ایران پرسمان

آخرين مطالب

آغاز رقابت 7 روزه المپیک فناوری با رقابت پهپادها و ربات های جنگجو دانش و فناوری

آغاز رقابت 7 روزه المپیک فناوری با رقابت پهپادها و ربات های جنگجو
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / المپیادهای علمی مجموعه پیکارهای علمی سالانه است که در رشته‌های گوناگون دانشی برگزار می‌شود و این تنها پیکار جهانی است که رقبا با سلاح مغز و دانایی به جنگ یکدیگر می‌روند و رقیب را به گوشه رینگ هدایت می‌کنند.
حتی بحران‌های جهانی نیز مانع این پیکار دانایی و گسستن رشته پیوند کشورها از همدیگر نشده است، شاید به همین دلیل باشد که از سال 1959 که المپیاد ریاضی به عنوان قدیمی‌ترین رقابت علمی دنیا در حال برگزاری است و نه تنها این روند متوقف نشده، بلکه بعد از آن المپیادهای فیزیک، شیمی، کامپیوتر و زیست شناسی و غیره به این رقابت‌ها اضافه شده است.
المپیاد ریاضی در آغاز برای کشورهای اروپای شرقی عضو پیمان ورشو که تحت نفوذ بلوک شوروی بودند، بنیان گذاشته شد، ولی نهایتا دیگر کشورها هم در آن شرکت کردند. المپیادهای اولیه به دلیل این منشأ شرقی، تنها توسط کشورهای اروپای شرقی میزبانی می‌شدند و به تدریج دیگر ملل به این جمع اضافه شدند.
ایران از سال 1373 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تاسیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان وارد فضای المپیادی‌های دانش‌آموزی شد، هر چند که شورای عالی اداری کشور در سال 89 به صورت ناگهانی و در راستای کوچک‌سازی دولت مصوبه‌ عجولانه‌ای را ابلاغ کرد که بر اساس آن باشگاه دانش‌پژوهان جوان و سازمان پرورش ملی استعدادهای درخشان (سمپاد) با هم ادغام شدند و علاوه بر ادغام این دو سازمان با یکدیگر، شأن باشگاه دانش پژوهان نیز از سازمان به مرکز تنزل یافت.
این در حالی است که باشگاه دانش‌پژوهان میزبانی المپیاد جهانی نجوم را برعهده گرفته بود و با چرخش 180 درجه‌ای حتی ساختمانی که برای باشگاه در سال 81 ساخته شده بود، از آن گرفته شد و در اختیار یک مدرسه سمپادی قرار گرفت.
گام بعدی ایران برای توسعه المپیادها از سوی سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری المپیادهای دانشجویی برداشته شد. در سال 1391 شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده‌ای را تصویب و برگزاری مسابقات علمی دانشجویی را به طور رسمی به سازمان سنجش آموزش کشور واگذار کرد.
اولین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور به پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به منظور شناسایی و توانمندسازی دانشجویان توسط وزارت بهداشت و با همکاری دانشگاه‌های وابسته در مرداد 1388 در شهر اصفهان برگزار شد.
در این المپیاد 364 دانشجو در قالب تیم‌های 3 نفره از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در رشته‌های مختلف به حل مساله مطرح شده پرداختند.
در سال 94 نیز مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی، اولین دوره المپیاد دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی را برگزار کرد.
گام دیگر در این حوزه از سوی ستاد سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برداشته شد و در اولین المپیاد دانشجویی سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت در سال تحصیلی 97-1396 و با همکاری سازمان سنجش آموزش کشور در سطح کشور برگزار شد.
المپیک فناوری «TechOlympics2024» تازه‌ترین طرح معاونت علمی ریاست‌جمهوری است که به میزبانی پارک فناوری پردیس با هدف شناسایی، حمایت و معرفی برترین‌ها در حوزه‌های مختلف فناوری از امروز آغاز به کار می‌کند. از امروز سه‌شنبه، اول آبان تا 7 آبان کشور شاهد حضور برترین‌ها در حوزه‌های مختلف فناوری‌ است تا با ارائه توانمندی‌های خود، بر سکوی افتخار این مسابقات بایستند.
نخستین دوره از مسابقات المپیک فناوری، «TechOlympics2024»، در رشته‌های "هوش مصنوعی"، "امنیت سایبری"، "برنامه‌نویسی"، "رباتیک" و "پهپاد" برگزار می‌شود. هدف اصلی این رقابت فناورانه افزایش سطح توانمندی‌های فناورانه و رقابت برترین‌های فناوری‌های پیشرفته با یکدیگر است.
این رقابت‌ها در راستای تشویق تیم‌ها و افراد به ارائه طرح‌های تازه و توسعه فناوری‌های روز و همچنین به اشتراک‌گذاری دانش و تجربیات در حوزه فناوری برگزار می‌شود.
رقابت پهپادها
رقابت پهپادی المپیک فناوری به منظور شناسایی برترین استعدادها و مهارت‌های فنی این حوزه برگزار می‌شود. این رقابت فرصتی برای نوآوران و مهندسان پهپاد فراهم می‌کند تا توانایی‌های خود را در طراحی، ساخت و کنترل پهپادها به نمایش بگذارند.
هدف این مسابقه، ترویج فناوری پهپاد، ایجاد بستری برای تبادل ایده‌ها و تجربیات و کشف راهکارهای نوآورانه در استفاده از پهپادها در زمینه‌های مختلف است. با شرکت در این مسابقه، می‌توانید دانش و توانمندی‌های خود را به چالش بکشید و در محیطی پویا و رقابتی با دیگر علاقه‌مندان به پهپاد به تبادل نظر بپردازید.
"پهپادهای سرعتی"، "پهپادهای خدمات‌رسان" و "پهپادهای امدادی" از لیگ‌های این بخش از رقابت فناوری المپیک به شمار می‌رود.
این رقابت پهپادی در چهار مرحله برگزار می‌شود که با ثبت نام تیم‌ها آغاز می‌شود و با آموزش از طریق بوت‌کمپ‌های تابستانه، رقابت انتخابی آنلاین با هدف انتخاب تیم‌های برگزیده جهت راهیابی به بخش نیمه‌نهایی و بخش نهایی ادامه می‌یابد.
افرادی که با موفقیت رقابت مقدماتی را پشت سر گذرانده باشند، با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. رقابت فینال هر یک از لیگ‌ها همزمان با برگزاری رویداد المپیک فناوری با حضور نفرات برگزیده مرحله مقدماتی در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
ربات‌های جنگجو
مسابقه ربات‌های جنگجوی المپیک فناوری فرصتی را برای علاقه‌مندان به ربات‌های جنگجو فراهم می‌کند تا توانمندی‌های خلاقانه و مهارت‌های فنی خود را در برابر چالش‌های جذاب به نمایش بگذارند.
هدف این رقابت‌ها، ترویج نوآوری و تبادل دانش در زمینه رباتیک، تشویق به همکاری و ارتقاء سطح تکنولوژی رباتیک در جامعه است. شرکت در این مسابقه به شما امکان می‌دهد تا با بهترین‌های این حوزه به رقابت بپردازید و دستاوردهای خود را در سطحی بالاتر به نمایش بگذارید.
لیگ‌های این رقابت شامل "جنگجوی دانش‌آموزی"، "جنگجوی سبک‌وزن" و "جنگجوی سنگین‌وزن" است.
رقابت انتخابی این بخش به صورت آنلاین و با هدف انتخاب تیم‌های برگزیده جهت راهیابی به بخش نهایی برگزار می‌شود و افرادی که با موفقیت رقابت مقدماتی را پشت سر گذاشته‌اند، با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. رقابت فینال هر یک از لیگ‌ها همزمان با برگزاری رویداد المپیک فناوری با حضور نفرات برگزیده مرحله مقدماتی در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
رباتیک
هدف مسابقه رباتیک المپیک فناوری، ترویج نوآوری و تبادل دانش در زمینه رباتیک، تشویق به همکاری و ارتقای سطح تکنولوژی رباتیک در جامعه است.
این مسابقات در بخش‌های رقابت‌های چالشی، رقابت‌های نوجوانان و رقابت‌های شبیه‌سازی برگزار می‌شود که جزئیات آن به این شرح است:
رقابت‌های چالشی
رقابت خودروهای خودران (دانشجویی/زیر 19 سال)
رقابت نوآوری و کسب و کار (دانشجویی/زیر 19‌سال/زیر 14 سال)
رقابت‌های نوجوانان
رقابت ربات امدادگر (زیر 19‌سال/زیر 14 سال)
رقابت ربات‌های ورزشی (زیر 19‌سال/زیر 14 سال)
رقابت ماموریت غیر ممکن (زیر 19‌سال/زیر 14 سال)
رقابت هاکی (دانشجویی/زیر 19‌سال/زیر 14 سال)
رقابت‌های شبیه‌سازی
رقابت شبیه‌سازی خودروهای خودران (دانشجویی/زیر 19 سال)
رقابت شبیه‌سازی ربات های پرنده (دانشجویی/زیر 19 سال)


رقابت شبیه‌سازی خانه هوشمند (زیر 19 سال/زیر 14 سال)
برنامه‌نویسی
هدف مسابقه برنامه‌نویسی المپیک فناوری شناسایی و پرورش توانمندی‌های برجسته در برنامه‌نویسی، ایجاد فرصت‌های یادگیری و تبادل دانش و تجارب بین شرکت‌کنندگان است.
لیگ‌هایی که در این رقابت حضور دارند شامل " alt="ایران پرسمان" width="100%" />

این رقابت در حوزه برنامه‌نویسی در سه مرحله برگزار می‌شود که شامل رقابت انتخابی آنلاین در پلتفرم کوئرا با هدف انتخاب نفرات و یا تیم‌های برگزیده جهت راهیابی به بخش نهایی است، افرادی که با موفقیت رقابت مقدماتی را پشت سر گذاشته‌اند، با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و رقابت فینال هر یک از لیگ‌ها همزمان با حضور 200 نفر از برگزیدگان مرحله مقدماتی برگزار می‌شود.
امنیت سایبری
مسابقه امنیت سایبری در المپیک فناوری به منظور شناسایی برجسته‌ترین استعدادها و ذهن‌های خلاق در حوزه امنیت سایبری برگزار می‌شود و هدف آن، تقویت فرهنگ امنیت اطلاعات، تشویق به اشتراک‌گذاری دانش و تجربه‌ها و ارتقاء سطح آمادگی برای مقابله با تهدیدات سایبری است.
این رقابت در چهار مرحله برگزار خواهد شد که پس از ثبت نام، تیم‌ها در دوره‌های آموزشی شرکت می‌کنند. در رقابت‌های انتخابی آنلاین، تیم‌های برگزیده جهت راهیابی به بخش نهایی انتخاب می‌شوند و افرادی که با موفقیت رقابت مقدماتی را پشت سر گذاشته‌ باشند، با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.
در رقابت فینال همزمان با برگزاری رویداد المپیک فناوری با حضور 150 نفر از برگزیدگان مرحله مقدماتی در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
هوش مصنوعی
رقابت‌های هوش مصنوعی المپیک فناوری محل گردهمایی استعدادهای این حوزه است. مشارکت‌کنندگان در این رقابت‌ها دانش، مهارت، خلاقیت و سطح تخصص خود را در یک سری رویدادهای چالش‌برانگیز و هیجان‌انگیز به نمایش می‌گذارند و با دیگر نفرات به رقابت می‌پردازند. مخاطبین این رویداد همه‌ کسانی که در شروع مسیر جذاب هوش مصنوعی هستند، دانشجویان کارشناسی رشته‌های کامپیوتر، برق، مکانیک، صنایع، ریاضی و عموم افراد علاقه‌مند به مباحث هوش مصنوعی و علم داده است.
"پردازش متن"، "پردازش تصویر" و "پردازش داده" از لیگ‌های این رقابت به شمار می‌رود.
200 نفر از برترین‌های مرحله انتخابی از امروز در مرحله نهایی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1178175/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اظهارات وزیر کار در مورد حادثه انفجار معدن طبس

حاشیه در مجمع هلدینگ خلیج فارس

وضعیت متفاوت نرخ طلا و سکه؛ دلار به کانال 65 هزار تومان رسید

بورس کانال دو میلیون واحدی را از دست داد

حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده اعلام شد

ناشران و مطبوعات، معاف از مالیات ماندند

معاون سازمان برنامه: قرار نیست ارز 28500 تومانی حذف شود

همه چیز درباره بودجه سال آینده؛ از افزایش حقوق‌ها تا قیمت نفت

تاج طلایی برسر بازارها

جزئیات لایحه بودجه 1404؛ سقف پاداش پایان خدمت مشخص شد

نکات مهم برای گیاهانی که ریشه هوایی دارند

روشی ساده برای تکثیر گیاه فیلودندرون

توضیحی درباره غار زیبای چال نخجیر

تولد 191 سالگی پیرترین حیوان زنده دنیا در خشکی

وقتی بچه کانگورو دیگه تو کیسه مادرش جا نمیشه!

نمایی از رودخانه گایژو در چین

ساحل لاکپشت ها؛ یکی از زیباترین سواحل جنوب کشور در جزیره هرمز

ماهی که همیشه عمودی شنا می‌کند!

پایین آمدن خرس قهوه‌ای از درخت بلوط در پارک ملی کیاسر

اتفاقات جالبی که بعد از مرگ یک نهنگ در اقیانوس به وجود میاد!

ربات ورزشکار چینی رکورد پرش طول را شکست

کتابی جذاب به نام آوازی برای این وطن

عیسی کلانتری: پزشکیان باید بداند پایداریچی‌ها وفاق را قبول ندارند

عزیمت رئیس جمهور به روسیه/ پزشکیان: بریکس فرصت خوبی برای پایان دادن به تمامیت خواهی آمریکا است

بروجردی: صهیونیست‌ها اشتباه کنند، متضرر اصلی هستند

یوسفیان ملا: مجلس استعفای حسین‌زاده را بپذیرد تا میان قوا کدورت ایجاد نشود

عراقچی پیام پزشکیان را به ولیعهد کویت تحویل داد

صدرنشینی بارزانی‌ها و مشکلات در راه تشکیل کابینه جدید

شانزدهمین اجلاس سران «بریکس» در روسیه آغاز شد

سرمقاله قدس/ بازخوانی ابعاد حقوقی مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه

سرمقاله همشهری/ هلاکت افسران صهیونیست، کابوس سران تل‌آویو

آتشنشانان فرودگاه بین المللی کیش، بر قله افتخار

انتصاب سرپرست اداره کل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

آویزان ماندن یک زن از پنجره طبقه 16 برج مسکونی

معبد باستانی کایلاسا؛ رازهایی از بزرگترین سازه حکاکی شده در دل صخره ها

کشف مواد شیمیایی سمی دائمی در آب بطری‌ها

سخنان دلنشین عبدالجبار کاکایی

مورخی که گورجای او نامشخص است!

فخاری: توطئه‌های دشمنان برای تجمعات میلیونی در تهران خنثی شدند

وزیر کشور: نباید اجازه داد پدیده های اجتماعی به مسائل امنیتی تبدیل شوند

زمان دومین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان در دوره ششم اعلام شد

قول و قرارهای استاندار جدید پایتخت

رسایی عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات شد

حضور نمایندگان مجلس در دفتر حماس برای عرض تسلیت

فرمانده نداجا: «دنا» مسئول اسکورت کشتی‌ها در دریای سرخ است

لحظه تقدیم حُکم استانداری تهران توسط وزیر کشور به معتمدیان

عراقچی با ولیعهد کویت دیدار کرد

جهانگیر: بخشی از پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی که مربوط به 1401 بود، مشمول عفو شد اما...

سیاست یک بام و دو هوای مکرون در خاورمیانه

رقابت نفسگیر ترامپ و هریس در ایالت‌های چرخشی