ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ اشکانیان 2 هزار سال پیش باتری ساخته بودند! خواندنی ها

گوناگون/ اشکانیان 2 هزار سال پیش باتری ساخته بودند!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / رمز و رازهای تاریخ در آثاری پنهانند که حتی مهندسان و محققان امروزی، از درک چگونگی آن ها گیج شده اند و مکانیسم برخی از اختراعات تاریخ جهان در میان صفحات تاریخ گم شده و هنوز هم کشف نشده‌اند. تعدادی از شگفت‌انگیزترین ابداعات تاریخ را در این گزارش ببینید.
تینا مزدکی:تاریخ مملو از اختراعاتی است که علیرغم منشأ باستانی خود، هنوز دانشمندان امروزی را گیج و شگفت‌زده می‌کند. این اختراعات، از وسایل پیچیده گرفته تا سازه‌های تاریخی، نشان‌دهنده نبوغ تمدن‌هایی است که مدت‌هاست از بین رفته‌اند. آن‌ها درک ما از قابلیت‌های تکنولوژیکی تاریخی را به چالش می‌کشند و همچنان موضوع بسیاری از پژوهش‌ها باقی می‌مانند.
مکانیسم آنتی کیترا
یکی از این اختراعات که سؤال‌های بسیاری به‌جا گذاشته، آنتیکیترا است. این دستگاه که در سال 1901 در یک کشتی غرق‌شده در جزیره یونانی آنتیکیترا کشف شد، به‌عنوان اولین کامپیوتر آنالوگ جهان شناخته می‌شود. تخمین زده می‌شود که قدمت آن به حدود 100 سال قبل از میلاد برمی‌گردد، سیستم پیچیده چرخ‌دنده این مکانیسم، برای پیش‌بینی موقعیت‌های نجومی و خسوف‌ها استفاده می‌شد. پیچیدگی آن نشان می‌دهد که فناوری یونان بسیار پیشرفته‌تر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد.

ایران پرسمان


بتن رومی
بتن رومی که برای ساخت بناهای تاریخی ماندگاری مانند پانتئون و کولوسئوم استفاده شده، نزدیک به دو هزار سال در آزمون زمان مقاومت کرده است. دانشمندان امروزی از دوام آن شگفت‌زده‌اند چراکه مقاومت آن حتی از بتن‌های امروزی نیز بیشتر است. احتمالاً راز مقاومت این بتن در مخلوطی نهفته است که از خاکستر آتش‌فشانی تهیه‌شده و کمک می‌کند که حتی در برابر فرسایش آب دریا نیز مقاومت می‌کند. سازه‌هایی مانند پانتئون و قنات‌ها که با بتن رومی ساخته‌شده‌اند، در آزمون زمان، قرن‌ها مقاومت کرده‌اند و مهارت‌های پیشرفته مهندسی و معماری روم باستان را به نمایش گذاشته‌اند. بتن رومی در ساخت سازه‌های دریایی مانند بندرها و اسکله‌ها مؤثر بود. واکنش بین خاکستر آتش‌فشانی و آب دریا به سخت شدن و قوی‌تر شدن بتن در طول زمان، حتی در زیرآب، کمک کرد.

ایران پرسمان


جام لیکورگوس
هنگامی‌که نور از زوایای مختلف این جام شیشه‌ای قرن چهارمی عبور می‌کند، تغییر رنگ می‌دهد. این اثر به دلیل وجود نانو ذرات طلا و نقره است که نمونه‌ای از نانوتکنولوژی باستانی است و قرن‌ها پیش‌ازاین که درک مدرن امروزی وجود داشته باشد، ساخته‌شده است.

ایران پرسمان


فولاد دمشق
فولاد دمشق که به خاطر ساخت برخی از تیزترین و مقاوم‌ترین شمشیرهای تاریخ مشهور است، محصول روشی از آهنگری بود که در حدود 300 سال قبل از میلاد از هند آمده بود. دستور چگونگی ساخت فولاد که منجر به طرح دار شدن تیغه آن می‌شد در قرن 18 گم شد و همچنان یک راز باقی‌مانده است. یکی از بارزترین ویژگی‌های فولاد دمشق، الگوی متمایز آن است که اغلب شبیه آب جاری یا خطوط مواج است. این الگو نتیجه فرآیند آهنگری منحصربه‌فرد است که شامل چندین بار تا کردن و چکش زدن فولاد است.

ایران پرسمان


لرزه‌نگار ژانگ هنگ
لرزه‌نگاری که توسط ژانگ هنگ چینی در سال 132 پس از میلاد ساخته شد، یکی از جذاب‌ترین اختراعات باستانی است. این دستگاه قادر به تشخیص زلزله از صدها مایل دورتر بود، حتی زمانی که هیچ لرزشی در محل لرزه‌نگار احساس نمی‌شد، این اختراع زمین‌لرزه را تشخیص می‌داد. این ابزار توپی را از دهان اژدها به داخل دهان قورباغه می‌اندازد که جهت زلزله را نشان می‌دهد. عملکرد درونی این دستگاه که از هیچ فناوری مدرن تشخیص لرزه‌ای استفاده نمی‌کرد، امروزه برای دانشمندان یک معما باقی‌مانده است.

ایران پرسمان


کتزیبیوس اسکندریه
کتزیبیوس از اسکندریه، مخترع و ریاضیدان یونانی، یک ساعت آبی بسیار پیچیده به نام کلپسیدرا را در حدود قرن دوم قبل از میلاد ساخت. این دستگاه نه‌تنها زمان را نشان می‌داد، بلکه طول‌های مختلف روزها را در طول سال نیز محاسبه می‌کند. برای اندازه‌گیری دقیق زمان از سیستم پیچیده‌ای از چرخ‌دنده‌ها و جریان آب استفاده می‌کرد که پیشرفت قابل‌توجهی نسبت به روش‌های قبلی زمان‌سنجی بود. دقت و پیچیدگی ساعت آبی کتزیبیوس مهندسان و محققان امروزی را شگفت‌زده کرده است.

ایران پرسمان


باتری بغداد
این مصنوع از دوره اشکانی (250 قبل از میلاد تا 224 پس از میلاد) از یک کوزه سفالی، یک لوله مسی و یک میله آهنی تشکیل‌شده بود. باتری بغداد می‌تواند قدیمی‌ترین باتری الکتریکی شناخته‌شده باشد. اگر این سازه واقعاً برای مصارف آبکاری الکتریکی یا دارویی مورداستفاده قرارگرفته باشد، به معنای دانشی بسیار زودتر از زمان و مکان، در آن دوران است.

ایران پرسمان


صفحه فستوس
یکی دیگر از اختراعات باستانی که همچنان دانشمندان را گیج صفحه فستوس است. این صفحه که در سال 1908 در کاخ مینوی فستوس در جزیره کرت کشف شد، از خاک رس پخته‌شده ساخته‌شده است و دارای مارپیچ منحصربه‌فردی از نمادهای حک‌شده در دو طرف آن است. باوجود مطالعات گسترده، معنا و هدف این نمادها همچنان یک راز باقی‌مانده است. بر اساس برخی تئوری‌ها این شمایل ممکن است نوعی خط، تقویم یا حتی یک بازی باشد، اما هیچ نتیجه قطعی به دست نیامده است.

ایران پرسمان


کمک هند باستان به دنیای علم
یکی از معروف‌ترین کمک‌های علمی هند باستان، مفهوم صفر است. این ایده انقلابی که ریاضیات را اساساً دگرگون کرد، برای اولین بار در نسخ خطی در حدود قرن سوم تا چهارم پس از میلاد ثبت شد. حدود سال 500 پس از میلاد، ریاضیدان هندی آریابهاتا از عبارت «خا» برای صفر در سیستم شماره‌گذاری خود استفاده کرد. بعدها، براهماگوپتا، یکی دیگر از ریاضیدانان برجسته هندی، این مفهوم را با معرفی اصطلاح «شونیا» (به معنای خالی) برای نشان دادن صفر، توسعه داد. این نوآوری نه‌تنها توسعه یک سیستم اعداد موقعیتی را تسهیل کرد، بلکه زمینه پیشرفت جبر، حساب دیفرانسیل و انتگرال و سایر زمینه‌های ریاضی را فراهم کرد.

ایران پرسمان


چگونه و چرا برخی اختراعات باستانی همچنان دانشمندان را گیج می‌کند؟
برخی از اختراعات باستانی به دلیل مهندسی پیشرفته و طراحی پیچیده خود که به نظر می‌رسد از قابلیت‌های تکنولوژیکی زمان خود فراتر می‌رفتند، دانشمندان را گیج می‌کند. این مصنوعات اغلب مهارت دقیق و عملکرد پیچیده‌ای را نشان می‌دهند که درک ما از توسعه تاریخی را به چالش می‌کشد.
این رمز و راز، زمانی عمیق‌تر می‌شود که ابزارها و دانش محدود موجود در تمدن‌های باستانی را در نظر بگیریم و سؤالاتی را در مورد منابع نبوغ آن‌ها ایجاد کنیم. علاوه بر این، برخی از این اختراعات از مواد و فن‌هایی استفاده می‌کنند که حتی با فناوری مدرن تکرار آن‌ها دشوار است و نشان‌دهنده سطحی از تخصص است که توضیح داده نشده است. این معمای پایدار به تحقیقات و بحث‌های مداوم دامن می‌زند، زیرا دانشمندان همچنان در تلاش برای کشف رازهای پشت این دستاوردهای چشمگیرند.

ایران پرسمان


منبع: timesofindia

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1145329/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان خاتمی نیست

عصرایران نوشت: از بازرگان تا عشقی!

بزرگ‌ترین شگفتی سال خاورمیانه

یک دقیقه از زیبایی‌های خط راه آهن گروسمونت

نظرتان درباره این نقاشی حرفه ای چیست؟

پزشکیان: اگر توان دفاعی را نداشتیم، جنایتکاران علیه مردم ما جنایات می‌کردند

گسترده‌ترین تظاهرات در تل آویو از آغاز جنگ غزه

جزئیات طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال دائمی محور فیلادلفیا

سد بلند بازدارندگی حزب‌الله لبنان

رقابت با همسایه طماع

رانت مومنانه

تحلیل مسعود نیلی از ترس مواجهه با ناترازی‌های اقتصاد ایران

بی‌تفاوتی بازار به استعفای عشقی

آسانسور جالبی در کشور چک

تمساح تازه متولد شده

کار فرهنگی نوح نبی

فضای مخفی آرامگاه فردوسی

نالد به حال زار من!

حضرتی گزارش داد؛ مسئولیت برگزاری نخستین نشست خبری پزشکیان با کیست؟

مطهرنیا: با یک تلفن از دانشگاه آزاد قم اخراج شدم

پاسخ رهبر انقلاب به گزارش عملکرد ستاد اجرایی فرمان امام: از آقای فتاح تشکر شود

واکنش ثابتی به حواشی انتشار فرم انصرافش از وام مسکن

رئیس سابق کمیسیون اصل 90: اگر عشقی آن موقع که تذکر دادم، برکنار شده بود نه مال مردم می‌رفت، نه آبروی خودش

تجمع معترضان مقابل محل اقامت نتانیاهو

چین خطاب به آمریکا: ما تهدید نیستیم بلکه یک فرصت می باشیم

خشم مردم فرانسه از تصمیمات ماکرون

جنین با تلی از ویرانه؛ عقب‌نشینی صهیونیست‌ها پس از 10 روز

رکوردزنی تهران در آمار شاغلان فقیر

تصورتان از تایلند چیست؟

نفی دوقطبی‌سازی

قحطی بنزین در شهرهای شمالی

اولین اظهارنظر مدیرعامل تلگرام پس از آزادی

اعلام خط قرمز ایران

وزیر تعاون: یارانه 13 هزار معلول به‌زودی پرداخت می‌شود

تحلیل احمد میدری از خطای بزرگ ایران در مسیر توسعه

سخنگوی مرکز مبادله: بیش از 25 هزار قطعه سکه فروخته شد

سوختن یک سیارک کوچک در آسمان فیلیپین

دگردیسی سوسک ها در نوعی "گهواره" خاکی

نقاره زنی در صحن های حرم امام رضا (ع)

تنهاترین تولد در مریخ

امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «سرزمین شعر» شد

سخنرانی کمتر دیده‌شده آیت‌الله خامنه‌ای در دومین سالگرد واقعه کشتار 17 شهریور

9 ضربه ایران به تروریست‌ها؛ سه مقر گروهک‌‌ها در استان سلیمانیه تخلیه شد

جنایات وحشیانه اسرائیل در زندان‌ها علیه فلسطینیان

ویدئویی دردناک از کودکانی که در اردوگاه پناهندگان النصیرات مجروح شدند

فرود جنگنده های آلمان در فنلاند در 180 کیلومتری مرز روسیه

بذل‌وبخشش فرانسه از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای اوکراین

حمله پهپادی حزب‌الله به مقر فرماندهی لشکر 91 ارتش رژیم صهیونیستی

خانواده‌های اسرای اسرائیلی: نتانیاهو در حال کارشکنی در مذاکرات غزه است

روایت تجارت نیوز از رکوردشکنی تعداد و مبلغ تراکنش های بانکی