ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ امریکا و گفت‌وگوهای استراتژیک با روسیه سرمقاله ها

سرمقاله اعتماد/ امریکا و گفت‌وگوهای استراتژیک با روسیه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد / « امریکا و گفت‌وگوهای استراتژیک با روسیه » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته شعیب بهمن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
امریکا و روسیه طی سال‌های اخیر روابطی پرتنش را تجربه کرده‌اند و طی چند ماه گذشته این تنش‌ها و اختلافات میان دو کشور تشدید شده است. در واقع از زمانی که جو بایدن رییس‌جمهور ایالات متحده شد و قدرت را در دست گرفت، کاخ سفید تلاش کرد تا در موضوع روسیه سیاست متفاوتی را نسبت به دوره دونالد ترامپ در پیش گیرد؛ چرا که دموکرات‌ها معتقدند رییس‌جمهور پیشین امریکا در مواجهه با روسیه بیش از اندازه مماشات کرده و هیچ اقدام بازدارنده قابل توجهی را علیه مسکو به کار نگرفته است. از سوی دیگر آنها باور دارند روسیه در دو انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر ایالات متحده مداخله جدی داشته و به زعم دموکرات‌ها این دخالت‌ها دموکراسی امریکایی را با چالش‌هایی روبرو کرده است. از نگاه سیاستمداران دموکرات، یکی از اصلی‌ترین دلایل پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری حاصل دخالت مستقیم روسیه است و مشخص بود که با روی کار آمدن دموکرات‌ها روابط امریکا و روسیه دچار دگرگونی شده و سیاست ایالات متحده جنبه تهاجمی‌تری پیدا کند. نمود این تغییر را در برخی از اتفاقاتی که طی چند ماه گذشته رخ داد، می‌توان مشاهده کرد. طی این مدت، امریکایی‌ها تحریم‌های متعددی را علیه مقامات روسی و اقتصاد روسیه وضع کردند، با دخالت در امور داخلی کشورهایی نظیر بلاروس کوشیدند حوزه نفوذ روسیه را هدف قرار دهند و همچنین با تحرکات نظامی و برگزاری رزمایش‌ قدرت نظامی خود و متحدان اروپایی‌شان را به رخ مسکو بکشند. مسکو نیز در واکنش به این اقدامات، تلاش کرد اقدامات متقابلی را صورت دهد و مجموعه این عوامل باعث شد سطح تنش میان روسیه و ایالات متحده به‌طور جدی افزایش پیدا کند. از همین رو نمی‌توان انتظار داشت که شکل‌گیری گفت‌وگوهای استراتژیک دست‌کم در کوتاه‌مدت بتواند کمکی به حل و فصل چالش‌های میان این دو کشور کند.
به ویژه آنکه حوزه اختلافات و تنش‌ها میان روسیه و امریکا به حدی گسترده است که دستیابی به توافق در تمام این موارد نیاز به سال‌ها مذاکره دارد. با این وجود واشنگتن و مسکو این درک را درخصوص مسائل جهانی دارند که بسیاری از مسائل مرتبط با امنیت بین‌المللی نظیر مساله جلوگیری از اشاعه تسلیحات کشتار جمعی یا تسلیحات نامتعارف نیاز به همکاری قدرت‌های بزرگ دارد. این مساله موجب می‌شود کورسوی امیدی برای همکاری‌های دو کشور وجود داشته باشد اما مسائلی مانند گستردگی اختلافات و سطح تنش‌ها باعث می‌گردد تا در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت انتظاری جدی برای حل و فصل مسائل اساسی میان دو طرف مطرح نباشد. به‌طور خاص اگر بخواهیم نگاهی به موضوع اختلافات دو کشور در موضوع کنترل تسلیحات داشته باشیم، خواهیم دید که دولت بایدن جز درخصوص توافق «استارت نو» تمایلی برای بازگشت به توافق‌هایی که ترامپ در سال‌های گذشته از آن خارج شده بود -‌نظیر پیمان INF یا پیمان آسمان‌های باز- نداشته و ندارد. به آن معنا که رویه حاکم بر سیاست خارجی ایالات متحده در سطح کلان نشان می‌دهد امریکایی‌ها به این پیمان‌ها دست‌کم به صورت دوجانبه با روسیه باز نخواهند گشت. اگر هم قرار باشد پیمان‌هایی مشابه در دنیا وجود داشته باشد، آنها درگیر شدن کشورهای بیشتر در این پیمان‌ها به ویژه چین را ضروری می‌دانند. بنابراین باید تاکید کرد واشنگتن تمایلی برای بازگشت به سازوکارهای سنتی ندارد و خواهان شکل‌گیری پیمان‌هایی جدید با عضویت کشورهای بیشتر است. واشنگتن بر این باور است برخی پیمان‌ها نظیر INF در حالی برای ایالات متحده در برخی حوزه‌ها محدودیت‌هایی ایجاد کرده بود که نه تنها کشورهایی نظیر چین به سرعت در حال پیشرفت و توسعه در آن حوزه‌ها بودند بلکه روسیه نیز با نقض تعهداتش به شکل مخفیانه چنین کاری را انجام می‌دهد. از این نگاه چنین برمی‌آید که شاهد نوعی بازگشت به گذشته در این زمینه نخواهیم بود. ایالات متحده در دوره ترامپ بیشتر رویکردی ضد چینی داشت اما در دوره اخیر واشنگتن ضدیت با روسیه و چین را به صورت توأمان پیگیری می‌کند. کاخ سفید تلاش دارد تا از طریق تقویت ائتلاف‌های سنتی به ویژه با کشورهای اروپایی به اعمال فشار علیه روسیه و چین بپردازد و از راه‌های مختلف این افزایش فشار را دنبال کند. از راه‌هایی نظیر برجسته کردن مسائل داخلی در این کشورها مانند حقوق بشر و دموکراسی و ایفای نقش فعال‌تر در حوزه‌های نفوذ روسیه و چین گرفته تا ائتلاف‌سازی‌های منطقه‌ای علیه پکن و مسکو در دستور کار امریکایی‌ها قرار دارد. در نتیجه روشن است که ایالات متحده با این تصور که امکان دارد چینی‌ها در آینده از امریکا در برخی حوزه‌ها پیشی بگیرند و اگر قرار باشد ایالات متحده همچنان ابرقدرت باقی بماند ضرورت دارد که روسیه و چین به صورت توأمان مهار شوند. بر‌اساس این نگاه، مهار یکی و رها کردن دیگری اشتباه است و فایده‌ای برای امریکا ندارد. آنها در برنامه‌های کلان‌شان روسیه و چین را در یک قالب می‌‌بینند و تلاش دارند سیاست‌هایی برای کنترل پکن و مسکو، ایجاد بازدارندگی در برابر این کشورها و مهار هر دوی آنها وضع و اعمال کنند. در مجموع باید تاکید داشت با توجه به نوع نگاه ایالات متحده به چین، به نظر نمی‌رسد که ایالات متحده بخواهد پیمان‌های دوجانبه پیشین خود با روسیه را به همان شکل پیشین احیا کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/309310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بودند کسانی از همین خاندان ولی مورد عنایت امام رضا(ع) قرار نگرفتند! مَحرم ولایت

تفسیری نادرست و عافیت‌طلبانه از «انتظار فرج»

اعتراف سرباز آمریکایی به سرقت در روسیه

10 پرسش ساده درباره پرونده‌ای پیچیده

نمایشنامه‌ای که اردوغان تغییر داد

قیمت تخم مرغ چند؟

افسردگی جوامع مدرن

4گوشه دنیا/ شکار تصادفی یک کوسه 4متری

میدان شهدا در دانشگاه جورج واشنگتن!

تصاویری از سگ ماهی غول پیکر استرالیایی

4گوشه دنیا/ آخرین قبیله آدم‌خوارها در جهان

برپایی نماز جماعت در دانشگاه دولتی یوسی‌اِل‌اِی آمریکا

امام فرشته‌ها کیست؟

اخلاق به زبان ساده

مهارت هوش مصنوعی افراد زنگ خطر بیکاری شما

تصاویری از یکپارچه سازی چهارمین فضاپیمای Starship

داستانک/ عظمت در چگونگی دیدن است

واکنش ایران به ادعای مجدد اتحادیه عرب در مورد جزایر سه‌گانه

شلیک به 3 تروریست اسرائیلی با آر پی جی

ادعای فرمانده آمریکایی: روسیه نیروی کافی برای پیشروی گسترده در اوکراین ندارد

پیام ویدئویی حزب الله لبنان: دژهای خیبر فروخواهند ریخت

هراس فرماندهان اسرائیلی از «جنگ ابدی» در غزه

«عدم تخصیص ارز» یا «احتکار» موبایل؛ دلیل التهاب بازار موبایل چیست؟

جایگاه جدید سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران مشخص شد

بارش شدید باران در حرم رضوی

یک رصد از کهکشان قنطورس در فاصله‌ی 12 میلیون سالِ نوری از زمین

شفق قطبی را در کجا میشه دید؟

چون زلف توام جانا در عین پریشانی

باز هم جلیل محبی علیه رائفی پور توییت زد

خاطرات هاشمی؛ دلخوری خاتمی از شمخانی

ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد

حواشی سفر امروز رئیس جمهور به استان مازندران

نماینده حماس در ایران: اگر صبر و ایمان و مقاومت باشد، امداد‌های غیبی هم خواهد آمد

اقدام عجیب و خبرساز علی شمخانی در یک مراسم

باهنر: دوره توسعه کشور با پول نفت، تمام شده است

نیویورک‌تایمز: غرب گروسی را میانجی گفت‌وگو با ایران قرار داده است

پاریس باکو را متهم به دخالت در ناآرامی «کالدونیای جدید» کرد

تصاویری خاص از پوتین و شی جین پینگ در یک محیط غیر رسمی

روایت عظیم زاده اردبیلی از رویداد همتایابی در قشم

قیمت جدید مرغ و گوشت در بازار

رئیس اتحادیه میوه و سبزی: کاهش قیمت میوه به ضرر کشاورز است!

سرعت فوق العاده یوزپلنگ را ببینید

سازه هاى آبى شوشتر

لحظاتی از مبارزه شجاعانه یک کانگورو با چند سگ

شفق قطبی چگونه شگل می گیرد؟

بهینه سازی نظریه کرمچاله

به فکر پریدن بود!

کتابی که دست آمریکا در زمینه حقوق بشر را آشکار می‌کند

تلخ و شیرین دِبش؛ وقتی خطاکاران دیگر خط قرمز نیستند

بیانیه «منامه» ادعاهای واهی درباره جزایر ایرانی را تکرار کرد