ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله شهروند/ خواب تازه آمریکا و اسرائیل برای منطقه تحلیل روز

سرمقاله شهروند/ خواب تازه آمریکا و اسرائیل برای منطقه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه شهروند / « خواب تازه آمریکا و اسرائیل برای منطقه » عنوان یادداشت روزنامه شهروند به قلم حسین حاجی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
«شهروند» راهبردهای رژیم صهیونیستی و ایالات متحده برای محدود کردن قدرت محور مقامت را بررسی می‌کند
بعد ازتخریب غزه و شهادت رهبرحماس و کنترل فشار گروه‌های مقاومت، رژیم اسرائیل به‌دنبال حذف تشکیلات سیاسی در غزه است و تلاش دارد غزه را در داخل تشکیلات خود گردان حل کند، اما این پروژه نیاز به حذف و قطع بازوهای مقاومت دارد. این سناریو از نگاه اسرائیل و متحدان غربی، صرفا نظامی نیست، بلکه جنگ ترکیبی پیچیده وچند وجهی-روانی، سیاسی، اقتصادی و ایدئولوژیکی مبتنی برچارچوب مفهومی جنگ قیامت-است که بیانگر ایده جدید نتانیاهوست. او در سالگرد جنگ الاقصی از-جنگ قیامت-به مفهوم جنگ آخرالزمانی نام می‌برد، ابتکار هدفمندی که جایگزینی نبرد-شمشیر آهنین غزه-را درپی دارد، عقیده‌ای که ریشه درتفکر برخی ازجریان‌های تند افراطی ملقب به اوانجلیست‌های صاحب نفوذ درآمریکاست و به نبرد آخرالزمانی-آرماگدون-و درضدیت با آرمان‌های قدس و فلسطین هستند. نسل‌کشی یک ساله نتانیاهو و گستره آن به لبنان از منظر ایدئولوژی ولو عوام فریب، ریشه درقالب چنین پارادایمی دارد!
در ادامه این تحلیل به فرایندهای جنگ‌ ترکیبی در کشورهای هدف مخصوصاً در لبنان و سوریه و درگام‌های بعدی باشدت اثر کمتر در عراق و ایران می‌پردازم.
یکم: لبنان، دوم: سوریه، سوم: عراق، چهارم: ایران.
لبنان:
لبنان کشوری چندقومیتی ‌با ساختار سیاسی شکننده است، سهم‌خواهی‌های سیاسی و تاخیر و توقف در فرایند تشکیل دولت و انتخاب رئیس جمهور از جمله این کاستی‌هاست، درحال حاضر نیز به خاطر فقدان وحدت، نجیب میقاتی نه به عنوان دولت رسمی بلکه در حکم سرپرست، مسئول پیشبرد امور است و این درحالی است که هنوز بعد از اتمام ریاست‌جمهوری میشل عون پارلمان موفق به انتخاب رییس جمهور جدید نشده. طبیعی است که بی ثباتی حاکمیتی دراعمال قدرت، آسیب سایر حوزه‌ها را دوچندان کند. لبنان در بعد اقتصادی بنیه‌های ضعیفی دارد.اما مهم‌ترین تهدیدها، نداشتن ارتش قوی و مهم‌تراز همه فقدان نقش سیدحسن نصرالله می‌تواند وحدت لبنان را باچالش جدی مواجه کند، هرچندسیدحسن «ره» مخالفین سرسختی همچون سمیرجعجع داشت ولی به خاطر دفاع ازحریم ملی لبنان از محبوبیت اکثر گروه‌ها برخوردار بود، با ترور سیدحسن «ره» بدیلی برای جایگزین ایشان وجود ندارد و در سایه همین خلأ، راهبرد اسراییل درلبنان ابتدا بمباران مراکز ِ، تجهیزات و اداوات و نفرات حزب‌الله و سپس به بهانه عاملیت حزب‌الله در فقدان امنیت ملی لبنان، پروژه ناامنی و فعال کردن تروریسم ، همراه با بمباران مراکز و تاسیسات حیاتی است که موجبات فلج شدن اقتصاد لبنان را می‌تواند فراهم کند؛ محتمل نیز است ‌از طریق آشوب به تکرار سناریوی جنگ داخلی 15 ساله 1975 در لبنان دامن بزند. این فرضیه باچاشنی ایدئولوژی جنگ آرماگدون که بسترهای فکری آن نزد مسیحیان وجود دارد غیر محتمل نیست!
سوریه:
هرچند در سوریه گسل‌های سیاسی همچون لبنان وجودندارد ولی گسل‌های امنیتی و تروریسم به‌ویژه در استان‌های شمالی نظیر ادلب که درتسخیر تروریست‌هاست همچنان خطر بالفعل محسوب می‌شود. همچنین در استان‌های جنوبی نظیر درعا که مرکز اصلی شورش‌های 2011 بود رگه‌هایی از تحرکات درحال فعال شدن است، بهانه‌های اعتراضات هدایت شده می‌تواند با چاشنی نارضایتی اقتصادی و با بمباران تاسیسات حیاتی به‌ویژه تخریب فرودگاه‌های دمشق وحلب به همراه باشد تا ارتباط با جبهه مقاومت به حداقل ممکن برسد و همزمان با آشوب‌سازی و تقویت تروریسم درسوریه، سناریوی یک دهه گذشته را باهدف تضعیف جبهه مقاومت بازسازی کند. البته چنین سناریویی بدون همراهی آمریکا ممکن نیست.
عراق:
هرچندکشورعراق برخی از مشکلات لبنان و سوریه را ندارد ولی فعالیت پایگاه‌های آمریکا و آسمان عراق که در دست این کشور است می‌تواند به ضریب امنیت منطقه لطمه واردکند. از طرفی هدف‌گیری پایگاه‌های موشکی حشد‌الشعبی و تاسیسات حیاتی دولت مرکزی در عراق می‌تواند بحران‌های اقتصادی و دوگانه‌سازی‌های مردمی را در این کشور ایجاد کند.
نتیجه:
آسیب به هرکدام از بازوهای محور مقاومت در نهایت به تضعیف این جبهه منجر خواهد شد؛ حتی احتمال ضعیف وجود دارد که به بهانه حمله موشکی، برخی تاسیسات ایران را هم هدف قرار دهد اما این حمله یقینا، هم برای رژیم صهیونیستی و هم آمریکا خسارت‌بار است. البته چنین فرضیه‌هایی بدون حمایت آمریکا امکان‌پذیر نیست. از طرفی آمریکا حاضر به تکرار پروژه های ناکام خود در خاورمیانه نیست اما چون فرمانده اتاق فرمان لحظه‌هاست اگر موقعیت محور مقاومت را تضعیف شده ببیند بی‌میل نیست که با بهانه‌ها و پیشتازی‌های اسرائیل، راهبردهای خود را در بازوهای جبهه مقاومت اجرا کند. اما اسرائیل خوب می‌داند که انهدام زیرساخت‌های اسرائیل که حدود ٦هزار کیلومتر مربع بیشتر مساحت ندارد (مساحت قابل سکونت) برای جمهوری اسلامی ایران کار سختی نیست. ضمن آنکه آزمودن چنین حرکتی شاید به نابودی این رژیم جعلی بینجامد که قطعا آمریکا هم به این راضی نیست. پس آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال تدارک برنامه برای ضربه زدن به لبنان، عراق و سوریه هستند اما انسجام محور مقاومت در نابودی داعش نشان داد این فتنه هم همچون گذشته عقیم خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1173722/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیشنهاد برای تعدیل دستمزدها 2بار در سال

تکذیب خبر حذف کلیه معافیت های حقوق کارکنان و کارمندان

حرمت آبروی مؤمن

عجیب‌ترین اسکن‌های MRI از سر انسان!

صدای گونه نادر و در معرض انقراض عقاب شاهی

سفیدپوش صحرای عرعر عربستان پس از بارش تگرگ

مغز ما چگونه اصوات را به مکالمه تبدیل می‌کند؟

خواب ناکافی، خطر ابتلا به فشار خون را در نوجوانان افزایش می‌دهد

کتاب «تو عاشق شدی» منتشر شد

روایت مهدی مجاهد از موضع شهید رئیسی درخصوص پرونده دبش؛ نظرش را پشت بلندگو نگفت تا برداشت اختلاف بین قوا نشود

رئیس‌جمهور از مردم و تولیدکنندگان عذرخواهی کرد

واکنش رئیس جمهور به ادعای ترامپ

نبرد در مناطق ساحلی سوریه؛ اتحاد دو ژنرال بارز اسد

پاسخ مزاحمت نفتی در تنگه مالاکا شدت عمل ایران در تنگه هرمز است

سرمقاله هم میهن/ آب در هاون کوبیدن

مانور مذاکراتی ترامپ

سرمقاله صبح نو/ سیاست تهدید به مذاکره

لیست درآمدهای مشمول مالیات کارمندان تغییر کرد

بیت‌کوین بازار کریپتو را شوکه کرد

دعای روز هفتم ماه رمضان

شیرین زبانی مهمان کوچک محفل با لهجه شیرین اهوازی

علاقه مهمان کوچک محفل به «ایوب عاصف»

برچسب‌ الکترونیکی که مراقب سلامت شما در حین خواب است

بخشی از کتاب/ گذشته همیشه زنده است

ماجرای بخشنامه ای که مرحوم هاشمی رفسنجانی را ناراحت کرده بود

فعال اصلاح‌طلب: برخی دنبال استعفای پزشکیان هستند اما باید قاطعانه بماند

بلومبرگ: روسیه با آتش‌بس مشروط در جنگ اوکراین موافق است

نیویورک‌تایمز: ایلان ماسک و مارکو روبیو در نشست کابینه دولت درگیری لفظی داشتند

پناه بردن علویان به پایگاه هوایی الحمیمیم روسیه؛ شهادت 125 غیرنظامی به دست عناصر تحت امر جولانی

رویترز: نیروهای اوکراینی در کورسک روسیه محاصره شده‌اند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ بن‌بست تئوری وفاق

معاون ظریف: از داخل دولت با او مخالف بودند

سرمقاله سازندگی/ نقش مهم روسیه

سرمقاله همشهری/ خود خود شیطان، بدون روتوش!

فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت

خبر جدید دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص رفع فیلترینگ

جاماندگان دریافت سود سهام عدالت بخوانند

یادداشت مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر به مناسبت روز بزرگداشت شهدا

حکمت/ شگفتى روزى بندگان

تقویم تاریخ/ سالروز بزرگداشت سیدجمال الدین اسدآبادی

این نوع از شفق قطبی را احتمالا تا کنون ندیده‌اید!

شماره تازه «نوپا» منتشر شد

دیدارهای جداگانه عراقچی با وزرای خارجه عربستان، عمان، مصر، ترکیه و تونس

4 تحفظ ایران در نشست فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی

قطر: با هرگونه حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفیم

کانادا تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرد

روایت ظریف از پیغام رئیس جمهور ارمنستان به الهام علی‌اف؛ در دوران قدرت باید صلح کرد

واکنش سازمان ملل به گزارش‌ها درباره ارسال نامه ترامپ به ایران

دستور بخش سیاسی رژیم صهیونیستی به ارتش برای بازگشت به جنگ در غزه

قدردانی حماس از تصمیم شرافتمندانه یمن در مقابله با اسرائیل