ایران پرسمان

آخرين مطالب

کارشناس روابط بین‌الملل: ایران تمایلی به تغییر دکترین دفاعی در این وضعیت ملتهب ندارد سیاست روز

کارشناس روابط بین‌الملل: ایران تمایلی به تغییر دکترین دفاعی در این وضعیت ملتهب ندارد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایلنا / کارشناس روابط بین‌الملل گفت: اگر ایران بتواند تغییراتی در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی خود به وجود آورد و تنش‌ها در منطقه را به حداقل برساند و همچنین اجماعی از کشورهای اسلامی و دیگر کشورها را برای کمک به ملت‌های مظلوم فلسطینی و لبنانی تشکیل دهد، بهترین راهبرد برای دکترین دفاعی ایران خواهد بود. با توجه به همسایگانی که در حوزه خلیج فارس داریم، به نظر نیازی به تغییر دکترین دفاعی نیست.
علی اصغر زرگر تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایلنا، در سالگرد پایان تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران و امکان‌ از سرگیری روابط میان ایران و غرب، گفت:‌ سطح تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد به گونه‌ای است که قدرت‌های بزرگ، از جمله تمام کشورها با قدرت هسته‌ای، آن را امضا و تأیید کرده‌اند. حتی کشورهای بزرگی مانند چین نیز در این زمینه حضور داشته‌اند. پس از آن، یک قطعنامه دیگر صادر شد که مقرر می‌داشت تحریم‌ها تا مدتی ادامه یابد و سپس خاتمه یابد. به ویژه در رابطه با مسائل تسلیحاتی، تولید و فروش آن مهلتی تعیین شده بود که پایان یافت.
اروپایی‌ها جبهه‌ای خصمانه علیه ایران دارند
وی ادامه داد: اما در حال حاضر، ما در شرایطی قرار داریم که با توجه به تحولات خاورمیانه و اتهامات مجدد اروپا علیه ایران، اروپایی‌ها جبهه‌ای خصمانه علیه ایران دارند. در همین راستا، برخی تحریم‌های جدید هم اعمال شده است؛ از جمله ممنوعیت ورود سه هواپیمای جمهوری اسلامی به اروپا. با توجه به این تحریم‌ها، هواپیمایی جمهوری اسلامی تصمیم گرفته است که پروازهای خود به اروپا را متوقف کند. علاوه بر این، برخی شخصیت‌ها نیز دوباره تحریم شده‌اند.

زرگر با بیان اینکه اگر بخواهیم تحلیلی ارائه دهیم که آیا مذاکرات امکان‌پذیر است یا خیر، چند موضوع وجود دارد که مذاکرات را برای آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها کم‌اهمیت کرده است، گفت: اول اینکه این تحریم‌ها یک‌جانبه هستند و بیشتر به ایران آسیب می‌زنند تا خود این کشورها. به عنوان مثال، در حوزه انرژی و نفت، عرضه نفت در بازار به گونه‌ای است که نفت ایران تأثیر چندانی ندارد و ایران نمی‌تواند به طور معمول نفت خود را معامله کند. هرچند ایران به نحوی نفت خود را به چین می‌فروشد. به گفته برخی منابع، تا مرز دو میلیون بشکه در روز صادر می‌کند، اما بازگشت به حالت عادی برای استفاده از این درآمدها از طریق بانک‌ها دشوار است و بیشتر به ایران ضرر می‌زند و برای اروپایی مسئله ایجاد نمی‌کند.
افزایش غنی‌سازی اورانیوم غربی‌ها را وادار یه مذاکره نمی‌کند
وی افزود:‌ دوم اینکه در زمینه مسائل هسته‌ای، ایران در گذشته به توافقی نزدیک شده بود، اما به دلیل شروط گذاشته شده، این توافق به نتیجه نرسید. اکنون ایران با غنی‌سازی اورانیوم تا 60 درصد، به این موضوع ادامه داده است. اما این موضوع نتوانسته است به عنوان اهرمی مؤثر برای وادار کردن غربی‌ها به مذاکرات عمل کند. چراکه اگر ایران بخواهد با این غنی‌سازی حتی تهدیدی برای اروپا و آمریکا ایجاد کند و دکترین دفاعی خود را تغییر دهد، این امر سبب می‌شود که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها تلاش بیشتری کنند تا به هر وسیله‌ای از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای جلوگیری کنند.
ایران تمایلی به تغییر دکترین دفاعی در این وضعیت ملتهب ندارد
این تحلیل‌گر مسائل غرب آسیا در پاسخ به این پرسش که آیا تمایلی به تغییر دکترین دفاعی از سوی ایران وجود دارد، تصریح کرد: ایران تمایلی به این تغییرات در این وضعیت ملتهب ندارد، زیرا این اقدام بهانه‌ای برای فشار بیشتر از سوی اسرائیل خواهد بود. اسرائیل می‌تواند از این وضعیت سوءاستفاده کرده و ادعا کند که ایران در حال ساخت بمب اتم است و این بهانه‌ای برای تشدید فشار بر ایران خواهد بود. بنابراین، ایران در یک موقعیت بسیار دشواری قرار دارد که نتوانسته اهرم فشاری روی اروپا و آمریکا ایجاد کند تا از این طریق بتواند مذاکراتی در خصوص توافق هسته‌ای داشته باشد. اصل موضوع هم مسئله هسته‌ای ایران بوده است که غربی‌ها به دنبال مهار آن و رسیدن به توافق هستند. 
بازدارندگی زمانی مؤثر است که اقتصاد قوی وجود داشته باشد
زرگر با اشاره به فشارهای اقتصادی گفت: تحریم‌ها به طرز قابل توجهی بر سیستم بانکی، تجارت و اقتصاد کشور تأثیر گذاشته و مردم ایران را در تنگنای اقتصادی قرار داده است. ایران به خوبی نمی‌تواند از منابع داخلی و خارجی خود به جهت توسعه، رفاه عمومی و پیشرفت اقتصادی استفاده کند. آن‌ها بر این باورند که ایران را از نظر اقتصادی تحت فشار قرار دادیم و سیستم بانکی هم به‌طور مؤثر قادر به ادامه تجارت نیست، حتی با کشورهای بلوک شرق.
وی افزود: از سوی دیگر، ایران در زمینه هسته‌ای نیز در موقعیتی قرار دارد که نمی‌تواند به راحتی تصمیم‌گیری کند. اگر ایران بخواهد رویکرد دفاعی خود را تغییر دهد و به سمت تولید سلاح هسته‌ای برود، نگهداری و استفاده از آن هزینه‌بر خواهد بود و نمی‌تواند تأثیر معناداری بر بازدارندگی داشته باشد. بازدارندگی زمانی مؤثر است که اقتصاد قوی وجود داشته باشد و نارضایتی عمومی کاهش یابد. اگر ایران بتواند با قدرت‌های بزرگ، از جمله چین، روسیه، آمریکا و اروپا، تجارت مستمر داشته باشد، این خود نوعی بازدارندگی خواهد بود و نوعی بازدارندگی است که ما می‌توانیم از نظر دفاعی روی آن حساب کنیم. اگر چنین اتفاقی بیفتد، دنیا متضرر خواهد شد، به‌ویژه در زمینه انرژی و سرمایه‌گذاری‌ها.
با توجه به همسایگانی که در حوزه خلیج فارس داریم، نیازی به تغییر دکترین دفاعی نیست
این کارشناس سیاست خارجی با برشمردن اهمیت تغییر در رویکردهای حوزه سیاست خارجی ایران، بیان کرد: اگر ایران بتواند تغییراتی در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی خود به وجود آورد و تنش‌ها در منطقه را به حداقل برساند و همچنین اجماعی از کشورهای اسلامی و دیگر کشورها را برای کمک به ملت‌های مظلوم فلسطینی و لبنانی تشکیل دهد، بهترین راهبرد برای دکترین دفاعی ایران خواهد بود. با توجه به همسایگانی که در حوزه خلیج فارس داریم، به نظر نیازی به تغییر دکترین دفاعی نیست. درست است که اسرائیل و پاکستان و حتی ترکیه تسلیحات هسته‌ای دارند، اما ایران در یک موقعیت استراتژیک قرار دارد که اگر همراه با پیشرفت و توسعه اقتصادی باشد، می‌تواند با تهدیدهای منطقه‌ای مقابله کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1177764/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قفل معاملات سکه بورسی

قیمت قطعی فروش 11 خودرو وارداتی اعلام شد

موافقت شورای عالی بورس با عرضه خودرو در بورس

پیش بینی جدید قیمت خودرو در بازار ایران

تنور گران‌فروشی و کم‌فروشی نان داغ شد

فاجعه‌ای عجیب در دانشگاه تهران؛ ساخت 3 بلوک 25 طبقه کنار ایستگاه سنجش هواشناسی!

توقف معاملات سکه هم‌زمان با اتفاق عجیب در بازار

دیدار نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهیدان «غفاری‌دوست»

تعقیب و گریز جالب پنگوئن‌ها

محبّت نجات بخش از زبان آیت الله جوادی آملی

شن و ماسه روی مریخ و ماه را می‌توان به آجر تبدیل کرد

بارش شهابی شکارچی فرداشب به اوج خود می‌رسد؛ هدیه‌ای از دنباله‌دار هالی

میلیاردر آمریکایی در سودای جوانی پلاسمای بدنش را تعویض کرد!

مدل‌های جدید هوش مصنوعی مولد مخصوص کسب و کار از راه رسید

دکتر انوشه چه زیبا میگه...

آقاتهرانی نقل قول منتسب به وی درباره شهید سنوار را تکذیب کرد

کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی مجوزی برای حمله به ایران صادر نکرد

بادامچیان عزادار شد

چرا رزمایش آیونز 2024 در آب‌های شمال اقیانوس هند انجام شد؟

گلرو: شگفتی‌های جدید از سوی حزب‌الله لبنان در راه است

حمله به دفتر بانک قرض الحسنه اسلامی در بیروت

تصویری از هدف قرار گرفتن یک ساختمان در حومه جنوبی بیروت

تایم: اسرائیل نمی‌تواند از عهده 100 هزار موشک حزب‌الله برآید

احمد زیدآبادی: دیپلماسی به زانو در می‌آید؟

ایران اینترنشنال: آخر خط ما برهنگی است

دستور پزشکیان به دستگاه‌های دولتی درباره بورس

بی توجهی به حقوق و مزایای شغلی در مهدکودک‌ها و مطب‌های پزشکان

آغاز حراج سکه‌های بانک مرکزی از ساعت 12 امروز

بررسی علت گران‌فروشی نانوایان؛ با کم فروشان برخورد جدی می‌شود

نقش تحلیل احساسات بازار در پیش‌بینی قیمت ارزهای دیجیتال

عملکرد مطلوب بنیاد شهید و امور ایثارگران در خدمت به جامعه ایثارگری / دارو و‌درمان ؛ از اولویت‌های بودجه سال 1404

حضور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در بنیاد شهید و امور ایثارگران / تاکید مسئولان بنیاد و نمایندگان مجلس بر حمایت از جامعه ایثارگری

مراقب باشیم نگاهمان آلوده نشود

نجات معجزه آسای لاکپشت با احیای قلبی

در خواب می‌توان به جهان‌های موازی سفر کرد

نگفته ها را می توان گفت...

سه انتصاب جدید در دستگاه قضا

تجلیل خواهر دبیر کل اسبق حزب‌الله از سفر قالیباف به لبنان

ایمانی: اصولگرایانِ شاخص به دنبال استعفای ظریف نیستند

مشاوره ترامپ به نتانیاهو درباره ایران!

واکنش سخنگوی شورای نگهبان به ادعاها درباره مالکیت جزایر سه‌گانه

نماینده حماس در تهران: ایده شهید سنوار این بود که حماس به صورت شورایی اداره شود

طالبان: عوامل دخیل در حملات علیه شیعیان در غور کشته شدند

کامالا هریس پیشتاز در جلب آرای عمومی

کار کردن ترامپ در رستوران مک‌دونالد

سرمقاله اعتماد/ درباره اسطوره غزه

فارن‌افرز: ایران در اوج نفوذ و احترام بین‌المللی قرار دارد

سرمقاله قدس/ پشت‌پرده فضاسازی‌های اخیر نتانیاهو علیه ایران

سرمقاله همشهری/ اثر بومرنگی و عملیات رسانه‌ای صهیونیسم

سرمقاله آفرینش/ مشکل درنظام پاسخگویی است یا افراد پاسخگو؟!