سرمقاله آرمان ملی/ پاسخ ایران به اسرائیل و موضع آمریکا
جهان ما
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - آرمان ملی / «پاسخ ایران به اسرائیل و موضع آمریکا» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم عبدالرضا فرجیراد است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
این روزها از مسئولان کشور میشنویم که پاسخ به رژیم صهیونیستی قطعی است. طبیعتا با توجه به صحبت قبلی مقام رهبری که فرمودند من «پاسخ به اسرائیل را به مسئولان کشور واگذار کردم» بدین معنی است که مسئولان به ویژه در شورای امنیت ملی نشستند، جمع بندی کردند، نظرات را گرفتند و به این نتیجه رسیدند که لازم است پاسخ داده شود.
سخنان روز گذشته رهبری نیز احتمالا جمع بندی نظرات مسئولان است. حال مساله این است که حتما ایران مثل روشهای گذشته پاسخ خواهد داد که طبیعتاً معلوم نیست و ممکن است همان روشها باشد و ممکن است روشهای دیگر باشد و شاید هم مجموعهای از روشها از داخل ایران یا کشورهای دیگر که با مقاومت رابطه دارند یا حتی از همان کشورهایی که نیروهای مقاومت در آنها حضور دارند پاسخ اسرائیل داده شود. اکنون شاهدیم که از جانب لبنان عملاً حملاتی به بعضی از شهرهای اسرائیل صورت میگیرد. از طرفی برخی صحبت از تاثیر تحولات منطقه بر انتخابات پیش روی آمریکا میکنند که اساسا روی این انتخابات تاثیرگذار خواهد بود یاخیر. آنچه مسلم است اگر طی این سه روزه پاسخی داده نشود بعید است که تاثیر زیادی داشته باشد، اما اگر حمله در همین سه روز صورت گیرد میتواند مقداری به ضرر دموکراتها تمام شود و طبیعتا بیتاثیر نیست. هرچند که تقریباً نزدیک به نیمی از جمعیت آمریکا که حق رای دارند، یعنی 70 میلیون تاکنون رای دادند و دیگر تاثیرگذار نیستند. مساله اینکه حالا این آتشبس بین اسرائیل و حزبا... و... به نتیجه میرسد که بعید است تا انتخابات به نتیجه برسد. چرا که نتانیاهو از نظر داخلی و هم از نظر اینکه بفهمد در انتخابات آمریکا چه نتیجهای حاصل میشود و بر اساس آن نتیجه تصمیم میگیرد که چه سیاستی را برای آتشبس یا ادامه درگیری بپذیرد؛ لذا به تنش نیاز دارد. البته اینکه برخی معتقدند تبادل آتش میان ایران و رژیم صهیونیستی به جنگ درگیری تمامعیار ختم میشود باید اذعان داشت که این رفت و برگشتیهای حملهای وجود خواهد داشت. ممکن است که ایران پاسخ دهد و آنها نیز در زمانی دیگر به ایران پاسخ دهند. اما آمریکاییها وارد درگیری نمیشوند. اگر ترامپ سه روز دیگر انتخاب شود تلاش خواهد کرد با توجه به قولهایی که داده فشار بیاورد که نتانیاهو جنگ را تمام کند. اما اگر هم خانم هریس در انتخابات پیروز شود سیاستش با بایدن تا حدودی متفاوت خواهد بود. خانم هریس با آقای نتانیاهو مشکل پیدا میکند همچنان که آقای اوباما مشکل پیدا کرد. لذا بعید به نظر میرسد که این رفت و برگشتیها به جنگ منطقهای تبدیل شود. شرایط استراتژیک جهانی چنین اجازهای را نمیدهد و آمریکا هم نمیخواهد به خاطر اینکه بالاخره جنگ اوکراین در جریان است. چینیها هم به عنوان مهره اصلی دشمنی با آمریکا تا حدودی فراموش شدند. طبیعتاً آمریکا نمیخواهد جنگ دومی ایجاد شود که به جنگ سوم در تایوان و دریای جنوبی چین ختم شود و چین از آن استفاده کند. لذا به هیچ وجه آمریکا اجازه نمیدهد که اسرائیل آنها را به سمت جنگ مستمر و دائمی ببرد. اتفاقا همین کشتی و هواپیما آوردن آمریکا برای دفاع از اسرائیل در منطقه به خاطر این است که شدت حملات ایران رو بگیرند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1181756/