ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ پس‌مانده انتخابات 2020 جهان ما

سرمقاله شرق/ پس‌مانده انتخابات 2020
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق / «پس‌مانده انتخابات 2020» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم احمد غلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بسیاری بر این باورند در انتخابات 2024 آمریکا تفاوتی جدی بین دونالد ترامپ و کامالا هریس در سیاست خارجی وجود ندارد. محل منازعه در مسائل داخلی آمریکا‌ست. همین تحلیلگران اختلاف‌نظر در سیاست خارجی را بیش از آنکه عمل‌گرایانه باشد، رتوریک (سخنورانه) می‌دانند و تأکید می‌کنند تفاوت فقط در لحن گفتار است وگرنه هریک ناگزیرند به کارهای مشابه دست بزنند. در مسائل داخلی هم اختلاف جدی فقط در چند مورد است و یکی از آنان مسئله مهاجران است. رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ترامپ، درصدد است این تفاوت را بیش از اندازه بزرگ و ضروری جلوه دهد. او در سخنرانی‌هایش به نوعی از مهاجران حرف می‌زند که گویا باندهای تبهکاری آمریکا را اشغال کرده‌اند. او با صراحت آمریکا را «کشور اشغال‌شده» می‌نامد با مهاجرانی که تهدیدی جدی برای دموکراسی آن هستند. در‌واقع ترامپ در سخنرانی‌های انتخاباتی خود می‌خواهد این‌گونه القا کند که مهاجران، «ژویی‌سانس» (لذت) مردم آمریکا را ربوده‌اند. او می‌خواهد یک «دیگری» بسازد و نشان بدهد مسبب وضع موجود بیگانگان داخلی هستند، کسانی که موجب شده‌اند ژویی‌سانس آنان از دست برود و برای در امان‌ ماندن از این دیگری راهی جز بازگشت به هویت ملی وجود ندارد. معمولا هویت‌سازی از طریق «پس‌مانده‌های» دوره‌های تاریخی گذشته صورت می‌گیرد. آنچه ‌ژیژک به آن «شیء مطلق ملی» می‌گوید. همان پروژه‌ای که ترامپ آن را دنبال می‌کند تا از نگرانی و ترس مردم آمریکا برای افزایش آرای خود و پیروزی بر رقیبش بهره‌برداری کند. او به حامیانش این‌گونه القا می‌کند این دیگری (مهاجران) است که زندگی و دموکراسی آمریکا را تهدید می‌کند. همان کاری که اپوزیسیون خارجی ایران درصدد است با جامعه ناراضی ایران به نفع خود انجام بدهد؛ یعنی بازنویسی روایت‌های تاریخی گذشته با دیگری‌سازی که دست بر قضا زمینه‌هایی هم برای آن وجود دارد. اما تجربه تاریخی دیگری‌سازی برای رسیدن به شیء مطلق ملی نشان داده این امر به هرچه بینجامد به آزادی، رفاه و دموکراسی منجر نخواهد شد. اگر سرمایه‌داری اضطراب‌آفرین است و مدام امیال جدید می‌آفریند و در آن از زندگی پایدار خبری نیست، جامعه شبه‌سرمایه‌داری‌ای همچون ایران هم دچار اضطراب ناشی از فقر است که پشت در هر خانه‌ای خوابیده است. با این وجود، وضعیت اپوزیسیون ایرانی داخل آمریکا تراژیک است؛ آنان از یک سو به پیروزی ترامپ دل بسته‌اند و از سوی دیگر در مواجهه با پروژه شیء مطلق قومی ترامپ قرار دارند. کامالا هریس روی دیگر سکه است؛ او نیز با هراس‌افکنی در دل طبقه بورژوازی آمریکا، تلاش می‌کند به بهانه صیانت از دموکراسی، رقیب را ناهنجار جلوه داده و موجبات شکستش را فراهم کند. از این‌رو در اغلب سخنرانی‌هایش به اعتراضات پیشین آمریکا که در آن حامیان ترامپ کاخ کنگره آمریکا (Capitol Building) را اشغال کرده‌اند، اشاره می‌کند. کامالا هریس می‌خواهد به پاشنه آشیل ترامپ ضربه بزند و به بهانه صیانت از دموکراسی، او را تحت‌ فشار بگذارد. این رقابت بیش از آنکه یک رقابت انتخاباتی یا به گفته دونالد ترامپ رقابتی بین دو حزب باشد، رقابت بین دو تفکر است. حتی اگر این وضعیت ظاهرسازانه باشد، با این وجود نخبگان و نمایندگان نهادهای دموکراتیک آمریکا را از سرانجام این انتخابات در چگونگی پذیرش شکست رقبا نگران کرده است. هرچقدر تنش و اختلاف‌نظر در مسائل داخلی جدی است، در مسائل خارجی به‌خصوص در مسائل منطقه خاورمیانه هر دو نامزد انتخاباتی کار متفاوتی نخواهند کرد. 
یکی از تحلیلگران آمریکایی، استیون.آ کوک (ستون‌نویس فارن‌پالیسی)، بر این باور است در سیاست خارجی خاص خاورمیانه کار چندانی از هر دو نامزد برنمی‌آید. او باور دارد دولت بایدن به‌طور قاطع تمایل نداشت با ایران مواجهه‌ای جدی داشته باشد، حتی در این اواخر می‌کوشید ایرانیان را برای حل مسئله هسته‌ای ‌پای میز مذاکره بکشاند. او می‌گوید‌ ترامپ نیز در زمان ریاست‌جمهوری‌اش مواجهه جدی با ایران نداشت و تفاوت دولت ترامپ و بایدن بیش از هر چیز در لحن و گفتار خصمانه ترامپ خلاصه می‌شود نه در عمل. این تحلیلگر باور دارد در زمان ترامپ هیچ اقدام جدی‌ای علیه ایران صورت نگرفت و حتی زمانی‌که ایران پهپاد آمریکایی را در خلیج‌ فارس سرنگون کرد، هیچ نشانه‌ای از برخورد با ایران وجود نداشت. استیون.آ کوک می‌گوید: «مسئله دیگر خاورمیانه برای نامزدهای آمریکا، مسئله دو دولت در جنگ میان فلسطین و اسرائیل است. با اینکه هر دو نامزد ایده‌های متفاوتی را دنبال می‌کنند، ‌یک هدف دارند و آن چگونگی به‌وجود‌آمدن دو دولت و صلح است. مسئله سوم، عادی‌سازی تناقضات منطقه است. ترامپ و هریس به دنبال عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی از‌جمله عربستان هستند، اما این کار بدون قطع‌نامه‌ای که آینده فلسطینیان را تضمین کند دور از دسترس خواهد بود». انتخابات 2024 ریاست‌جمهوری آمریکا یک تفاوت اساسی با انتخابات 2020 دارد و آن چیزی نیست جز اینکه هیچ ناگفته‌ای باقی نمانده است و بازیگران (نامزدها) همه برگ‌های خود را رو کرده‌اند و همین امر باعث شده ایرانیان حساسیت خود را به این انتخابات از دست بدهند. گویا این انتخابات پس‌مانده انتخابات 2020 است که اثرگذاری‌اش را از دست داده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1181400/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرباز انگلیسی ارتش اسرائیل: نیروهای حزب‌الله بهترین مبارزان هستند

عطوفت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نسبت به ما

جوانه‌زنی دانه‌ها در شرایط کنترل شده با دستگاه ایران‌ساخت

مقامات صهیونیست: حیفا به شهر موشک‌ها تبدیل شده است

بی تدبیری درتعرفه آیفون‌های لاکچری؛ عوارض 2برابری در1404

لاوروف: قلمروی اوکراین با نقض توافقات، کوچک‌ و کوچک‌تر می‌شود

مولوی عبدالحمید: شایسته‌سالاری راهی برای اتحاد در سیستان و بلوچستان است

تأکید پزشکیان بر حضور بخش خصوصی در حوزه حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و توسعه اسکله‌ها

درگیری‌های شدید بین مقاومت فلسطین و نیروهای اشغالگر در کرانه باختری

تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی در صحن مجلس بررسی می‌شود

بازیگوشی جالب بچه پاندا

یه نشدن هایی هست که اولش ناراحت میشی ...

اتفاقی نادر در حیات وحش؛ یوزپلنگ مادر 4 توله‌اش را بزرگ کرد

ذره‌بین «هابل» و «جیمز وب» روی کرکس فضایی و برخورد 2 کهکشان

سیدحسن خمینی: دنیا همان دنیای عصر تیمور و چنگیز است

هنرنمایی که منجر به حادثه شد

مهاجرانی: پایان دادن فوری به کشتار مردم غزه و لبنان، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دولت است

دره زیبای هایقر در فیروزآباد

روش عجیب سنجاب ها برای حمل بچه هایشان

جابه‌جایی بدنه یک هواپیمای مسافربری بوئینگ 737

زیبایی چشم نواز آبشاری در ایسلند

کلید ایستگاه فضایی «تیانگونگ» به فرمانده جدید داده شد

ما ما وارثان دردهای بی شماریم

مخبر: جذب منابع در اختیار مردم می‌تواند مسائل بازار سرمایه را رفع کند

هشدار حماس درباره تحرکات اشغالگران در کرانه باختری

بلایی که حزب الله بر سر حیفا آورده است

صخره ای شگفت انگیز در جزایر فارو

لحظه اصابت پهپاد حزب الله به کارخانه‌ای در سرزمین‌های اشغالی

قیمت گوسفند زنده و انواع گوشت گوسفند در بازار

سقوط هولناک دوچرخه سوار از روی کوه

لحظه نصب ماهواره‌های کوثر و هدهد بر روی پرتابگر سایوز

موضع جنبش حماس درباره ادعای مجمع مدرسین و محققین

محمد هاشمی: در دولت چهاردهم هیچ گاه تعرضی به دولت قبل صورت نگرفته است

تبلیغات فیبر نوری در سال1971

انتشار رمان هاروکی موراکامی در ایران

تداوم اعتراض شخصیت ها به لایحه بودجه دولت انگلیس

وحی فعل از زبان آیت الله جوادی آملی

قطع سهمیه سوخت وسایل نقلیه سنگین فاقد معاینه فنی

دیدار و نشست مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان با دو نماینده مجلس

بیانیه سازمان همکاری شانگهای درباره حمله به مراکز نظامی ایران

روایت کوثری از موافقت اعضای شورای عالی امنیت ملی با پاسخ نظامی ایران به صهیونیست‌ها

وابستگی معیشت 4 میلیون کشاورز به سرشماری کشاورزی

سهم خودرو از سرمایه خارجی

رشد 12 برابری واردات خودرو در 7 ماه امسال

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 68 هزار تومان قرار گرفت

مداخله درهمی در بازار ارز؛ قیمت دلار کاهشی می‌شود؟

افزایش 5 هزار واحدی شاخص کل بورس

هزینه چند هزار میلیارد تومانی برای دور زدن فیلترینگ

زمان‌بندی مجلس برای بررسی جزئیات لایحه بودجه 1404

بهره بین بانکی کاهش یافت