ایران پرسمان

آخرين مطالب

مورد عجیب نسخه جدید مسعود فراستی تحلیل روز

مورد عجیب نسخه جدید مسعود فراستی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نهال موسوی| مسعود فراستی مورد مطالعه‌ای جالبی برای سینمای ایران است او که عمده شهرتش را از سالها حضور بی رقیب در برنامه سینمایی هفت تلویزیون به دست آورده است حال که برای مدتی است از این برنامه کنار گذاشته شده در جهت گیری‌هایش هم تغییرات زیادی رخ داده است.
هفته گذشته او در ویدئویی به سیاست‌های فرهنگی دولت سیزدهم انتقادات شدیدی وارد کرد و حتی سخنانی بر زبان راند که شاید از او انتظار نمی‌رفت! او به صراحت گفت: «حبس، ممنوع‌الکاری و خانه‌نشینی بازیگرانِ زنی که مردم دوست‌شان می‌داشتند مرا یاد دوران حکومت استالین می‌اندازد. در دوران حکومت استالین بسیاری از هنرمندان همین وضعیت را پیدا کردند و حتی به سیبری تبعید شدند. در ایران البته این اتفاق نیفتاد اما اینها اگر می‌ماندند معلوم نبود شبیه تبعید به سیبری را راه بیندازند. 
سیاست اقتصادی ما در این سه سال فاجعه بود؛ سیاست فرهنگی ما از آن هم یک قدم جلوتر بود! سیاست فرهنگی ما اسفبار، دردناک و ضد انسانی بود». 
طبیعتا برخی از سخنان فراستی درست است و به عملکرد دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ و هنر نقدهای بسیار جدی وارد است اما این نظرات از زبان مسعود فراستی بیشتر به یک جنجال شبیه است که می‌خواهد بیشتر خود او دیده شود، مثل همان گفتار و کردارهایی که در سابق از منظر طرف موافق دولت سیزدهم مطرح می‌کرد.
برای اهالی سینما از زمانی که مسعود فراستی فیلم «اخراجی‌ها 2» مسعود ده‌نمکی را فیلمی بهتر از «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی می‌دانست، تکلیفش روشن است، همان زمان که در تلویزیون بدون رقیب می‌نشست و هر آنچه دوست داشت را درباره فیلمسازان و اهالی سینمای ایران بر زبان می‌آورد که حتی مرور برخی از آنها در ذهن الان هم قبح دارد. 
یا نظر فراستی درباره مارتین اسکورسیزی یکی از بزرگترین فیلمسازان معاصر جهان که گفته بود: «یک فیلم درست و‌حسابی در کارنامه اسکورسیزی نیست، شاید دو یا سه فیلم او لحظات و صحنه‌های قابل اعتنا داشته باشد، اما اسکورسیزی فیلمساز نیست، او تکنیک بلد نیست، دکوپاژ فیلم‌هایش غلط است.» دیگر حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد.
اما چرخ روزگار چرخید و با این ورژن جدید از مسعود فراستی مواجه شدیم که در نوع خود جالب است. جالبتر از مسعود فراستی برخی جریانات سیاسی و رسانه‌های آنها هستند که سابق بر این با هر حمله فراستی به یکی از فیلمسازان و مفاخر سینمای ایران شروع به دست زدن و تشویق و هورا می‌کردند، حال در مواجهه با این ورژن جدید مسعود فراستی به او حمله کرده و با تعابیری چون «آقای چریک» او را خطاب قرار داده‌اند.
روزنامه جوان در نقد سخنان فراستی نوشت: «ظاهراً سفره جدید چرب‌تر است و به هر حال هر آدمی یک قیمتی دارد. آقا مسعود ما البته در این سال‌ها بعضاً مرتکب نقدهای سینمایی خوبی هم می‌شد و قدری هم نان بازویش را می‌خورد، با این حال تحت‌تأثیر ادبیات چپ در برخی نقدهای سینمایی ره به افراط هم می‌رود و دچار حب و بغض‌ها و جوگیری‌های احساسی هم می‌شود، اما همین که این شجاعت را داشت تا خلاف جهت جریان ضد ملی سینما در داخل که در طبل جشنواره‌های غربی می‌کوبید، بایستد قابل‌دفاع بود.
فراستی تا حدودی در درک فیلم و سینما باسواد بود و این تلفیق سواد سینمایی و همنفسی با مرتضی آوینی سبب شده ‌بود تا اسم و رسمی هم دست و پا کند تا جایی که برنامه سینمایی هفت به تهیه‌کنندگی فریدون جیرانی در دهه 80 از او یک سلبریتی ساخت تا شهرتی به هم بزند، هر چند همان زمان هم گهگاه پا در ورطه افراط می‌گذاشت.
وقتی زیاد از حد از اخراجی‌های مسعود ده‌نمکی دفاع می‌کرد و در دو قطبی ایجاد شده با فیلم جدایی نادر از سیمین اصغر فرهادی می‌نواخت، می‌شد فهمید که دوز جوگیرشدگی در شخصیت او بالاست. هوش ماتریالیستی آن روزها به او گوشزد می‌کرد فعلاً خوب است در اردوگاه انقلاب اسلامی طرفدار دوآتشه مسعود ده‌نمکی باشد و نان یک دو قطبی سینمایی بی‌مورد را بخورد، اما دست روزگار 20 سال بعد او را در جایی مستقر کرد که ژست انقلابی بودن از نوع رنگین‌کمانی آن هم تحت‌تأثیر غائله وارداتی زن، زندگی، آزادی از او چهره‌ای کاریکاتوری بسازد.»
نکته این است که امیدواریم برخی از تشویق کنندگان سابق و توبیخ کنندگان کنونی فراستی، درک کرده باشند که تا چه اندازه نظرات او رادیکال و مبالغه آمیز است و این نکته باعث بازنگری در رویکرد خود آنها شود.از قدیم گفته‌اند عاقبت تب تند عرق سرد است.
بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر بر این باورند که مسعود فراستی چه زمانی که می‌گفت مارتین اسکورسیزی فیلمساز نیست و یا برای عباس کیارستمی، مسعود کیمیایی، اصغر فرهادی و ... شمشیر از رو بسته بود و بی محابا بر آنان می‌تاخت و چه الان که یاد دوران حکومت استالین افتاده است، در هر دو زمان فقط دنبال این هدف است آن هم این که چگونه بیشتر دیده شود و چه سخنانی این مهم را برای او رقم می‌زند؟
فراستی همواره به دنبال دیده شدن است به همین سادگی، و همیشه این مهم را در آسوده‌ترین زمان و بدون یک ذره ریسک انجام می‌دهد، همین الان هم اگر احساس می‌کرد شاید این سخنان درباره دولت قبل ذره‌ای برای او مساله ساز شود هرگز نمی‌گفت. او وقتی می‌زند که مطمئن است طرف مقابل جوابی نخواهد داد یا توان مقابله به مثل و تلافی را ندارد.
یک اصطلاحی برای افراد اینچنینی وجود دارد که هر چه فکر کردم یادم نیامد!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1167219/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت تابناک؛ پاسکاری مدیران بانک‌ها و سرگردانی 320 هزار جوان در صف وام ازدواج

ارزان‌ترین محله‌های تهران برای خرید خانه کجاست؟

لحاف و تشک دوزی با دستگاه

سایه گرفتن خادم حرم امام رضا(ع) برای کودک در حال شعرخوانی

جاده‌ای باریک در نزدیکی مرز ایران و ارمنستان

برخورد قطار حامل خودرو با زیر پل و خسارت سنگین به خودروها

لحظه های از نزدیک بودن شاخ به شاخ شدن تریلی و ماشین سواری!

گوناگون/ رفتار خانوادگی پیامبر رحمت (ص)

می دانستید اولین خادم حرم امام رضا(ع) یک خانم بوده است؟

گوناگون/ نام و مشخصات پیامبر اسلام در کدام کتب مقدس آمده است؟

عظمت اخلاقی رسول اکرم سلام الله علیه

گوناگون/ مسجدی 300 ساله که ورود آقایان به آن ممنوع است

کشف بزرگترین مار جهان با سری به اندازه سر انسان!

کتاب‌هایی با موضوع سوگ و پذیرش خود برای بچه‌ها

عیادت رئیس جمهور از مجروحان جنایت اخیر رژیم صهیونیستی در لبنان

امام جمعه موقت تهران: رژیم صهیونسیتی قدرت بازدارندگی خود را از دست داده است

نشریه نزدیک به کنگره آمریکا: ایران در خاورمیانه پیروز شده است

جلایی پور: تغییر حکومت یعنی باز کردن درهای جهنم به روی ایران

نفوذ و عملیات نیروهای مقاومت در قلب تل‌آویو

شهادت یکی از فرماندهان گردان‌های حزب الله عراق

نسخه وزیر اقتصاد برای رفع مشکلات تعهدات ارزی واردکنندگان

رتبه ایران در جهان از نظر گرانی مسکن

معمای حذف ارز 28500 تومانی

اجرای بیش از 20 برنامه متنوع فرهنگی توسط بنیاد استان البرز در هفته دفاع مقدس

خدا به عشق روی تو آقا همه ما رو بخشیده

پرش از ارتفاع حرفه ای این خانم مسن!

یک روش خلاقانه برای نشون دادن احجام هندسی

من وقتی میخوام USB رو جا بدم!

کشف هیولای 80 میلیون ساله اعماق دریا که دندان‌های گرد دارد!

محمود حکیمی درگذشت

استقبال از امام جمعه شهرکرد که دیروز توسط رهبر انقلاب منصوب شد

تفاوت سفر پزشکیان با شهید رئیسی به نیویورک از نگاه فیاض زاهد

جزئیات رژه 31 شهریور نیروهای مسلح اعلام شد

ماجرای بی‌احترامی مقام طالبان به سرود کشورمان با عذرخواهی پایان یافت/ داستان چه بود؟

گزارش توئیتری سخنگوی دولت درباره عیادت از سفیر ایران در لبنان

دیدار صمیمانه میهمانان اجلاس وحدت اسلامی با سید حسن خمینی

انتظار یک نماینده از رئیس جمهور درخصوص انتخاب استانداران

سرپرست سفارت افغانستان به وزارت امور خارجه احضار شد

اعلام آمادگی گردان‌های سیدالشهدای عراق برای اعزام نیرو به لبنان

واکنش وزارت خارجه روسیه به رویدادهای لبنان

درگیری مرزی میان نیروهای افغانستان و پاکستان

ای بی سی: اسرائیل طی برنامه 15 ساله دستگاه‌های ارتباطی لبنان را دستکاری کرد

ایتالیا سامانه ضدموشکی جدید به اوکراین ارسال می‌کند

تعداد پناهجویان در آلمان به بالاترین میزان از جنگ جهانی دوم رسید

حساسیت عجیب تلویزیون روی وفاق ملی

اعلام ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته دفاع مقدس در کیش

آماری از تعداد خودروی اسقاط شده در نیمه اول سال

دلیل تفاوت نرخ گوشت تازه و یخ زده وارداتی چیست؟

نماهنگ «علی حب النبی» منتشر شد

قرآن متفاوت و طلاکوب