ایران پرسمان

آخرين مطالب

حسین مرعشی نوشت: سه گام برای حل منازعه جهان ما

حسین مرعشی نوشت: سه گام برای حل منازعه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
باید برای پایان جنگ و خاموشی نزاع در خاورمیانه هرچه سریع‌تر اقدام کنیم

سیدحسین مرعشی- دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران| شرایط خاورمیانه بعد از 7 اکتبر تاکنون دچار تحولات اساسی و خسارت‌های انسانی ضایعه‌باری شده است. در این مدت نیز یک‌سری از واقعیت‌ها از جمله خشونت‌طلبی، تصمیمات ضدانسانی و فوق ‌تصور سران و مقامات اسراییل که از هفتم اکتبر به این سو شروع شد، مجددا به اثبات رسید. اما مسأله‌ای که شاهد آن بودیم، اسقامت جبهه مقاومت بود. در این مدت که بیش از یک سال گذشته، فشارها و حملات بی‌امانی از سمت اسرائیل به جبهه مقاومت وارد شد اما این فشارها مطلقا منتهی به فروپاشی این جبهه نشد.
بنابراین به جرات می‌توان گفت که اسرائیل بعد از حملات سنگین زمینی و هوایی به غزه و در ماه‌های اخیر، حمله هوایی بسیار سنگین و زمینی محدود به لبنان به هدف اصلی خود که همان نابودی جبهه مقاومت و یا توسعه امنیت برای اسرائیل بود، نتوانست دست یابد.
بنابراین امروز همه باید این واقعیت را بپذیرند که هیچ نیروی‌ای در منطقه حذف‌شدنی نیست. تصوری که اسرائیل به خصوص تندروهای این رژیم دارند این است که اساسا حزب‌الله در لبنان وجود نداشته باشد یا هیچ فلسطینی‌ای در کرانه باختری و غزه زندگی نکند. تصوری که از اساس غیرواقعی است. از طرفی دیگر این تصور هم که برخی در بعضی از سطوح جبهه مقاومت به آن معتقدند که اسرائیل به زودی و در دوره زمانی کوتاه‌مدتی دست از خشونت و وحشی‌گری بردارد، تصور درستی نیست. تا آتش‌بس نشود، این جنگ و ویرانی و کشتار ادامه دارد.
به همین دلیل امروز خاورمیانه بیش از هر زمان دیگری نیازمند یک آتش‌بس فراگیر و رفتن به سمت حل‌وفصل مشکلات واقعی برای خاموشی این جنگ خسارت‌بار است. هر تلاشی برای برقراری آتش‌بس قابل تقدیر و لازم است.
اگر در این زمینه توافقی صورت بگیرد، مهم‌ترین دستاورد آن توقف کشتار و حفظ جان مردم است. در شرایط کنونی نه فقط مردم غزه یا جنوب لبنان بلکه حتی اسرائیلی‌ها هم نمی‌توانند آرام زندگی کنند زیرا الان شهرهای مهم شمالی اسرائیل در تیررس حزب‌الله است و مردم این منطقه هم نمی‌توانند به راحتی زندگی کنند. در لبنان هم همین‌طور است. لذا مهم‌ترین دستاورد آتش‌بس و توافق بر سر پایان جنگ و برگشتن مردم به زندگی عادی است. بعد از این مرحله، گام دوم باید جبران خسارت‌ها باشد. قدم نهایی نیز این باشد که کشورهای تأثیرگذار و گردانندگان اصلی منطقه، چه در حوزه مقاومت و چه حامیان بدون قید و شرط اسرائیل باید به این جمع‌بندی برسند که نمی‌توان این منطقه را بدون طرحی جامع برای صلح، آرام کرد. تمامی گفت‌وگوهای قبلی از جمله گفت‌وگوهای بین مصر و اسرائیل، مذاکرات بین گروه‌ها و کشورهای دیگر با اسرائیل و قرارداد اسرائیل، بی‌نتیجه مانده است. جهان نمی‌تواند آتش زیر خاکستر منطقه خاورمیانه را نادیده بگیرد.
بالاخره پایان همه جدل‌ها و جدال‌ها باید صلح باشد و هیچ راهی غیر از این وجود نخواهد داشت که توسط آن به راه‌حل جامعی برسیم. امروز در مورد حل مسأله فلسطین و اسرائیل، جامع‌ترین پیشنهاد این است که آوارگان برگردند. سپس با رفراندومی که در آن یهودی‌ها، مسلمان‌ها، مسیحی‌ها و عرب‌ها شرکت داشته باشند، تکلیف این سرزمین و حکومت آن روشن شود. اما به نظر نمی‌رسد که الان در دنیا چنین آمادگی وجود داشته باشد.
بر این باورم که ایران می‌تواند خواسته‌های خودش را برای پس از آتش‌بس و توافق، صورت‌بندی کند. در کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت می‌توانیم دودولتی را در سرزمین فلسطین که هم کشورهای عربی به آن تمایل دارند و هم اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها از آن سخن گفته‌اند، مطرح کنیم که البته تنها مخالف این طرح فقط اسرائیلی‌ها هستند. هرچند طرح چنین موضوعی نیز پیچیدگی‌های خاص خود را به لحاظ جغرافیایی دارد اما ایران می‌تواند ابتدا به عنوان یک گام حداقلی با دودولتی موافقت کند تا همه دنیا به یک اجماعی برسند و دولت فلسطین مستقر و منطقه نیز از این تنش خارج شود. پس از آن و در طولانی‌مدت نیز می‌توان برای تعامل و زندگی مسالمت‌آمیز در منطقه و تقویت جناح‌های سیاسی میانه‌رو، مسأله یک‌دولتی را محقق کرد. به نظر می‌رسد اگر بخواهیم با واقعیت‌ها زندگی کنیم، واقعیت‌ها به ما می‌گویند که اسرائیل اگرچه می‌تواند ضربات سنگینی به حزب‌الله و حماس و غزه بزند اما نمی‌تواند و قادر نیست، نیروی مقاومت که ریشه در جان همه لبنانی‌ها، فلسطینی‌ها و سوری‌ها دارد را از بین ببرد. از این طرف جبهه مقاومت هم قادر نیست در شرایطی که قدرت‌های بزرگ غربی برای دفاع از کلیت اسرائیل پشت این رژیم ایستاده‌اند و آن را حمایت می‌کنند، اسرائیل را در کوتاه‌مدت وادار به عقب‌نشینی‌ کند. پس بهتر است به سوی آتش‌بس پیش رفت و پس‌ از آن طی جلسات مختلف از این منازعه‌ به راه‌حلی برسیم. بنابراین همانطور که گفته شده نخست، آتش‌بس برای توقف کشتارهای مردم و خسارت‌ به زندگی و جان آنها. دوم، ترمیم خسارت‌ها و زندگی‌های ویران‌ شده مردم و سوم پیگیری یک راه میانه که همان تشکیل دودولتی در فلسطین است. در درازمدت نیز با تقویت نیروهای سیاسی میانه‌رو در منطقه باید بتوانیم زمینه‌های زندگی مسالمت‌آمیز و شرافتمندانه را برای همه صاحبان ادیان و اقوام در منطقه در قالب یک دولت پیگیری و اجرایی کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1181682/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنترل قیمت دلار با مداخله بازارساز

خلاقیت در شکار با ایجاد دایره‌ی مرگ!

آریزونا یکی از زیباترین بیابان‌های دنیا!

نمای زیبای پروژه میدان ضلع ایوان قبله حرم مطهر رضوی

در این ظرف‌ها، طبیعت را تناول می‌کنید!

پیچیده‌ترین کاوشگر مریخ

ساخت آجر از خاک ماه برای ساخت پایگاه‌های آینده

شاعر شاطر دیده بودید؟

چهارمین جشنواره شعر کودک ایران برگزیدگان خود را شناخت

فرمانده کل سپاه دو پیام صادر کرد

زاکانی: به شما خبر می‌دهم اسرائیل به در و دیوار می‌زند و التماس می‌کند که ایران جبران نکند

رسانه‌های صهیونیستی مدعی شدند: ایران آماده حمله است

حواشی دیدار پزشکیان با فعالان طرح جهش تولید

چرایی بدبینی ایرانیان به ترامپ از نگاه «نیوزویک»

خودکشی یک نظامی دیگر رژیم صهیونیستی

دیدار پوتین و وزیر خارجه کره شمالی؛ پیام «اون» به مسکو ابلاغ شد

پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

همتی: اقتصاد کشور باید پیش‌بینی‌پذیر شود

دستور رئیس جمهور برای واردات به جای جلوگیری از صادرات

زمین در اجرای قانون جوانی جمعیت تامین می‌شود

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

طراحی پرتره با شکستن کنترل شده شیشه

کمک به لاک پشت های گیر افتاده در گل و لای

عاقبت وحشتناک کار کردن با موبایل در حین رانندگی

4 گوشه دنیا/ ترسناک‌ترین قبرهای کشف‌شده در اروپا

خلاقیت مهندس تنبل و باهوش برای شکستن تخم مرغ

تست سلاح ضد پهپاد

گوناگون/ فلسفه و ابعاد استخاره از دیدگاه ائمه

وقتی نادانسته وارد لانه یک خرس خاکستری 500 کیلویی می شوید

زنگ‌های هشدار انقراض انسان‌ها و پستانداران به صدا درآمد

نگاهی به داستان‌های شاهنامه فردوسی

این سامانه پیشرفته ایران، تهدیدی خطرناک برای هواپیماهای اسرائیلی است

معاون شهید سلیمانی: به من گفتند چرا جمهوری اسلامی به دنبال بمب اتم نیست؟

چگونه تحقیق آسوشیتدپرس، ادعاهای اسرائیل درباره بیمارستان‌های غزه را رد کرد؟

تمدید بازداشت متهمان پرونده افشاگری‌ امنیتی در اراضی اشغالی

واکنش جهاد اسلامی به تحرک شنیع تل آویو علیه آنروا

ریزش شدید شاخص بورس در آستانه انتخابات امریکا

چه زمانی منتظر نتایج انتخابات آمریکا باشیم؟

عکاس ورزشی سیرجانی: لالایی‌ می‌خوانم و عکس می‌گیرم

خبرخوش برای ایثارگران ؛ فرآیند تامین مسکن تسهیل می‌شود

حقوق وزرای دولت چقدر است؟

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

افعی درخت سبز در جنگل های بارانی غرب آفریقا

وسیله مناسب برای خرمالو چینی

4 گوشه دنیا/ بیماری‌های مرموز برخی از دیکتاتورهای مشهور تاریخ

حالا نوبت من است که از مادرم پرستاری کنم!

وقتی کل جنگل محاصره ات می کنند!

بومی‌سازی چرخ‌دنده خورشیدی با یک بیستم قیمت نمونه مشابه خارجی

کتاب جالبی که نمادگرایانه به مبارزه با دشمن می‌پردازد