ایران پرسمان

آخرين مطالب

بایدن چگونه غرب آسیا را به آستانه جنگ تمام عیار کشاند؟ تحلیل روز

بایدن چگونه غرب آسیا را به آستانه جنگ تمام عیار کشاند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وبگاه تحلیلی "میدل ایست آی" در گزارشی با توجه به تشدید تنش‌های منطقه‌ای در غرب آسیا و احتمال اوج گیری یک جنگ فراگیر منطقه‌ای، دولت بایدن را به دلیل وضعیت فعلی در منطقه سرزنش کرده است. این پایگاه خبری تاکید دارد که ایران در بحبوحه تحولات ماه‌های اخیر، کاملا روحیه صلح طلبی خود را نشان داده با این حال، دولت بایدن نه تنها به این مساله بی توجه بوده بلکه عملا آمریکا را به یک اهرم در دستان اسرائیل تبدیل کرده است. این در حالی است که دولت بایدن باید از اهرم‌های در دسترس خود جهت اِعمال فشار بر اسرائیل برای دوری کردن از تشدید تنش‌ها در سطح منطقه استفاده می‌کرد. 
به گزارش میدل ایست آی؛ سه شنبه گذشته، ایران بیش از 180 موشک بالستیک را به سمت اسرائیل شلیک کرد. این عملیات در واکنش به ترور اسماعیل هنیه توسط اسرائیل در خاک ایران و البته اقدامات تروریستی اخیر این رژیم در ترور رهبران و فرماندهان حزب الله لبنان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام گرفته است. 
گزارش‌های مختلفی در مورد خسارات حمله موشکی ایران و تلفات به بار آمده ناشی از آن منتشر می‌شود. با این حال، اسرائیل در شرایط کنونی به دنبال اقدام تقابلی علیه ایران است. موضوعی که می‌تواند آغاز‌کننده یک جنگ فراگیر با ایران باشد و آمریکا نیز در یک چنین جنگی حضور خواهد داشت. 
ایران سال هاست تلاش داشته تا از ورود به چنین جنگی خودداری کند. این کشور اقداماتی با محوریت تنش زدایی نظیر امضای توافق برجام در سال 2015 با آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین، روسیه و اتحادیه اروپا را در دستور کار قرار داد. 
با این حال، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2018 کشورش را به صورت یک جانبه از توافق برجام خارج کرد و علی رغم وعده‌های فراوان جو بایدن جهت بازگرداندن آمریکا به توافق مذکور، وی در این رابطه اقدام موثری صورت نداد و آمریکا به تعهداتش در قالب برجام عمل نکرد. در عوض، بایدن سعی کرد که از فشار‌های دولت ترامپ علیه ایران در دوره پس از خروج از توافق برجام استفاده کند و امتیازات بیشتری را از این کشور اخذ کند.
این رویکرد سبب شد تا تنش‌ها میان ایران و آمریکا شدیدتر شوند. دو کشوری که از دهه 1980 میلادی تاکنون هیچ رابطه دیپلماتیکی را با یکدیگر ندارند.
در شرایط کنونی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل عملا سعی دارد تا رویای دیرینه خود یعنی کشاندن آمریکا به جنگ با ایران را محقق کند. اسرائیل با ترور فرماندهان نظامی ایرانی و همچنین اسماعیل هنیه در تهران و البته حمله به متحدان ایران در لبنان و یمن، سعی داشته تا تهران را تحریک کند تا واکنش نشان دهد. واکنشی که به آن بهانه‌ای بدهد تا این رژیم بتواند جنگی فراگیر را در سطح منطقه راه بیندازد. متاسفانه برخی مقام‌های آمریکایی نیز از جنگ افروزی علیه ایران حمایت کورکورانه می‌کنند. 
خویشتنداری ایرانی‌ها
مسعود پزشکیان رئیس جمهور جدید ایران در دروه رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور، بر تعامل با جامعه بین المللی و به ویژه قدرت‌های غربی تاکید کرد. زمانی که او برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد عازم نیویورک شد، سه نفر از افرادی که در تیم مذاکراتی ایران در دوره انعقاد توافق برجام حضور داشتند نیز وی را همراهی می‌کردند. افرادی نظیر جواد ظریف وزیر خارجه سابق ایران، عباس عراقچی وزیر خارجه کنونی ایران و مجید تخت روانچی معاون وزیر خارجه ایران. 
پیام پزشکیان کاملا آشتی جویانه بود. او در موضع گیری‌های خود در نیویورک بر صلح و احیای توافق برجام تاکید کرد. وی در جایی گفته است: "ما صد مرتبه گفته ایم که مایل به عمل کردن به تعهدات و توافقات خود هستیم. ما امیدواریم که بر سر میز مذاکره بنشینیم و بحث و گفتگو را در دستورکار قرار دهیم". 
پزشکیان در مورد تحولات بحرانی خاورمیانه نیز گفت که "ایران به دنبال صلح است و در مواجه با نسل‌کشی اسرائیل در غزه و همچنین ترور رهبران مقاومت و برخی مقام‌های ایرانی و جنگ افروزی اسرائیل در محیط نزدیک به ایران، خویشتنداری کرده است". 
پزشکیان گفته است که "بیایید وضعیتی را ایجاد کنیم که بتوانیم همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم. بیایید تنش‌ها را از طریق گفتگو حل کنیم و خاطرنشان کرده که ایران از جمله کشور‌های امضا کننده توافق منع تکثیر و توسعه تسلیحات اتمی است این در حالی است که اسرائیل چنینی وضعیتی ندارد و زرادخانه اتمی این رژیم یک تهدید جدی برای ایران است". 
مسعود پزشکیان در جریان سخنرانی خود در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز تاکیدات جدی را بر مساله تمایل ایران جهت برقراری صلح در منطقه داشت. وی خاطرنشان کرده: "من رئیس جمهور کشوری هستم که تهدیدات مختلفی را متحمل شده و در تاریخ مدرن خود با پدیده‌ای نظیر جنگ و اشغال و تحریم علیه خود رو به رو بوده است. دیگر بازیگران نه تنها به یاری ما نیامده اند بلکه به بی طرفی ایران نیز احترام نگذاشته اند. قدرت‌های جهانی حتی جانبِ تجاوزات به خاک ایران را هم گرفته اند. ما یاد گرفته‌ایم که صرفا می‌توانیم به مردم خود و توانمندی‌های بومی خودمان تکیه کنیم". 
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود گفته است: "جمهوری اسلامی ایران به دنبال حراست از امنیت خود است و به دنبال ایجاد ناامنی برای دیگران نیست. ما خواهان صلح هستیم و جنگ و نزاع با هیچ طرفی را دنبال نمی‌کنیم". 
واکنش آمریکا به خویشتنداری ایران در بحبوحه تحولات بحرانی ماه‌های اخیر در منطقه چیزی جز ارسال حجم بیشتری از تسلیحات مرگبار برای اسرائیل نبوده است. موضوعی که ویرانی گسترده غزه را به دنبال داشته و موجب کشتار ده‌ها هزار نفر شده است. در عین حال، اسرائیل اقدام به بمباران دیگر کشور‌ها نیز می‌کند و ماجراجویی علیه ایران را هم دنبال می‌کند. 
در این راستا، آمریکا به تازگی موافقت خود را با ارائه 50 فروند بمب افکن اف 15 اف ایکس به اسرائیل اعلام کرده که این مساله توانایی لازم را به تل آیوو می‌دهد تا جنگنده‌های خود را به سمت ایران روانه کند. با این حال، این توافق تسلیحاتی نیاز به تایید سنا و رئیس جمهور آمریکا نیز دارد. جایی که برنی سندرز سناتور دموکرات آمریکایی، جریان مخالف با این توافق را رهبری می‌کند. 
مذاکرات بی نتیجه
در جبهه دیپلماتیک، آمریکا تاکنون بار‌ها و بار‌ها قطعنامه‌های مرتبط با برقراری آتش بس فوری در جنگ غزه را در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو کرده و مانع از پیشرفت موثر مذاکرات آتش‌بس جنگ مذکور با کنشگری بازیگرانی نظیر مصر و قطر هم شده است. به بیان ساده تر، آمریکا یک پوشش دیپلماتیک همه جانبه را برای اسرائیل به وجود آورده تا این رژیم با فراغ بال دست به جنایت و کشتار بزند. 
به نظر می‌رسد که رهبران نظامی در آمریکا و اسرائیل علیه گزاره جنگ علیه ایران استدلال می‌کنند. آنها در گذشته نیز رویکردی مشابه را اتخاذ کرده اند. حتی جورج دبلیو بوش رئیس جمهور سابق آمریکا و دیک چنی معان وی از به راه انداختن یک جنگ فاجعه بار دیگر بر پایه دروغ‌های بی سر و ته علیه ایران حمایت نکردند. کما اینکه در این رابطه سازمان سیا در گزارش سال 2007 ارزیابی اطلاعات ملی آمریکا اعتراف کرد که ایران به دنبال ساخت تسلیحات اتمی نیست و در این رابطه صرفا علیه این کشور دروغ مطرح می‌شود. 
وقتی دونالد ترامپ از ایده جنگ علیه ایران در دوره ریاست جمهوری خود سخن گفت، تولسی گابارد، سیاستمدار آمریکا هشدار داد که جنگ علیه ایران موجب خواهد شد تا جنگ عراق چیزی شبیه به یک زنگ تفریح برای آمریکا باشد. با این همه باید توجه داشت که نه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و نه یوآف گالانت، وزیر جنگ اسرائیل قادر به کنارگذاشتن سیاست‌های جنگ طلبانه رژیم متبوع خود نیستند. نتانیاهو طی سال‌ها حضور خود در صحنه قدرت سعی داشته به هر شکل ممکن آمریکا را به جنگ با ایران بکشد. وی حتی فرسایشی کردن جنگ غزه را نیز تا حدی با هدف نیل به این هدف در دستورکار داشته است. 
با این همه موانع و چالش‌های پیش روی آمریکا جهت ورود به جنگ علیه ایران فراوان هستند. به عنوان مثال، گروه‌های مقاومت عراقی متحد ایران تهدید کرده اند که اگر آمریکا علیه ایران اقدامی کند آنها نیز پایگاه‌های آمریکا در سطح منطقه را به آتش می‌کشند. 
از این رو، در شرایط کنونی که آمریکا به سمت تنش با ایران حرکت می‌کند، در این رابطه هیچ رهبری سیاسی موثری نیز در این کشور قابل مشاهده نیست. از این رو، برخی تحلیلگران به این نکته اشاره دارند که عدم استفاده دولت بایدن از اهرم‌های فشار در دسترسش علیه نتانیاهو و رژیم اسرائیل سبب شده تا آمریکا بیش از هر زمان دیگری به جنگ با ایران نزدیک شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1173451/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون وزیر جهاد کشاورزی: کاهش قیمت مرغ و تخم‌مرغ در راه است

شریعتی: مجلس برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین و برق ندارد

پیشنهاد ایجاد وزارت معدن و صنایع معدنی

بازبینی بیش از 500 اظهارنامه به دلیل تخلف یک معاون فنی گمرک

سناریوهای دولت برای تغییرات شکلی در بودجه 1403

دیدار سرپرست بنیاد شهید تهران بزرگ با خانواده شهید ناجا

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 127 تن از جامعه ایثارگری

تلاش برای خدمت به ایثارگران نباید دچار رکود و کندی شود

دیدار استاندار، مدیرکل بنیاد و فرماندهی نیروی انتظامی استان قم با خانواده شهید «مختارزاده»

بررسی 370 پرونده در کمیسیون پزشکی جانبازان استان همدان

اقتدار ایران اسلامی به برکت خون شهدا است

اراده قلب‌ها؛ یک چالش جذاب در خیابان‌های پاریس

چندتا از زیباترین پول‌های‌ دنیا

قابی از قره کلیسا در آذربایجان غربی

گوناگون/ آخرین انسان نئاندرتال کجا زندگی می‌کرد؟

آرتیوداکتیل های نشخوارکننده، نزدیک ترین خویشاوندان به گوسفند وحشی

گوناگون/ دایناسورها هم حریف این جانور نشدند

حرکات عجیب شطرنج باز نابغه 8 ساله صربستانی

حکمت/ در یک روز، نگران یک سال نباش!

حقایقی باورنکردنی از زندگی عجیب آفتاب پرست ها

مقایسه‌ی بلندترین مجسمه‌های جهان در یک انیمیشن سه بعدی

شرایط سختِ زندگی مردم در سردترین شهر جهان!

کاهش اثرات پرتوهای X و UV با منسوجات محافظ اشعه ایکس

نقش تنوع زمین‌شناختی در توسعه و آینده پایدار

مثل زن و شوهر دعوا کنند ابلهان باور کنند کنایه از چیست؟

دم چک یکی افتادن یعنی زیر سلطه کسی قرار گرفتن

سلول موزه امام خمینی (ره) رونمایی شد

بیانات رهبر انقلاب درباره حضرت عبدالعظیم حسنی(علیه‌السلام)

ابوترابی: مجلس زیر بار ننگ تصویب پالرمو نمی‌رود

پیش‌بینی جمیله کدیور از پاسخ احتمالی اسرائیل به ایران

رونمایی از 1100 لوح هخامنشی توسط پزشکیان

جزئیات عملیات ترور محسن رضایی توسط منافقین

ملاقات پوتین با علی‌اف و پاشینیان در مسکو

حمله پهپادی حزب‌الله لبنان به پایگاه البغدادی

گزارش همزمان سه خبرنگار اعزامی صداوسیما از بیروت، جنوب و شرق لبنان

گشت مشترک دریایی چین و روسیه در اقیانوس آرام

بورل: وضعیت لبنان هر روز بدتر می‌شود

برگزاری 16 رویداد نمایشگاهی ملی و بین المللی در سال جاری درکیش

گرامیداشت هفته کودک با برگزاری برنامه های شاد درجزیره کیش

تسنیم: اضافه پرداخت به برخی بازنشسته‌ها باعث کسربودجه همسان‌سازی شد

تعیین قیمت جدید تخم‌مرغ در ستاد تنظیم بازار

بازار جهانی زعفران را مانند بازار پسته از دست ندهیم

مقاله یکی از اعضای نخبگان شاهد و ایثارگر در مجله  Nature به چاپ رسید

مهندس اوحدی: تشکل‌های شاهد و ایثارگر نعمت ارزشمندی برای جامعه هستند

تشکل‌های شاهد و ایثارگر نقش مهمی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارند

نحوه ساخت توپ فوتبال در پاکستان

نخستین آزمایش بمب اتم در زیر دریا

دیده شدن مار غول پیکر در چهارمحال و بختیاری

نقاشی شنی شهید محمدحسین محمدخانی

چهارمین حیوان باهوش در اقیانوس ها را بشناسید!