ایران پرسمان

آخرين مطالب

چرا دولت حقوق کارمندان و بازنشستگان را فقط 20 درصد بالا برد؟ اقتصاد روز

چرا دولت حقوق کارمندان و بازنشستگان را فقط 20 درصد بالا برد؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین /یک کارشناس بازار کار تاکید می‌کند: همین امسال می‌توانیم دستمزدها را واقعی کنیم. چرا باید قوانین متعدد تصویب کنیم، بروکراسی اداری راه بیاندازیم و دنبال تشکیلات جدید باشیم که هر سال می‌خواهیم شرایط دستمزدها را تغییر دهیم، همسان‌سازی حقوق را اجرا کنیم.
در حالی دولت پیشنهاد افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان را در لایحه بودجه سال آینده داده است که کارشناسان معتقدند انتظار می‌رفت دولت نرخی را پیشنهاد دهد که رقم دریافتی حقوق‌بگیران به نرخ واقعی نزدیک شود. طبق تبصره 12 لایحه بودجه که هفته گذشته از سوی دولت به مجلس تقدیم شد، ضریب حقوق گروه‌های مختلف گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در سال آینده به میزان 20 درصد افزایش می‌یابد.
البته در این میان، برخی کارشناسان اعتقاد دارند که عملا تنگناهای ناترازی مالی دولت، مانع افزایش و جبران قدرت خرید، حقوق و دستمزد کارکنان متناسب با تورم بوده است. آن‌طور که اخیرا وزیر اقتصاد اعلام کرده؛ در سال‌جاری حدود 850 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم. رییس سازمان برنامه و بودجه نیز این عدد را تایید کرده و گفته؛ این عدد را تأیید می‌کنم. در مورد بخشی از این پرداخت‌ها که می‌توانستیم پرداخت کنیم، در بودجه 1404 سعی در صرفه‌جویی خواهیم داشت و تمهیدات لازم را برای بودجه سال آینده اعلام کنیم. شفاف کسری بودجه را بیان کردیم تا سال آینده مجبور به اخذ کمک از صندوق توسعه ملی نباشیم.
تعداد فقرا 6 برابر افزایش پیدا کرده است

در همین رابطه حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در واکنش به میزان افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده می‌گوید: واقعا انتظار ما این بود که امسال در رابطه با افزایش حقوق و دستمزدها برای همه گروه‌ها، کارمندان، کارگران و بازنشستگان، یک تغییر و تحولی در کشور اتفاق بیفتد، چون ما دچار چند مشکل اساسی شده‌ایم.
وی می‌افزاید: اول این‌که به‌خاطر وضعیت تورمی و تحریم‌ها و شرایط سخت اقتصادی، قدرت خرید مردم به شدت تنزل پیدا کرده و آن‌ها واقعا نمی‌توانند نیازهای ضروری خود را با این حقوق و دستمزدها تامین کنند. طی 10 سال گذشته براساس برآوردهای نهادهای حاکمیتی و نهادهای علمی و تحقیقاتی در کشور، تعداد فقرا به بیش از 5، 6 برابر افزایش پیدا کرده است و بخش زیادی از مشکلاتی که در حوزه فقر و گسترش آن اتفاق افتاده، ناشی از همین کاهش درآمدهای سرپرست خانواده‌ها و حقوق‌بگیران و شاغلین هستند.
این کارشناس بازار کار تصریح می‌کند: موضوع دیگر، اعتراضات گسترده‌ای است که ما در کشور در بخش‌های مختلف اجتماعی مثل اعتراض کارگران و بازنشستگان و کادر درمانی و پرستاران و به تبع آن، کارمندان را طی سال‌های گذشته نسبت به حقوق و دستمزد و درآمدشان شاهد بودیم و این‌ها به عنوان یک مطالبه عمومی در کشور مطرح شده است.
حاج‌اسماعیلی ادامه می‌دهد: مساله شرایط عمومی و امنیت عمومی در کشور ایجاب می‌کند که دولت به این مساله توجه داشته باشد، چون گرانی‌ها هر روز اتفاق می‌افتد، رشد قیمت‌ها را شاهد هستیم و ما نتوانستیم دستمزدها را به آن اندازه افزایش دهیم، بنابراین یک ضرورت هست که ما براساس یک کار کارشناسی دقیق بتوانیم به اندازه شرایط اقتصادی و تورم، دستمزدها را افزایش دهیم.
وی متذکر می‌شود: موضوع بعدی که فکر می‌کنم حتما این ضرورت را دوچندان کرده، بحث این است که ما به دلیل این‌که شاخص نداشتیم، نتوانستیم دستمزدها را افزایش دهیم. بالاخره افزایش دستمزدها در کشور متناسب با شاخص‌های اقتصادی است؛ مثل تعریف خط فقر که الان هم صورت نگرفته است.
این کارشناس اقتصادی بیان می‌کند: دولت چهاردهم دو ماه است که کار خود را آغاز کرده و حاضر نشده خط فقر را تعریف کند. این یک ضرورت بود. قبل از این‌که به قدرت برسند، همین گروه انتقاد می‌کردند و با ما همراه بودند که باید خط فقر را تعریف کنیم. چرا الان مرکز آمار ایران، بانک مرکزی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خیلی صریح و کارشناسی و دقیق خط فقر را اعلام نمی‌کنند.
چرا پیش‌بینی کارشناسی از نرخ تورم نداریم؟
حاج‌اسماعیلی در ادامه می‌گوید: موضوع بعدی، نرخ تورم است که بسیار دخیل در تغییر نرخ دستمزد است. به طور معمول ما در پایان سال و برای یک‌بار در سال دستمزدها را تعیین می‌کنیم. چرا یک پیش‌بینی کارشناسی دقیق و درست نباید نسبت به نرخ تورم برای سال بعد پیش‌بینی و تعیین شود که دستمزدها متناسب با آن افزایش پیدا کند. این یک موضوع مهم است.
وی می‌افزاید: برای حوزه کارگری و عموم مردم، بحث سبد معیشت و کالاهای اساسی است که به صورت ماهانه و روزانه هر فرد چه میزان کالای اساسی نیاز دارد و باید در سبد معیشت محاسبه شود. این وظیفه دولت است که این شاخصه‌ها را تعیین کند. تاکنون هیچ جلسه‌ای در این خصوص برگزار نشده و هیچ کارگروه تخصصی شکل نگرفته است.
این کارشناس بازار کار عنوان می‌کند: مگر ما شورای حقوق و دستمزد را در دولت نداریم؟ چرا قبل از این‌که سازمان برنامه و بودجه این تصمیمات را بگیرد، نرفتند کار کنند تا یک تحولی ایجاد کنند تا بتوانند دستمزدها را ترمیم کنند و به یک شرایط واقعی در نرخ دستمزد برسیم و قدرت خرید حقوق‌بگیران افزایش پیدا کند. چرا شورای عالی کار فعال نشده است؟ گروه‌های کارگری، کارفرمایی، دولت، کارشناسان و اساتید آن‌جا جمع شوند و تا اسفندماه کار کنند. ما نباید کار را برای هفته‌های آخر بگذاریم.
حاج‌اسماعیلی تصریح می‌کند: ما فقط یک رقم تکراری را که در سال‌های گذشته هم در لایحه بودجه بوده، برای حقوق کارگران در نظر گرفته‌ایم. حتما این میزان افزایش حقوق کفاف نمی‌کند، چون این 20 درصد یک رقم عامیانه است و انتظار از دولت نیست که این کارها را بکند. چرا حقوق‌ها با خط فقر تناسبی ندارد. ما می‌بینیم که پیش‌بینی‌هایی هم که برای ماه‌های پایانی سال هست، روند افزایش تورم را نشان می‌دهد.
وی متذکر می‌شود: من یک سوال جدی‌تر از دولت دارم. ما بیش از 10 سال است که قانون متناسب‌سازی را برای حقوق و دستمزدها در مجلس تعیین کردیم که قرار است در برنامه هفتم هم امسال اجرا شود. ما چرا این کار را کردیم؟ برای این‌که دستمزدها را واقعی کنیم. چرا ما در تصمیم‌گیری‌های زمانی و مقطعی نباید درست دستمزدها را تعیین کنیم که مجبور شویم دوره به دوره و سال به سال متناسب‌سازی کنیم.
همین امسال می‌توانیم دستمزدها را واقعی کنیم
این کارشناس بازار کار تاکید می‌کند: همین امسال می‌توانیم دستمزدها را واقعی کنیم. چرا باید قوانین متعدد تصویب کنیم، بروکراسی اداری راه بیاندازیم و دنبال تشکیلات جدید باشیم که هر سال می‌خواهیم شرایط دستمزدها را تغییر دهیم، همسان‌سازی حقوق را اجرا کنیم.
حاج‌اسماعیلی خاطرنشان می‌کند: همین امسال دستمزدها را می‌توانیم متناسب با شاخصه‌ها افزایش دهیم. من از دولت چهاردهم انتظار دارم به افکارعمومی و مطالبات عمومی توجه کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1180220/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت هر کیلو گرم گوجه‌فرنگی در مرز 50 هزار تومان

کسری بودجه جاری چقدر است؟

جبران خسارت کاربران راننده پس از رسیدن به مبدأ در سفرهای لغوشده / به‌روزرسانی شرایط لغو سفر در اسنپ

منابع سازمان هدفمندی از کدام محل افزایش می یابد؟

4گوشه دنیا/ کشف یک خانه کوچک در شهر باستانی «پمپئی» همراه نقاشی‌های دیواری

سه عملی که حسابرسی در قیامت را آسان می‌کند

پروژه جدید «متا» برای تولید پادکست با کمک هوش مصنوعی

شبکه جهانی «سم آلتمن» در حلقه‌های هوشمند ادغام می‌شود

چرا نباید دیگران را قضاوت کرد؟/نگاهی به «24 ساعت از زندگی یک زن»

هشدار وزیر کشور به صهیونیست‌ها: قدرت ملت ایران را محک نزنید

نظر رهبر انقلاب درباره خرید و فروش تولیدات شرکت‌های صهیونیستی

معاون پزشکیان: ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران آشکارتر شد

گفتگوی صمیمی فرزندان شهدای امنیت با رهبر انقلاب

سرلشکر باقری پیام داد

پزشکیان: خنثی‌سازی تحریم منوط به استفاده حداکثری از ظرفیت‌های و امکانات موجود در کشور است

خط و نشان قاضی القضات برای عوامل حادثه تروریستی تفتان: به اشد وجه مجازات خواهیم کرد

جو بایدن امروز رای می‌دهد

هوش مصنوعی لحظه شهادت شهید یحیی سنوار را به تصویر کشید

نتانیاهو با پیشنهاد آتش‌بس ارائه شده از سوی مصر مخالفت کرد

ترامپ، نخست وزیر انگلیس را تهدید کرد

سرمقاله جمهوری اسلامی/ مسیری برای ائتلاف ضدصهیونیستی

سرمقاله فرهیختگان/ برهم زدنِ خطای محاسباتیِ اسرائیل یعنی چه؟

زمان‌بندی انتظار برای تخصیص ارز واحدهای تولیدی و بازرگانی اعلام شد

دستور عارف برای افزایش ارزش افزوده اموال دولتی

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 67 هزار تومان وارد شد

مهاجرانی: دولت تلاش می‌کند تا ناترازی‌های بودجه را به حداقل برساند

تداوم روزهای خوب بورس با رشد 25 هزار واحدی شاخص کل

مقام وزارت راه: با یک بخشنامه خلق‌الساعه، دو میلیون تن ترانزیت را از دست دادیم

داستان یک شهید و جوانی که از دین برنگشت

سخن بزرگان/ آیا انسان فقط در سختی‌ها خدا را می‌خواند؟

ترشی خوشمزه جنوبی

ربات انسان نمای چینی با باتری 8 ساعته از راه رسید

ماجرای یک برده فراری

قناعت می‌کنم با درد چون درمان نمی‌یابم

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درباره پاسخ ایران به صهیونیست‌ها

خانه احزاب به اصلاح‌طلبان می‌رسد؟

احمدیان: عملیات رژیم صهیونیستی در ایران تاثیر اندکی هم بر توان نظامی که هدف این عملیات بود، نداشته است

نگرانی آمریکایی‌ها از سلامت «دموکراسی» آمریکا

اعتراض حامیان فلسطین سخنرانی هریس را قطع کرد

نبرد جنسیتی در آمریکا

سرمقاله همشهری/ پاسخی بدون تعلل و شتاب‌زدگی

سرمقاله شرق/ وفاقی که نه معنایی خواهد داشت نه فایده‌ای

اظهارات سخنگوی ستاد بودجه؛ افزایش تا 45 درصدی حقوق در سال آینده تا سیاست دولت برای تک نرخی کردن ارز

وزیر صمت: شورای عالی صادرات احیا می‌شود

وزیر نیرو: برق گران می شود

مهلت سه روزه برای مسئولان دولتی در خصوص اعلام عمومی حقوق دریافتی

سازمان های تابعه

استوری/ ای مهدی موعود محبوب این امت

شناسایی مزایای بی‌شمار یک نوع عسل منحصربه‌فرد برای سلامتی

ارائه روشی که دارو را به بافت هدف می‌رساند