیتهای مذهبی در ایالتهای کلیدی و موسوم به میدان نبرد آمریکا هستند.
طبق آخرین نظرسنجیهای انجام گرفته شده 65 درصد از یهودیان آمریکایی هریس را به ترامپ ترجیح میدهند در حالی که تنها 34 درصد آنها حامی ترامپ محسوب میشوند.
ترامپ پیشتر تحت تاثیر اظهاراتش مورد انتقاد رایدهندگان یهودی در آمریکا قرار گرفت، او در سخنانی عنوان کرده بود که در صورت شکست در انتخابات ریاستجمهوری، یهودیان حامی هریس را مقصر اصلی شکست خود خواهد دانست.
ترامپ حتی برای ترغیب رایدهندگان یهودی جهت جلب آرای انتخاباتی آنها گفته است، در صورتی که در انتخابات ریاستجمهوری شکست بخورد، رژیم اسرائیل در عرض دو سال از ریاستجمهوری هریس نابود خواهد شد.
اظهارات ترامپ در حالی مطرح میشود که او نه در جریان انتخابات سال 2016 و نه در جریان انتخابات سال 2020 نتوانست بیشترین آرای مربوط به یهودیان را به خود اختصاص دهد.
اشاره اوباما به موانع ایجاد شده از سوی ترامپ برای مسلمانان مربوط به اجرای طرحی بود که به موجب آن شهروندان 6 کشور مسلماننشین جهان از سفر به آمریکا منع میشدند، اقدامی که از سوی عفو بینالملل ویرانگر توصیف شد و با انتقادات گستردهای همراه شد.
اکنون آرای اقلیتهای مذهبی در ایالتهای کلیدی آمریکا میتواند تاثیر گستردهای بر پیروزی دو نامزد انتخاباتی داشته باشد. به عنوان مثال در ایالت پنسیلوانیای آمریکا بیش از 400 هزار یهودی ساکن هستند که آرایشان برای هریس و ترامپ بسیار حائز اهمیت و تعیین کننده خواهد بود.
ایالتی که بایدن در سال 2020 با جلب آرای 81 هزار نفر برنده اصلی آن تعیین شد.
ترامپ چند روز گذشته نیز با سفر به یکی از پرجمعیتترین شهرهای عربتبار و شیعه نشین ایالت میشیگان آمریکا یعنی شهر دیترویت سعی کرد تا آرای رایدهندگان مسلمان عرب این ایالت را از آن خود سازد و با تمرکز بر افزایش نارضایتی این گروه از سیاستهای دولت بایدن و هریس در جریان جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه این گروه را هم در انتخابات ریاستجمهوری با خود همراه کند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1182169/